2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Esim ilan paylasmis, teklif verdim gel pazarlık yapalım dedim, ne alaka demiş, hiçç benimle ilgilenmiyorsun bu ara müşteri olursam ilgilenirsin dedim, el insaf seni biraz vicdana davet ediyorum dedi gitti, neye alındıysa artık, doğuracak mi nedir 😏 :confused:
Hahahaja 🤣🤣🤣 adamın suyunu çıkardın kaç gündür tabi insaf diyecek 🤣🤣 ay güldürdün ya valla 🤣🤣❤️
Eğer bugün de bakmazsa pazartesi sağlık ocağına git. Uzun zamandır tahlil bakılmadı. Hepsini yaptırmak istiyorum de.

Ben Perinatoloji talipli olduğum için son 3-4 aydır belki iki haftada bir tahlil veriyorum. Buna rağmen Asm den hemşirem arıyor. Tahlil veriyor musun gel bakalım diyor. Evet sıkı takip ediliyorum diyorum. Te hamileliğin başında bana demişti ki; kadın doğum randevuna gitmeden bir iki gün önce Asm ye gel, tahlillerini yapalım, elinde sonuçlarla Dr una git. Bence çok makul bi yöntem.

Açlık tokluk da, glükoz bakılırken önemli. Diğerleri için açlık şartı yok. Genel kan sayımı, böbrek üstü bezleri ve karaciğer fonk. Tahlilleri önemli olan.

Ah canım geçmiş olsun diyeyim. İns sana da bulaşmaz. Kızın kaç yaşında bilmiyorum ama parasetamol içeren diğer ağrı kesicilerden parol, tamol verebilriisn. Yada ibuprofen grubuna geç. Onların aromaları farklı portakallı mesela.. Dolven, pedifen, ibufen

Tok git illa biliyorsun. Açken hareket etmiyorlar. Baktın uyuyor. Dürteceksin. Karnına ritmik şekilde vur. Rahatsız oluyor hareket ediyorlar.
Çok sağol bacım ❤️ kızım 4.5 yasinda. Neyin içine katsak anlıyor bu minik kız var ya. Bebekken de iciremezdim. Ağzından püskürtürdü yoğun tatlı ev yapımı kayısı suyuna falan karistirirdim onu da anlar içmezdi. Eşim diyor ki çorbasına kat. 🤦🏼‍♀️ Dedim çorbadan da mı tiksindireceksin anlıyor işte. Yok illa kat diyor bana bugün. Napcamı şaşırdım. Aynen onlar portakallı versem mi bilemedim. Neyse sabah geçti artık da akşama bir şekilde deneyeyim. Bende bol limon falan tüketmeye çalisiyorum inşallah geçmez. Biz toparlanmadan bebek gelmez inşallah diyorum. Oysa ki can atıyorum artık dogurmaya. 🤦🏼‍♀️
Bal zencefil çörekotu tam bı antibiyotik. Ben küçüklügumden beri bunu kullanırım. Yegenlere de öyle. Çok geçmiş olsun.
Bir de bunu deneyeyim canım evde zencefil yok aldırayım ama sanmiyorum bunu da yiyeceğini. Çok teşekkür ederim ❤️
Kontrolden geldim kızlar
Geçen gün pazartesi günü doktor suyun fazla haftaya seni doğuma alırız dedi
Bugün ki doktor ise yok suyun normal o kadar fazla bir durum yok dedi kafam karıştı yemin ederim 🤦🏻‍♀️ neye inanacağımı şaşırdım
Nst istedi sancı yok şeker kontrolünde ise bir iki yokluk değeri yüksek gördü o kadar sonra başka bir doktoru aradı durumu anlattı şekeri Ünsülinü sonra da yatış kararı aldılar seni doğumhaneye yönlendiriyorum dedi şekerin var fazla bekletmek bebeğe tehlikeli dedi ama ben istemiyorum bugün dedim Dr senin tercihin istersen pazartesi gel o zaman gidersin dedi
Fakat ben kabul etmedim kızlar
Kabul etmemenin sebepleri iki şeyden kaynaklı
1 . Her bir doktorun dediği ayrı şeyler yani emin olamadım biraz daha beklesem diye düşünüyorum hem sancım gelir belki kendi sancımlar giderim diye
2 . İse ablam gelecekti bir haftalığına yanıma onun gelişi perşembe gününü buluyor şimdi pazartesi yatış olsa kimse olamicak yanımda ve bu sebepten de istemiyorum
Kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum ama beklemekten yanayım en fazla olmadı çarşamba gider yatışımı yaparım diye düşünüyorum
Canım beklemekte bir sakınca görmüyorum ben ya. İyi yapmışsın bence de. Her biri başka bir şey söylüyor madem bir sıkıntı yok neden hemen doğum yapasın ki. Dediğin gibi en azından ablan gelsin. Hem belki de gerçekten kendi baslayacak doğum kaç gün kaldı zaten. Geçmiş olsun. Sıkma canını sen doğum için elinden geleni yapmaya devam et inşallah kendi sancıların gelecek ❤️🤲🏻
Eşim cumaya gidecek, hazırlanıyor. Benim kafamdaki planlar hemen mutfak dolaplarına girişmeliyim. :KK69::KK48:

