- 17 Kasım 2023
- 573
- 794
- 23
- 36
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #14.601
İşte bunlar hep bende var ekstra olarak burun tıkanıklığı...Çarpıntı, bebeğin yukarı çıkıp organları, özellikle diyaframı sıkıştırması sebebiyle oluyor. Nefes almada zorluk, nefesin yetmemesi, çarpıntı hissi.
Daha bugün aldım filede vardı bayaCok teşekkür ederim, moral oluyor duymakhavuç suyu iyi fikir bu mevsimde kalmış mıdır ki?
Evet canım aynen de öyle oluyorÇarpıntı, bebeğin yukarı çıkıp organları, özellikle diyaframı sıkıştırması sebebiyle oluyor. Nefes almada zorluk, nefesin yetmemesi, çarpıntı hissi.
Zaten ciğerler mide rahatladiysa yukairya doğru olan baskı şişlik azalırsa bil ki aşağıya dönmüş kanala doğru inmiştirEvet canım aynen de öyle oluyor
Demek ki yukarı çıktığı için olmuş umarım tekrar baş aşağı döner
Doktorum bana 24 saatte 10 hareket sayacaksın dedi.Kızlar selam hareket saymaya başladınız mı?
Aa tek ayak cezası ne yahuAy ben bu zamana kadar hiç öğrenemedim kilosunu yani gittiğim hastanede her sorduğumda söylemiyorlar Malesef
Bu sefer faklı hastaneden aldım randevuyu kontrole gitmiştim geçen haftalarda ama bu sefer farklı bir hastaneden kontrole gitmek istedim
Çam sakuradan aldım randevuyuVaalbara sen çam sakuraya gidiyordun bacım orada bilgi veriyor mu bebek hakkında boşuna gitmiş olmayayım oraya zaten ters biraz uzak kalıyor senden öğrenmiş olayım bari öyle gideyim
E bu kız sadece burada yorum yapıyor neyin cezasını yedi ki, hiç acayip bı yorum da yok anlayamadım hiçAa tek ayak cezası ne yahu
Hakket ya ?..E bu kız sadece burada yorum yapıyor neyin cezasını yedi ki, hiç acayip bı yorum da yok anlayamadım hiç
Görünce çok şaşırdım kurallar arasında bilmediğimiz şeyler mi var acabaE bu kız sadece burada yorum yapıyor neyin cezasını yedi ki, hiç acayip bı yorum da yok anlayamadım hiç
Hakket ya ?..
Ne yaptı ki ?
Bi yanlışlık mu oldu acaba ?
Baktım yorumlarında birşey göremedim kiGörünce çok şaşırdım kurallar arasında bilmediğimiz şeyler mi var acaba
Özel mesajlar yönetim tarafından okunuyor mu ?Baktım yorumlarında birşey göremedim ki
İnşallah en kısa zamanda çıkar kuzum yukarıya.kızlar merhaba herkese,
Eldorin başın sağolsun, anneciğinin mekanı cennet olsun.
Benim de plasentam aşağıda 28. Haftadayım dr çıkabilir dedi son kontrolde ama benim pek ümidim kalmadı böyle devam edecek gibi geliyor evrene de olumsuzu çağırmak istemiyorum ama inşallah çıkar ne diyelim…
Bir de canım sıkıldı biraz… ben doğum günü, sevgililer günü vs hediye bekleyen biri olmadım hiçbir zaman, eşime şakayla karışık doğum hediyesi ne alıcaksın diye takıldım ne hediyesi filan dedi geçiştirdi. Geçen yine bilmiyorum düşün bir şeyler manevi değeri olsun dedim. Sen de iyice saçma sapan şeyler ister oldun gibi bir şey dedi. Çok bozuldum. Ne var yani bunda sanki ayla deve istedik. Ben mi hormonlardan alınganlaştım bilemedimdurduk yere canım sıkılıyor ya
Canım sağlıkla gelsin inşallahBiz bugün doğum tarihimizi aldıkbiraz erken tabiki ama herşey yolunda giderse 10 temmuz alacak inşallah. Çok istiyordum kızımla aynı gün olsun bakalım nasip
Canım sakin ol, inşallah en kısa zamanda geri düzelecek suyu. Korkma. Bak ne güzel takipte de olacaksın hiç korkma. Havuç suyunu bende duymuştum. Bol bol su iç inşallah normale dönecek, dualarım seninle. Geçip gidecek inşallah kuzumm sağlıkla kucağına alacaksın inşallahBen dualarınızı istiyorum kızlar, kendi doktoruma gittim bugün bebeğin suyu öncekine oranla azalmış, iki hafta gerideymis ve hareketleri azalmis diye perinotologa acil şekilde yönlendirdi. Perinatolog da aynılarını söyledi. İki günde bir kontrole gideceğim, bulunduğum yerde kuvezi olan bir hastane olmadığı için şehir merkezinde bir hastaneye yatirabilirlermis takip edebilmek ve ani mudahele edebilmek için. Kendi doktorum kilosunu 1200gr ölçtü, perinatolog 1040 Gr ölçtü, 29 haftalık şuan.
Çok geçmiş olsun demek istedim size..inşallah en kısa zamanda geçer gider tekrarlamaz bir daha..Kızlar merhaba,
Ben 39 yaşında bir gebeydim hatırlatmama gerekirse. Yaşa bağlı bazı zorluklar bekliyordum ama bugünü size anlatayım siz de benim gibi yapmayın isterim.
