2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    234
Gece sağımını çok nadir yapabiliyorum uyumaya bile çok az zamanım kalıyor çünkü. Kaçar dk sağım yaptınız gece?

Bebeklerimize çok geçmiş olsun. Çoğumuz aşı yaptik galiba. Bizimki biraz huzursuzluk ve ateş yaptı. Rabbim hiçbirimizi evlatla sinamasin ne zormuş tırnağı bile acıması.. arkadaşlar oğlumu yan yatirdigim halde kafası bu şekilde devam ediyor. Düzelir mi sizce? Sizlerde kafa yapısı durumu nasıl acaba?

Eklentiler

• Screenshot_2025-11-07-05-46-09-275_com.whatsapp.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 71
Selam herkese,
moraller yerlerde ilk defa meme reddi yaşıyorum ve muhtemelen bir daha almayacak. 25 ekimde doktora kontrole gittiğimde 400gr kilo alımını görünce doktor yetersiz dedi mama takviyesi önerdi ve mamaya geçtim. İçim hiç rahat değil. Çocuk 2 saatte acıkıyor çılgın gibi ağlıyor mama diye. Sma kullanıyorum doymuyor mu acaba dedim memede kilo almamış ama böyle ağlamıyordu. Şimdi biberon akışını görünce istesem de bir daha memede durmuyor yırtıyor kendini biberon içiyor sadece. İşin kötü tarafı sütüm istediğim gibi de gelmiyor artık. Çok üzgünüm ya. 6 aya kadar rahatça emziririm sanıyordum

Ayrıca gece 6:30dan sabah 4lere kadar uyuyan bebeğim şimdi 22:00den sonra sürekli uyanıyor geceleri tepiniyor neden ki 4.ay atağı mı bu ?

Merhabalar çok geçmiş olsun
Benim bebeğimde alerjik bir bebek. Ciltte döküntü diyince yazmak istedim.
Bizim en büyük belirtimiz egzama tarzı döküntü oldu
Mukuslu,cıvık kakası ama kan yok.
Bende süt ürünleri ve yumurtayı kestim sakinledi vücudu ancak arada tekrar çıkıyor.
Bizim doktorumuz test vs yapmadı ek gıdayla anlamaya çalışalım dedi ve mama da başlamadı
Öff çok zor bu alerji işi bebeğime çok üzülüyorum cildi döküntü olunca kaşınıyor ağlıyor
Sizin bebişinde kakası cıvık mı acaba?
Doğduğundan beridir bu şekilde ben anne sütü alıyor ondan sanıyordum ama artık biraz pütürlü olması gerekiyormuş alerjiden ötürü böyleymiş

Ayrıca gece 6:30dan sabah 4lere kadar uyuyan bebeğim şimdi 22:00den sonra sürekli uyanıyor geceleri tepiniyor neden ki 4.ay atağı mı bu ?
Tamamen atak haftası. Geçen hafta bende yaşadım. Geceleri uyuyan bebeğim uyumadı. Uykuya direndi meme reddi yaptı. Bir hafta sürdü bir hafta boyunca beni reddettiği için çok ağladım üzüldüm. Mama verdim bir tek sabahları ve gece beni emiyordu o süreçte. Devamlı ağlıyordu. Ama bir haftanın sonunda sanki o bir haftayı yaşatmamış gibi normale döndü. Tekrar beni emmeye başladı. Ayrca 400 gr bence gayet yeterli zaten git gide az gram alacaklar. Sütün yetiyormuş ki 400 gr almış. Sakince atak haftasının geçmesini bekle her şey düzelecek :) tabi bu süreçte insan çok yıpranıyor üzülüyor

Aynen benimde geçen aylar hep 1 kilo alıyordu bu ay 500gr aldı ve doktor çok iyi olduğunu söyledi

Bende aynı durumdayım sürekli gündüz sağım yapıyorum 3 saatte bir sağım yine rezene artı solgar takviyesi ile 40 50ml çıkıyor öyle veriyorum ki aynen bende mama veriyordum bundan dolayı meme reddi oluyor

Merhabalar size de çok geçmiş olsun. Gerçekten her doktorun tedavi şekli, alerjiye yaklaşımı birbirimden farklı. Biz süt ürünleri diyeti yapıyorduk ancak kakadaki kan bitmedi o yüzden dün itibariyle dana etini de kesmek durumunda kaldık. Vücutta döküntü yok o yüzden yumurtayı ısrarla ye diyor doktorum. Ama eti de kesmemize rağmen hala kan görmeye devam edersek o zaman yumurtayı da kesebilir belki yiyecek hiç bir şey kalmıyor. Nasıl besleneceğim ve kaliteli protein almadan bebeğime nasıl kaliteli süt üreteceğim bilmiyorum. Bugün yine kaka yaptı yine kakasında kan var. Artık o kadar üzülüyorum ki yemek yemek istemiyorum çocuğuma zarar vereceğim diye. Umarım bu süreci çabuk atlatırız her birimiz

Kakası cıvık bu arada. Zaman zaman mukuslu.