Yakın arkadaşlarıma, kardeşime dün Dr istersen seni doğuma alalım dedi ben kabul etmedim. Pazartesiye kalsın dediğimi söyledim.

Evet içerde ne kadar durursa kârdır. Hem belki doğum süreci kendiliğinden başlarsa hafif sancılar vs. Sezaryen daha doğal sürecinde gerçekleşir diye düşünüyorum. :KK51:

Ama bi yandan da eve gideyim, kalan birkaç işi halledeyim, doğumdan sonra hiç yapamam diye aklımdan geçiyor. Tabi bunu arkadaşlarıma bacıma demedim. :eek: Hatta bi tanesi neden duruyorsun. Dr teklif ediyor sen süreç bekliyorsun vs dedi. Şimdi ona desem ki, mutfak dolapları silinecek, kapılar pis. Beni yerden yere vururlar. :eek:

Ama siz beni anlıyorsunuz di mi? :oops::KK74:
Anlamaz mıyım ladyim tabi ki anlıyorum. Su mutfak dolaplarını temizlemeden doğmasın diyorum kendimce. Nasipse bu cumartesi Pazar mutfağı temizleyeceğiz eşimle. Kendim temizleyim dedim olmaz dedi kızdı. O yapacakmış. Zaten bir tek mutfak kaldı ince ayrıntılı yer. İki gündür koltuk siliyorum.. sürekli bir yerleri silerken buluyorum kendimi yani şuan yaşadığın düşünceleri çok iyi anlıyorum 🫂😅💓

Kizlar yorumlayabilirmisiniz ilk nst m
Süt gibi. Ne sancı ne kasılma. Bebeğin kalp atışları da çok güzel 🌺
Perinatoloji doktorlarının mesleki defermasyonları var bence o da bu umursamayıyorlar sebebi sürekli risklilerle ugrastıklaeı için bu pskilojiye bürünmüşler. Benim kanamam varken doktorum suyunu kendin almayacaksın dedi perinatolog ya iş yapabilirsin dedi detaylı ultrasona gittim yine perinatoloji ye baktı daha gelmenize gerek yok dedi adam para bile kazanmak istemiyor proftu bi de düşün yani salmışlar artık gerçekten 😀 bi yandan sinir oluyor insan ama bi yandan o rahatlık da insana iyi geliyor 😀
Ben bi Perinatoloğa gittim. O da çok ilgiliydi. 🌺Şikayetlerim kendiliğinden ortadan kalktı. Bi ilaç ve tedavi de gerekmedi. Buna rağmen iki haftada bir çağırmaya ve tahillleri yapıp takip etmeye devam etti. Ben artık gitmeme gerek yok mu diye düşündüğümde dahi bana gelmene gerek yok gibi bi şey de demedi. Saolsun. 🤗
Yok kuzum sezeryan değil suni sancı ile normal olacak dedi ama ona bile korkuyorum
Ama bekleme taraftarıyım canım ablam ise bazı sebeplerden dolayı erken gelemiyor hem onu beklemiş hemde belki biraz daha gayret edersem sancılarım olursa daha rahat olurum diye düşünüyorum
Suni sancı sanki daha kolay yada iyi bi şey. :KK12: Bekle bacım. Pazartesi çarşamba yada perşembe.. Doğal süreci bekle. Kendini ve bebek hareketlerini takip et. İns bebeğin kendi gelecek. Rabbim kolaylaştırsın 🤲🏼
Kızlar yeni eve geldimmmm sancım yok normal dogum yolları görünüyor bana 😂 doktor hicbir sıkıntın yok dedi
Bebiş 3600 olmuş
Oy oy oyyyyy! tosuncuk 😍 :emir_bebek:

