2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Ben de crocs sevmiyorum. Ama su an başka terliğim de yok. Alasım da yok. Şimdilik koyayım da alırsam değiştiririm artık

Ödem o ya.. Kilo almak için aldığımız kalorinin yaktığımızdan fazla olması gerek. Hatta yanlış hatırlamıyorsam da 1 kg almak için 7700 kalori almak gerek diye biliyorum. E o kadar yemiyoruz. Ama işte dönem olarak ödem tutulan bir dönemdeyiz.

Bakın ben diyorum size, kilo almaya meyilli biriyim. Zaten 80 kg hamile kaldığımdan bunu anlayabilirsiniz. :confused: Şeker diyetine başlayalı 1.5 ay olmuştur. Yasaklara uyulunca öyle kilo alınmıyor.
İnşallah ödemdir diye avutuyorum kendimi 😝 evet dikkat edince alınmıyor doğru 2 3 haftadır aynıydı son 3 4 günde değişti hemen toparlıyayımm

Ben sağlık personelinin hastanede de croscs kullanıyorum yine yıkayıp onu koyarım zaten max 2 gece oluyor evde ne varsa koy gitsin😄

Günaydın bu ara bende dikkat edemiyorum bende almışım +1 ama bence çoğu ödem aldığımız kiloların,dün biraz hamur işi tatlı yedim bugün zaten yüzüm şiş uyandım🤦🏼‍♀️
Ya evdekiler pofuduk kış terliği yazlık zaten almam lazımdı ondan yeni bi tane alcam sanırım 😀 evet ödemdir ya inşallah bol su içip yürüyeyim biraz daha

Kızlar bilmediğimden soruyorum 32.haftadan itibaren çalışmaya devam etmek için illa çalışabilir raporu mu almak lazım yani ben rahat çalışırım 5 6 hafta daha. 30a gireceğim bunun için belgeye mi ihtiyacımız var

Biooil kullanıyorum aslında çatlamamak için değilde gerilip kaşınınca rahatlatması için kullanıyorum. Kaşınmıyor musun? Yada kaşınınca ne sürüyorsun?
Bende kaşıntı yok çok şükür bazen çok gergin hissettiğim oldu o zaman kantaron yağı sürdüm 3 ü geçmemiştir o da

Bence korktukça vücüdunu strese sokarsın. Düzelecek inşallah olumlu düşün. Buğday ekmeği falan yükseltiyor şekeri ekmeğin ya yulaflı olsun ya da Çavdarlı olsun sadece. Benim eski diyetisyen kepekli ya da bol tahıllıları yeme.
Bugün doktora gittim bebekteki hafta farkının azaldığını herşeyin normal olduğunu söyledi. Suyum da normalmiş ölçümleri haftasıyla uyumlu kilosu da normal dedi . Ciddi ciddi şekerle savaşıp 3 haftalık farkı 2 güne indirdim bu bir zaferdir 🥹 27. Haftadan beri de hiç kilo almıyorum bence şeker muhabbetinde kilon sabit kalıyorsa korkacak bişey yok demektir . Şeker bana çok şey öğretti yürüyüş yapmaya mecbur kaldıkça bacaklarımın eskiye göre daha rahat açıldığını hissediyorum egzersiz gerçekten çok önemli

Günaydın selamlar ben bugün görüştüm benim iş yerimdekilerle. Rahat davrandılar 32 içinde getirirsin ama başında getirebiliyorsan daha iyi dediler ama burada bazı arkadaşlar çalıştıkları yerin bu konuda katı olduğunu söylediler. Sanırım değişiyor bence bir görüşün isterseniz ilgili birimle. Sonuçta resmi tatilde çalışan bir yer değilse onlar da işlem yapamayacak ama en azından haberleri de olur durumdan.
bende az önce hastanenin izin rapor birimiyle görüştüm 32. haftaya önümüzdeki salı gireceğim perşembe de perinatoloji randevum var 31+6 olmaz ama 32nin içinde alabilirsin dedi 32+3de olsa alınır dedi

