- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #30.801
Gece sağımını çok nadir yapabiliyorum uyumaya bile çok az zamanım kalıyor çünkü.Merhaba bende yaklaşık 50 gün mama+meme şeklinde ilerledim. Tek memeden 10 ml anca süt geliyordu sağım yapınca. Bende gece sağım yapmak çok işe yaradı. Sütüm günden güne artmaya başladı sağım yaptıkça ve bu süreçte maltana içtim o da benim sütümü artırdı. Bu süreçte dinlenmek ve stresten uzak kalmakta önemli. 2. Aydan sonra sütüm yeterli oldu tamamen kestim mamayı
Onar dakikaGece sağımını çok nadir yapabiliyorum uyumaya bile çok az zamanım kalıyor çünkü.Kaçar dk sağım yaptınız gece?
Ayrıca gece 6:30dan sabah 4lere kadar uyuyan bebeğim şimdi 22:00den sonra sürekli uyanıyor geceleri tepiniyor neden ki 4.ay atağı mı bu ?Selam herkese,
moraller yerlerde ilk defa meme reddi yaşıyorum ve muhtemelen bir daha almayacak. 25 ekimde doktora kontrole gittiğimde 400gr kilo alımını görünce doktor yetersiz dedi mama takviyesi önerdi ve mamaya geçtim. İçim hiç rahat değil. Çocuk 2 saatte acıkıyor çılgın gibi ağlıyor mama diye. Sma kullanıyorum doymuyor mu acaba dedim memede kilo almamış ama böyle ağlamıyordu. Şimdi biberon akışını görünce istesem de bir daha memede durmuyor yırtıyor kendini biberon içiyor sadece. İşin kötü tarafı sütüm istediğim gibi de gelmiyor artık. Çok üzgünüm ya. 6 aya kadar rahatça emziririm sanıyordum
Merhabalar çok geçmiş olsunBizde de kilo kaybı olmuştu bize de neocate başlandı. Gerçekten çok kötü kokuyor, çoğu bebek de içmiyormuş ama çok şükür bizimki içiyor. Yumurtayı doktoruma sordum özellikle yumurta ye dedi. Annenin diyetinden bi anda her şeyi çıkaramayız uygun bulmuyorum dedi. Yumurta alerjisinde daha çok egzama ve döküntü oluyormuş. Çok şükür bizde ciltte bir belirti yok. İnşallah bu süreci hemencecik atlatırız
Tamamen atak haftası. Geçen hafta bende yaşadım. Geceleri uyuyan bebeğim uyumadı. Uykuya direndi meme reddi yaptı. Bir hafta sürdü bir hafta boyunca beni reddettiği için çok ağladım üzüldüm. Mama verdim bir tek sabahları ve gece beni emiyordu o süreçte. Devamlı ağlıyordu. Ama bir haftanın sonunda sanki o bir haftayı yaşatmamış gibi normale döndü. Tekrar beni emmeye başladı. Ayrca 400 gr bence gayet yeterli zaten git gide az gram alacaklar. Sütün yetiyormuş ki 400 gr almış. Sakince atak haftasının geçmesini bekle her şey düzelecek :) tabi bu süreçte insan çok yıpranıyor üzülüyorAyrıca gece 6:30dan sabah 4lere kadar uyuyan bebeğim şimdi 22:00den sonra sürekli uyanıyor geceleri tepiniyor neden ki 4.ay atağı mı bu ?
Evet atak dönemindeler. Sağım yapıyor musunuz emmediği zamanlardaAyrıca gece 6:30dan sabah 4lere kadar uyuyan bebeğim şimdi 22:00den sonra sürekli uyanıyor geceleri tepiniyor neden ki 4.ay atağı mı bu ?
