2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Tutmuyorsa tutmuyor vallahi kızım da her yolu denedim tutmadı , oğlum tuttu

Şimdi sana yazınca bir aylıkken bas çapı neymiş diye merak ettim. Asm de doldurulan aşı kartına baktım. Orada 29 günlükken 39 cm ölçmüş hemşire. yani kişiden kişiye bu kadar fark eder mi ölçüm, bilemedim.

Oğlumun yoğun bakım geçmişi var. Ben de gebelik şekeri yaşadım hamileyken. O yüzden rutin prosedür. Taburcu olurken kardiyoloji ve nörolojiye muayene olun dediler. O yüzden gittik.

Bence aylık kontrolü bekle. 1. Aylık muayenesine çocuk Dr una git. O ölçsün bakalım. Gerekse durumu anlatırsın. Ekstrem bi durum varsa o yönlendirir seni. Uzmanlık bölümü old için çocuk Dr u kayıt açmadan devletten çocuk nörolojiye randevu alamazsın zaten.

Ben şimdi bu kadar farklı ölçümler neden, onu düşünüyorum. ben de mezurayla ölçsem mi? İyice kafam karışsın

Canım benim oğlumda akşamları memeyle kavga ediyor gazdan yapıyor benimki eminim. Birde ben mama veriyorum memeden yeterince süt gelmediğinde de krizleniyor

Kilo az alır korkusu olmasın kiloyu anne takınca bebek de kilo almiyor

Kızlar selam, dün asmye götürdüm oğlumu 36 cm kafa çapı ile doğmuştu 38.5 çıktı 22.gününde. Sınırı geçmiş takip edelim dedi hemşire. Biraz endişelendim benzer süreci olan var mı

Merhaba benim kızım 34 cm kafa çevresiyle doğdu, 25.günde 36 cm ölçüldü. İlk üç ay, ayda 2 cm artış beklenirmiş. Doktor normal dedi +/- 0.5 farklar da önemsizmiş. Bence asmdeki hemşire bunu size söylemese de olurmuş. Nörolojik bir belirti göstermiyorsa sorun yoktur. Ki gösterse 1.ay kontrolünde anlaşılırdı.

Evet kuzum bana da 2.ayda beyin kontrolü yapılacak dedi yanlış hatırlamıyorsam. Rutin bir uygulama. Bıngıldakların kapanıp kapanmadığına da bakılıyor. İlk 6-8 hafta arka bıngıldak kapanırmış örneğin. Ön bıngıldak daha geç kapanırmış vs.

Ölçümden ölçüme fark ediyor olabilir eşim de eve gelince ölçtü benim oğlanı, aynı çıktı hemşirenin ölçtüğü gibi. Dediğiniz gibi takip edelim o zaman. Allah yavrularımızı bağışlasın

Bebeğim 31 Temmuz doğumlu. Daha birinci ayı dolmadı bugün 23.günü ölçüm 22.gün yapıldı

Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için :)

Çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm yalnızlık ve acemilik ekstra çaresiz bırakıyor insanı. Aynı durumdayım… Nasıl oldu bebiş şimdi?

40ında bitmesi gerekirken aynı tam 40.gününde çılgınca bir ağlama krizi 2.5 saat yalnızca ağladı acile gittik gaz damlası ve fitil verdi off 3 gündür fena yaa ne zaman geçer ki((

Sevgili anneler ben duygusal anlamda çöküşteyim aklımdan çok kötü şeyler geçiyor lohusalıktan mı bilmiyorum ki 40ı da geçtik şimdi. Acaba depresyon kalıcı olarak yapıştı mı bana? Ruh hali böyle deli deli olan var mı ve bu hal komple aileyi etkileyen ?
Bu arada bir bebeğinizin kalçasında Sakral Gamze var mı? Geçen ağlama krizi sebebiyle acile gittik bebişim muayene oldu orasına burasına bakarken kuyruk sokumunun üstünde bir yarık gördü. Kalça ultrasonu ile birlikte bunun için de röntgen çektirin dedi doktor. Olmaması mı gerekiyor dedim evet dedi ama internetten baktığımda normal diye yazıyor. İnşallah bir sorunu yoktur.
Çok çok modum düşük ağlamaktan başka bir şey yapasım yokken mecbur kalkıp emzirmeye gidiyorum. Hayatımın en büyük sınavı içindeyim sabır diliyorum kendime ve benim gibi hisseden annelere

Hiç merak etmee benim oğlumda da var, hala var, bize de çektirin problem olabilir dediler ama sıkıntı çıkmadı şükür, korkutma kendini

Yorulduk, yalnız değilsin canimm benim, yüklenme kendine, biraz rayına otursa rahatlayacagiz, dinlenemedik, mental olarak yiprandik, bizde oyleyiz kızım hasta oğlum hasta boğulacak diye yedim kendimi gözüm üzerinde rahat bı oturamadim bunaldım, ne yapalım biraz daha sabır, geçecek inşallah

.
Ben üzerine sütümden damlatyorum da onu hissedince bı süre tutuyor sonra fırlatıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…