2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    234
Benim bebeğim de 2800 doğdu . Uzun sarılıktan dolayı başlarda baya kilo kaybetti ve geç aldı. Sonra başka nedenden yoğun bakımda kaldı ondan dolayı da verdi. Toparlanıp veriyordu tekrar. Süt+mama gidiyorduk. Mamaız SMA idi doktor Bebelac önerdi. Normal BEBELAC kullandık kilosu arttı.( 3 haftada 750 gr almıştı) Golden Goat denedim kabızlık yapmıştı öncesinde. Hipp ve Aptamilde de fazlaydı kusma.
Şuan tekrar durdu kilo alımı çok kusuyor çoklu besin alerjisi çıktı raporla Neocate başladık onu da kusuyor. Bakalım ne olacak.

Batıkent medikalmparktaki beyin cerahı Etlik Şehir hastanesinde Erkan hocaya yolladı. Onun asistanıntomografi vs çektirdi bu dediğim merkeze yönlendirdi. Sen hiç gitme bence Erkan hocanın yanına direk merkeze git ölçümlerini aldıktan sonra istersen git Erkan hocaya. Özeldeki doktor Erkan hocanın özel ilgisi var kasklara tam onun uzmanlık alanı Bilkent şehir hastanesine gitme dedi. Muhammed Erkan Emrahoğlu.

Aşağıdaki numaraya mesaj yazdım randevu ayarladılar. Bebeğin kafasının çeşitli pozisyonlarda fotosunu istediler. Sonra randevu verdiler.

Eklentiler

• IMG_6209.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 14
Çok geçmiş olsun size.
Dr 5. Ayda ek gıdaya başlayabilirsiniz dedi. Siz başladınız mı?

Merhaba siz anakaradaydınız diye hatırlıyorum. Çoklu besin alerjisi için nereye takiplisiniz ? Bi de memursunuz diye hatırlıyorum. Çoklu besin alerjileri olan bebek annelerine refakatçi raporu yazılabiliyormuş. Bir bilginiz var mı

Denerim canım bizimde haftaya 4 ay kontrol var sorucam bakalım sizin kilo nasıl canim

Kızlar kaç gündür kafama takılan birşey var bebeğimi dik tuttuğumda ayaklarını yere basmıyor hemen dizlerini büküyor ben mi evham yapıyorum sizin bebekleriniz dik tutunca ayakta durabiliyormu
Bizimki de basmıyor, büküyor dizlerini. Cumartesi doktora gidince soracağız. Doktorun yaptığı başka bir test vardı bacak gücü için, yere yüz üstü koyup ayaklarının altına elini koyup güçle kendini ittirmesini denemişti, onu yapıyor hala, evde egzersiz yapıyoruz böyle. Bakalım dik durma için ne diyeck doktor bize 4. ay kontrolünde. Umarım sizinki de bizimki de normal gelişim düzeyindedir.

kızlar benim memeler de iyice yumuşadı. dolmuyor resmen. 15 gün önce gece sağımında en az 120ml çıkan süt 60 çıkıyor. bir aralık yine olmuştu birkaç gün sürmüştü beslendim reglim bitti toparladım 3-4 gün düzeldi 2 gündür yine memeler bomboş. anlamıyorum bazen emziriyorum 2 meme birden, 6-7 dk emiyor doyduğuna eminim. bazen de 1 saat memede kalıyor sinirli sinirli emiyor, doymuyor hissediyorum. yeniden veriyorum meme yeniden alıyor. kahroluyorum ne yapacağımı şaşırdım.

Bu dedigini yaptım canım itiyor ayaklarını çok güzel hareket ettiriyor piyano lu oyun almıştım onu her gün oraya koyup vakit geçiriyorum baya hızlı hızlı vuruyor ayaklarıyla ama ayağa kaldırdiginda hop büküyor dizlerini direk oturma pozisyonuna geçiyor bakalım bende haftaya goturcem bide Dr görsün ne diyecek sende Dr gidince buraya yazarsan sevinirim

Tabii yazarım doktor serüvenimizi. Nelere dikkat ettğiini neler önerdiğini. Siz gidince sen de yaz, her doktor farklı yaklaşabiliyor. Maşallah miniğe, çabalıyırlar ellerinden geldiği kadar

Aaa bilmiyordum refakatçilik özelliğinden raporlu olunabileceğini. Medikal park Batıkent’te çocuk doktoruna gidiyorduk. Aşırı kusma ve kakada mukuslu kan olunca çocuk doktorumuz ya şehir hastanesine ya da tıp fakültelerine Alerji doktoruna gidin dedi. Ben de oralarda hep asistanlar ilgileniyor gitmek istemiyorum dedim. Keçiören Medikal Park ta çocuk Alerji doktoru Prof. Özlem hoca var dedi oraya gidin dedi. Ona gittik. Deri üzerinde yapılan testte çıktı çoklu alerjimiz, kanlarımızda çıkmadı temiz çıktı kanlar ama ben diyete devam ediyorum. Kanlar temiz diye rapor verir mi aceba? Çünkü beni Gastroloji bölümüne gönderdi . Reflü olabilir diye de.

Çok geçmiş olsun size.
Dr 5. Ayda ek gıdaya başlayabilirsiniz dedi. Siz başladınız mı?
Yarın 4. Aylık olacağız. Alerji doktoru bizi gastroentoloji doktoruna yönlendirdi bakalım o ne diyecek ona göre. Bizim bağırsaklarda da sorun var. Belki hemen başlatılmaz. Ek gıdaya 7. 8. aylarda başlayanlarda oluyormuş.