Korbell çöp kovası özellikle ek gıdaya geçtikten sonra iyiki almışız dedik. Almasak ölür müyüz hayır , elzem ihtiyaç mı hayır , ama hayatı kolaylaştırıyor.
Roll on ve şampuan içinde normalde de yves rocher kullanıyorum , hem sağlıklı geliyor hemde performansından memnunum <3

Neyse ek gıda dönemine daha çok var acilleri bi halledeyim :D Sivenoyu da çok öneriyorlar ama organik işine girersem duş jelidir şampuanıdır bir sürü eksik ürün var ayrımcılık yapmamak adına hiç birini almadım 🫠

33. Haftadan günaydın herkese En Büyük TÜRKİYE

Kendi eşyalarım hazır, bebeğin giysilerini de makineye attım şimdi. Yarın çarşıya ineceğim, bavul içi düzenleyici alacağım. Nette de var. Kargo parası ödememek için çarşıdan bakacağım. Siz neye koydunuz yada kocayacaksınız eşyaları ?

Ben netten aldım hurcunu da düzenleyicisini de ama öylece duruyorlar başlayamadım bir şeye. Biz bunları yıkamalı mıyız? Altları karton gibi olduğu için makineye atılmaz en fazla silinir gibi geliyor.
Bir de makineyi çalıştırmadan önce kazanda boş çalıştırıyor musun temizlenmesi için ya da gerek var mı ? Bazı youtube videolarında deterjan haznesini de çıkarıp yıkıyorlar.

Arkadaşlar 32 haftalık gebeyim iki haftadır çok ağır bir grip atlatmaya çalışıyorum ama asla geçmiyor. Son 3-4gündür de inanılmaz bir burun tıkanıklığıyla baş etmeye çalışıyorum okyanus spreyi aldım pek bir işe yaramadı. Komple tıkalıyım. Nefes alamıyorum nefes almadığım için daralıyorum. Hasta olduğum için iştahım yok hadi tüm bunlar neyse bebek oksijensiz kalıyor sanki ben az yiyince beslenmiyor diye sinirlerim bozuk. Ne yapacağım bilmiyorum

Geçmiş olsun hamileyken hiç çekilmiyor şöyle hastalıklar :( normal tuzlu su, okyanus spreyinden daha hızlı açıyor benim burnumu sık sık burnuna damlat bekle. Çocuk oksijensiz kalmaz bence ağzından derin nefesler al. Doktora görünürsen belki ilaca da müsade eder. Acil şifalar dilerim.

Benim bugün kontrolüm vardı. 30+2 yim normalde ama bebek 33 haftayla uyumlu çıktı 2200 kilosu, kafası da aşağıdaydı doğum pozisyonuna girmiş. daha önceki sezeryan yerim çok incelmiş kas dokusu kalmamış o yüzden benim için riskliymiş. Zaten çok ağrım var bu hamileliğimde. Nstye soktu sancı çıksaydı akciğer geliştiriciye başlayıp doğum için hazırlayacaklardı ama sancı çıkmadı allahtan. 2 hafta sonra tekrar gel dedi

Amin kuzucumm inşallah 🥰

Kuzum bugün perinatoloğa gittim tekrar iki haftada bir çağırdı. Plesentamız azıcık da olsa uzaklaşmış ama hala previa tabi. Ama öyle yat dinlen demeyeceğim yatarak yukarı çıkabilen bi şey değil dedi. Çıkmak isterse çıkar istemezse istediğin kadar yat çıkmaz dedi. Yine de bi 7 gün rapor verdi sonrasına bakacağız
Canım senin adına sevindim az da olsa uzak olması iyi bişey belki ilerleyen günlerde daha da yukarı çıkabilir o kanaldan çıkması demek en azından sezeryan da olsa fazla kanama riskini azaltıyor bende Haziran başi gibi gidecem 32 .haftada umarım benimde biraz olsun yeri değişir🤲

20. haftalara girdiğinden beri hep aynı şekilde duruyor yani bir ihtimal 32 de değişebilir ama onada çok olur gözüyle bakmadı o yüzden kesin tanı gibi duruyor senin plesanta önde mi arkadami hakkımızda hayırlısı bakalım
Size kesin plasenta previa mı denildi? Benim de 1 cm yaklaşmış ama bekleyecegiz diyor dr. Surekli. 32ye kadar zamanı varmış.