Aynen benimde geçen aylar hep 1 kilo alıyordu bu ay 500gr aldı ve doktor çok iyi olduğunu söylediTamamen atak haftası. Geçen hafta bende yaşadım. Geceleri uyuyan bebeğim uyumadı. Uykuya direndi meme reddi yaptı. Bir hafta sürdü bir hafta boyunca beni reddettiği için çok ağladım üzüldüm. Mama verdim bir tek sabahları ve gece beni emiyordu o süreçte. Devamlı ağlıyordu. Ama bir haftanın sonunda sanki o bir haftayı yaşatmamış gibi normale döndü. Tekrar beni emmeye başladı. Ayrca 400 gr bence gayet yeterli zaten git gide az gram alacaklar. Sütün yetiyormuş ki 400 gr almış. Sakince atak haftasının geçmesini bekle her şey düzelecek :) tabi bu süreçte insan çok yıpranıyor üzülüyor
Bende aynı durumdayım sürekli gündüz sağım yapıyorum 3 saatte bir sağım yine rezene artı solgar takviyesi ile 40 50ml çıkıyor öyle veriyorum ki aynen bende mama veriyordum bundan dolayı meme reddi oluyorSelam herkese,
moraller yerlerde ilk defa meme reddi yaşıyorum ve muhtemelen bir daha almayacak. 25 ekimde doktora kontrole gittiğimde 400gr kilo alımını görünce doktor yetersiz dedi mama takviyesi önerdi ve mamaya geçtim. İçim hiç rahat değil. Çocuk 2 saatte acıkıyor çılgın gibi ağlıyor mama diye. Sma kullanıyorum doymuyor mu acaba dedim memede kilo almamış ama böyle ağlamıyordu. Şimdi biberon akışını görünce istesem de bir daha memede durmuyor yırtıyor kendini biberon içiyor sadece. İşin kötü tarafı sütüm istediğim gibi de gelmiyor artık. Çok üzgünüm ya. 6 aya kadar rahatça emziririm sanıyordum
Merhabalar size de çok geçmiş olsun. Gerçekten her doktorun tedavi şekli, alerjiye yaklaşımı birbirimden farklı. Biz süt ürünleri diyeti yapıyorduk ancak kakadaki kan bitmedi o yüzden dün itibariyle dana etini de kesmek durumunda kaldık. Vücutta döküntü yok o yüzden yumurtayı ısrarla ye diyor doktorum. Ama eti de kesmemize rağmen hala kan görmeye devam edersek o zaman yumurtayı da kesebilir belkiMerhabalar çok geçmiş olsun
Benim bebeğimde alerjik bir bebek. Ciltte döküntü diyince yazmak istedim.
Bizim en büyük belirtimiz egzama tarzı döküntü oldu
Mukuslu,cıvık kakası ama kan yok.
Bende süt ürünleri ve yumurtayı kestim sakinledi vücudu ancak arada tekrar çıkıyor.
Bizim doktorumuz test vs yapmadı ek gıdayla anlamaya çalışalım dedi ve mama da başlamadı
Öff çok zor bu alerji işi bebeğime çok üzülüyorum cildi döküntü olunca kaşınıyor ağlıyor
Sizin bebişinde kakası cıvık mı acaba?
Doğduğundan beridir bu şekilde ben anne sütü alıyor ondan sanıyordum ama artık biraz pütürlü olması gerekiyormuş alerjiden ötürü böyleymiş
Biberonun hızlı akışından sonra bir daha çekiştirmeli memeye dönmez diye korkuyorum ama özellikle geceleri zor oluyor. Kalk su ısıt yada sağdığın sütü ılıt tekrar vs. Her şeyden geçtim sağlıklı mı emin değilim sürekli acıkıyor 2 saat geçmeden. İnşallah atak haftası diyedir doktor yönlendirmese mama vermezdimTamamen atak haftası. Geçen hafta bende yaşadım. Geceleri uyuyan bebeğim uyumadı. Uykuya direndi meme reddi yaptı. Bir hafta sürdü bir hafta boyunca beni reddettiği için çok ağladım üzüldüm. Mama verdim bir tek sabahları ve gece beni emiyordu o süreçte. Devamlı ağlıyordu. Ama bir haftanın sonunda sanki o bir haftayı yaşatmamış gibi normale döndü. Tekrar beni emmeye başladı. Ayrca 400 gr bence gayet yeterli zaten git gide az gram alacaklar. Sütün yetiyormuş ki 400 gr almış. Sakince atak haftasının geçmesini bekle her şey düzelecek :) tabi bu süreçte insan çok yıpranıyor üzülüyor