Biberonun hızlı akışından sonra bir daha çekiştirmeli memeye dönmez diye korkuyorum ama özellikle geceleri zor oluyor. Kalk su ısıt yada sağdığın sütü ılıt tekrar vs. Her şeyden geçtim sağlıklı mı emin değilim sürekli acıkıyor 2 saat geçmeden. İnşallah atak haftası diyedir doktor yönlendirmese mama vermezdim
Evet atak dönemindeler. Sağım yapıyor musunuz emmediği zamanlarda
Akşam sağıyorum 160-160 ml olarak iki öğün çıkıyor onun dışında hep mama malesef. Hatta dün süt 120 ml olarak çıktı azalıyor galiba
Takviye işe yarıyor mu (solgar)? Ben ebebekteki maltlardan ve hipp süt artırıcı içiyorum bir süredir ama su içmeyi azalttım biraz eh işte

Dün ellerinden tuttuk biximkide aynen oturdu ve oturmaya da çok hevesli kucağa alınca hemen oturma pozisyonunda hiç sesi çıkmıyor ama çok fazlada öyle tutmuyorum oturma için daha erken bu arada maşallah senin bebiş çok güzel kilo almış bizimki ne kadar oldu bilmiyorum bu ay bı ara hep ishal gibi geçti üstüne sünnet oldu iştahı kesildi kilo bile vermiş olabilir bakalım 4ay aşılarınızi yaptinmi

Bestlak ve solgar çok işe yarıyor. İncir ve dereotu da öyle. Bir de stres yapmayın süt miktarınız sizin elinizde değil sonuçta. 4 ay güzel emmiş en ihtiyacı olan zamanda. Bir iki aya ek gıdalara da başlıycaz. Kilo alımı da toparlar ek gıdayla.

Teşekkür ederim
Evet doktorların bazıları da bu kadar katı diyet yapılmasına karşı. Bebeğin vücudu hızlıca alışsın diyeymiş
Ben domatesi de kestim hatta salça olarak da kullanmıyorum. Domates, patlıcan, kuruyemiş bunlarda çok alerjik besinler.
Dediğiniz gibi yiyecek bir şey kalmıyor cidden
Son zamanlarda sütüm azalmıştı.
Doktoruma sorarak badem sütü kullanmaya başladım yulafla birlikte baya etkili süt artışında isterseniz sizde bir sorun :)

Bu kaka için probiyotik başladık şuanlık cıvıklığı geçmedi ama mukusu azaldı.
Hatta düzenli kullanımda baya etkili oluyormuş umarım işe yarar sizde bir doktorunuza danışın isterseniz

Yaaa dün etli patlıcan yemeği yemiştim. Patlıcanın alerjik olabileceğini düşünmedim. Etten olmuştur diye düşünüyordum. Belki patlıcan da alerjik olabilir bunu bi gözlemleyeyim. Ben de inek sütüne alternatif olsun diye badem ve yulaf sütü satın aldım. Hatta sütümü artırsın diye yulaf sütüne yulaf katarak yiyordum. Ama yulafın paketinde içindekiler bölümüne bakınca şok oldum. Eser miktarda süt ürünü içerir yazıyor hatta geçen markette vegan yulaf görmüştüm dalga geçmiştim yulaf zaten vegan değil mi diye değilmiş probiyotik olarak ne başladınız acaba ? Ben de doktorumuza danışayım

Merhaba, siliskar jelden memnun kaldınız mı acaba ?

Merhaba hanımlar nasılsıniz bende temmuzda dogum yaptım size sorum şu aranızda regl olamayan varmi acaba benim gibi
Balım benim ilk doğumda bir buçuk yıl olmadı, bu sefer iki hafta önce oldum, öyle de normal böyle de normal, bı sıkıntı yok merak etme, tabi dikkat etmeyi ihmal etme, süt asla asla korumaz

Evet evet patlıcan yapabilir maalesef.

Şu an bende sizden öğrendim yulafta süt olduğunu hiç aklıma gelmedi bile bende vegan olanından alayım
Ya çok alakasız şeylerin içinde bulunuyor süt tozu şeklinde. Mesela tuzlu krakerde varmış hiç içeriğine bakmadan yedim bebeğimde tekrar nüksedince baktım
Sağlıksız ama arada cips yerim onlarda da varmış sadesi, acılısı vs.
Tatlı ve çikolataya bayılırdım maalesef elveda dedim onlara da. Onun yerine hurma toplarından yiyorum tatlı ihtiyacımı karşılasın diye

Probiyotik olarak bize ‘trubiotic’ diye bir markanınkini verdi doktorumuz. Dediğim gibi sadece mukusu azaldı bi de karnı guruldardı emerken o da geçti sayılır azaldı baya.
Faydasını görüyoruz bence siz yine de bir sorun bakalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…