Mutfak dolapları tamam.
Camı temizdi, icerden yine sildim.
Perdesi yıkandı taktım. :21:

Vaalbara Vaalbara cekirgen yap beni :-)
Ooo maşallah mis miss güle gule kirlensinler, benim ustalık yapacak halim mi kalmış hoşaf gibi yatıyorum bak elimi ise sürmedim bugün 😂

Evin sıcaklığı nasıl canım , hastaneler biraz daha serin oluyor ya. Ev çok sıcaksa bir de senin teninin sıcaklığı ile huysuzlanıyor olabilir
Ev inanılmaz sıcak sanırım bunun da etkisi oldu🤦🏻‍♀️
Canım sağım yaptığın halxe gelmiyorsa yumuşamıyorsa şayet göğüslerin duşun altına gir o ılıklıkla kolaltından göğüs etrafındam meme ucuna kadar sağ rahatlatır biraz seni. Birikmesi büyük sıkıntılara yol açabilir mutlaka rahatlat göğsünü.
Çok şükür sabaha kadar uğraştım ama bi şekilde açtım korkumdan 🥵🥵🥵
Günaydın herkese, 3.günden bildiriyorum anestezi ve ağrı kesici etkisi geçince zorluk başlıyor meme ucum da yara oldu bir şekilde en çok nerem ağrıyor emin değilim.
Toplam 3 saat kadar ancak uyuyabildim, doğuran annelerin buraya neden yazamadıklarını anlıyorum diş fırçalamak bile lüks geliyor şu an 🤦🏻‍♀️
İlk yürümeye kaldırdıklarında 3 kere ölüp yeniden dirilmiş olabilirim...

Sabaha kadar meme ucu ağrıskçı ve taş kesmiş göğüsle ağlayarak masaj yapan ben 3 saat de ben uyudum...
Göğüsler sertleşti emziremiyorsan sıcak duş al goguslerine masaj yapıp sagarak yumsat, mastıt falan olmasın, çok daha ağrılı geçer süreç, küreklere de masaj yaptir, bebisine de gaz masajı yap ki o da sıkışık olmasın daha rahat emer, en iyi göğüs açıcı da tam kavrayan bı adet bebiş 🤦🏻‍♀️
Bebik de gaz yapmış kendine ama tabi kör cahil anası pırt yapana kadar anlamadı 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Taranta şimdi müsait değildir ama genel merakım şu: bebeğin ileriki haftalarda damakları geliştikçe meme ucunu yara yapmaz mı normalde? Şimdiden yara olmasının sebebi ne olabilir ki ?
Arkadaşım allah kimseye vermesin. Mememim birinin ucu kopayazdı. Ağlayarak emziriyorum 🙄🙄🙄🙄 inşallah kimsenin meme ucu yara olmaz

Kız yedim zaten çoktan artık çok geç 😀 kahve çikolata bana mısın demiyor ya bu bebek 😀😀zaten eskisi kadar hareketli değil söyleyeyim istesin olmadı ben gider laboratuvara veririm aç gider dönerim yapacağım bir şey yok 😀❤️
Evet benimki de sanki eskisi gibi çok hareketli değil yeri iyice daraldı ondan heralde diyorum bazen tırsıyorum
Emmeyi bilmiyorlar diye yara yapıyorlar ilk zaman diye duydum
Düzgün tutturamadığımız için yanlış yeri tutup acıtıyor ondam yara oluyor tabii meme de hassas o sıra yara olmaya çok müsait o da var

Sabaha kadar meme ucu ağrıskçı ve taş kesmiş göğüsle ağlayarak masaj yapan ben 3 saat de ben uyudum...