Akşam sağıyorum 160-160 ml olarak iki öğün çıkıyor onun dışında hep mama malesef. Hatta dün süt 120 ml olarak çıktı azalıyor galibaEvet atak dönemindeler. Sağım yapıyor musunuz emmediği zamanlarda
Takviye işe yarıyor mu (solgar)? Ben ebebekteki maltlardan ve hipp süt artırıcı içiyorum bir süredir ama su içmeyi azalttım biraz eh işteBende aynı durumdayım sürekli gündüz sağım yapıyorum 3 saatte bir sağım yine rezene artı solgar takviyesi ile 40 50ml çıkıyor öyle veriyorum ki aynen bende mama veriyordum bundan dolayı meme reddi oluyor
Dün ellerinden tuttuk biximkide aynen oturdu ve oturmaya da çok hevesli kucağa alınca hemen oturma pozisyonunda hiç sesi çıkmıyor ama çok fazlada öyle tutmuyorum oturma için daha erken bu arada maşallah senin bebiş çok güzel kilo almış bizimki ne kadar oldu bilmiyorum bu ay bı ara hep ishal gibi geçti üstüne sünnet oldu iştahı kesildi kilo bile vermiş olabilir bakalım 4ay aşılarınızi yaptinmi7500 kilosu 4 ay 9 gün
Dr bugün ellerinden tutup ayağa kaldırmak istedi aslında bizimkini ama basmadı oturmayı tercih etti dr da oturmaya hevesli ama henüz oturtmayın dedi. Ben ayaklarındaki kas gücünü hissettiğim için sormadım açıkçası bunu keşke sorsaydım bak yazardım buraya da. Ama ben dert etmiyorum açıkçası
Bestlak ve solgar çok işe yarıyor. İncir ve dereotu da öyle. Bir de stres yapmayın süt miktarınız sizin elinizde değil sonuçta. 4 ay güzel emmiş en ihtiyacı olan zamanda. Bir iki aya ek gıdalara da başlıycaz. Kilo alımı da toparlar ek gıdayla.Biberonun hızlı akışından sonra bir daha çekiştirmeli memeye dönmez diye korkuyorum ama özellikle geceleri zor oluyor. Kalk su ısıt yada sağdığın sütü ılıt tekrar vs. Her şeyden geçtim sağlıklı mı emin değilim sürekli acıkıyor 2 saat geçmeden. İnşallah atak haftası diyedir doktor yönlendirmese mama vermezdim
Akşam sağıyorum 160-160 ml olarak iki öğün çıkıyor onun dışında hep mama malesef. Hatta dün süt 120 ml olarak çıktı azalıyor galiba
Takviye işe yarıyor mu (solgar)? Ben ebebekteki maltlardan ve hipp süt artırıcı içiyorum bir süredir ama su içmeyi azalttım biraz eh işte
Teşekkür ederimMerhabalar size de çok geçmiş olsun. Gerçekten her doktorun tedavi şekli, alerjiye yaklaşımı birbirimden farklı. Biz süt ürünleri diyeti yapıyorduk ancak kakadaki kan bitmedi o yüzden dün itibariyle dana etini de kesmek durumunda kaldık. Vücutta döküntü yok o yüzden yumurtayı ısrarla ye diyor doktorum. Ama eti de kesmemize rağmen hala kan görmeye devam edersek o zaman yumurtayı da kesebilir belkiyiyecek hiç bir şey kalmıyor. Nasıl besleneceğim ve kaliteli protein almadan bebeğime nasıl kaliteli süt üreteceğim bilmiyorum. Bugün yine kaka yaptı yine kakasında kan var. Artık o kadar üzülüyorum ki yemek yemek istemiyorum çocuğuma zarar vereceğim diye. Umarım bu süreci çabuk atlatırız her birimiz
Kakası cıvık bu arada. Zaman zaman mukuslu.
