2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Ben kazan temizliği yaptım ama deterjan kısmını temizledim valla o aklıma gelmedi de açıkçası 😅 birde o ince olan valiz içi düzenleyicileri kısa programda yıkadım altı karton olanları da bebek yüzey temizleyici ile sildim
Bebek yüzey temizleyicisi de var mı yaa 😄 mecbur buna da bakıcaz her eşyasını yıkayasım var anne bebek çantasını daha silicem ya da yıkıcam 😌

Kıyamam yaaa hepimiz duygusal birer anayız. Dün de anneler gününü kutlayan olunca gözlerim doldu ne ara anne oluyorum diye 🥹
ben evleneli 4 yıl olacak 4 yılda 3 kere hamilelik geçirdim iki hamileliğimde 3 evlat kaybettim ilk defa bu kadar ilerleyebildik ilk defa eşya alabildik o yüzden çok doruklarda yaşıyorum duygularımı 🥺🥲

Bebek yüzey temizleyicisi de var mı yaa 😄 mecbur buna da bakıcaz her eşyasını yıkayasım var anne bebek çantasını daha silicem ya da yıkıcam 😌
Evet sivenonun var aldım ben dolapları falanda onunla sildim 😂 evet bende yıkadım her şeyi şimdilik bitti ütüleri kaldı onları da annem görümcem yapacak ben ağız mendilleri şapkaları ütüledim bugün fazla duramıyorum artık😀 evet bebek çantasını bende sileceğim ☺️

Kalite kontrol ekibi 😂

Eklentiler

• IMG_8357.webp
    IMG_8357.webp
    51,2 KB · Görüntüleme: 55
Bugün inanılmaz bel ağrısı yaşıyorum yere eğilirken dizden değil öne doğru eğildim diye incittim sanırım. Bir de birkaç gündür reflü yine yokluyor. 2 ay nasıl geçecek 🥺
Yaa direk eğilmek ağrı yapar canım ben normal dizimi kırıp edilince bile ağrıyordu 😔
Bir de iş yerinde tuvalet alaturka tuvalete gitmek resmen eziyet oluyor benim için😔

Liste sonsuzluğa doğru uzandığı için sanki hiç bişey almamışım gibi hissettim :D ama özellikle şunu fark ettim kendime hiç çalışmamışım.
Emzirme atleti, emzirme sütyeni, emzirme örtüsü, korse, hamile çorabı (?), lohusa takımı, organik roll on hiç kullanmadım, makyaj malzemelerim bile bitti kuru rimeli sürüyorum bazen :D
Emzirme koltuğu yerine iyi bir emzirme yastığı daha makul bence. Gereksiz olarak duyduğum şeylerden biri korbell çöp torbası. Ama kamera ve hava temizleyicisi radarımda. Çok eksik var çok...
Bana da kamera garip geldi evim büyük değil yine de gerekir mi ? Koltuğu bende almam zaten daha neler 😃

Çok tatlı bir kontrol memuru😄
İki taneler aslında. Biri kontrol etti sonra bu onu kaldırıp kendisi de kontrol etmek istedi 😂 sanırım kontrolden geçti herkes mutlu 😀
Yalnız bu kontrol elemanları, eve minnak bi insan gelince biraz kıskanma yaşayabilirler :KK48: Aynı ablalar abiler gibi, biraz tahtları sallanabilir. Anne babaya büyük iş düşüyor ☺️
Bu değil de diğer eleman kesin kıskanma krizlerine girecek. Geçen gün bebek arabasını kurarken içine oturdu çıkaramadık 😀 napalım evde onu sürdük biraz 😀😀 geceleri de göbeğimde yatmak istiyor sürekli. Ben de bebişe zarar verir diye biraz itiyorum kaysın diye tekrar geliyor bumerang gibi 😀 yataktan indirirsem de geri çağırana kadar çığlık kıyamet bağırıyor evde 😀 allahım sen bebek doğunca kolaylık ver 😂

Yaa inşallah herkes en az 36yı görür ben aynı zamanda 2023 Ekim annesiyim oradaki arkadaşlardan en erken 31.haftada geldi doğum haberi çocuk şükür bebişi de kendisi de iyi hatta oğlu boylu poslu yağız delikanlı oldu şimdi shshsbsb
Ama ne olursa olsun hepimiz en az 36yı görelim inşallah 🙏🏻

Arkadaşın nasıl oldu canım bebek de o da iyi mi?

