• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    232
En son 5 eylülde regl oldum demiştim. Normal 1 hafta sürdü bitti. Baktım bugün yine kanama var. Böyle bir şey yaşayan var mı ?
Normal de döngün kaç gün de bir ben Ağustosun sonu gibi olmuştum şuan tekrar regl oldum ama benim zaten hep 25-28 günde bir oluyordum o yüzden normal regl olmusum ama kanamam fazla dün resmen ped yetiştiremedim hamilelik öncesinde hiç böyle değildi kanamam

Günaydın kızlar havalar iyice sogudu bebeklerinizi nasıl giydiyorsunuz benim bebeğimim beşiği yatakodamizda ve benim yattigim tarafa yapıştırdık oda sıcaklığına her zaman bakıyorum genelde geceleri 23-25 arasında bebeğime altta kolsuz zıbın üstte penye kollu üst altta da kendiliğinden çoraplı pijama giydiriyorum yatincada üstüne Müslim örtü ama ince değil çift katlı kalın biraz örtüyorum kollarını uzun vermedigi icin dışarda gece iki veya üç defa uyanır emziririm yatar ama iki gündür her kucağıma aldığım da yanakları çok soğuk vucu du iyi ama acaba üşüyor mu o yüzden mi yanaklari hep soguk burnu da tıkalı gibi oluyor fikri olan varmı

Florence Nightingale hastanesine gidiyorum 1700 civarı bir şeydi muayene ücreti doktorumun. Doktorum çok tatlı bir adam sen yanlış hatırlamıyorsam erkek istemiyordun. Medicalpark Maltepe de refika gasimova var kadın normal doğum vs yaptırıyor genelde istersen ona bak birde.
Ataşehir florence mi acaba? Sezeryana eşimizle girebiliyor muyuz bilginiz var mı

Günaydın kızlar havalar iyice sogudu bebeklerinizi nasıl giydiyorsunuz benim bebeğimim beşiği yatakodamizda ve benim yattigim tarafa yapıştırdık oda sıcaklığına her zaman bakıyorum genelde geceleri 23-25 arasında bebeğime altta kolsuz zıbın üstte penye kollu üst altta da kendiliğinden çoraplı pijama giydiriyorum yatincada üstüne Müslim örtü ama ince değil çift katlı kalın biraz örtüyorum kollarını uzun vermedigi icin dışarda gece iki veya üç defa uyanır emziririm yatar ama iki gündür her kucağıma aldığım da yanakları çok soğuk vucu du iyi ama acaba üşüyor mu o yüzden mi yanaklari hep soguk burnu da tıkalı gibi oluyor fikri olan varmı
Ben oda sıcaklığını hiç ölçmedim.

Gündüz iki kat giydiriyorum. Yanı uzun yada yarım kol zıbın üstüne pamuklu üst, mutlaka çorap yine üstüne patikli alt. Ama alt üst iki takım yerine tulum daha kullanışlı, beli açıldı derdi yok.

Gece de pamuklu ince battaniyesiyle kundak yapıyordum. İki gecedir çift kat pazen battaniye ile yapıyorum. Terler mi diye düşündüm. Ama gece ve sabah kalkınca bakıyorum. Terlememiş.

Eller ayaklar vücudun uç bölgesi. Buralar bazen vücuda nazaran soğuk olabilir ama yüz burun yanaklar soğuksa bence bu gece bi tık kalın giydir. Uyuyan insanın üstüne kar yağar derdi rahmetli anneannem. Sabaha karşı serin oluyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba daha önce spiral taktıran var mı devlet hastanelerinde ücretli mi yada biz mi alıp götürüyoruz usulü ne acaba bir de adet süresini uzatıyor diyenler var deneyimli arkadaşlar bilgilendirebilir mi acaba

Kızlar bugün aşı olduk sonrası dikkat etmem gereken ne var ateş felan olursa napayım? Şuan annemgildeyim yanakları felan soğuk ama korkuyorum ateşlenir de farketmem diye

Kızlar bizim gaz sancıları fenalarda hala. Bugün 54 günlük oldu. Birkaç gaz giderici damla kullanıyoruz ama doktor kolik bebek demişti. Var mı önerileriniz? 54 günde tükendim valla

Geceleri soğuk olmaya başladı bende üşüyorum 😅
Yazlık pijamalarımı kaldırınca bebişede kısa kollu zıbın üstüne tulum giydiriyorum üstünü örtmüyorum kendini boğar diye korkuyorum
Ben oda sıcaklığını hiç ölçmedim.

Gündüz iki kat giydiriyorum. Yanı uzun yada yarım kol zıbın üstüne pamuklu üst, mutlaka çorap yine üstüne patikli alt. Ama alt üst iki takım yerine tulum daha kullanışlı, beli açıldı derdi yok.