Yaaa dün etli patlıcan yemeği yemiştim. Patlıcanın alerjik olabileceğini düşünmedim. Etten olmuştur diye düşünüyordum. Belki patlıcan da alerjik olabilir bunu bi gözlemleyeyim. Ben de inek sütüne alternatif olsun diye badem ve yulaf sütü satın aldım. Hatta sütümü artırsın diye yulaf sütüne yulaf katarak yiyordum. Ama yulafın paketinde içindekiler bölümüne bakınca şok oldum. Eser miktarda süt ürünü içerir yazıyorTeşekkür ederim
Evet doktorların bazıları da bu kadar katı diyet yapılmasına karşı. Bebeğin vücudu hızlıca alışsın diyeymiş
Ben domatesi de kestim hatta salça olarak da kullanmıyorum. Domates, patlıcan, kuruyemiş bunlarda çok alerjik besinler.
Dediğiniz gibi yiyecek bir şey kalmıyor cidden
Son zamanlarda sütüm azalmıştı.
Doktoruma sorarak badem sütü kullanmaya başladım yulafla birlikte baya etkili süt artışında isterseniz sizde bir sorun :)
Bu kaka için probiyotik başladık şuanlık cıvıklığı geçmedi ama mukusu azaldı.
Hatta düzenli kullanımda baya etkili oluyormuş umarım işe yarar sizde bir doktorunuza danışın isterseniz
Merhaba, siliskar jelden memnun kaldınız mı acaba ?selam kızlar bebeğim 9 günlük oldu bilesezaryen tahminimden çok daha zormuş, günlük ağrım geçti ama arada harekete göre yanma oluyor. dikişlerin sağ tarafında şişlik ve sertlik var, sizce normal mi?
meme uçlarım benim de 4-5 güne kadar çatladı ben her emzirmenin ardından lansinoh meme ucu kremi sürdüm üstüne gümüş kapak kapattım hâlâ her emzirmemde öyle yapıyorum çok hızlı toparladı iyi geldi
1 kez mastit oldum sağ memem taş gibi oldu, sımsıcaktı, bebeğim ememiyordu o sertlikten ya da tıkanıklıktan. ona da sağım yaptım öyle düzeldi
sezaryen yaralarım için siliskar jel verdi doktor onu kullanıyorum sabah akşam. dikiş yerlerimin üzeri hâlâ uyuşuk gibi, uzanırken vs karnımın tam ortasında şişlik oluyor sanki bebek var gibi ama sanırım onlar ortada toplanmış karın kaslarım? anlayamadım tam. bilgisi olan varsa yazsın lütfen.
ilk 1 hafta çiş yaparken dahi zorlandım. baş ağrım 4 gün kadar sürdü o da spinal anesteziden ama şükür o da geçti
bir de kendi omega3 takviyem bittikten sonra lacmix’e geçmemi önerdi takviye olarak sütü de arttırdığını söyledi.
bebeğime ocean d3 veriyorum 3 damla günde.
forumu çok özlemişim. hepinizin yazdıklarını okudum.
Balım benim ilk doğumda bir buçuk yıl olmadı, bu sefer iki hafta önce oldum, öyle de normal böyle de normal, bı sıkıntı yok merak etme, tabi dikkat etmeyi ihmal etme, süt asla asla korumazMerhaba hanımlar nasılsıniz bende temmuzda dogum yaptım size sorum şu aranızda regl olamayan varmi acaba benim gibi
Evet evet patlıcan yapabilir maalesef.Yaaa dün etli patlıcan yemeği yemiştim. Patlıcanın alerjik olabileceğini düşünmedim. Etten olmuştur diye düşünüyordum. Belki patlıcan da alerjik olabilir bunu bi gözlemleyeyim. Ben de inek sütüne alternatif olsun diye badem ve yulaf sütü satın aldım. Hatta sütümü artırsın diye yulaf sütüne yulaf katarak yiyordum. Ama yulafın paketinde içindekiler bölümüne bakınca şok oldum. Eser miktarda süt ürünü içerir yazıyorhatta geçen markette vegan yulaf görmüştüm dalga geçmiştim yulaf zaten vegan değil mi diye değilmiş probiyotik olarak ne başladınız acaba ? Ben de doktorumuza danışayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?