- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #15.201
Canım Allah yardımcın olsun bol bol yatmaya çalış korkma bende kanamalıyken ara ara kalkıyordum mecbur aylarca kanamam bitmesine rağmen Protestan kullandım dua et bi şey olmaz inş yemek yaparken sandalye veya tabureye otur öyle iş yap ayakta bir şeyler kesme yada hazırlama Rabbim yar ve yardımcın olsun
Bugün detaylı ultrasonum vardı allaha şükür bebek iyi ama perinatolog rahim ağzı uzunluğunu 30mm ölçtü erken doğum riskin var ama dikiş atılmaz suyun gelir plasentada aşağıda dedi sonra çıkıp kendi doktoruma gittim ben perşembe günü 44mm olarak ölçmüştüm 4günde çok kısalmış 20mm olan plasenta iki açıdanda sen boşuna endişelenmişsin ama iki gün sonra gel bu hızla kısalma devam edip 25 altına düşerse dikiş atıcaz dedi artık ne düşünüp hissediceğimi şaşırdımNice riskli gebeler, uzun haftalar boyu bu şekilde yatarak rahim ağzına binen yükü azaltıyor. Ve rahim ağzının mm bazında uzadığını da okudum.
Belki 100 gebenin 100ünde olmuyor ama genel olarak kanunlar kulübünde bu şekilde çok anne var.
Detaylı ultrasonu ben çok onemsiyorum. Senin için ciddi bi veri olacak bu. İki hafta sonra detaylıya gidicem demiştin sanki. Bu pazartesi ise daha iyi, bence vaktidir. 21-22 haftalar en ideal zaman.
O sürekli yatanların durumu tehlikeli old için Dr yatacaksın diyor. Sana Dr öyle bi şey dememiş. Dolayısıyla vicdan yapma. Evham da yapma. İns pazartesi güzel haberler al, bize de yaz
3. Basamak hastane olması daha iyi olur lütfen kafana takılmasın. Evet konfor önemli ama Allah korusun bi durum olduğunda her ihtimale karşı tüh dememek için önlem alınması güzel olmaz mı?Ben bugün yine bir iki hareket anca hissetmiştim doktoruma yazdım o da gel dedi. Şimdi geldim kızlar. Bebekte bir sorun yokmuş çok şükür. Ama her ihtimale karşı nst ye bağladı yarım saat bağlı kalacağım. Plesenta hareket etmemiş. O yüzden doğumu kendisi yaptırmak istemiyor. Ben kendim yaparım sorun değil ama acil bir kanama durumunda hastanenin ekibi de çok önemli. Gece vs olursa özel hastanede ekibi acil toplamak çok zor oluyor bunu riske atamam kendi kardeşim bile olsa 3. Basamak hastanede doğum yapmasını isterdim dedi. Yine istersen son zamana kadar takiplerine bana gelebilirsin ama doğumu hacettepede yap dedi. Doktorumu aşırı çok seviyordum o yüzden çok üzüldüm. Sudan çıkmış balık gibiyim şu angerçi doğum için 90 bine yakın bi para verecektik nerdeyse. Onu vermemiş olacağız bebişimizin bir eksiğini alabiliriz ama yine de çok üzüldüm ya.
En mantıklısı hayatımda verdiğim en doğru paraMerak etme geçen haftaya kadar bizim de öyleydi gözde büyüyen şeyler 2-3 günde halloluyor. Ben de şu robot işini düşüneyim yatağın altını alamıyorum hiç robot iyi olur aslında
Ben Bayadır yoktum yine canım ne yaptın ?Bugün detaylı ultrasonum vardı allaha şükür bebek iyi ama perinatolog rahim ağzı uzunluğunu 30mm ölçtü erken doğum riskin var ama dikiş atılmaz suyun gelir plasentada aşağıda dedi sonra çıkıp kendi doktoruma gittim ben perşembe günü 44mm olarak ölçmüştüm 4günde çok kısalmış 20mm olan plasenta iki açıdanda sen boşuna endişelenmişsin ama iki gün sonra gel bu hızla kısalma devam edip 25 altına düşerse dikiş atıcaz dedi artık ne düşünüp hissediceğimi şaşırdım
Son gelişme bu şu an bakalımBen Bayadır yoktum yine canım ne yaptın ?
Bugün detaylı ultrasonum vardı allaha şükür bebek iyi ama perinatolog rahim ağzı uzunluğunu 30mm ölçtü erken doğum riskin var ama dikiş atılmaz suyun gelir plasentada aşağıda dedi sonra çıkıp kendi doktoruma gittim ben perşembe günü 44mm olarak ölçmüştüm 4günde çok kısalmış 20mm olan plasenta iki açıdanda sen boşuna endişelenmişsin ama iki gün sonra gel bu hızla kısalma devam edip 25 altına düşerse dikiş atıcaz dedi artık ne düşünüp hissediceğimi şaşırdım
Doktor bana ölçtüğünde bir rakam söylemedi bu ölçümün ultrasonunu veriyorum sana dedi orda yazıyodu diğer danıştığım doktorda bu ölçüm çok çok kısa bu haftada dediŞimdi bugün Perinatoloji 30 mm ölçtü.
Geçen gün kendi Dr un 20 mm ölçtü demiştin. Nasıl perşembe 44 mm ölçtüm, 4 günde böyle kısaldı dedi anlamadım ?
