- 27 Nisan 2020
- 731
- 2.539
- 113
- 31
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #15.161
Evet ya yemedim çok şükür ama zor duruyorumYemen guzum..
Yemen yavrum..
Son trimesterda ister istemez kilo alacağız. Ayda 1.5-2 kg alınması normalmiş. Ama onu da minimuma düşürmeliyiz.
İkinci aşıyı da oldum önceki hafta. Zaten boğmaca aşısı yeni eklendi. Bu ikinci aşıyı 28. haftada oldum ben ama 32. haftaya kadar gidilebiliyormuş.Tdap( boğmacalı tetanosu) kaçıncı haftada olacaksınız peki iki aşı arası önemli miymiş sorma şansınız oldu mu?
İkinci aşıyı da oldum önceki hafta. Zaten boğmaca aşısı yeni eklendi. Bu ikinci aşıyı 28. haftada oldum ben ama 32. haftaya kadar gidilebiliyormuş.
İki aşı arasındaki süre sanırım çok önemli değil çünkü normalde nisanın ikinci haftası ikinci tetanos'a çağırmıştı, sonra arayıp boğmacadan bahsettiğinde daha geç gelebilir miyim diye sormuştum, 32. haftaya kadar gelebilirsiniz ama çok geç kalmayın demişti. İki hafta gecikmeli gittim mesela normal aşı zamanıma göre. ASM'deki hemşireyle iletişim kurabiliyorsanız sorun isterseniz yine de.
Kızlar ben dün biraz temizlik yapayım dedim aman aman da bir şey yapmadım ama biraz süpürgeyi abartmış olabilirim. Sonra gece yattım uyuyamıyorum bir acayip oldum. Ardından gece 2 gibi karnımda kasılma başladı ne tarafa yatsam geçmedi. Oturdum geçmedi 15 dakikada bir kasılıyor bazen daha bile kısa ama onun haricinde alt bölgemde sancı ağrı yoktu belimde vardı sadece. Herhalde zorladım dedim bekledim bekledim en son gece 4e geliyordu şehir hastanesi acile gittik. Sakin kalmaya çalıştım ama benden de ileri haftalarda olan bir sürü karnı burnunda gebe vardı hepimizi yanyana nstye bağlamışlar kimisi ağlıyor çok garip bir ortamdıSonuç olarak bir şey çıkmadı nstde. Ama alttan baktırmak istemedim sadece ultrasonla baktı onda da sorun görmedi acaba yanlış mı yaptım bilmiyorum Eve geldik ben uyumaya çalışırken bile kasılıyordu nereden baksanız 4 saat bilfiil kasıldı. Şimdi uyanınca normalleşti biraz. Kendi doktoruma da yazdım muayeneye geleyim mi dedim o da bir sorun görmedilerse gerek yok dedi. Bu kadar sık kasılma olan var mıdır neden olmuş olabilir anlamadım.
Tetanoz 2 doz değil miydiEvet. 1-2-3 doz tenatanozdan sonra, 2. Aşı olarak tek doz bogmacalı versiyon uyguluyoruz dedi.
İki doz. Hamilelikte yeterli.Tetanoz 2 doz değil miydi
Amin sağol ben de epeydir süpürmüyordum ama dün ne olduysa hızlı hızlı yapayım bitsin dedim hiç bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim kuruntu yapmamaya çalışıyorum düzelir inşallah dediğin gibi eksik olmayınAh bacım. Geçmiş olsun
Ben bir süredir halı süpürmüyorum. Çünkü ileri geri yaparken ister istemez güç uyguluyorum. Anında kasıgıma vuruyor ağrısı. Süpürme çırpma işi hep eşimde.
Bence seninki de zorlanmaya bağlı oluşan bir ağrı. Hastaneye gittin. Endişe edilecek bi şey yok. Dinlen. İns tamamen geçer.
Ben de dün öyle düşündüm biri gelse evime rezil olurum dedim kalktım kendimce bir şeyler yaptım cortladım sonra. Maşallah diyeyim de herkes birKız şu an bir evime gelse rezil olurum. Eşim saolsun yine ocağı lavaboyu kırklıyor. Ama mutfak dolapları, ocak arkası fayans rezil durumda.
