- 2 Haziran 2022
- 347
- 303
- 53
- 31
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.221
Tutmuyorsa tutmuyor vallahi kızım da her yolu denedim tutmadı , oğlum tuttuBenim oğlum ne yaptımsa emziği tutmadı var mı önerileriniz tutturabileceğim
Yaa çok şükür çok geçmiş olsun umarım bizimde atar özellikle yaptığın bişey var mıydı yoksa kendiliğinden mi geçti
Şimdi sana yazınca bir aylıkken bas çapı neymiş diye merak ettim. Asm de doldurulan aşı kartına baktım. Orada 29 günlükken 39 cm ölçmüş hemşire.Hayır bir şey söylemedi hemşire başka takip edelim dedi. Kendi doktoruna da sık götürdük aslında göbek bağı sorunu sebebiyle bir şey dememişti. Siz nörolojiye neden götürdünüz? Acaba ben de mi götürsem bir.. korkuyorum açıkçası bir şey mi var diye
Canım benim oğlumda akşamları memeyle kavga ediyor gazdan yapıyor benimki eminim. Birde ben mama veriyorum memeden yeterince süt gelmediğinde de krizleniyorKızlar selam nasıl geçiyor günler, benim bebeğim emerken memeyle kavga ediyor resmen ağzına alıp bırakıyor tekrar tutmaya çalışıyor sinirleniyor ağlıyor ter içinde kalıyorum emziricem diye ve en fazla 10 dk emiyor gece uyurken iyice uzun emiyor ya da biberonu güzelce içiyor ama emmesi neden böyle çok yoruluyorum ya ilk oğlumda böyle kötü emerdi ve alerjikti bu bebeğimde de olmasından korkuyorum inşallah yoktur
Kilo az alır korkusu olmasın kiloyu anne takınca bebek de kilo almiyorKızlar bebeğim mama yedikçe uyuyor bitirmeden. Sonra gazı bir türlğ çıkmıyor. Gazı çıkasıya baya uğraşıyorum sonra kusuyor. Sürekli her yedikten sonra kusuyor ve mamasınu bitiremeden de uyuyor ay bu durumda ne yapmak lazım kusması bana dert oldu kilo az alır korkusuyla
Kızlar selam, dün asmye götürdüm oğlumu 36 cm kafa çapı ile doğmuştu 38.5 çıktı 22.gününde. Sınırı geçmiş takip edelim dedi hemşire. Biraz endişelendimbenzer süreci olan var mı
Kafa çapı beyin gelişimi için takip ediliyor. Az veya fazla büyümesi sorun teşkil edebilir. Persentil tablosuna baktın mı ?
Geçen nörolojiye gitmiştik. (42 günlüktü o zaman galiba) Benim oğlum da 36 cm bas çevresi ile doğdu. Dr ölçtü. 38.5 dedi. Yani daha doğrusu geveledi, pc ye kayıt için bilgi giriyordu. Benim de bi içim bulandı. Sorun mu var dedim yok dedi. Beyin ultrasonu istedi. Tekrar sordum. Hayır rutin bi uygulama dedi.
Ben de 2. Ay kontrolünü bekliyorum bu bakımdan.
Şimdi sana yazınca bir aylıkken bas çapı neymiş diye merak ettim. Asm de doldurulan aşı kartına baktım. Orada 29 günlükken 39 cm ölçmüş hemşire.yani kişiden kişiye bu kadar fark eder mi ölçüm, bilemedim.
Oğlumun yoğun bakım geçmişi var. Ben de gebelik şekeri yaşadım hamileyken. O yüzden rutin prosedür. Taburcu olurken kardiyoloji ve nörolojiye muayene olun dediler. O yüzden gittik.
Bence aylık kontrolü bekle. 1. Aylık muayenesine çocuk Dr una git. O ölçsün bakalım. Gerekse durumu anlatırsın. Ekstrem bi durum varsa o yönlendirir seni. Uzmanlık bölümü old için çocuk Dr u kayıt açmadan devletten çocuk nörolojiye randevu alamazsın zaten.
Ben şimdi bu kadar farklı ölçümler neden, onu düşünüyorum.ben de mezurayla ölçsem mi? İyice kafam karışsın
Bebeğim 31 Temmuz doğumlu. Daha birinci ayı dolmadı bugün 23.günü ölçüm 22.gün yapıldıMerhaba benim kızım 34 cm kafa çevresiyle doğdu, 25.günde 36 cm ölçüldü. İlk üç ay, ayda 2 cm artış beklenirmiş. Doktor normal dedi +/- 0.5 farklar da önemsizmiş. Bence asmdeki hemşire bunu size söylemese de olurmuş. Nörolojik bir belirti göstermiyorsa sorun yoktur. Ki gösterse 1.ay kontrolünde anlaşılırdı.
