2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    229
Merhaba dogum yaptinizmi benimde ilk gebeligom ve bebek alisverisi icin ne almaliyim bilemiyorum herkes az alman lazim diyor sizler kac adet aldiniz 0-3ay yardimci olurmusunuz
Ben beş altı tane zıbın anca aldım zaten ikisini hiç giydirmeden sigamaz oldu, iki hastane çıkışı aldım, sonra alt üst beğendiğim hoşuma giden takımlardan aldım üç dört tane, yetti, şimdi hava serinledi kalın bikac parça abisinin zbinlarindan ayirmistm onları giydiriyorum, yani başlangıçta abartmamak lazım, 0-3 ay grubu hemen kullanılmaz hale geliyor, bugün tam iki aylık oldu, sıfırdan dolap yapacak durumdayım, iki müslin örtü aldm benim için kurtarıcı oldu hava da sıcak olduğu için, iki bı tık kalin battaniyemiz var artık bikac haftaya daha kalinlara geçeriz, sen mevsimine göre kalinliklarini aylarlarsin ama muslin örtüler kundak için falan çok kullanışlı.

Tabii ben fazla eşya da sevmiyorum, sen yeterli gelmez dersen, gelecek fikirlerle birlikte miktar arttirabilirsin

Kızlar iyi geceler bizim yarın işi günümüz ve ben biraz tedirginim ve korkuyorum . Aşı öncesi ve sonrası yapmamı tavsiye ettiğiniz bir şey var mı ?
2 bacaktan 1 koldan yaptılar
Aşılar bitip kucağıma aldığımda çıkana kadar sakinlemişti.
Aşı sonrası 3 gün duş yok , çok kaka yaparsa bacaklarını yıka ama koluna su değdirme dedi .
Mor çarpık evde olsun ateşi 37.5 u geçerse 1 çay kaşığı ver dedi .
Sabah 10 da aşı oldu akşam 9-10 gibi hafif ateş oldu çorap çıkardım , üstünü hafiflettim ilaçsız geçirdik
Sizede şimdiden şifa olsun

Merhaba dogum yaptinizmi benimde ilk gebeligom ve bebek alisverisi icin ne almaliyim bilemiyorum herkes az alman lazim diyor sizler kac adet aldiniz 0-3ay yardimci olurmusunuz
Bebek kıyafetlerine verilen parayı çok acıyorum, eğer çevrende doğum yapmış biri varsa onun kıyafetlerini almanı tavsiye ederim inanılmaz hızlı büyüyorlar ve eskimeden/lekelenmeden hop küçülmüş oluyor
Ve tavsiyem tülsüz , şekilsiz düz şeyler alman bebekleri giydirmek çok zor
Benimki yaz bebesiydi hastane çıkışı bile giymedi zıbınla ve çorapla büyüdü
2 aylık oldu havalar serinleyince yeni tuluma geçtik
Ve artık 0-3 aylıklılar kasmaya başladı , 2-4 ve 3-6 lıklara geçtik .
5-6 zıbın , çorap , 2-3 alt üst takım/tulum , bolca müslim ( kurularken, bebek arabasında, koltuğa yatırınca her yere onu seriyorum)
Bana kuzenim verdi bebek kıyafetlerini o ikiz büyüttü , ben kızıma kullanıyorum daha 3 çocuk daha giyer hiç birşey olmadı kıyafetlere

Çok teşekkür ederim bende ilaç vermek istemiyorum öncesinden mantığım o zaman aşının bir anlamı kalmadığını söylüyor . İnşallah bende ilaçsız hafif bir şekilde atlatırız . Yaşadığım yerde tekim eşimde işte olacak izin alamadı o yüzden biraz pinpirikli ve endişeliyim

Benim bebeğim 2650 doğdu şuan 4900 küsür hale daha 0 3 kullanıyoruz bende az almıştım ama yetmedi sonra gittim tekrar aldım

Merhaba. Benim de geçen haftalarda çok canımı sıkan bir durum olmuştu. Sütüm hemen azaldı. Ama o kadar azdı ki bebişine yetmiyordu. Sonra da regl oldum. Regl olunca iyice azaldı. Doktoruma sordum ama regl ile bir alakası olmadığını söyledi. Ben sonrasında tüm tuşlara bastım sütüm artsın diye. Çok şükür eskisi gibi olmasa da arttı. Ben şunları yaptım :
E bebekte promalt satılıyor ondan aldım günde bir tane içtim.
Her emzirmeden sonra süt sağdım. Süt çıkmasa bile mutlaka sağdım çünkü beyne süt lazım sinyali gitmesi gerekiyor.
Diyelim ki meme boş, bebeğin karnı da acıktı. Önce yine de emzirdim sonra mama verdim.
Dut incir kayısı ve hurmadan oluşan bi komposto yaptım kase kase ondan içtim.
İçtiğim su miktarını artırdım.
Solgarın brewers yeast with b12 vitaminini kullandım. Bu çok işe yarıyor.
Her gün sıcak duşa girdim memelere masaj yaptım.
Ve uyumaya çalıştım. Umarım bunlar faydalı olur. Bir kaç gündür mama vermiyorum

İncir de yiyorum kuruyemiş de yiyorum ama şu an depresyonda olduğuma eminim çünkü ben bırak 1 kavanoz çikolata yemeyi yıllardır eve almadığımızı fark ettim evlenmeden önce zaten annemler kızartma bile yapmazdı evde. Ben sonradan bozdum evlilik yaramadı

Günaydın can annelerrr
Böyle enerjik gibi seslendim ama alakası yok bebişime 2 aylık aşılarını vurdurduk asmde. O ağlayınca m.al gibi ben de ağladım. Bu ne yaa büsbütün ketumluğum gitti ağlak bir anne oldum. Hep de eleştirirdim. Neyse.
Cuma yine gelin verem aşısını olalım dedi. Esas ateş yapan oymuş sanırım 3 gün banyo yaptırmayın dedi o cumadan sonra. Bu aşıları yaptırmayan var mı? Konusu kesin dönmüştür de kaçırıyorum bazen

Bizi de yarın cagirdilar inşallah sıkıntısız atlatırız ben ağlamasına hiç dayanamıyorum topuk kanı verirken resmen canım gitti tutamadım o kadar agladiki kızkardesim tuttu yarında çok aglicak gibi bakalım cuma neden tekrar aşıya cagirdilarki bildiğim kadarıyla tek seferde 3aşi birden olacak iki bacak bir kol bana hemşire o şekilde bilgi verdi

Hemen çık çık ordan ,depresyon bir çukur
Kendine iyi gelecek şeylere odaklan , gün içinde dışarıda çıkmaya çalış , desteğin varsa kabul et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…