Gece de pamuklu ince battaniyesiyle kundak yapıyordum. İki gecedir çift kat pazen battaniye ile yapıyorum. Terler mi diye düşündüm. Ama gece ve sabah kalkınca bakıyorum. Terlememiş.

Eller ayaklar vücudun uç bölgesi. Buralar bazen vücuda nazaran soğuk olabilir ama yüz burun yanaklar soğuksa bence bu gece bi tık kalın giydir. Uyuyan insanın üstüne kar yağar derdi rahmetli anneannem. Sabaha karşı serin oluyor.
Kundağını nasıl yapıyorsun? Açmıyor mu?

Normal de döngün kaç gün de bir ben Ağustosun sonu gibi olmuştum şuan tekrar regl oldum ama benim zaten hep 25-28 günde bir oluyordum o yüzden normal regl olmusum ama kanamam fazla dün resmen ped yetiştiremedim hamilelik öncesinde hiç böyle değildi kanamam
Benim de eski döngüm ayda birdi çok da düzenliydi. Şimdi ayda iki kere olmuş oldum hem de az değil yani. Kendime mi gideyim çocuğa mı gideyim şaşırdım iyice ikimizin de kontrolü geldi bakalım 🤔

Yazlık pijamalarımı kaldırınca bebişede kısa kollu zıbın üstüne tulum giydiriyorum üstünü örtmüyorum kendini boğar diye korkuyorum

Yarın kundak bacım. Doğduğu günden beri yapıyorum. Çok faydasını gördüm. Kızımı da öyle büyüttüm.

Nette videoları var, yapılışına bak. Ama şurada sanırım 1 ay daha yapılır yapılmaz. Çünkü hem güçlendi. Bazen kolunu çıkarabiliyor. Hem de yana doğru dönmeye başladı. Bu bakımdan tehlike olabilir.

Açmazlar mi ben geçen tülbentle kundak üzerinden bağladım yine çıkarıyor kolunu, eşime dedim senin de elini kolunu bağlayıp bı deneyeceğim dedim heyecan yaptı ne deneyeceğiz diye de sonra anladı 😂😂

Uyku tulumu alabilirsin açamaz en azından, şimdilik idare ediyoruz da kısa bakarım bende tulum, daha hareketli olacak kontrol etmek zor olur battaniyeyle

Benimkide sağa sola atıyor kendini elleri ayakları hep hareketli kundakta durmaz bende onu kontrol eetcem derken anksiyetem artar 😂
Şimdilik tulum yeterli geliyor sanki , ilerleyen günlerde bakarım bende 😅
Havalarda dengesiz bugün hava aşırı sıcaktı gece de bir anda soğuyor

Kızlar bizim gaz sancıları fenalarda hala. Bugün 54 günlük oldu. Birkaç gaz giderici damla kullanıyoruz ama doktor kolik bebek demişti. Var mı önerileriniz? 54 günde tükendim valla
Bizim gaz çok fazla oluyor karnı hep şiş. Ama ağlamıyor. Geceleri sadece acıkınca ağlamaya başlıyor. Sap simplax damla kullanıyorum. Bir de ayaklarını ve göbeğini sürekli yağlıyorum( hangi yağ elime geçerse). Saat yönüne masajla birlikte. Bisiklet hareketi falan bacakları çalıştıran hareketleri de her uyandığında yaptırıyorum. Yatağımızın üzerinde yuvarlıyorum. Ana kucağında, piyanolu oyun halısında da çok fazla kendisi hareket ettiriyor bacaklarını. O zaman çok fazla gazını çıkartıyor ondan dolayı galiba geceye hem gazı kalmıyor hem de rahatlıyor. Birde “kızımın çiçeklerini topladım” diye bir tekerleme ile hareket yaptırıyorum. Tiktokta denk gelmişti ona bayılıyor 3 şey halinde yaptırıyorum. Aşağıya linkini koyacağım.Ayaklarını sürekli sıcak tutmaya çalışıyorum. Ayaklı zıbın giydirince bile çoraplarını giydiriyorum.

Bende çok gazlı biriyim doğumdan beri gergin yoğun şekilde gazım var ne içsem ne yesem fayda etmiyor. Bir de 7 Temmuzda doğum yaptım daha da adet olmadım. Belki benim gazım onla alakalıdır. Doktora söyledim önemsemedi. Bebeğin gazının benle alakasının olmadığını söyledi. Çocuk gastoentoloji doktoruna sormuştum.

Bebelac AR mama kullanan var mı? Bizim başımız mamalarla dertte. Hipokrat, Aptamil, SMA comfort, Goden Goat hepsini denedik aşırı derece kusuyor hepsinde de. SMA ile iyi gidiyorduk ama 2 palet bittikten sonra onda da kusmaya başladı. Doktor BEBELAC önerdi çocuğu bebeğe iyi geliyor dedi. Size iyi gelmediyse boşuna almayayım. Çünkü daha yeni açıp da küstüğü için bıraktığım yeni golden Goat ve SMA mamam duruyor.

Back
X