2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    116
Eritme peynirlerle karıştırıyor olabilir misiniz?
siz böyle yazınca tekrar baktım labnenin zararına yönelik bişey bulamadım. ben doktora yoğurt alerji yapmadı peyniri napalım nasıl ne verelim dediğimde labne ya da lor önermişti. Evde lor yapabilenler elbette ev yapımı lor tercih edebilirler ben ona vakit bulamam asla.Doktor bir anne de paylaşmıştı güvenilir labne marka sıralaması şeklinde. bildiğiniz bir içerik varsa paylaşırsanız bakalım içindekiler kısmına da baktığımda katkı maddesi görünmüyor.

bildiğimiz labneden bahsetmiştim ben kendi adıma 😊 labneyi kötü bilmiyorum ben de. şu üçgen vs erimiş karışım peynirler zararlı ama labne için böyle bi içerik göremedim
İnek sütünden yapılıyor olması yeterli benim için. Ben kendim de içmiyorum inek sütü. Doktorlar da tavsiye etmiyor. Otoimmun hastalıkları tetikleyebiliyor.

Labne yüksek sodyum içeriyor. Bebeklerin böbrekleri için uygun değil. 1 yaşa kadar tuz vermemek gerekiyor zaten. İçindeki koruyucu yoğunlaştırıcı vs gibi şeyleri söylemiyorum bile.

Doktorlar bence ek gıda olayını dikkatli değerlendirmiyor. Literatürü takip eden doktor yok denecek kadar az. İnstagram hesapları zaten hesap verebilirliği ve bilimsel dayanağı yada kaygısı olmadığı için asla referans değil.

Bizim ek gıdaya daha var ama ben koyun veya keçi sütü bulup kestirerek lor yapmayı planlıyorum. Yoğurdu da benzer şekilde koyun sütünden yapacağım. İlk aşamada bence pek gerekli değil bunlar zaten.

Kızlar 1 hafta sonra 5 ayı bitiriyoruz.
Kızım genelde 3 saatte bir iki memeyi 10 dak civarı içiyor. Sizin bebekleriniz de böyle mi ne sıklıkta besliyorsunuz?
Bir de 1 haftadır gece sadece 1 kez uyanıyor ama uyandığında 1 saat sürüyor uyutmam. Ağlamıyor ama gözü açık uyumuyor.
Bir de eskiden gece uykusuna 19:45 de geçerdi bir daha asla emmek dışında uyanmazdı. Şimdi diyelim 19:30 da yqtırıyorum 1 saat sürekli ya dönüyor ya emziği düşüyor uyanıyor. Mırıldanıyor çoğu zaman gözü kapalı. Yani gece uykusuna tam dalması 1-1.5 saati buluyor. Sizde de böyle mi /(

İnek sütünden yapılıyor olması yeterli benim için. Ben kendim de içmiyorum inek sütü. Doktorlar da tavsiye etmiyor. Otoimmun hastalıkları tetikleyebiliyor.

Labne yüksek sodyum içeriyor. Bebeklerin böbrekleri için uygun değil. 1 yaşa kadar tuz vermemek gerekiyor zaten. İçindeki koruyucu yoğunlaştırıcı vs gibi şeyleri söylemiyorum bile.

Doktorlar bence ek gıda olayını dikkatli değerlendirmiyor. Literatürü takip eden doktor yok denecek kadar az. İnstagram hesapları zaten hesap verebilirliği ve bilimsel dayanağı yada kaygısı olmadığı için asla referans değil.

Bizim ek gıdaya daha var ama ben koyun veya keçi sütü bulup kestirerek lor yapmayı planlıyorum. Yoğurdu da benzer şekilde koyun sütünden yapacağım. İlk aşamada bence pek gerekli değil bunlar zaten.
inek sütü tartışmalı bir konu inek sütünden yapılan yoğurt peynir gibi gıdalar için çocuk doktorundan ziyade belki akademik çalışmalarını çocuk beslenmesi üzerine yapan bi beslenme diyetetik hocasına danışmak gerekir. bizim bütün literatürü incelememiz imkansız en azından onlar bir yol katetmişler.
işe döndüğümde soracağım iki hocaya. netleşmiş olur kafamda en azından.
tuz konusu da değişken her peynir de aynı değil. sıfır tuzlu labne peynirler de var ama üreticisine güvenmek lazım.