Benim de son iki haftadır kaşık ağrım çok doktorum dinlenince geçen hiç bir ağrıdan korkma dedi bende öyle olunca oturup dinlenmeye çalışıyorum yapabildiğim kadar🫠

Ben oğlumda bella mason bebek havlusu almıştım şimdi abisinden kalan onu kullanacak bir de yaz olduğu için yumuşak çift katlı bir müslin bile kullanılabilir 🫠

Oğlumda şampuan mustela almıştım hala ona devam ediyorum kardeşine de almayacağım o musteladan devam ederiz evde var sonuçta.
Ancak oğlumun cildi atopik aşırı kuru bir cilt uzun süre mustela stelotopia kullandık iyi geliyordu ama son zamanlarda iyi gelmemeye başladı arkadaşımın önerisi ile bioderma atoderm insensitive baume aldım ondan memnumum ikisinden birini kullanırım diye düşünüyorum yağdan ziyade duştan çıkınca nemli cilde krem sürmek daha iyi oluyor.
Ama masaj yapmak için yağ alırsam onu da mustela alırım

Al benden de o kadar sıfır hazırlık sıfır eşya büyük şeyler abiden var ama biraz kıyafet almam lazım doğum çantasını da hazırlamam lazım haftaya izin alacağım evdeyim bakalım yapabilirsem bitiririm diye düşünüyorum 🫠

Ana kucağı mükemmel bir şey oğlumda 5 ay tepe tepe kullandık en son onda da yumaya başlayınca kafasında yamukluk oldu kaldırdım öyle bir şey olmasa daha da kullanırdık😄

Oh mis temiz hava iyi gelmiştir e tabi kızın da anneanne dedenin yanında toprakla haşir neşir olunca sende dinlenmişsindir biraz🫠

Benim ilk oğlum çok çok hareketliydi yani beni geceleri uykumdan uyandırırdı bizde hep 37de filan gelir herhalde derdik tam 40+0da geldi😄

Kişinin yapısı ve ameliyat eden doktordan doktora değişiyor bence özellikle kişinin yapısı ile alakalı.
Benim ilk doğumum sezeryandı hemen ayaklandım. İlk gün bile lavaboya filan hep kendim gittim hatta gece annemle eşim uyudu kaldı kalktım bebeğimi aldım emzirdim filan 😄
Hiç unutmuyorum doğum sonrası 4.gün asmde topuk kanı alınacak eşim izin alamadı bende sıkıldım yürüyüş olsun diye gittim 15 dk yürüdüm aşıyı yaptırdım markete gidip market gezmiştim😄
Hangi akla hizmet yaptıysam atla taksiye git dimi😄
O zaman benimki de doldurur inşAllah ya niyeyse öyle bi korkum var 😃

Allah kolaylık versin canım gidip gelirken valla benimki yakın 1 saatlik yer. Ama tabi her zaman gidemeyince hasret hasret oluyor işte.. 🥰

Senin direk doktoruna ulasman lazım kuzum ama ne biçim sistem anlamadım. Yok kuzum doğurmuyorsun inşallah şuan 🤣 napim kuzum annemlerin yanındaydım okuyup beğeniyorum beğeniyorum yazamıyorum bir türlü 🤣🤣❤️

Kuzum valla doğum nasip, yazı, kader, kısmet tamamen 🤣 yani ben gelmez dedim geldi o zaman. Gelir diyorum şimdi de belli mi olur doldurur gününü bakalım yaşayıp göreceğiz hepimiz de inşallah ❤️ 🤲 🥰 bu arada magnezyum efermag kullanıyorum gayet iyi ondan önce başka bir tane vermişti o ishal yapmıştı beni de değiştirebilirsin belki danışıp kuzum..
Bende magnorm mu ne o muydu acaba sizinki ?

Kabaca ilk birkaç ay lazım olacaklardan

Battaniye
3 Müslin battaniye
1 pamuklu battaniye

Hastane çıkışı
2 hastane çıkışı takım. (Zıbın, tulum, alt, üst, bere, eldiven, önlük vs )

Corap
0-6 ay 12 çorap

Ağız mendili
15 ağız mendili
Kendim de müslinden bi o kadar diktim.

0-3 ay
-4 kısa kol zıbın
-2 sıfır kol zıbın
-4 patikli alt
-1 kısa kollu şortlu takım

3-6 ay
-4 kısa kol zıbın
-3 uzun kol zıbın
-3 patikli alt
-3 patikli pamuklu tulum
-1 patiksiz tulum

*Müslin emzirme örtüsü vb.
Eşimin arkadaşı bebek eşyaları verecek bu hafta. O yüzden daha fazla almayacağım.

Allah kolaylık versin. O iş de zor ya. Kendin yapmasan da beklemek yönlendirmek. Hele ki sen hamilesin şu an. İns biter gönlüne göre olur 🌺

Kardeşim hamileydi. Ben buldum temizlik yapacak kişiyi. Eve götürdüm. Malzeme aldım. Ev ki sıfır ve temizdi. Yani müteahhit daha önce de temizletmiş. Kadın sallana sallana iş yapıyor. Bana fenalık geldi. Bitirmeden çıkmam diyen kadın, akşama dogru Kocam geliyor, beni alacak demeye başladı. En son elime bezi aldım ben de giriştim. Valla bu işi kendin yapsan bi dert başkasına yaptırsan bi dert :olamaz:

Teşbihte hata olmaz. Alışmadık …. Don durmaz derler :confused::-)
Ya sen süpersin süper

Bana da kamera garip geldi evim büyük değil yine de gerekir mi ? Koltuğu bende almam zaten daha neler 😃

Aynı odada değilken uyanıp uyanmadı diye sürekli kontrol etmek yerine kamera ya da telsiz gerekli bence ya. Çünkü çok tedirgin oluyor insan sürekli yanında duramazsın malum. Ev dışına çıktığında da yanında götürebilirsin tatile, ailene vs giderken.

Back
X