Dün gece uykumdan uyandıracak ağrılarım oluyordu. Bebek elini, ayağını bir yere dayıyor ve zorluyor sandım. Ağrılar sabah 8’de şiddetlendi ardından öğlen dayanılmaz hale geldi. Kasığıma, bacağıma, sırtıma vurdu. Doktorum erken doğum riskini değerlendirmek istedi. Ne karından ne vajinal ultrasonda sorun var, ne de NST’de ağrı..
Genel cerrah gördü, apandist gibi değil dendi, göbek deliğimde fıtık varmış ancak.
Radyalog ultrason çekti, orada 3 cmlik bir kistin dönmüş olabileceği üstünde duruldu ama tam net ağrı kaynağı bulunamadı.
Yatış önerildi ama pek de farklı yatacak birşey yoktu.. eve geldik şimdi dinleniyorum. Lütfen olağan bulmadığınız ağrılarda hastaneye gecikmeyin. Herşey hamilelikte olur diye durduruyorum tecrübem olmadığından, bugün acıdan defalarca bayıldım. Çok daha kötü birşey olabilirdi ve ben inatla hastaneye geç gittim. Siz yapmayın.
Kuzum stres yaptın mı peki? Benim bebeğimin beyin sıvısı fazla çıktı sağ tarafında detaylıda..o zamandan beri takipteyim 15 günde bir bakıyor doktorum. Git gide azalıyor inşallah daha da azalacak..bu zamana kadar olan bütün testler normal çıktı fetal.dna, ikili, üçlü. Bir tek detaylıda böyle bir şey çıktı. Enfeksiyon olabilir dedi Dr baktı kan alındı falan enfeksiyon yok. Ben acaba stresten mi dedim..çünkü bu gebeliğim en başından beri çok stresli geçiyor hala da öyle az önce bile hüngür hüngür ağladım.mesela. stres olmayayım sakin kalayım diyorum ama bazı çevresel faktörler etkiliyor işte. İnşallah sağlıkla alacağız yavrularımızı kucağımıza. Geçmiş olsunİnşallah, sağlıkla dünyaya gelecek bebeğim inanıyorumperinatolog bir enfeksiyon geçirmiş olabilir ya da genetik bir sorun olabilir dedi. Fetal DNA yaptırmıştım ben her ne kadar sonuçlara güveniyorum diyemesem de bir sorun olsa çıkardı heralde. Ne olabilir neden olabilir insan bunu merak ediyor ister istemez. Daha üç hafta önce gitmiştim kontrole herşey yolundaydı. Şimdi ki kontrolumde boyle çıktı.
Özelde yasak yok ya olsa beni coktannn uçururlardiÖzel mesajlar yönetim tarafından okunuyor mu ?
Öyle bi şey mi ki ?
Dualarımdasın, inşallah sağlıkla ilerlicek bundan sonrasıKan sulandirici gebeliğin başından beri kullanıyorum, kan akışında bir problem yok dedi doktor. Benim burnum tıkalı geceleri farketmeden ağzımı da kapattigim için sık sık nefes darlığı yaşayarak uyanıyorum doktorlar sebep bu değil dedi ama benim aklımdan sebep buymuş gibi geçiyor...
Merhaba canım, stres yaptığım donem dönem konular oldu ama ben stres ile alakalı olduğunu pek sanmıyorum. Ne stres altında kadınlar var sağlıklı doğum yapıyorlar, hareketlerini hala da hissetmiyorum iyice hareketsizlesti yavrumm... Bebeklerimiz için dua edeceğiz yapacak bir şey yok. Ben ne kadar olumlu düşünmeye çalissam da sanirim durumum ciddi. Bana da dua et ne olur, bebeklerimizi Allah korusunKuzum stres yaptın mı peki? Benim bebeğimin beyin sıvısı fazla çıktı sağ tarafında detaylıda..o zamandan beri takipteyim 15 günde bir bakıyor doktorum. Git gide azalıyor inşallah daha da azalacak..bu zamana kadar olan bütün testler normal çıktı fetal.dna, ikili, üçlü. Bir tek detaylıda böyle bir şey çıktı. Enfeksiyon olabilir dedi Dr baktı kan alındı falan enfeksiyon yok. Ben acaba stresten mi dedim..çünkü bu gebeliğim en başından beri çok stresli geçiyor hala da öyle az önce bile hüngür hüngür ağladım.mesela. stres olmayayım sakin kalayım diyorum ama bazı çevresel faktörler etkiliyor işte. İnşallah sağlıkla alacağız yavrularımızı kucağımıza. Geçmiş olsun
Ben 2-5 gece nöbeti tutuyorum. UyuyamıyorumAcaba 10 şişe gaviscon diksem kafama bu mide yanması ve reflü azalır mı ki diye düşünme saatlerine girmiş bulunmaktayımzaten eşim ve iki kedimizde yatağın tamamını kapladılar yatacak yerim de yok çıldırıcımmmmmm
İnanır mısın ben hiç anlamıyorum yaZaten ciğerler mide rahatladiysa yukairya doğru olan baskı şişlik azalırsa bil ki aşağıya dönmüş kanala doğru inmiştiracayip fark ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?