Daha öncede talipliydik gastroentolojide de ama doktor değişikliği yapacaz bakalım ne diyecek yeni doktor.

100 günlükken kilosu 5750 gr. Yarın 120 günümüz ama zayıfladığını hissediyorum haftaya doktora gideriz bakalım.

Denerim canım bizimde haftaya 4 ay kontrol var sorucam bakalım sizin kilo nasıl canim
7500 kilosu 4 ay 9 gün
Dr bugün ellerinden tutup ayağa kaldırmak istedi aslında bizimkini ama basmadı oturmayı tercih etti dr da oturmaya hevesli ama henüz oturtmayın dedi. Ben ayaklarındaki kas gücünü hissettiğim için sormadım açıkçası bunu keşke sorsaydım bak yazardım buraya da. Ama ben dert etmiyorum açıkçası

Merhaba bende yaklaşık 50 gün mama+meme şeklinde ilerledim. Tek memeden 10 ml anca süt geliyordu sağım yapınca. Bende gece sağım yapmak çok işe yaradı. Sütüm günden güne artmaya başladı sağım yaptıkça ve bu süreçte maltana içtim o da benim sütümü artırdı. Bu süreçte dinlenmek ve stresten uzak kalmakta önemli. 2. Aydan sonra sütüm yeterli oldu tamamen kestim mamayı

Bizde kana bakılmadı. Sadece deri testi yapıldı onda da her şey negatif çıktı. Ancak kakasında kan görmeye devam ettiğimiz için diyete başladık. Ben Hacettepe takipliyim. Aslında amacım hacettepede tüm testleri yapıp sonrasında özelde bir hocaya devam etmekti. Ancak hacettepede asistan tüm bilgilerimizi ve öykümüzü dinledikten sonra hocasını çağırıyor ve bizimle hoca direkt ilgileniyor. İlgi o kadar iyi ki özel hocaya gitmekten vazgeçtik. Yani tavsiye ederim ben yaklaşık 10 gündür süt ürünleri diyeti yapmama rağmen kakada ara ara kan görmeye devam ettiğimiz için bugün ki kontrolde dana etini de diyetten keselim dediler. Haftaya tekrar kontrolümüz var. Alerjik bebeklerde ek gıdaya erken geçilir de dediler. 4,5-5 aylık gibi meyvelerle diyeti açacağız. Raporu da araştırdım alanlar olmuş ancak Hacettepe vermiyormuş. Siz kendi doktorunuza bunu bi danışın isterseniz. Hatta veriyorlarsa bana da haber verirseniz çok sevinirim

Sağolasın detaylı yazdığın için Evet madem o da kliniğe yönlendirecek zaten hiç anlamı yok. Aradım aldım randevuyu bakalım ne diyecekler Size de geçmiş olsun doğuştan var demiştiniz doğum esnasında mı oldu acaba?

Bizde sırtındaki testte süt 3 , yumurta 2, guluten 2 cm çıktı. 3 gün komple her şeyi kestim sadece neocate mama verdim. 3 gün sonra sütümü verince kusmadı . Kakası da düzeldi önceden yeşil ve mukuslu kanlıydı. Kahverrengine döndü kaka. Gulutene yavaşça başla dedi başladım ama bebeğim tekrar kusmaya başladı. Keseceğim guluteni tekrardan.
Siz yumurtayı da bir deneyin belki ondandır. Deneme yanılma gideceğiz artık.
Öncelik gastroentoloji olacak çünkü doktor oraya yönlendirdi bakalım. Verdiği mamalar da işe yaramadı çünkü.

Bizde de kilo kaybı olmuştu bize de neocate başlandı. Gerçekten çok kötü kokuyor, çoğu bebek de içmiyormuş ama çok şükür bizimki içiyor. Yumurtayı doktoruma sordum özellikle yumurta ye dedi. Annenin diyetinden bi anda her şeyi çıkaramayız uygun bulmuyorum dedi. Yumurta alerjisinde daha çok egzama ve döküntü oluyormuş. Çok şükür bizde ciltte bir belirti yok. İnşallah bu süreci hemencecik atlatırız

Bizde de alerji ve döküntü yok. Kanlı kaka da bitti. Ama aşırı kusma var. Benimki birden bire biberonu sevmemeye başladı. Sütümü sağdığımda sütümü de istemiyor biberonda. Bir arkadaşımın bebeği de neocate mama içmiyormuş. Doktoru starbucksta satılan vanilya şurubunu önermiş. Ondan mamaya eklemişler bebeği içmiş alıştıkça da yavaş yavaş azaltıp kesmişler şurubu. Kaç gündür gidip alacam bir türlü gidemedim. Biberonu belki tekrar sever. 90 ml mama versem en fazla 50 ml içiyor genelde 30 ml . Ama en az bir öğünde 120 ml içmesi gerek.

Bende sabah yumurta yerine dana kavurması yiyordum. Hem kalsiyum yok hem de yumurta olmayınca kırmızı ete daha çok ağırlık verdim.

Küçük bebeklerde alerji testleri doğru sonucu vermiyormuş. Ben guluteni keseceğim işe yaramazsa senin gibi yumurtaya başlar kırmızı eti keserim. 3 günlük diyetten sonra belli olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…