- 24 Temmuz 2024
- 2.035
- 6.066
- 78
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #16.021
Normal mi bekliyorlar peki canım yoksa sezeryan mıEvet kuzum ondan dedi ya kuduruk bir oğlan, daha önce konusu geçince de yazmıştım hiç durmuyo zaten
İnşallah ne kadar dursa kardır diyorum. 1.5cm dediler geçen hafta
Valla baya rafine şeker. Enfeksiyonum ne derece ciddi bilmiyorum hafif demişti doktor ama ilerleyebilir dedi . Ve evet maalesef dengesi bozuluyor benim şekerim inanılmaz yükseliyor bu ilaç da gece yatmadan evvel kullanılacak sabaha kadar gözüme uyku girmez bebeğime bişey olursa diye. Geceden sabaha anne karnında kalbi duran bebekler varmış Allah muhafaza aklım çıkıyorİçinde hangi şeker var sanırım ben olsam kullanırdım idrar yolu enfeksiyonu gebelikte ciddiye alınması lazım bir doz ilaçla hemen şeker dengesi bozulur mu ya bilemiyorum
açıkçası ölçmedim de gitmedim de bu hafta yarın tekrar ölçmeye başlıcamBen 6 vurundum bu hafta senin sonıçların daha yüksek demek ki
O zaman kadın doğumcunuzdan başka muadil ilaç isteyebilirsiniz yine de içim rahat değil hocam diyerekValla baya rafine şeker. Enfeksiyonum ne derece ciddi bilmiyorum hafif demişti doktor ama ilerleyebilir dedi . Ve evet maalesef dengesi bozuluyor benim şekerim inanılmaz yükseliyor bu ilaç da gece yatmadan evvel kullanılacak sabaha kadar gözüme uyku girmez bebeğime bişey olursa diye. Geceden sabaha anne karnında kalbi duran bebekler varmış Allah muhafaza aklım çıkıyor
Yok yok unutmazsın eline verdiklerinde hepsi yeniden canlanırAmin inşallah kuzum. Cümlemizin evlatlarına inşallah..ama ben kendimi hala acemianne olarak görüyorum naber sanki kızımda öğrendiğim her şeyi unuttum ve sil baştan başlayacak olmak gözümü korkutmuyor değil
Kuzum benim sakin ol. Sen bir daha sancı hissedersen tedbiren git bence doktora. İnşallah güzelce 3-5 hafta daha bekleyecek oğlun böyle inanmak istiyorum ama sen kendini takipte kal kuzum benim.
Canım benimki de 0-3 aylık. Bebeğin kgsuna göre değişir. Kızım 2550 doğmuştu içinde kayboluyordu takımlarınkimisinin bebisi de iri oluyor takım fazla büyük gelmiyor iki gün sonra olmuyor falan. O tamamen bebisin ile alakalı. İçine sinmiyorsa al bir minik takım daha ama hemen büyüyecek ve öylece kalacak onu da göz ardı etme kuzum benimmm
Evet ayakta kalmıyorsun, yormuyorsun başımıza iş açmıyorsun bi anda ne olacağı belli olmaz dedi korkuttu beni ama zaten ben ne zaman yorulsam ayakta çok kalsam bebek aşağıya baskı yapıyor çıkacak gibiAllah Allah ondan mı oluyormuş ?
Benim de bdt 7 Temmuz. Ve 32+2yim. (Yani 33. Hafta içindeyim) Acaba yanlış mı yazdın yada hesapladı Dr?Kızlar taşınma vs ben buralara hiç bakamadim. Benim tahmini dogumum 7 temmuz 31 haftanin icindeyim. Bugun doktor kontrolumde çatı muayenesi yapmam zorunda kaldi sikayetlerimden. Açılma yok ama rahim haftani doldurmussun gibi yumuşamış. Çok yumuşak dedi doktor. Hemen ciger gelistirici igne baslatti sizde bu durumu yasiyan var mi ? Hareket yasaklandi
Benim 28 de dönmüştü aşağı. Ama doktor içerde daha yer var tekrar tekrar döner daha dedi. Ama zaten benim plesentam aşağıda olduğu için benim için erken dönmesi iyi bi şey değil sanırım başıyla baskı yapıyor çünküKızlar selamlar nasılsınız? Bebişlerin pozisyonu ne alemde baş aşağı döndü mü artık, benimki hep yanları tekmeliyor gibi geliyor. İlk hamileliğimde bu haftalarda çoktan dönmüştü. Bir dahaki ultrasonda ta 36. Haftada o zamana kadar bekle dur
Bi magnezyuma baktırsan ya.. acaba takviye yetersiz mi kalıyor ?Günde iki magnezyum içmeme rağmen her sabah bacağıma kramp girmiş şekilde uyanıyorum. Her sabah eşimi uyandırıp nolur masaj yap açılsın diyerek uyandırıyorum. Sırt ağrısı bel ağrısı o kadar fazla ki resmen hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Yarın kayınvalidem gelecek temizlik ve ütü için sağolsun. Ama ben rahatsız olurum kesin diye önden bi evi temizlemek istedim ev falan süpürdüm neyime güveniyorsam. Pertim resmennkeşke kayınvalidemi çağırmasaydım da pislik içinde yaşasaydık hiç gerek yoktu iş çıkardım kendime vajinaya baskı da iyice arttı. Bugün çok şikayetçiyim
