2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Liste sonsuzluğa doğru uzandığı için sanki hiç bişey almamışım gibi hissettim :D ama özellikle şunu fark ettim kendime hiç çalışmamışım.
Emzirme atleti, emzirme sütyeni, emzirme örtüsü, korse, hamile çorabı (?), lohusa takımı, organik roll on hiç kullanmadım, makyaj malzemelerim bile bitti kuru rimeli sürüyorum bazen :D
Emzirme koltuğu yerine iyi bir emzirme yastığı daha makul bence. Gereksiz olarak duyduğum şeylerden biri korbell çöp torbası. Ama kamera ve hava temizleyicisi radarımda. Çok eksik var çok...
Korbell çöp kovası özellikle ek gıdaya geçtikten sonra iyiki almışız dedik. Almasak ölür müyüz hayır , elzem ihtiyaç mı hayır , ama hayatı kolaylaştırıyor.
Roll on ve şampuan içinde normalde de yves rocher kullanıyorum , hem sağlıklı geliyor hemde performansından memnunum <3

Daha çantayı hazırlamadım ama terlik ceyo dan sonradan da giyeceğim bir terlik alıp koymayı düşünüyorum ben o crocslarla hiç rahat edemiyorum sevmedim😃
Ben de crocs sevmiyorum. Ama su an başka terliğim de yok. Alasım da yok. Şimdilik koyayım da alırsam değiştiririm artık
Günaydın kızlar , 2 gün fazla yesem tartıda +1 görüyorum noluyoruz ya hamilelikten önce gece yesem de görmezdim böyle hızlı artış 😥 En son doktor toplam 10 kg aldıgımı duyunca cok almıssın artık dikkat et fln fln söyledi sağolasın ablam dedim farkındayım da gözüm doymuyor 😄😄
Ödem o ya.. Kilo almak için aldığımız kalorinin yaktığımızdan fazla olması gerek. Hatta yanlış hatırlamıyorsam da 1 kg almak için 7700 kalori almak gerek diye biliyorum. E o kadar yemiyoruz. Ama işte dönem olarak ödem tutulan bir dönemdeyiz.

Bakın ben diyorum size, kilo almaya meyilli biriyim. Zaten 80 kg hamile kaldığımdan bunu anlayabilirsiniz. :confused: Şeker diyetine başlayalı 1.5 ay olmuştur. Yasaklara uyulunca öyle kilo alınmıyor.

33. Haftadan günaydın herkese En Büyük TÜRKİYE

Kendi eşyalarım hazır, bebeğin giysilerini de makineye attım şimdi. Yarın çarşıya ineceğim, bavul içi düzenleyici alacağım. Nette de var. Kargo parası ödememek için çarşıdan bakacağım. Siz neye koydunuz yada kocayacaksınız eşyaları ?

Sabah sabah gözümu açtım aklıma gelen ilk şey "acaba bizim gruptan ilk kimi doğuma yolcu edeceğiz" "kim birlikte doğuracak" görelim neler olacak 🤣
Yaa inşallah herkes en az 36yı görür ben aynı zamanda 2023 Ekim annesiyim oradaki arkadaşlardan en erken 31.haftada geldi doğum haberi çocuk şükür bebişi de kendisi de iyi hatta oğlu boylu poslu yağız delikanlı oldu şimdi shshsbsb
Ama ne olursa olsun hepimiz en az 36yı görelim inşallah 🙏🏻
Arkadaşım doğuma gitti kızlar dualarınıza talibim 🥲 zor bir hamilelik geçirdi Rabbim kolaylık versin
Arkadaşın nasıl oldu canım bebek de o da iyi mi?
Geçer geçer dedim geçmedi. Sabah her zamanki gibi kalkmadım ağrım var. Daha doğrusu ağrı mı sancı mı emin değilim. Yürüyemiyorum yürürken sol ayağımı attığım sırada karnımın altı ile vajina sol noktası sancılıyor. Hiç bişey yapmayıp oturduğumda bile hafiften vuruyor. Bi de 1 saat önce tuvalete gittiğimde çamaşırım biraz ıslanmıştı.
Niye böyle ya 29.haftadayım daha. Kontrole de daha çok var. Belki geçer beklicem yine.
Benim de son iki haftadır kaşık ağrım çok doktorum dinlenince geçen hiç bir ağrıdan korkma dedi bende öyle olunca oturup dinlenmeye çalışıyorum yapabildiğim kadar🫠
Bebek havlusu ne aldınız ?

