- 21 Ekim 2024
- 1.991
- 4.853
- 48
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #13.661
Kuzum benimkide rahime 1 cm varOy kuzucum sen yazdın mı diye bakmaya girmiştim bende. Ay valla benimkine de plesenta previa marginalis dedi. Yani tam kapatmıyor ama bi ucu rahim ağzındaymış sanırım. Ben dün 25+6ydım baktığında çıkma ihtimali artık yok dedi. Ama sen şimdi böyle yazınca bana da bi umut doğdu. Bana da hemoglobin düzeyime göre damardan kan takviyesi verecek. Kan ilaçları çok kabız yaptığı için çok ıkınma olmasın istiyorum dedi. Bu arada dün tansiyonum da 8-4 çıkmıştı gayet iyi dedidoktorum panik mi değil mi anlamadım neyse den benim umutlarımı yeşerttin kaderdaşım. Hadi çıkartalım şu plesentaları yukarı
Yaptıklarını okurken yoruldumÇok sagolasin, teşekkürlerBenim bebiş hazırlığımin hemen olmasının sebebi oğlumdan da kalan malzemem çoktu, sade düz kıyafetler zibinlar almıştım, kullanilmayanlari paketletip koymuştum, çok birşey almama gerek kalmadı
Dondurucuya tarçınlı kurabiye attım pişirmeden rulo yaptım kesip pisireceğim sonra, biraz kuru üzümün vardi onuda kurabiye yaptım sardım attim, vişne soslu minik kurabiyeler yaptım, dereotlu poğaça yaptim, yaprağım vardı hepsini sardım, biberlerim vardı dondurucuda onları doldurdum üç kilo kadar, ıspanaklı ve peynirli börekler yaptım, mozaik pasta yaptım minik kalıplarım vardı onlarda dondurdum çıkardım tek porsiyonluk onları da attım sıkıntıdan yaptım da yaptım, evdeki malzemelerin kökünü kurutana kadar yaptım
kızlar selam lansinoh eller serbest süt pompası alan var mı ya da düşünen? 2 li daha ucuz bi gebe arkadasla paylaşabiliriz ortak alıp. Ankaradayım ürünü ben alıp elden verebilirim
Benim de çok kaşıntım olmuştu. Doktor da bana her şeyi kestirdi ama devam etti kaşıntı. Biraz sıcak suyla duş alıyordum derim de çok kurumuş pul puldu zaten. Yoğun nemlendiriciler kullanınca geçti. Yine de göğüs altlarım falan kaşınıyor çatladılar zatenKuzum çok çok sağol Allah razı olsun dualarında yer verdiğin içinatarım tabi inşallah gelsinde hayırlısı ile bakalım. Avuç içinde yok göbek bölgemde de ve bacaklarımda var sarılık fark etmedim. İnşallah alerjik bir durumdur doktorda önce kötüsünü eleyelim dedi alerjikse çözülür zaten birde vitamini kes dedi ennamom kullanıyrodum bıraktırdı
ay evet bi de o varrr. Bak hepimizin bi sıkıntısı var işte. Zaten bebeklerimiz kapalı bir kutu. Dünyaya gelince göreceğiz. Rabbim hepimizin bebeklerimi sağlıcakla versin kucaklarımızaAaa lütfen binde bir görülen toksoplazmamı unutma
Şaka bir yana ben inanıyorum hepimiz sağlıkla alacağız bebeklerimizi kucağımıza <3
aynen ikişki bize de yasakKuzum benimkide rahime 1 cm varne uzan diyor ne dinlen hahahhaha dedim 36.haftama denk geliyor yigenimim 9 saat uzaklıkta düğünü var sizin fikrinizi almak istiyorum dedim agrın olmazsa git tabi diyor. Ama 1 ay sonra konuşalım yine de dedi.
