- 8 Ağustos 2011
- 12.777
- 15.401
- 498
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #30.761
“Sen buralara nerden geldin?”Hahahaha çok yaşayın 40 yıl düşünsem aklıma gelmez belki de ne dediğini çok önemsemediğimden
Ay minnoşş ne kadar masuummmSu 6. Ayda verilmiyor mu?KV nedir bu arada? Ben buralarda yeniyim de cehaletimi mazur görün Kurtlar Vadisi’nden başka bir şey gelmedi aklıma
Bordo bereli gelinKV harfleriyle Kurtlar Vadisini bile kast etseler ben yine kayınvalide anlarım
Önce Normal biberon yerine kaşık biberona geçebilirsiniz. Sonrasında da kaşık biberonu da kesersiniz belki. Bu dönemde biberon ve emzik meme reddine sebep olabiliyor malesef. Ben de ilk zamanlar silikonla emzirmiştim. 2.5 ay sonra silikonu bırakabildik. Umudumuzu yitirmeyin. Süt arttırmak için ne günlük 3-4 litre su , bestlak damla , lactamil emziren anne sütü , solgar brewers yeast with b12 ürünleri benim sütümü çok arttırmıştı. Ayrıca bol kuru incir kutu dut hurma badem yiyin. Bir de ben her gün 3-4 yemek kaşığı yulafı sütle karıştırıp üzerine biraz bak döküp yiyordum o da çok süt yapıyor. İnstagramda @anne.eslikcisi diye bi sayfa var. Ben oradan yardım almıştım tavsiye ederimMerhaba bebeğim 50 günlük biberondan ve sütüm çok olmadığı için meme reddi yaşıyorum. 22 gündür sadece EDS yöntemini kullanarak mama ve sağdığım sütü veriyorum (15ml). Sağım düzenli olmasa da fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum. Benim gibi olup da sonradan sütü artan anneler var mı? Beslenmeye dikkat ediyorum 2-3lt su ve takviyeler alıyorum ama hiç etkilenmedi sütüm. Çözüm bulan varsa tavsiyelerinize çok ihtiyacım var bebeğimi sütümle beslemek istiyorum
Çok teşekkür ederimÖnce Normal biberon yerine kaşık biberona geçebilirsiniz. Sonrasında da kaşık biberonu da kesersiniz belki. Bu dönemde biberon ve emzik meme reddine sebep olabiliyor malesef. Ben de ilk zamanlar silikonla emzirmiştim. 2.5 ay sonra silikonu bırakabildik. Umudumuzu yitirmeyin. Süt arttırmak için ne günlük 3-4 litre su , bestlak damla , lactamil emziren anne sütü , solgar brewers yeast with b12 ürünleri benim sütümü çok arttırmıştı. Ayrıca bol kuru incir kutu dut hurma badem yiyin. Bir de ben her gün 3-4 yemek kaşığı yulafı sütle karıştırıp üzerine biraz bak döküp yiyordum o da çok süt yapıyor. İnstagramda @anne.eslikcisi diye bi sayfa var. Ben oradan yardım almıştım tavsiye ederim
Öncelikle naçizane tavsiyem sütüm gelmiyor diye stres yapma. Bu platformda da dile getirmişlerdi olmasaydı afrikalı annelerin sütü olmazdı demişlerdi. Stres yapmazsan , uyuyabilirsen sütün artar. Bulgur, buğday , tahin, semiz otu bunlar bana fayda ediyor. Ama en önemlisi stres yapmamak.Merhaba bebeğim 50 günlük biberondan ve sütüm çok olmadığı için meme reddi yaşıyorum. 22 gündür sadece EDS yöntemini kullanarak mama ve sağdığım sütü veriyorum (15ml). Sağım düzenli olmasa da fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum. Benim gibi olup da sonradan sütü artan anneler var mı? Beslenmeye dikkat ediyorum 2-3lt su ve takviyeler alıyorum ama hiç etkilenmedi sütüm. Çözüm bulan varsa tavsiyelerinize çok ihtiyacım var bebeğimi sütümle beslemek istiyorum
Yanımda yattığında ya da sinirlendiğinde ayaklarını üzerimde bastırıyor o gücü hissediyorum. Ellerinden tutunca ayağa kalkıyor uzun bi süredir ama ayakta tutunca basmıyor keyfi olarak yaptığını düşünüyorum. Hatta bu sabah konuştum kendisiyle bu ne tembellik diyeKızlar kaç gündür kafama takılan birşey var bebeğimi dik tuttuğumda ayaklarını yere basmıyor hemen dizlerini büküyor ben mi evham yapıyorum sizin bebekleriniz dik tutunca ayakta durabiliyormu
Bizimki de sinirlenince bı atak yapıp dik durmaya çalışıyor ama bir iki saniye sonra hop dizler bukuluyor anlamadım bilerek te yapmıyor olabilir yada bu konuda pek egzersiz yaptırmadım daha çok kafasini dik tutmak için uğraştım onu dik tutuyor güzel bir şekilde başını çevirebiliyor çocuk büyütmek gerçekten çok zor ve sabır istiyor şimdiden saçlarım beyazladiYanımda yattığında ya da sinirlendiğinde ayaklarını üzerimde bastırıyor o gücü hissediyorum. Ellerinden tutunca ayağa kalkıyor uzun bi süredir ama ayakta tutunca basmıyor keyfi olarak yaptığını düşünüyorum. Hatta bu sabah konuştum kendisiyle bu ne tembellik diye
Maşallah canım bunun için bir egzersiz yaptırdın miBizimki ayakta durmaya çok hevesli. İstiyor ki devamlı çivi gibi dik dursun.
