2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
Çok gazı olup böyle hiçbir şekilde uyumadığı zamanlarda battaniyede sallıyoruz en kestirme yol.

Hiç olmaması gibi bi durum yoktur canım bizde de patolojik sınıra gelmemişti ama vardı biraz. Doktor risk yok artık dediğinde bile sarılığı kafada 5 göbekte 6 bacakta 7 çıkıyordu. Doktor risk olmadığı için öyle demiş olabilir, gözlerden en son çıkıyor sarılık zamanla açılır takip et kontrolde doktora da sor

Teşekkür ederim öyle yapayım

Ben pilates topunda zıplayarak uyutuyorum meme de uyumayınca . Hem bana da iyi geliyor . Geçiyorum televizyon karşısına hem tv izliyorum hem spor yapıyorum hemde bebemi uyutuyorum

Boynunu çeviriyor birkaç saniye tutabiliyor hemen düşüyor yine. Tmmtime hoşuna gitmiyor ağlıyor hemen
Sen devam et canım hergun yaptırmaya çalış benimkide çok tutmuyor ama yine kaldırıyor tutmaya çalışıyor daha çok küçükler zamanlar daha iyi olurlar

Kızlar benim sezeryan sonrası 20li günlerde kanamam bitmişti ara sıra Pembe akıntı oluyordu sonra tamamen bitti normal sarı akıntı şeklinde geliyordu bugün bı kaç damla pıhtı şeklinde kan geldi ve ped koydum peçete ye silince de kan geliyor bugün 46, gün ben normal adet mi oldum acaba yoksa içerde kalan kan mi geliyor bu kadar çabuk adet olan varmı

umarım pikten sonra azalmaya geçer
Ya ben de acemiyim bilmiyorum ama gelen tüm büyüklerim öyle söylüyor yok efendim neden ayaklarının üstünde durmuyor neden boynunu daha tutamiyor hamur gibi bu acaba sorun mu var tarzında. Aklim bulandı
O büyüklerin yüzüne tüküresim geliyor
Bizi rahatlatmaya çalışacakları yerde strese sokuyorlar
Senin gözüne farklılık geliyorsa en kötü sağlık ocağına git ama birinin dediklerini takma
Dışarda bebeği uyuttum sinek böcek fln yok bir teyze gelmiş üstüne bir tülbent sineklik ört diyor
Nedenmiş görülmeyen ufak sinekler varmış burnuna kaçarmış görürmüşüm günümü hay yarabbim dedim
Memede yada omzuma kafasını koyup sağa sola sallanıyorum mıyışıyor (tabi keyfi varsa )

Kalçadaki Gamze iki kızımda da vardı şükür birşey çıkmadı
Sadece usg için talep açarken doktora söylemek gerekiyor usg de bakılsın notu düşsün diğer türlü bakılmıyor

Su gazlı günleri atlatırken her yol mübah. Tüm tuşlara aynı anda basıyorum ben

Genelde memede uyuyor. Kundak yapıp yatırıyorum. Bazen ayağımda sallıyorum ama ondan pek hoşlandığını söyleyemem. Uyumuyor da oyle sakinliyor sadece. Bu ara bi güncelleme geldi. Kucakta uyuyor. Çok ağladığı zaman kucağımda evde gezerken emziriyorum. Vs.
Dr un söylediği hani ölçülecek, takip gerektirecek kadar bir sarılık olmadığıdır. Öyle yorumladım.

Çünkü sarılık ilk gözün beyazında başlar. Sonra yüz, baş, boyun, omuzlar .. diye aşağı doğru devam eder. Aşağı indikçe de sarılığın değeri artar. Ve ciddileşir.
Lohusa kanaman ne zaman tamamen bitti ve gusul aldın ?
Agulamalar başladı mı nezaman başlıyor ?
Bizde başladı
Sanırım 3. Ay gibi başlıyor.