bana bi doktor da öyle dedi ihtimal yok diye bilmiyorum kadın modumu düşürmemek İcin mi öyle diyor aşırı rahat sakin valla. Benim doktorum tüp bebek doktoru bu aradaonu tavsiye ettiler öyle devam ediyorum vardır bir bildiği diyorum inş çıkar kaderdaşım ama çıkmasada vaktinde gelsinler de ne yapalım yapacak birsey yok ve ilişki yasak dedi bu haftadan sonra kanamaya yol açabilir dedi
Ay bacaklarım kuruluktan belki olabilir ama karnımı sürekli yağlıyırum da pehlivan gibi oldum yağlana yağlana zatenBenim de çok kaşıntım olmuştu. Doktor da bana her şeyi kestirdi ama devam etti kaşıntı. Biraz sıcak suyla duş alıyordum derim de çok kurumuş pul puldu zaten. Yoğun nemlendiriciler kullanınca geçti. Yine de göğüs altlarım falan kaşınıyor çatladılar zateninşallah kuruluktan falandır şeninde kuzucum
ay evet bi de o varrr. Bak hepimizin bi sıkıntısı var işte. Zaten bebeklerimiz kapalı bir kutu. Dünyaya gelince göreceğiz. Rabbim hepimizin bebeklerimi sağlıcakla versin kucaklarımıza
aynen ikişki bize de yasakzaten ilk 3 ay yasaktı sonra bi defa lekelenme olmuştu bir ay daha öyle yasaktı. Sonra benim canım istemedi tek tük oldu şimdi yine yasak eşim perişan benim doktorum da tüp bebek doktoru ve çok pimpirikli tam rahim ağzında bitiyormuş ucu varmış hafif. Bakalım pozitif enerjiler gönderiyorum. Karnımı sevip kızıma hadi annecim plesentanı rahim ağzından çek sen yapabilirsin içerdesin sonuçta daha iyi görüyorsun falan diyorum
Kuzum benimkide rahime 1 cm varne uzan diyor ne dinlen hahahhaha dedim 36.haftama denk geliyor yigenimim 9 saat uzaklıkta düğünü var sizin fikrinizi almak istiyorum dedim agrın olmazsa git tabi diyor. Ama 1 ay sonra konuşalım yine de dedi.
bana bi doktor da öyle dedi ihtimal yok diye bilmiyorum kadın modumu düşürmemek İcin mi öyle diyor aşırı rahat sakin valla. Benim doktorum tüp bebek doktoru bu aradaonu tavsiye ettiler öyle devam ediyorum vardır bir bildiği diyorum inş çıkar kaderdaşım ama çıkmasada vaktinde gelsinler de ne yapalım yapacak birsey yok ve ilişki yasak dedi bu haftadan sonra kanamaya yol açabilir dedi
Canım inşallah çıkacak diye düşünelim çıksın inşallahKızlar plesenta hala aşağıda. 32.hafta ya kadar çıkabilir dedi endişe etme çıkacak diyorçıkmazsada sezeryanı konuşuruz dedi. Kan takviyesi alıyorum damardan. sonuçların güzel şeker için de dikkat et vs demedi. Önümüzü görmemiz için 32.haftayı beklıycez dedi. 1500 kılo olmuş minnoş yavrum plesenta dışında herşey yolunda bende. En ufak lekelenmede gel dedi. Bende durumlar böyle ameliyathane tarafında serum veriyorlar benim tansiyon 10 a düştü korkudan
Evet kuzum işte hastaliklar, olağan sıkıntılar da hepimizde bu korkuyu oluşturdu. İnşallah kuzum bütün annelere ve bebislerine dua ediyorum sağlıkla gelecekler inşallah inanıyorumAyy evet şu an farkettim ki gruptaki çoğu kişide erken gelecek korkusu oluşmuşkimimizde plesenta aşağıda kimimizde gebelik şekeri, protein kaçağı, gebelik kolestazı , kiminde rahim ağzı kısalığı. Bu aralar biraz sorunlar baş göstermiş olanilir çoğumuzda ama adımın da dediği gibi umutvari olacağız. Hep beraber birbirimize destek olup sağlıklı hayırlı zamanda yavrularımızı kucağımıza alacağız dimi güzel annelerim