Hay çok yaşa 🤓 gece gece çok düşündüm aklıma gelmedi baklayla patlıcan. Düşüne düşüne uyudum 🤣

Ya bu labne yapımı çok kolay bişeymiş. Sürekli önüme çıkıp duruyor. Sütü kaynat , limonla kestir, kesileni süz ve rondada çek bu kadar diyor ilk fırsatta deneyeceğim. Az az yapıp taze taze yedirebiliriz. Dur bulursam videosunu bulayım
o kadar basitse yapılır tabi çok az yapmak lazım ki dolap süresi kısa olacak malum.
bu tarife göre zaten lor peynire de benziyor. demekki onun çekilmiş hali labne oluyor gibi

o kadar basitse yapılır tabi çok az yapmak lazım ki dolap süresi kısa olacak malum.
bu tarife göre zaten lor peynire de benziyor. demekki onun çekilmiş hali labne oluyor gibi
Evet çok kolay tarifi. Ben denemiştim. Buse Zeynep diye bir influencer var, o yapmisti hem lor, hem labne (krem peynir gibi aslinda), hem yoğurt. 5 litreden bunları yapmisti denemiştim guzel oldu. İnşallah yerler bebiktolar 🤗

Geçen bir diyetisyen aksine inek mi sütü daha yararlı yazmış bende keçi sütü araştırıyordum. Çevrede var mı diye. Koyun sütü bebeklere başlangıçta kazein oranı yüksek değil midir

Geçen bir diyetisyen aksine inek mi sütü daha yararlı yazmış bende keçi sütü araştırıyordum. Çevrede var mı diye. Koyun sütü bebeklere başlangıçta kazein oranı yüksek değil midir
bu kazein oranıyla ilgili biraz araştırdım ben hemen hemen aynı
şöyle sıralanmış anne sütüne en yakın eşek sütü imiş ama ülkemizde öyle bir tüketim yok. (dinen de galiba uyumsuz)
keçi/koyun ve inek sütü değerleri hemen hemen aynı.

Eklentiler

• IMG_5826.webp
    IMG_5826.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 16
Hanımlar kızıma cumartesi menenjit aşısı yaptırdım. Cumartesi akşam 9 ve gece 3 te iki kez calpol verdim ateşi çıktı diye. Pazartesi günü ates yoktu ama huzursuzluk vardı. Bir de alt iki diş beyaz gibiydi deri alti. Herkes disleri cikacak dedi. Ancak bugün yine huysuz ve ateşi yine yükseldi ve şimdi calpol verdim. Acaba menenjit aşısı 2 gun sonra da etki eder mi ? Internette 48 saate kadar demis ancak sabah 11 de 48 saat bitti. Diş olabilir mi ? Az evvel ölçüm 38.4 çıktı. Ilac verdim. Bir de menenjit aşısı (bexsero) vurulan tarafta deri altında yumru var. Acaba bu neden kaynaklı olabilir ? Biraz daha düşmezse acile gideceğim.

Hanımlar kızıma cumartesi menenjit aşısı yaptırdım. Cumartesi akşam 9 ve gece 3 te iki kez calpol verdim ateşi çıktı diye. Pazartesi günü ates yoktu ama huzursuzluk vardı. Bir de alt iki diş beyaz gibiydi deri alti. Herkes disleri cikacak dedi. Ancak bugün yine huysuz ve ateşi yine yükseldi ve şimdi calpol verdim. Acaba menenjit aşısı 2 gun sonra da etki eder mi ? Internette 48 saate kadar demis ancak sabah 11 de 48 saat bitti. Diş olabilir mi ? Az evvel ölçüm 38.4 çıktı. Ilac verdim. Bir de menenjit aşısı (bexsero) vurulan tarafta deri altında yumru var. Acaba bu neden kaynaklı olabilir ? Biraz daha düşmezse acile gideceğim.
tam tamına 48 saat garantisini veremezler ya bence altı üstü değerse devam edebilir yan etkiler ama uzarsa gidin tabi mutlaka
bir doktor diş ateşi 38-38.5 u geçmez demişti.
yumruyu bilemiyorum bazen iğne yapılan yerlerde bizlerde de olur ya öyle bişey olabilir