30. Haftadayım belki sizi etkilemiyordur benim bünyede böyle bir etki yaptı ama sonra kendime çok kızdım niye canımı düşünmüyorum diye. Ona iş buyurmaktansa kendim yaparım dedim hep böyle yapıyorum sanki ne olacaksa. Sonradan kızsak bile yine en çok stresini biz yaşıyoruz. Dikkatli süpürün ben biraz hızlı hızlı süpürdüm çabuk bitsin diyeKaçıncı hafta sizin ? Ben süpürge yapmaya devam ediyorum hatta birazdan yine yapıcam ama bu yazıyı görünce bi düşündüm. Eşim yapmıyor ya al işte haftasonu geçti güya koltuk silecekti yapmadı. Onu sürekli dürteceğime kendim yaparım. Bişey olursa gösteririm ona
Deme deme bende cortladim, dün akşam kv.me çaya gittik oturdugum yerde uyukladimBen de dün öyle düşündüm biri gelse evime rezil olurum dedim kalktım kendimce bir şeyler yaptım cortladım sonra. Maşallah diyeyim de herkes birVaalbara değil
aa bu uyku şeysi bende de başladı ya :) ilk zamanlar da uyurdum ne güzel kesildiydi şimdi yine başlladı iş yerinde felan masada kendimi uyuklarken buluyorum normal mi :)Deme deme bende cortladim, dün akşam kv.me çaya gittik oturdugum yerde uyukladim
Hem de nasıl normalaa bu uyku şeysi bende de başladı ya :) ilk zamanlar da uyurdum ne güzel kesildiydi şimdi yine başlladı iş yerinde felan masada kendimi uyuklarken buluyorum normal mi :)
dün biraz dışarıya çıktık açık hava ağaçlar oksijen çarptı heralde diyorum kendi kendime :))Hem de nasıl normal
Olabilir ya bende temizlik faln yaptım, hava güzeldi oğlumu parka götürdüm, geldik mayisiktim, ne yapayım oraya da geçince esnedim durdum oylee pinekledimdün biraz dışarıya çıktık açık hava ağaçlar oksijen çarptı heralde diyorum kendi kendime :))
iş yerindeki arkadaşlarım son aylar zorlanırsın daha sürekli uyuyacaksın bulduğun yerde gözünü kapatacaksın dediğinde yav he he diyordum :)))Olabilir ya bende temizlik faln yaptım, hava güzeldi oğlumu parka götürdüm, geldik mayisiktim, ne yapayım oraya da geçince esnedim durdum oylee pinekledim
İnan inan, ekstra bı yorucu geçiyor şu son dönemiş yerindeki arkadaşlarım son aylar zorlanırsın daha sürekli uyuyacaksın bulduğun yerde gözünü kapatacaksın dediğinde yav he he diyordum :)))
Demek ki bazı günler daha sakin olabiliyor kuzucum ladynin dediği gibi. Eğer sonradan hareket ettiyse sorun yoktur sanırımİç sesim olmuşsunbugun benim bebekte kıpırdamadı çikolata dahi yedim yok dün kıpır kıpırdı bugun 1-2 hareket ve ayaktayken karnım aşırı sertti buraya yazacaktım bende şimdi okudum yazdıklarını
ay tam benim sormak istediğim bi soru buEki Görüntüle 3587123
Kızlar, bu camasırları hep birlikte yıkasam sorun olmaz di mi ?
Yoksa krem beyazları bir, renklileri bir mi yıkasam ?
Allah hepimize güç kuvvet versin siz yine uyuklamışsınız ben soluğu acilde aldım güya ev temizledimDeme deme bende cortladim, dün akşam kv.me çaya gittik oturdugum yerde uyukladim
Az önce tüm evi süpürdüm aşırı tozlanıyor napiyim haftada bir eşimden istiyorum ama aralardakileri ben yapıyorum dayanamıyorumKaçıncı hafta sizin ? Ben süpürge yapmaya devam ediyorum hatta birazdan yine yapıcam ama bu yazıyı görünce bi düşündüm. Eşim yapmıyor ya al işte haftasonu geçti güya koltuk silecekti yapmadı. Onu sürekli dürteceğime kendim yaparım. Bişey olursa gösteririm ona
İkiye ayırabilirsin dediğin gibi ben de öyle yapıcam yıkarkenEki Görüntüle 3587123
Kızlar, bu camasırları hep birlikte yıkasam sorun olmaz di mi ?
Yoksa krem beyazları bir, renklileri bir mi yıkasam ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?