Bebik de gaz yapmış kendine ama tabi kör cahil anası pırt yapana kadar anlamadı 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Arkadaşım allah kimseye vermesin. Mememim birinin ucu kopayazdı. Ağlayarak emziriyorum 🙄🙄🙄🙄 inşallah kimsenin meme ucu yara olmaz
Canım göğsün sertse bebiş tutamaz ağzına alamaz muhakkak sıcak duş havlu bıseyler yap ve sağ yumuşat memeyi , ucu içinde artık yara olduysa kuru tutmak sanırım iyi oluyor sadece emzirmeden önce sütle ucunu ıslatıp o sekılde tutturmayı deneyebilirsin kuru halde verirsen sızlayabilir ama yara olan yer hep ıslak nemli kalınca iyileşmiyor gibi olmuştu benimde

Göğüs ucu normal zamanda sıvı akışı sağlamadığı için tahriş oluyor artı
Göğüs ucu yoksa olmayanlarda bu duruma daha açık hale geliyorlar.
Benim ilk gebeliğimde dümdüzdü hiç uç yoktu lansinohun kremini doğumdan 15 gün önce sürmeye başlamıştım hiç sızlama yara tahriş gibi bi durum yaşamadım. Şimdi Göğüs ucum var ama 2 3 gündür sızlıyor öyle süt de görmedim gözle görülür. Lansinoh sürdüm rahatladı.
Ne zaman dişler çıkmaya başladı o zaman ısırabiliyolar benim bi kere çok ısırdığı için kanamıştı ben ucu koptu demiştim hatta cocupun ağzında kan görünce beynimden vurulmuşa dönmüştüm 😅 en riskli dönem diş dönemi yani

Çok mantıklı söyledikleriniz. Açıklama için teşekkürler.
Ah diş çıkma döneminin ünü zaten dillere destan. Bakalım o dönemlere önce sağlıkla gelelim de :D

Off canım benim çok geçmiş olsun. Kremi uygula mutlaka bak rahatlatıyor demişler boş bulduğun vakitler bol bol sür. İnşallah tez vakitte iyileşirsin. Bebeğine boool süt gelsin :KK200:

Arkadaşlar 38 hafta sezaryen için nasıl sizce. Bizimki tüp bebek ile olduğu için riske atmayip çok geçe bırakmayalım dedik.bebegin kilosu 3222gr dedi pazartesi günü (dört gün önce işte)yarin işte hayırlısıyla olacam.ama şimdi de içimden acaba iki üç gün daha beklesem mi diye geçiriyorum siz ne düşünüyorsunuz

Eşim cumaya gidecek, hazırlanıyor. Benim kafamdaki planlar hemen mutfak dolaplarına girişmeliyim. :KK69::KK48:

Yakın arkadaşlarıma, kardeşime dün Dr istersen seni doğuma alalım dedi ben kabul etmedim. Pazartesiye kalsın dediğimi söyledim.

Evet içerde ne kadar durursa kârdır. Hem belki doğum süreci kendiliğinden başlarsa hafif sancılar vs. Sezaryen daha doğal sürecinde gerçekleşir diye düşünüyorum. :KK51:

Ama bi yandan da eve gideyim, kalan birkaç işi halledeyim, doğumdan sonra hiç yapamam diye aklımdan geçiyor. Tabi bunu arkadaşlarıma bacıma demedim. :eek: Hatta bi tanesi neden duruyorsun. Dr teklif ediyor sen süreç bekliyorsun vs dedi. Şimdi ona desem ki, mutfak dolapları silinecek, kapılar pis. Beni yerden yere vururlar. :eek:

Ama siz beni anlıyorsunuz di mi? :oops::KK74:
Bende pazartesi günü gittim doktora düzensiz sancım çıktı doktor 39+0da 7 Temmuzda alacak ama kontolde umarım gününü bekler çıkmaya çok hevesli görünüyor dedi ki muayenede resmen dirseğini karnımı yırtıp çıkacak gibi çıkardı sipsivri oldu🙈
Bende ama ne olur beklesin diye dua ediyorum bu hafta ayrıldım doğum iznine dolap içlerini indirdim çekmeceleri sildim vs.
Eşimin dün sınavı vardı o sınav bitsin de doğsun diye dua ediyoruz aylardır🫠
Sınav bitti yarın depodan beşikleri puseti felan çıkaracak, kuracak koltuk sandalye ve puseti yıkayacak.
Pazartesi günü temizlik için bir abla gelecek anca işte bende diyorum pazartesiden sonra gel annecim ne olur diye 🤭
Yani seni çok iyi anlıyorum canım😄