Ne güzel kuzum ben daha kızımdan kalanları da çıkarmadım bazanin altından. Kayınvalidem illa birlikte gidip hastane çıkışı falan alalım dedi. Onu bekliyorum köye gitti 1 haftalığına gelince alacağız kızımdan kalanlarla birlikte yıkayıp koyacağım. Kendime aldıklarım var onları da yıkayıp koyacağım nasipse. Ne güzel çok bir şey almana gerek kalmadıysa sevindimÇok sagolasin, teşekkürlerBenim bebiş hazırlığımin hemen olmasının sebebi oğlumdan da kalan malzemem çoktu, sade düz kıyafetler zibinlar almıştım, kullanilmayanlari paketletip koymuştum, çok birşey almama gerek kalmadı
Dondurucuya tarçınlı kurabiye attım pişirmeden rulo yaptım kesip pisireceğim sonra, biraz kuru üzümün vardi onuda kurabiye yaptım sardım attim, vişne soslu minik kurabiyeler yaptım, dereotlu poğaça yaptim, yaprağım vardı hepsini sardım, biberlerim vardı dondurucuda onları doldurdum üç kilo kadar, ıspanaklı ve peynirli börekler yaptım, mozaik pasta yaptım minik kalıplarım vardı onlarda dondurdum çıkardım tek porsiyonluk onları da attım sıkıntıdan yaptım da yaptım, evdeki malzemelerin kökünü kurutana kadar yaptım
Çok geçmiş olsun canım bu aralar bende de sol kalça ağrısı ve bel ağrısı mevcut. Kemikler ayrılıyor herhalde bebek buyudukce diyorum ondan ağrıyor sanırım diyorum. Bakalım inşallah daha da artmaz.kuzum agrilarimiz. Geçmiş olsunBelim bir acıyor kızlar, ağrı değil de kramp gibi o arada birşey var sanki kemiklerden biri eğilip bukulmeyi unutuyor gibi sağ tarafima doğru, öyle olduğu zaman adımımı çekemiyorum, bı tuhaf, doğumdan sonra bı süre bel ağrısı geçmemişti zaten bu sefer öncesinden geldi
Benim doktorum bir şey demedi ilk gebeliğimde de yasak olmadı bunda da canım devam ediyoruz bir sıkıntı olmuyor ama ağrı varsa yapmayın derimKızlar bu arada ilişki yasak demişsiniz benim doktor 32. Haftaya kadar serbest sonra yasak demisti en başta bir sıkıntı yok diye. Hala da bir şey demedi. Devam ediyoruz biz de öyle böyle ama karnım çok ağrıyor ve kaskatı oluyor korkar oldum. İlişkiye devam edenler sizin nasıl sıkıntı oluyor mu ilişki esnasında veya sonrasında?
Eşime söyleyeyim bari ağrıyor diye. Benim ilk hamileligimde hiç yasak dememisti. 37 ye kadar devam ettik zaten 37 de doğum oldu. Şimdi ilk kontrol zamanında 32. Haftaya kadar dedi muhtemelen 37de geldi önceki diye o zamandan sonra yasak koydu. Ama karnım sepsert oluyor o beni korkutuyor. Şurada kaldı zaten yasağa 3 hafta.Benim doktorum bir şey demedi ilk gebeliğimde de yasak olmadı bunda da canım devam ediyoruz bir sıkıntı olmuyor ama ağrı varsa yapmayın derim
Bende hem erken doğum endişesi başladı hem de hiç bir hazirligim yok kuzum benimki ne oluyorKızlar herkeste bi erken doğum endişesi başlamış sanki bende hiç doğurmayacakmışım gibi hissediyorum ne kafamda bir hazırlık ne bebeğe aldığım bir kıyafet var öyle bir boş vermişliğin içindeyim acaba hamile depresyonuna mı girdim
babam istanbulda yollarım istanbula :) çalışan anne olunca yuzde doksan gerek olur bence her ay da fiyatı artıyo o yüzden ben alcam yoksa dogumdan sonra 2 katı ödüycem gibi duruyorİst ya da Çorlu'da olsaydın düşünebilirdim. Bu tarz tekliflere açığımBir de doğumdan sonra ihtiyaç olursa almayı düşünüyorum pompayı. Bazen gerek olmuyormuş.