Havlu mu alsam, müslin kumaş alıp çift kat kendim mi diksem diye düşünüyorum:KK64:
Ben oğlumda bella mason bebek havlusu almıştım şimdi abisinden kalan onu kullanacak bir de yaz olduğu için yumuşak çift katlı bir müslin bile kullanılabilir 🫠
Kızlar bebek şampuanı ve yağı olarak hangilerini aldınız ?
Ben kızımda johnsons baby almıştım memnundum ikisinden de ama bunda da mı aynısını alsam yoksa önerdiğiniz başka şampuan var mıdır
Oğlumda şampuan mustela almıştım hala ona devam ediyorum kardeşine de almayacağım o musteladan devam ederiz evde var sonuçta.
Ancak oğlumun cildi atopik aşırı kuru bir cilt uzun süre mustela stelotopia kullandık iyi geliyordu ama son zamanlarda iyi gelmemeye başladı arkadaşımın önerisi ile bioderma atoderm insensitive baume aldım ondan memnumum ikisinden birini kullanırım diye düşünüyorum yağdan ziyade duştan çıkınca nemli cilde krem sürmek daha iyi oluyor.
Ama masaj yapmak için yağ alırsam onu da mustela alırım
Hahahaha video çok iyi 😃😃 benimde bir iki bebek kıyafeti var başka hiç bi şey yok 😃😃 napıcaz bilemiyoruz bi yandan da 70 bin doğum parası
Al benden de o kadar sıfır hazırlık sıfır eşya büyük şeyler abiden var ama biraz kıyafet almam lazım doğum çantasını da hazırlamam lazım haftaya izin alacağım evdeyim bakalım yapabilirsem bitiririm diye düşünüyorum 🫠
Anakucağı gerekli mi, hangisi olmalı, sever mi sevmez mi diye düşünürken baktım zam gelmiş hepsine :D
Ana kucağı mükemmel bir şey oğlumda 5 ay tepe tepe kullandık en son onda da yumaya başlayınca kafasında yamukluk oldu kaldırdım öyle bir şey olmasa daha da kullanırdık😄
Selamm kızlar. Kaç gündür doğru düzgün yazamadım çünkü 1 haftadır babamların yanındaydım. Burası babamın bağı. Şöyle bir güzellikten beton yığınlarının arasına döndük yine. Nasılsınız iyi misiniz? Herkes iyidir umarım. Elimden geldiğince takip etmeye çalıştım. Kızımın peşinde koşmaktan oralarda pek aktif olamadım 😍😊 Gelir gelmez kızımın bebeklik kıyafetlerini çıkardım, biraz bakıp duygulanıp ağlayıp yıkamaya attım 🤣🥲 Küçük kıza hazırlıklara başladım ona alınanları da yıkayıp kurutup yerleştireceğim. Biraz mola verince selam vereyim dedim. Sizleri özledim ❤️ 😍 bu işlere girisince doğum kapıda gibi hissettim. Sağlıkla zamanlarında gelsinler inşallah 🥰 🤲
Oh mis temiz hava iyi gelmiştir e tabi kızın da anneanne dedenin yanında toprakla haşir neşir olunca sende dinlenmişsindir biraz🫠
Ay vallahi bende böyleyim benim ilk çocuk ama 40 haftayı tamamlayacağını niyeyse düşünmüyorum 😃
Benim ilk oğlum çok çok hareketliydi yani beni geceleri uykumdan uyandırırdı bizde hep 37de filan gelir herhalde derdik tam 40+0da geldi😄
Oy kıyamam ya minicik 🥺 umarım hızla kilosu artar sağlıkla büyür güzel bebişi, çok savaşçı ama belli müthiş bir mücadele verdi canım benim...
Dikişlerle ilgili, sanırım ya kişiye ya doktora göre değişiyor. Bizim bir arkadaş 1 haftada hızlıca toparlandı bebeği gezdirmeye çıkarmıştı. Başka bir arkadaşım Amerika'da doğum yaptı 2 aya yakın dikiş yerleri ağrıdı bilmiyorum sebebini artık. Tekrar geçmiş olsun 💐
Kişinin yapısı ve ameliyat eden doktordan doktora değişiyor bence özellikle kişinin yapısı ile alakalı.
Benim ilk doğumum sezeryandı hemen ayaklandım. İlk gün bile lavaboya filan hep kendim gittim hatta gece annemle eşim uyudu kaldı kalktım bebeğimi aldım emzirdim filan 😄
Hiç unutmuyorum doğum sonrası 4.gün asmde topuk kanı alınacak eşim izin alamadı bende sıkıldım yürüyüş olsun diye gittim 15 dk yürüdüm aşıyı yaptırdım markete gidip market gezmiştim😄
Hangi akla hizmet yaptıysam atla taksiye git dimi😄