Son düzenleme:
İki haftayı geçti canım zaten benim doğumda çok kan kaybettim kan takmışlardi ve kanama Dursun diye iğne yapmışlardı o yüzden sezeryan sonrası hep leke şeklinde geliyordu son iki haftadir hiç bişey yok tu

Yani lohusalık bitip abdest alalı en az 15 gün olduysa bu adettir. Ona göre davranman icap eder. Dini hükmü bu.

Ama kanama dursun diye iğne yapıldı diyorsun. Belki rahim için tam sökülemedi o zaman, su an kalıntılar geliyor olabilir. Genelde en erken 2-3 ay sonra adet başlar ama herkesin fizyolojisi farklı.

Haklısın canım bende ne düşünecegimi şaşırdım Perşembe günü kontrolum var bakalım sabsh koyu kahve renkti şuan kırmızı leke şeklinde geliyor ped dolmadi bende adet mi yoksa kalan kan mi bilemedim yoğunluğu artarsa adet diye düşünüyorum dogum bebek bakımı herşey üst üste psikolojim iyice bozuldu

Kundaklayıp kucağımda emzirme pozisyonunda pışpışlayarak. Gözler gitmeye başlayınca yatağına/anakucağına koyuyorum. Birde beyaz gürültü açıyom müzikli bi versiyonu var onu sevdi.
Yaa ne güzel kundaklamaya hiç alıştırmadım eli kolu sürekli aktif. şimdi de artık alışmaz muhtemelen. Beyaz gürültü youtubedan mı açıyorsun. Tamamen uykuya dalmadan koymuyorum hemen gözünü açıyor ama müzikle bilmiyorum belki işe yarar.

Ben pilates topunda zıplayarak uyutuyorum meme de uyumayınca . Hem bana da iyi geliyor . Geçiyorum televizyon karşısına hem tv izliyorum hem spor yapıyorum hemde bebemi uyutuyorum
Vayy bu çok mantıklı yaa. Topun havasını söndürmüştüm uzun süre yapmam diye dur şişireyim geri

Dr söyler âdetsen..
Ben hep kundakladım. 2. Ayımız bitiyor. Sanırım şurada birkaç hafta daha kundak yapabilirim.

Sonra zaten donebilme kabiliyetleri olacagı için tehlike arz edebilir. Bi de iyice güçlenecekler. Kundağı da açma durumu olabilir. Zaten şimdi irkilip kendilerini uyandıran Moro refleksi de azalıyor. Fark ediyorum. 1-2 aya o da tamamen biter. Kundağa çok gerek kalmaz.

Diğer iki doğumumda 50-55 gün sürdü bnm kanamam. Bunda 13-14.günlerde nerdeyse bitti sonra hep renkli akıntı şeklinde geldi. Bi geliyo bi gelmiyo hala böyle. Sezeryandan 1 hafta sonraki doktor kontrolünde doktor için temizlenmiş demişti. Lohusa kanı bitti bence bu farklı bişey. Ama lady arkadaşımında dediği gibi 40 tan sonrası özür. Dini olarak lohusa kanı değil hanefiler için. Şafiler için 60 gün diye biliyorum.
Youtube dan buldum indirdim telefona wi-fi kapatıp açıyorum radyasyon çk gitmesin diye.
Benim oğluş en çok bunu sevdi.

Süpürge sesi açıyorum bende, deneye deneye ilgisini çeken birşey bulursun sanırım kundak bende hiç yapmadım hep cıbıl durdu, şimdi kollarını sarayım diyorum yok, dikiyor gözünü hemen

Vayy bu çok mantıklı yaa. Topun havasını söndürmüştüm uzun süre yapmam diye dur şişireyim geri
Kesinlikle işe yarayacak ve sonrasında minik bir duanı alırım aşağı yukarı hareketleri anne karnında hissiyatı veriyormuş bende yapmaya başladıkça çok rahatladım uyumadığı zaman 10 15 dakika sonra uyanıyor ama uyumak istediğinde tada tam daldıktan sonra yerine koyunca güzel uyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…