Çıkip bı yuruyeyim dedim baktım yemek saati eşime ofise tavuk pilav yaptım geldim, elim durmadı geneYaptıklarını okurken yoruldumellerine sağlık , kafanı dağıtmak için çık yürüyüş yap parka git yeter bukadar stok <3
Dediğin gibi diğeri erken geldiği için olabilir canımEşime söyleyeyim bari ağrıyor diye. Benim ilk hamileligimde hiç yasak dememisti. 37 ye kadar devam ettik zaten 37 de doğum oldu. Şimdi ilk kontrol zamanında 32. Haftaya kadar dedi muhtemelen 37de geldi önceki diye o zamandan sonra yasak koydu. Ama karnım sepsert oluyor o beni korkutuyor. Şurada kaldı zaten yasağa 3 hafta.
Bende hem erken doğum endişesi başladı hem de hiç bir hazirligim yok kuzum benimki ne oluyor
SagolasinnNe güzel kuzum ben daha kızımdan kalanları da çıkarmadım bazanin altından. Kayınvalidem illa birlikte gidip hastane çıkışı falan alalım dedi. Onu bekliyorum köye gitti 1 haftalığına gelince alacağız kızımdan kalanlarla birlikte yıkayıp koyacağım. Kendime aldıklarım var onları da yıkayıp koyacağım nasipse. Ne güzel çok bir şey almana gerek kalmadıysa sevindim
Ne güzel maşallah ellerine sağlık yapmışsın da yapmışsın valla. Bana da inşallah bu enerji gelir bir yerlerden başlarım artık bendeeline koluna sağlık afiyetle yensin inşallah kuzum sagol fikirler için. Bu arada Umutvari mozaik pasta tarifi vermiş miydi kaçırdım mi
Çok geçmiş olsun canım bu aralar bende de sol kalça ağrısı ve bel ağrısı mevcut. Kemikler ayrılıyor herhalde bebek buyudukce diyorum ondan ağrıyor sanırım diyorum. Bakalım inşallah daha da artmaz.kuzum agrilarimiz. Geçmiş olsun
Ay canım çok şükür gayet iyi şuan kilosu . Temiz çıkar inşallah da hiç gerek kalmaz bu düşüncelere ama zaten 3,4 haftaya gayet güzel toparlar sen canını sıkmaGünaydın kızlar
Bende yine kaşınma başladı dün doktoruma fotoğraf attım bugün acil çağırdı kontrol etti gebelik kolestazından şüphelendi kan verdim bugün ve yarın çıkacak sonuçlar. Doktorum eğer öyle bir durum varsa bebek en fazla 3-4 hafta daha durur sonra alırız dedibu durum biraz canımı sıktı. Bebiş 1547 gr olmuş inşallah sağlıkla zamanında kucağıma alabilirim.