Daha çantayı hazırlamadım ama terlik ceyo dan sonradan da giyeceğim bir terlik alıp koymayı düşünüyorum ben o crocslarla hiç rahat edemiyorum sevmedim😃
Ben sağlık personelinin hastanede de croscs kullanıyorum yine yıkayıp onu koyarım zaten max 2 gece oluyor evde ne varsa koy gitsin😄
Günaydın kızlar , 2 gün fazla yesem tartıda +1 görüyorum noluyoruz ya hamilelikten önce gece yesem de görmezdim böyle hızlı artış 😥 En son doktor toplam 10 kg aldıgımı duyunca cok almıssın artık dikkat et fln fln söyledi sağolasın ablam dedim farkındayım da gözüm doymuyor 😄😄
Günaydın bu ara bende dikkat edemiyorum bende almışım +1 ama bence çoğu ödem aldığımız kiloların,dün biraz hamur işi tatlı yedim bugün zaten yüzüm şiş uyandım🤦🏼‍♀️

Arkadaşlar 32 haftalık gebeyim iki haftadır çok ağır bir grip atlatmaya çalışıyorum ama asla geçmiyor. Son 3-4gündür de inanılmaz bir burun tıkanıklığıyla baş etmeye çalışıyorum okyanus spreyi aldım pek bir işe yaramadı. Komple tıkalıyım. Nefes alamıyorum nefes almadığım için daralıyorum. Hasta olduğum için iştahım yok hadi tüm bunlar neyse bebek oksijensiz kalıyor sanki ben az yiyince beslenmiyor diye sinirlerim bozuk. Ne yapacağım bilmiyorum

Arkadaşlar 32 haftalık gebeyim iki haftadır çok ağır bir grip atlatmaya çalışıyorum ama asla geçmiyor. Son 3-4gündür de inanılmaz bir burun tıkanıklığıyla baş etmeye çalışıyorum okyanus spreyi aldım pek bir işe yaramadı. Komple tıkalıyım. Nefes alamıyorum nefes almadığım için daralıyorum. Hasta olduğum için iştahım yok hadi tüm bunlar neyse bebek oksijensiz kalıyor sanki ben az yiyince beslenmiyor diye sinirlerim bozuk. Ne yapacağım bilmiyorum
Uzun süre var galiba Burun tıkanıklığı alerjik değil dimi alerjikmiş benimki 3 gün ilaç kullandım şükür açıldı benim de 2 haftadır tıkalıydı malesef bolca ıhlamur çayı iç canım içine biraz bal da ekle biraz terlersen daha çabuk atlatırsın inşallah Allah şifa versin dinlen ve bol su içmeyi de ihmal etme

Bebek hareketlerini takip ediyor musun azalma var mı? Allah korusun burda bi arkadaş daha yazmıştı nefes darlığı gibi bir şey. Dr.una ulaşabiliyorsan bi sor bence 2 hafta uzun bir süre.