Günaydın selamlar ben bugün görüştüm benim iş yerimdekilerle. Rahat davrandılar 32 içinde getirirsin ama başında getirebiliyorsan daha iyi dediler ama burada bazı arkadaşlar çalıştıkları yerin bu konuda katı olduğunu söylediler. Sanırım değişiyor bence bir görüşün isterseniz ilgili birimle. Sonuçta resmi tatilde çalışan bir yer değilse onlar da işlem yapamayacak ama en azından haberleri de olur durumdan.
Bende bu hafta bi görüşüp ona göre alırım çünkü tam 32nin içindeyken alınıyor sanırım çoğu kişi öyle yazmış
Olur canım ben 32+1 de aldım muhasebeye ilettim sorun olmadı.
Bende sorayım olmaz umarım
Çok şükür zor bir dogum oldu ağrıları var bebişte iyi dünyaya adapte sürecinde çık sagol iyiler şükür 😍
Çok sevindim çabucak toparlansılar inşallah 🤩🙏🏻
Ya evdekiler pofuduk kış terliği yazlık zaten almam lazımdı ondan yeni bi tane alcam sanırım 😀 evet ödemdir ya inşallah bol su içip yürüyeyim biraz daha
Ben 2.5 lt su ancak içiyorum 3ü bulmuyor ya hatta haftasonu daha da az oluyor 🤦🏼‍♀️
Kızlar bilmediğimden soruyorum 32.haftadan itibaren çalışmaya devam etmek için illa çalışabilir raporu mu almak lazım yani ben rahat çalışırım 5 6 hafta daha. 30a gireceğim bunun için belgeye mi ihtiyacımız var
Evet çalışır raporu alman gerekiyor
Benim bugün kontrolüm vardı. 30+2 yim normalde ama bebek 33 haftayla uyumlu çıktı 2200 kilosu, kafası da aşağıdaydı doğum pozisyonuna girmiş. daha önceki sezeryan yerim çok incelmiş kas dokusu kalmamış o yüzden benim için riskliymiş. Zaten çok ağrım var bu hamileliğimde. Nstye soktu sancı çıksaydı akciğer geliştiriciye başlayıp doğum için hazırlayacaklardı ama sancı çıkmadı allahtan. 2 hafta sonra tekrar gel dedi
Maşallah bebeğin kilosu çok iyi ama önceki sezeryan yerin çok inceldiyse ve riskli ise ne olacak şimdi yine sezeryan olmayacak mısın ne gibi bir önlem alınacakmış?

Bebeğin eşyaları koymak için bi dolabım var onu değerlendireyim diyorum ama dolap hep askılıklı bölmeleri var. Bana daha çok raf ve çekmece gerek. Şöyle bir organizer buldum. Ne diyosunuz iş görür mü? Dolap içinde kalacağı için estetik önceliğim yok. İş görsün yeter. veya sizin öneriniz var mı

Eklentiler

• IMG_9065.webp
    IMG_9065.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 87
Maşallah bebeğin kilosu çok iyi ama önceki sezeryan yerin çok inceldiyse ve riskli ise ne olacak şimdi yine sezeryan olmayacak mısın ne gibi bir önlem alınacakmış?
Şu an bebek baskı yaptığı için sıkıntılı tekrar sezeryan olunca olunca tekrar dikiş yapılacak ve iyileşecek dedi

Ben netten aldım hurcunu da düzenleyicisini de ama öylece duruyorlar başlayamadım bir şeye. Biz bunları yıkamalı mıyız? Altları karton gibi olduğu için makineye atılmaz en fazla silinir gibi geliyor.
Bir de makineyi çalıştırmadan önce kazanda boş çalıştırıyor musun temizlenmesi için ya da gerek var mı ? Bazı youtube videolarında deterjan haznesini de çıkarıp yıkıyorlar.
Ben kazan temizliği yaptım ama deterjan kısmını temizledim valla o aklıma gelmedi de açıkçası 😅 birde o ince olan valiz içi düzenleyicileri kısa programda yıkadım altı karton olanları da bebek yüzey temizleyici ile sildim

Back
X