Canım benim planlı ama aynı senin gibiyim pek bi heyecan yok hiçbir hazırlık yapmadım isim bile düşünmüyorumDediğin gibi diğeri erken geldiği için olabilir canım
Ya bilmiyorum plansız olduğundan mı ne, bebeği kabullenip onu sevmem bile 16. haftayı buldu şimdi de eşya vs hiç heyecan yok kendimi çok kötü de hissediyorum ilk gebeliğimde böyle değildim şimdi ona haksızlık ediyorum diye düşünüyorum
Aklımda alış veriş listesi bile yok öyle diyim
Eşim bile dün dedi diğerinde hastane çantasını vs erken hazırlamıştın bence vakti geldi ne olur ne olmaz hazırlasan diye
Zaten ne beslenmeme aşırı dikkat edebiliyorum ne dinlenebiliyorum gerçekten depresyonda gibiyim hamileliği yok sayıyorum sanki
Allah günah yazmasın o güzel hareketleri olmasa anlamayacağım bile
Hey maşallah canım valla hiç boş durmuyorsun. Benim bugün yemek yok dün kurabiye pisi falan yapmıştım kısır vardı. Öyle çayla bir sofra kurdum eşim geç geldi baya işyerinde yemiş yiyemedi. Bu akşama da bir çay. Pisi var haşhaşlı falan var kahvaltı gibi yiyecegiz. Yarına da bir sulu yemek yaparım nasipseÇıkip bı yuruyeyim dedim baktım yemek saati eşime ofise tavuk pilav yaptım geldim, elim durmadı gene
Evet daha önce de bahsetmiştin bebeği kabullenemedigini. Hatırlıyorum. Ben liste yaptım da listeden sadece kendime 2 takım pijama aldım. Normal gecelik vardı kızımın doğumundan sonrasında kaldırıp koymuştum bir daha olursa diye giymemistim bile. Doğumdan önce önü giyerim dedim. Sonrasında zaten pijama giyeceğim rahat edemem gecelikle. Daha alınacak çok şey var benim de. Hem alıp hem çanta hazırlayacağım artık nasipse. İnşallah en kısa zamanda sende toparlar kendini hazırlarsin. Onun o yüzünü görüp kokusunu duyarsan hatırlamazsın bile inşallah bu günleri kuzum.Dediğin gibi diğeri erken geldiği için olabilir canım
Ya bilmiyorum plansız olduğundan mı ne, bebeği kabullenip onu sevmem bile 16. haftayı buldu şimdi de eşya vs hiç heyecan yok kendimi çok kötü de hissediyorum ilk gebeliğimde böyle değildim şimdi ona haksızlık ediyorum diye düşünüyorum
Aklımda alış veriş listesi bile yok öyle diyim
Eşim bile dün dedi diğerinde hastane çantasını vs erken hazırlamıştın bence vakti geldi ne olur ne olmaz hazırlasan diye
Zaten ne beslenmeme aşırı dikkat edebiliyorum ne dinlenebiliyorum gerçekten depresyonda gibiyim hamileliği yok sayıyorum sanki
Allah günah yazmasın o güzel hareketleri olmasa anlamayacağım bile
İnşallah çok sağol kuzum benim. Eline sağlıkSagolasinnkolay gelsin halledersin yavaştan, tarif gelmedi de baktım çok yapan varmış zaten, gözüme takilan birini yaptım direkt kakao olan bı tarif değilde pudingli yaptim
Teşekkürler kuzum önemli değil sonunda geldi önemli olan buKızlar açılın mozaik pasta tarifi veriyorum. Yapalım buzlukları dolduralım eve aniden gelen misafire iki dilim koyup yanına da kahve yapıyoruz sonra postalıyoruz misafirleriyapımı aşırı kolay 15 dk bile sürmüyor
2 paket petibör bisküvi. Ben bazen kakaolundan yapıyorum onunla da güzel oluyor. 300 gr falan ediyor sanırım toplamda.
Bi bardak süt
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
3-4 yemek kaşığı da eritilmiş tereyağı (margarin de olur )
Ceviz , fındık parçaları
Tereyağını eritiyoruz biraz ılıyınca içince şekeri kakaoyu katıp karıştırıyoruz. Sonra sütü de ekleyip bisküvileri içine büyük büyük kırıyorız. İçine isteğinize göre ister ceviz ister fındık parçaları ekleyebilirsiniz. Ben her şey katıyorumkuru üzüm falan da kattım geçen ama sevmedim güzelce karıştırıyoruz. Streç filme sarıyorum ben yuvarlak şekilde. Sonra buzluğa atıyorum. Böyle böyle 5-6 parça yapılıp buzluğa atılabilir. Donduktan sonra kesip biraz çözünmesini bekleyip yanında kahveyle çayla afiyetle yiyoruz A acemianne92 Vaalbara araya kaynamış unutmuşum paylaşmayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?