- 4 Şubat 2019
- 4.207
- 9.013
- 158
İnek sütünden yapılıyor olması yeterli benim için. Ben kendim de içmiyorum inek sütü. Doktorlar da tavsiye etmiyor. Otoimmun hastalıkları tetikleyebiliyor.Eritme peynirlerle karıştırıyor olabilir misiniz?
siz böyle yazınca tekrar baktım labnenin zararına yönelik bişey bulamadım. ben doktora yoğurt alerji yapmadı peyniri napalım nasıl ne verelim dediğimde labne ya da lor önermişti. Evde lor yapabilenler elbette ev yapımı lor tercih edebilirler ben ona vakit bulamam asla.Doktor bir anne de paylaşmıştı güvenilir labne marka sıralaması şeklinde. bildiğiniz bir içerik varsa paylaşırsanız bakalım içindekiler kısmına da baktığımda katkı maddesi görünmüyor.
bildiğimiz labneden bahsetmiştim ben kendi adımalabneyi kötü bilmiyorum ben de. şu üçgen vs erimiş karışım peynirler zararlı ama labne için böyle bi içerik göremedim
Labne yüksek sodyum içeriyor. Bebeklerin böbrekleri için uygun değil. 1 yaşa kadar tuz vermemek gerekiyor zaten. İçindeki koruyucu yoğunlaştırıcı vs gibi şeyleri söylemiyorum bile.
Doktorlar bence ek gıda olayını dikkatli değerlendirmiyor. Literatürü takip eden doktor yok denecek kadar az. İnstagram hesapları zaten hesap verebilirliği ve bilimsel dayanağı yada kaygısı olmadığı için asla referans değil.
Bizim ek gıdaya daha var ama ben koyun veya keçi sütü bulup kestirerek lor yapmayı planlıyorum. Yoğurdu da benzer şekilde koyun sütünden yapacağım. İlk aşamada bence pek gerekli değil bunlar zaten.