Kendi eşyalarım hazır, bebeğin giysilerini de makineye attım şimdi. Yarın çarşıya ineceğim, bavul içi düzenleyici alacağım. Nette de var. Kargo parası ödememek için çarşıdan bakacağım. Siz neye koydunuz yada kocayacaksınız eşyaları ?

Günaydın🤍

Bende böyle bavul düzenleyicilere koyacağım daha nizami oluyor birde üstten gözüküyor içine ne olduğunu yazıp koyacağım ki aramasınlar.

Günaydın kızlar nasılsınız bende bir kaç gündür yazamadım buraya.
Bugün tam 31+0dayız haftaya çalışır raporu alacağım ama tam 32+0 pazartesi gününe denk geliyor o gün de resmi tatil nasıl olacak 32+1de teslim edilir mi belge bilginiz var mı?

Bugün tam 31+0dayız haftaya çalışır raporu alacağım ama tam 32+0 pazartesi gününe denk geliyor o gün de resmi tatil nasıl olacak 32+1de teslim edilir mi belge bilginiz var mı?
Günaydın selamlar ben bugün görüştüm benim iş yerimdekilerle. Rahat davrandılar 32 içinde getirirsin ama başında getirebiliyorsan daha iyi dediler ama burada bazı arkadaşlar çalıştıkları yerin bu konuda katı olduğunu söylediler. Sanırım değişiyor bence bir görüşün isterseniz ilgili birimle. Sonuçta resmi tatilde çalışan bir yer değilse onlar da işlem yapamayacak ama en azından haberleri de olur durumdan.

Olur canım ben 32+1 de aldım muhasebeye ilettim sorun olmadı.

Hiç aklımda yoktu , yorumlarıda baya güzel bunu değilde çizgilisini ekledim sepete <3

Çantalara terlik koydunuz muu, gece gece aklıma gelen şeyler 🤦🏻‍♀️
Ben koydum canım benim. Normal gezerin yazlık, hani şu tatillerde falan giyilen tarzda bir terliğini aldım koydum. Sonra da kullanırım zaten. Terlik lazımdı evde de hep kışlık vardı aldım bende bir çift 😂 daha bakalım ne koyduk ne koymadık düşünüp paylaşalım da birbirimize fikir olsun ya bende stres heyecan başladı unutucam bir şeyleri diye de korkuyorum. 😂❤️
Günaydınn, aserme bitmedi mi ya x meyve canım çekmiş Allah'ım, rüyamda aklımı kaybediyordum yemek için, bir tane de vermediler koklattilar resmen, ekmek su canım istemiyor, onu bı yesemmn 🥺
uyusak dert uyumasak dert arkadaş ya 😂😂
Yok kuzum o asermeler biter mi ya 🤣 benim de sürekli aklımda bir şeyler var canım isteyip duruyor rüyamda görüyorum falan 🤣 ama senin rüyan ilk hamileligimde gördüğüm rüyayı hatırlattı bana bir tanecik yiyebilir miyim hamileyim ben lütfen diyordum rüyamdaki insanlara çok komikti 🤣🤣🤣 dogururuz bu sefer de sütüm çekti muhabbeti başlar 🤣🤣🤣
Yaa inşallah herkes en az 36yı görür ben aynı zamanda 2023 Ekim annesiyim oradaki arkadaşlardan en erken 31.haftada geldi doğum haberi çocuk şükür bebişi de kendisi de iyi hatta oğlu boylu poslu yağız delikanlı oldu şimdi shshsbsb
Ama ne olursa olsun hepimiz en az 36yı görelim inşallah 🙏🏻

Arkadaşın nasıl oldu canım bebek de o da iyi mi?