Bu ara fark ettiğim parmağımdan kendi tutup kalkma modunda. Taşıyor da kendini. 4. Ay muayenesinde dr da elini tutup kaldırdırdı. Kalkarken başını dik tutuyor mu diye baktı. Bu önemli bi yeti. 4. Ayda artık bunu yapıyor olması gerek.
Hahahahah doğru tespit forumda da yeniyim“Sen buralara nerden geldin?”
Henüz Kv nin gerçek yüzüyle tanışmamış taze
Forumda da yeni, belli. BDV okusa böyle olur mu ?
Maşallah benim oğlum da yarın 4 aylık olacak 2 haftadır resmen mekik çeker gibi kafasını ve gövdesini kaldırıyor.Bizimki ayakta durmaya çok hevesli. İstiyor ki devamlı çivi gibi dik dursun.
Bu ara fark ettiğim parmağımdan kendi tutup kalkma modunda. Taşıyor da kendini. 4. Ay muayenesinde dr da elini tutup kaldırdırdı. Kalkarken başını dik tutuyor mu diye baktı. Bu önemli bi yeti. 4. Ayda artık bunu yapıyor olması gerek.
Teşekkürler ben de en iyisi özel bir kliniğe götüreyimBen bu sebeple çocuk Dr una gittim. Söyle gözünün ucuyla baktı. Normal dedi. Ve bana bi telefon verdi apar topar. Bunu ara dedi. Ben de hastanede bununla ilgili bölüm sandım. Aradım. Meğer Üsküdar’da bi özel merkezmiş. Kranial tedavi için kask üretiyorlar ya, öyle. Konuştuğum kişi dedi ki, biz ilk muayeneyi ücretsiz yapıyoruz. Bilgisayarlı 3 boyutlu tarama ile bebeğin başının ölçülerini belirliyoruz.. Hafif bi asimetri ise bazı egzersizler ve ödevlerle 6. Aya kadar düzelmeyi takip ediyoruz. Duzelme kafi değilse kask tedavisine geçiyoruz.
Ben 3. Aylıkken gitmiştim. Açık konuşmak gerekirse o zamandan bu yana epey düzeldi yüzünde asimetri vardı. Bu bir ayda tabi daha çok karın üstü durdu. Kucakta destekle oturuyor vs. Bu şekilde bebeğin dik durduğu süre arttıkça basının şekli de büyük oranda doğal formuna gelecek.
Eğer çıplak gözle gördüğümüz ciddi bir sekil bozukluğu varsa müdahale edilmeli. 4-12 aylar bu bakımdan çok önemli.
Devlette bununla ilgili bölüm var mı bilmiyorumbilen varsa bizi de aydınlatsın.
Tam denk geldi biz de AnkaradayızBeyin ve sinir cerahisine yönlendiriyor. Özel hastaneler bakmıyor. Özel hastanede randevu alıp gittim doktor beni Şehir hastanesine yönlendirdi. Orda çocuk bölümünde beyin ve sinir cerahisine gittim. Tomografi falan çekildi Cranial merkezine yönlendirdiler. Ama merkezdekiler de direk gelebilirsiniz buraya illa bir doktor takibi ile ilerlemiyoruz dediler ben de Beyin ve sinire gittiğime pişman oldum tomografi çektirdikleri için çocuğum boşuma radyasyona maruz kaldı. Lady nin dediği gibi bedava muayne edip bir cihazla çeşitli şekillerde fotolarını çekip ölçümlerini yaptılar. 1,5 ay sonra gelin dediler. Bu süreçte hiç sırt üstü yatmasın sürekli yüzüstü egzersizler yaptırın, 2 saat sağ tarafına 2 saat sol tarafına yatırın asla başının arkasına bir şey koymayın tüy bile değmesin dediler.
Hangi şehirdesin bilmiyorum da her şehirde bu merkezler var mı emin değilim biz Ankara dayız.
CRANIAL | Bebeklerde Kafatası Şekil Bozuklukları
Bebeklerde görülen plagiosefali, brakisefali (Düz Kafa/Yassı Kafa veya Yamuk Kafa Sendromu) ve kraniosinostoz kafatası şekil bozukluklarının kask ile tedavisi.www.cranialtedavimerkezi.com
Bizim doğuştan gelen bir bozukluk. Sizin sonradan olmuşsa düzelir inşallah bundan sonra bol bol oturma pozisyonunda da olacağı için sorun olmaz.
Bizim de aynı 47 cm doğmuştu 37. Haftada. Bakalım uzarlar inşallahBizimde 62 cikti boyu dogum boyu da kısaydı ama yine de bi tribe girdim ben 47 cm doğmuştu
Sadece ayak basmamasının önemli olduğunu sanmıyorum, şimdi dr kontrolünden geldik. Ellerinden tutup oturur pozisyona getirdi birkaç saniye bekletti, nörolojik gelişimi iyi dedi. 2 defa tekrarladı dr bu hareketi. Bi dene canım sen de istersen. İçine sinmiyorsa yine bi doktora göster bebişini. Büyük oğlum doğduğu günden itibaren ayaklarını basar başını dik tutardı. Şimdiye çoktan yüz üstü dönmeleri de yapıyormuş. Bu bebiş kilolu biraz ondan da ağırdan alıyor olabilir. Hepsinin gelişimi kendine özelBizimki de sinirlenince bı atak yapıp dik durmaya çalışıyor ama bir iki saniye sonra hop dizler bukuluyor anlamadım bilerek te yapmıyor olabilir yada bu konuda pek egzersiz yaptırmadım daha çok kafasini dik tutmak için uğraştım onu dik tutuyor güzel bir şekilde başını çevirebiliyor çocuk büyütmek gerçekten çok zor ve sabır istiyor şimdiden saçlarım beyazladi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?