Gerçekten anne için çok zor bir durum emmiyor aç diye üzülüyorsun demek ki bizim bebislerde böyle ne yapalım sağlıkları yerinde olsun. Evet evet kesinlikle bizim kızda bakıyor öyle sürekli ne yiyoruz diye 😄
Ah evet aynen öyle canım. İstiyorlar artık her şeyi. Bizimki uzanmaya başladı masadakilere elimdekilere:)
Nelerle başladın tadıma 🥹 şifa olsun kuzulara ne yediyseler 😍
Yoğurt elma muz kayısı patates erik ne varsa evde:)
Yaa çen buralara geri mü döndün yaaa🥰
Bugün oldum 🩸 🥳 geldi gelmekte olan 🤓
Tam sayılmaz:) yine fire veririm😀 bebekle hayatımız kaydı. Bir de ben beş aydır yalnız bakıyorum akraba komşu eş vs kimse yok.
Biz de son 1 haftadır meme ile sıkıntımız var. Çoğu zaman reddediyor hoplayıp zıplayıp tutturuyorum şimdilik. İlerlemezse iyidir. Bir de 4 gündür yoğurt kabak havuç denedik bugün ilk kez ptates verdim zeytin yağı da katıyorum.
Doğduğundan beri ilk kez bugün kakasını yapmadı.hep sızıntı şeklinde olurdu. Muhakkak her açtığımda bezde illaki kaka olurdu. Bugün pürü pak mübarek bezi😝Umarım kabız olmamıştır
Kabız olmaz bence. Biraz dursun vücudumda besinler, hem sürekli kaka yapıyorlardı bu ne canım:) alışmaya çalışıyor sindirim sistemi ondandır
Eritme peynirlerle karıştırıyor olabilir misiniz?
siz böyle yazınca tekrar baktım labnenin zararına yönelik bişey bulamadım. ben doktora yoğurt alerji yapmadı peyniri napalım nasıl ne verelim dediğimde labne ya da lor önermişti. Evde lor yapabilenler elbette ev yapımı lor tercih edebilirler ben ona vakit bulamam asla.Doktor bir anne de paylaşmıştı güvenilir labne marka sıralaması şeklinde. bildiğiniz bir içerik varsa paylaşırsanız bakalım içindekiler kısmına da baktığımda katkı maddesi görünmüyor.

bildiğimiz labneden bahsetmiştim ben kendi adıma 😊 labneyi kötü bilmiyorum ben de. şu üçgen vs erimiş karışım peynirler zararlı ama labne için böyle bi içerik göremedila
Labne için fonksiyonel uzmanlar iyi yapılmıyor diyor eski kötü peynirler eritip kullanıyorlarmış sanırım ondan böyle söylemeleri çıktı.

Ah evet aynen öyle canım. İstiyorlar artık her şeyi. Bizimki uzanmaya başladı masadakilere elimdekilere:)

Yoğurt elma muz kayısı patates erik ne varsa evde:)

Tam sayılmaz:) yine fire veririm😀 bebekle hayatımız kaydı. Bir de ben beş aydır yalnız bakıyorum akraba komşu eş vs kimse yok.

Kabız olmaz bence. Biraz dursun vücudumda besinler, hem sürekli kaka yapıyorlardı bu ne canım:) alışmaya çalışıyor sindirim sistemi ondandır

Labne için fonksiyonel uzmanlar iyi yapılmıyor diyor eski kötü peynirler eritip kullanıyorlarmış sanırım ondan böyle söylemeleri çıktı.
bence bu peynir işi biraz karmaşa olmuş. eski peynirlerin eritilip üretildiği peynir türleri krem peynirler, üçgen peynirler ve tost peyniri diye geçenler.
labne de doğrudan süt, tuz ve yoğurt kültürü var. buradaki tuzun zararı tartışmalı çünkü en tuzsuz peynir labne.
ben dün birçok markanın içeriğine baktım içim pınar gibi markalarda süt, yoğurt kültürü ve tuz dışında bişey yok ama bilinmeyen bazı markalarda çok kimyasal vardı.

bir de şu evde labne diye yapılan sütü kestirme yönteminde peynirleşme olmadığı için süt kesiği diye geçiyormuş ve içeriği tamamen sütle aynıymış yani labne olmuyor. bir yaştan önce önerilmiyor o da.

Hanımlar aranızda 5.ay kontrolünde hem menenjit hem de rota asilari yaptıran var mi çocuğuna? Yarın 5 aylik kontrolumuz var ve bu iki aşıyı olacak kizim ama nasil olacak bilmiyorum. İkisi de sıkıntılı aşılar ve ben biraz korkuyorum. Nasil geçti sizin aşılarınız? Öncesinde agri kesici-ates düşürücü versem mi acaba ?
Bizim doktorumuz ikisinin arasının 15 gün olmasını istedi yani rota 2. Dozu tam 5 aylıkken kontrolde yaptırdı 15 gün sonra menenjit 1 doz dedi 15 gün sonrada 6. Ay asıları vurulur dedi hepsi aynı anda ateş huzursuzluk yapmasın dedi

benim bebişim çok iştahsız ya.
havalar ısındığından mıdır nedir. mamaları bitirmiyor doğru dürüst. sizde de var mı böyle bişey?