Benim de son iki haftadır kaşık ağrım çok doktorum dinlenince geçen hiç bir ağrıdan korkma dedi bende öyle olunca oturup dinlenmeye çalışıyorum yapabildiğim kadar🫠

Ben oğlumda bella mason bebek havlusu almıştım şimdi abisinden kalan onu kullanacak bir de yaz olduğu için yumuşak çift katlı bir müslin bile kullanılabilir 🫠

Oğlumda şampuan mustela almıştım hala ona devam ediyorum kardeşine de almayacağım o musteladan devam ederiz evde var sonuçta.
Ancak oğlumun cildi atopik aşırı kuru bir cilt uzun süre mustela stelotopia kullandık iyi geliyordu ama son zamanlarda iyi gelmemeye başladı arkadaşımın önerisi ile bioderma atoderm insensitive baume aldım ondan memnumum ikisinden birini kullanırım diye düşünüyorum yağdan ziyade duştan çıkınca nemli cilde krem sürmek daha iyi oluyor.
Ama masaj yapmak için yağ alırsam onu da mustela alırım

Al benden de o kadar sıfır hazırlık sıfır eşya büyük şeyler abiden var ama biraz kıyafet almam lazım doğum çantasını da hazırlamam lazım haftaya izin alacağım evdeyim bakalım yapabilirsem bitiririm diye düşünüyorum 🫠

Ana kucağı mükemmel bir şey oğlumda 5 ay tepe tepe kullandık en son onda da yumaya başlayınca kafasında yamukluk oldu kaldırdım öyle bir şey olmasa daha da kullanırdık😄

Oh mis temiz hava iyi gelmiştir e tabi kızın da anneanne dedenin yanında toprakla haşir neşir olunca sende dinlenmişsindir biraz🫠

Benim ilk oğlum çok çok hareketliydi yani beni geceleri uykumdan uyandırırdı bizde hep 37de filan gelir herhalde derdik tam 40+0da geldi😄

Kişinin yapısı ve ameliyat eden doktordan doktora değişiyor bence özellikle kişinin yapısı ile alakalı.
Benim ilk doğumum sezeryandı hemen ayaklandım. İlk gün bile lavaboya filan hep kendim gittim hatta gece annemle eşim uyudu kaldı kalktım bebeğimi aldım emzirdim filan 😄
Hiç unutmuyorum doğum sonrası 4.gün asmde topuk kanı alınacak eşim izin alamadı bende sıkıldım yürüyüş olsun diye gittim 15 dk yürüdüm aşıyı yaptırdım markete gidip market gezmiştim😄
Hangi akla hizmet yaptıysam atla taksiye git dimi😄
Çok şükür kuzum sağolsunlar dinlendirdiler ama döner dönmez işlere çok hızlı giriştim iki gündür yoruldum çok fena her yer iş hala 🤣❤️ bakalım ne olacak doğuma kadar inşallah su evin işlerini düzenini halledebilirim.

İşte o horultu gelince bana da bı sinir geliyor Allah'tan hep yapmıyor da arada oluyor, o zamanda hirpaliyorum yastigiyla düzeliyor 😂😂
Ya dürtükleyince resetleniyodu ama dün gece bana mısın demedi hastaydı da biraz. Geçtim salona. Hasta olmasaydı tekmeler yataktan atardım kocayı :KK53:

Şekerle savaşan anneler ne alemdesiniz ? İki haftadır bir güzel rayına oturttuğum şekerim iki gündür insüline bana mısın demiyor yükseliyor durmadan . Hamilelik ilerledikçe şekeri önlemek zorlaşacak demişti doktorum. Milyonlarca defa gebelik şekeri ile alakalı birsürü makale okumama rağmen doğum yaklaştıkça daha çok korkmaya başladım. Neden bilmiyorum bebeğime bişey olacakmış veya zarar vermişim gibi geliyor. İnsan yediği bir dilim ekmek için kendinden nefret eder mi 🥹
Bence korktukça vücüdunu strese sokarsın. Düzelecek inşallah olumlu düşün. Buğday ekmeği falan yükseltiyor şekeri ekmeğin ya yulaflı olsun ya da Çavdarlı olsun sadece. Benim eski diyetisyen kepekli ya da bol tahıllıları yeme.

Back
X