Tamam o zaman da 20 mm idi. 44 mm lafı nerden geldi anlamadımDoktor bana ölçtüğünde bir rakam söylemedi bu ölçümün ultrasonunu veriyorum sana dedi orda yazıyodu diğer danıştığım doktorda bu ölçüm çok çok kısa bu haftada dedi
Kaderdaşımmmm ay ben bugün mesajların birini okusam 3 ü yok aşırı sıcaktı hava ve ben sürekli uyudum.Ben bugün yine bir iki hareket anca hissetmiştim doktoruma yazdım o da gel dedi. Şimdi geldim kızlar. Bebekte bir sorun yokmuş çok şükür. Ama her ihtimale karşı nst ye bağladı yarım saat bağlı kalacağım. Plesenta hareket etmemiş. O yüzden doğumu kendisi yaptırmak istemiyor. Ben kendim yaparım sorun değil ama acil bir kanama durumunda hastanenin ekibi de çok önemli. Gece vs olursa özel hastanede ekibi acil toplamak çok zor oluyor bunu riske atamam kendi kardeşim bile olsa 3. Basamak hastanede doğum yapmasını isterdim dedi. Yine istersen son zamana kadar takiplerine bana gelebilirsin ama doğumu hacettepede yap dedi. Doktorumu aşırı çok seviyordum o yüzden çok üzüldüm. Sudan çıkmış balık gibiyim şu angerçi doğum için 90 bine yakın bi para verecektik nerdeyse. Onu vermemiş olacağız bebişimizin bir eksiğini alabiliriz ama yine de çok üzüldüm ya.
Sizdeki hangisi? Bazıları çok makul ama bazıları da üff uçmuş gidiyor.En mantıklısı hayatımda verdiğim en doğru para
20 mm plasentanın rahime olan uzaklığı iki açıdanda onu almıştım dedi ne bileyim çok emin bir şekilde konuştu 4 gün için aşkrı bir düşüşTamam o zaman da 20 mm idi. 44 mm lafı nerden geldi anlamadım
Maşallah tosunaSelam kızlar nasılsınız
Bende 2 sinde kontrolüm vardı bir tosuncuk geliyor 32. Hafta 2450 kilosu bu kiloyla giderse normal doğurmazsin dedi şekerden dolayı kilosu ve suyumun fazla olduğuna karar verdiler büyük ihtimalle sebep buydu dediler.ayrıca insülin verdiler 6 ünite haftaya cuma kontrolüm var. Onun dışında herşey yolunda çok şükür
Ben normal doğurduğum için öncesi sonrası ne giyilir bilemedim kızımda giydiğim alt üst pijama takımım var bir tanede goguse kadar düğmeli gecelik gibi birseyim var yeni birşey almak istemiyorum olur mu sizce altta dikiş olacağı için önden komple düğmeli gecelik mi almak lazım .
Dr sakın yenidoğan kıyafet alma dedi
Bugünde plasentanın rahime olan uzaklığı 18mm ölçüldüTamam o zaman da 20 mm idi. 44 mm lafı nerden geldi anlamadım
Roborok Q8max benim canımSizdeki hangisi? Bazıları çok makul ama bazıları da üff uçmuş gidiyor.
Roborok Q8max benim canım
Bende izne çıkmak için 32.haftayı bekliyorum. Ama bu aralar artık zorlanmaya başladım bebek üst taraflarıma artık baskı yapmaya başladı . Özellikle sağa göğüsümün altına bıçak saplanır tarzımda ağrılar giriyor. Dayan kızım diyorumÇok büyük bir dert olmasa da biraz beklemediğim anda işten çıkmak durumunda kaldım. Bugün de işsizliğimin ilk günüydü. Can sıkıntısından tüm gün boş olduğum halde yemek yapacak enerjim bile yoktu, uyuyarak vakit geçirdim. Sonraki günler daha verimli geçirebilirim umarım, motivasyon için önerileriniz varsa alırım
Valla baktırmadım ama ben güvenmedim zaten halim biraz yerime geldi çok güzel bi şey aslında ama bebekler demiri öyle bi emiryor ki 3 gün demir kullanmadım sonra devam ettim. Çünkü zaten hali hazırda demir kullanırken geçen aydan daha düşük çıktığında bebeklerim çok yediğini anladım.Allah hepimize güç kuvvet versin siz yine uyuklamışsınız ben soluğu acilde aldım güya ev temizledim
Bu aradardrsn olması lazım demir yüklemesini konuşmuştuk. Ben demir yükleyeli anca 20 gün olmuştur ve neredeyse eski haline dönmüş ilaca yeniden başlamamız gerekiyor dediler. Doktor doğuma kadar gidecek diyordu ama tahlil yapınca ortaya çıktı siz de baktırdınız mı bilmiyorum demek çok da güvenmemek gerekiyor
Canım her işte bi hayır vardır doktor paragöz değil ne iyi bi insanmış bak sana yine de devleti önerdi bu bile çok güzel bi şey hiç üzülmeBen bugün yine bir iki hareket anca hissetmiştim doktoruma yazdım o da gel dedi. Şimdi geldim kızlar. Bebekte bir sorun yokmuş çok şükür. Ama her ihtimale karşı nst ye bağladı yarım saat bağlı kalacağım. Plesenta hareket etmemiş. O yüzden doğumu kendisi yaptırmak istemiyor. Ben kendim yaparım sorun değil ama acil bir kanama durumunda hastanenin ekibi de çok önemli. Gece vs olursa özel hastanede ekibi acil toplamak çok zor oluyor bunu riske atamam kendi kardeşim bile olsa 3. Basamak hastanede doğum yapmasını isterdim dedi. Yine istersen son zamana kadar takiplerine bana gelebilirsin ama doğumu hacettepede yap dedi. Doktorumu aşırı çok seviyordum o yüzden çok üzüldüm. Sudan çıkmış balık gibiyim şu angerçi doğum için 90 bine yakın bi para verecektik nerdeyse. Onu vermemiş olacağız bebişimizin bir eksiğini alabiliriz ama yine de çok üzüldüm ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?