Biz de bütün gün memeden indiremiyoruz. Emzik yaptı beni 😞 ve memede uyuyor gündüz uykularını hep. Bütün bu alışkanlıkları nasıl değişecek nasıl düzelecek çok endişeliyim. Çok yoruluyorum artık. Kucakta sallayarak uyuyor. Eşim gelsin diye dakkaları sayıyorum akşama doğru.
Ve çocuk benden sıkılıyor bence akşama doğru ağlamalar sıklaşıyor. babasını görünce direk ona gitmek istiyor. Yüzüme bakmıyor 😅

benim bebişim çok iştahsız ya.
havalar ısındığından mıdır nedir. mamaları bitirmiyor doğru dürüst. sizde de var mı böyle bişey?
Benimde oyle. 4 ay 1 haftalik. Zaten zayif diye uzulurken 2. 3 gundur 90 cc yi aglaya aglaya iciyor. Normalde 120 cc icerdi o bile bana az gelirken suan mumla arar oldum. Kendini saga sola atiyor, oguruyor. Sanirim 19. Hafta atagi pik yapti 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Benimde oyle. 4 ay 1 haftalik. Zaten zayif diye uzulurken 2. 3 gundur 90 cc yi aglaya aglaya iciyor. Normalde 120 cc icerdi o bile bana az gelirken suan mumla arar oldum. Kendini saga sola atiyor, oguruyor. Sanirim 19. Hafta atagi pik yapti 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
atak aklıma gelmedi bakayım bi takvime. 150 içerdi oğlumda. şimdi bitirmiyor 120 yaptım bitirdi. aç mı kalıyo diye aklım kalıyo bu sefer. ama zorlasam da kusuyo yani. anlamadım ki

kızlar benim adetleeim hep biraz yoğun olurdu ama doğum sonrası olanlar evden çıkılmayacak gibi. çok yoğun ayağa kalkmamla üstüm başım batıyo ped yetişemiyo lohusa külot bezi aldım artık. var mı böyle olan yoksa bu sorunlu bi durum mu kontrollerde bişe yoktu ama küçük bi
myomum var o neden olur mu ki
Ben de böyleyim ama ben spirale bağlıyorum Neyse ki Bu ay biraz daha normal oldum ama geçen aylar hiçbir şey dayanmadı gerçekten

Selamlar Ne yapıyorsunuz nasılsınız Hanımlar bebekleriniz nasıl 4 ayı bitirmiş yorgun ve uykusuz bir anne olarak tekrardan bir Uyku düzenini sağlamaya çalışıyorum gerçekten çocuğuma Ben mi Nazar ettim bilmiyorum gece 7 saat kesintisiz uyudu olmuştu 4 aydan önce Şimdi onu toparlamaya çalışıyorum tekrardan bir düzen oturtmaya rutinlerin hep yapıyorum ki Belki alışır Bizde böyle hala bir oturmayan uyku düzeni ve perişan uykusuz anne🥲
Of bir de şöyle bir sorunumuz var Ben hala otobüsle bebeğime tek başıma dışarı çıkamadım buna bir türlü cesaret edemiyorum Neden bilmiyorum ama bu ay artık bu sorunu çözmek istiyorum artık bir yerlere gitmek otobüsle istiyorum hep eşimli bir yerlere gidiyoruz hep arabayla bir yerlere gidiyorum

bence bu peynir işi biraz karmaşa olmuş. eski peynirlerin eritilip üretildiği peynir türleri krem peynirler, üçgen peynirler ve tost peyniri diye geçenler.
labne de doğrudan süt, tuz ve yoğurt kültürü var. buradaki tuzun zararı tartışmalı çünkü en tuzsuz peynir labne.
ben dün birçok markanın içeriğine baktım içim pınar gibi markalarda süt, yoğurt kültürü ve tuz dışında bişey yok ama bilinmeyen bazı markalarda çok kimyasal vardı.

bir de şu evde labne diye yapılan sütü kestirme yönteminde peynirleşme olmadığı için süt kesiği diye geçiyormuş ve içeriği tamamen sütle aynıymış yani labne olmuyor. bir yaştan önce önerilmiyor o da.
Hayır maalesef labne için de aynı şey söylendi. O yüzden insanlar şüpheye düştü

Back
X