Valla çıkabilen varsa benimkine de çıksın bacımÖyle kesinlikle birkaç gün canımı sıkan bir durum yaşadım sütüm o kadar azaldı ki kesildi zannettim bebişe önceden sağdığım sütten verdim Allahtan vardı dolapta. Psikolojilerimize sahip çıkalım
The return of rdrsnValla çıkabilen varsa benimkine de çıksın bacım
Hiç işimiz mi yoktu bacım bu nedir, hiç kimseye laf vermemisiz
Eğer biz doğurmasaydık neler konuşurduk neler vaktimiz yok şulecimHiç işimiz mi yoktu bacım bu nedir, hiç kimseye laf vermemisiz
Gerçekten günlerdir şuraya doğru düzgün bakamıyorum bile, az vakit kalsa ne giybetler dondururdukEğer biz doğurmasaydık neler konuşurduk neler vaktimiz yok şulecim
Çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm yalnızlık ve acemilik ekstra çaresiz bırakıyor insanı. Aynı durumdayım… Nasıl oldu bebiş şimdi?Kanda enfeksiyon çıkmadı crp si 7 çıktı doktor beyde boğazındaki kızarıklıktan olmuştur dedi ciğer filminde de birşey yoktu ama ailemden uzağım destek alacak kimse yok yakınımda sürekli telaşlanıyorum birşey olacak mı diye 8 sene üzerine tüp bebekle
40 ından sonra bir hafta 10 gün gaz sancısı tavan yaptı , ilaç mı alsak tekrar doktora mı gitsek diye düşünürken zaman geçti maşAllah diyim son 4-5 gündür gaz sancısı azaldı gibi yok diyemem ama krizler bitti
Bugün 52 günlük
Hiç merak etmee benim oğlumda da var, hala var, bize de çektirin problem olabilir dediler ama sıkıntı çıkmadı şükür, korkutma kendiniSevgili anneler ben duygusal anlamda çöküşteyim aklımdan çok kötü şeyler geçiyor lohusalıktan mı bilmiyorum ki 40ı da geçtik şimdi. Acaba depresyon kalıcı olarak yapıştı mı bana? Ruh hali böyle deli deli olan var mı ve bu hal komple aileyi etkileyen ?
Bu arada bir bebeğinizin kalçasında Sakral Gamze var mı? Geçen ağlama krizi sebebiyle acile gittik bebişim muayene oldu orasına burasına bakarken kuyruk sokumunun üstünde bir yarık gördü. Kalça ultrasonu ile birlikte bunun için de röntgen çektirin dedi doktor. Olmaması mı gerekiyor dedim evet dedi ama internetten baktığımda normal diye yazıyor. İnşallah bir sorunu yoktur.
Çok çok modum düşük ağlamaktan başka bir şey yapasım yokken mecbur kalkıp emzirmeye gidiyorum. Hayatımın en büyük sınavı içindeyim sabır diliyorum kendime ve benim gibi hisseden annelere
Yorulduk, yalnız değilsin canimm benim, yüklenme kendine, biraz rayına otursa rahatlayacagiz, dinlenemedik, mental olarak yiprandik, bizde oyleyiz kızım hasta oğlum hasta boğulacak diye yedim kendimi gözüm üzerinde rahat bı oturamadim bunaldım, ne yapalım biraz daha sabır, geçecek inşallahSevgili anneler ben duygusal anlamda çöküşteyim aklımdan çok kötü şeyler geçiyor lohusalıktan mı bilmiyorum ki 40ı da geçtik şimdi. Acaba depresyon kalıcı olarak yapıştı mı bana? Ruh hali böyle deli deli olan var mı ve bu hal komple aileyi etkileyen ?
Bu arada bir bebeğinizin kalçasında Sakral Gamze var mı? Geçen ağlama krizi sebebiyle acile gittik bebişim muayene oldu orasına burasına bakarken kuyruk sokumunun üstünde bir yarık gördü. Kalça ultrasonu ile birlikte bunun için de röntgen çektirin dedi doktor. Olmaması mı gerekiyor dedim evet dedi ama internetten baktığımda normal diye yazıyor. İnşallah bir sorunu yoktur.
Çok çok modum düşük ağlamaktan başka bir şey yapasım yokken mecbur kalkıp emzirmeye gidiyorum. Hayatımın en büyük sınavı içindeyim sabır diliyorum kendime ve benim gibi hisseden annelere
Ben üzerine sütümden damlatyorum da onu hissedince bı süre tutuyor sonra fırlatıyorBenim oğlum ne yaptımsa emziği tutmadı var mı önerileriniz tutturabileceğim
Yaa çok şükür çok geçmiş olsun umarım bizimde atar özellikle yaptığın bişey var mıydı yoksa kendiliğinden mi geçti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?