Kızlar doğum öncesi göğsünden süt gelen var mı ? Ben şu an 35. Haftadayım süt müt yok. Hiç ellemiyorum da gelmesin diye ama içinde süt var mı onu da bilmiyorum 🤣🤣 bu haftalarda gelmeli miydi ? Ona göre prolaktin artırıcı bi şeyler yiyip içeyim doğuma kadar 🤣
Benim iki haftadır ara ara geliyor ama 1 damlacık kadar çamaşırımda kuruyunca farkediyorum

Günaydın kızlarrrr.. Öğlen oldu ama neyse. Bugün doğumu olanlar @ahestebirbeste, @pirelideve güzelce alın yavrularınızı inşallah kucağınıza kızlar. 🌸

Kontrolü olan arkadaşlar kontrol dönüşü haber edin nasıl geçti ❤️ 🥰

Benim kız salidan beri hasta. Boğaz enfeksiyonu ve öksürük. Çarşamba doktora götürdüm. Lakin antibiyotik içmek istemiyor, doktora dedim calpolle karistir ver dedi. İki gündür bir şekilde verdim. Yer mi benim uyanık akrep kızım calpolü de içmek istememeye başladı tadını anlayınca.. bugün napcam hiçbir fikrim yok.. işin kötüsü ondan bana geçiyor galiba boğazım bir tuhaf. Tam da olacak iş miydi doğum önü... 🤦🏼‍♀️ İnşallah bir an önce atlatırız da bebek gelmeden toparlariz 🙄🤲🏻
Çok geçmiş olsun canım Instagramda bi diyetisyene takip ediyorum özellikle çocuk beslenmesinde yoğunlaşan bir kadın onun sarımsak kürü tarifi var oğlumda azcık öksürük görsem başlıyorum çok şükür hemen bir kaç günde kesiyor
20 aylık antibiyotik vs daha kullanmadık şükür 🙏🏻
İstersen atayım ona bir bak

Evet canım seninki o sıcaklarda bile gelmedi annesi seninle ibadetini etti maşallah ona ❤️❤️❤️ bende yarın 38 e giriyorum yalnız hepimiz birbirimize aşırı yakınız gün olarak şaka mı ❤️😀
Kesinlikle canım öyle oldu. İnşallah hepimizin evladıyla beraber benimki de hayırlı bir evlat olur🤲🏻❤️

Kontrolden geldim kızlar
Geçen gün pazartesi günü doktor suyun fazla haftaya seni doğuma alırız dedi
Bugün ki doktor ise yok suyun normal o kadar fazla bir durum yok dedi kafam karıştı yemin ederim 🤦🏻‍♀️ neye inanacağımı şaşırdım
Nst istedi sancı yok şeker kontrolünde ise bir iki yokluk değeri yüksek gördü o kadar sonra başka bir doktoru aradı durumu anlattı şekeri Ünsülinü sonra da yatış kararı aldılar seni doğumhaneye yönlendiriyorum dedi şekerin var fazla bekletmek bebeğe tehlikeli dedi ama ben istemiyorum bugün dedim Dr senin tercihin istersen pazartesi gel o zaman gidersin dedi
Fakat ben kabul etmedim kızlar
Kabul etmemenin sebepleri iki şeyden kaynaklı
1 . Her bir doktorun dediği ayrı şeyler yani emin olamadım biraz daha beklesem diye düşünüyorum hem sancım gelir belki kendi sancımlar giderim diye
2 . İse ablam gelecekti bir haftalığına yanıma onun gelişi perşembe gününü buluyor şimdi pazartesi yatış olsa kimse olamicak yanımda ve bu sebepten de istemiyorum
Kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum ama beklemekten yanayım en fazla olmadı çarşamba gider yatışımı yaparım diye düşünüyorum
Seninle güne gün aynı canım tarihlerimiz. Ben her şeyin doğal ilerlemesi taraftarıyım senin yerinde olsam bende beklemeyi tercih ederim. Bana da doktorum 40. Haftaya kadar bekleriz sonra suniyle normal doğumu baslatiriz dedi. Çünkü kendi tatile gidecek🙄 ben ilkinde de suni almadan sancimla doğurmuştum. Yine öyle düşünüyorum bir aksilik olmazsa.,..

Back
X