Dr verdiyse içerdim heralde.Kızlar bir konuda yardıma ihtiyacım var. Benim idrar enfeksiyonum var kendim rahatsız oluyorum anlıyorum zaten. Doktor bana bir saşe toz yazmış prospektüsü okuduğumda diyabetlilerin kullanmaması gerektiği yazıyor bende de gebelik şekeri var. Kadın doğumcu kullan bişey olmaz diyor endokrin uzmanı en ufak şekerden uzak dur diyor aklım karmakarışık oldu. İdrar enfeksiyonu tehlikeli diyor doktorum , endokrin uzmanı da şekerin dengesini bir bozarsan daha düzeltemeyiz diyor. Siz olsanız napardınız
Aynı şeyleri yaşıyorum hem yanlarda hemde ya kafası ya poposu hep yukarda sertlik oluyor midemin altındaKızlar selamlar nasılsınız? Bebişlerin pozisyonu ne alemde baş aşağı döndü mü artık, benimki hep yanları tekmeliyor gibi geliyor. İlk hamileliğimde bu haftalarda çoktan dönmüştü. Bir dahaki ultrasonda ta 36. Haftada o zamana kadar bekle dur
Kuzum birkac hareket yapıyorum ben sırt ağrılarım için inan o an dahi rahatlatıyor doktor da yapabilirsin dedi. Oturmak ayakta durmak hatta uzanmak filan herşey etkiliyor sen bi bak hamilelikte sırt agrıları icin egzersizler diye sabah uyanınca 1 dakikanı almaz rahatlarsın Allahın izniyle enazından hafifletse dahi yetiyorGünde iki magnezyum içmeme rağmen her sabah bacağıma kramp girmiş şekilde uyanıyorum. Her sabah eşimi uyandırıp nolur masaj yap açılsın diyerek uyandırıyorum. Sırt ağrısı bel ağrısı o kadar fazla ki resmen hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Yarın kayınvalidem gelecek temizlik ve ütü için sağolsun. Ama ben rahatsız olurum kesin diye önden bi evi temizlemek istedim ev falan süpürdüm neyime güveniyorsam. Pertim resmennkeşke kayınvalidemi çağırmasaydım da pislik içinde yaşasaydık hiç gerek yoktu iş çıkardım kendime vajinaya baskı da iyice arttı. Bugün çok şikayetçiyim
Enfeksiyon sıkıntı . Bebeğe gecme olayı vs problem olur canım ben de muhtemelen Enfeksiyon icin içerdim.Kızlar bir konuda yardıma ihtiyacım var. Benim idrar enfeksiyonum var kendim rahatsız oluyorum anlıyorum zaten. Doktor bana bir saşe toz yazmış prospektüsü okuduğumda diyabetlilerin kullanmaması gerektiği yazıyor bende de gebelik şekeri var. Kadın doğumcu kullan bişey olmaz diyor endokrin uzmanı en ufak şekerden uzak dur diyor aklım karmakarışık oldu. İdrar enfeksiyonu tehlikeli diyor doktorum , endokrin uzmanı da şekerin dengesini bir bozarsan daha düzeltemeyiz diyor. Siz olsanız napardınız
Bakın ben fark ettiğim bi şeyi diyeyim. Dün yatsıyı kılarken de oldu. Secdeye gidince dengem şaşıyor. Yani bebeğin tüm ağırlığı one geliyor. Ve hızlıca secdeden kalkma ihtiyacı hissediyorum. (Hatta yaşlı teyzeler sandalyede otururken namaz kılar ya, secdeyi ima şeklinde az eğilerek yapar. Öyle mi namaz kılsam dedim)Kızlar selamlar nasılsınız? Bebişlerin pozisyonu ne alemde baş aşağı döndü mü artık, benimki hep yanları tekmeliyor gibi geliyor. İlk hamileliğimde bu haftalarda çoktan dönmüştü. Bir dahaki ultrasonda ta 36. Haftada o zamana kadar bekle dur
Yok yok benim için süpürme işi bitmiştir ladycim. Dün valla ağlayarak uyuyacaktımBi magnezyuma baktırsan ya.. acaba takviye yetersiz mi kalıyor ?
Yalnız evi süpürmen çok yanlış olmuş. Bi daha yapma kuzum. Ben kilim yollukları camdan silkeleyen biri olarak diyorum bunu. Halı süpürülen farkında olmadan bi güç uygulanıyor. Kasığıma ağrı giriyor. Eşimde o iş bir süredir.. Geçen, Lady yaz geldi bunları kaldıralım diyor. Süpürmekten bıktım toz topluyor demiyor daaaa
Dr verdiyse içerdim heralde.Sonuçta idrar yolu enf şekerden daha zararlı. Tedavi edilmezse erken doğum riskine kadar götürebiliyormuş.
Ama ben burada da yazmıştım. Beni bi 10 küsür gün mahveden enf oldu. WC den çıkamadım. Devamlı ağrı, sızı, yanma.. Yalvaracak oldum Dr a vermedi ilaçSu içeceksin dedi.
İstersen muadil bi şey sor.
Ah kuzummm her şeyi deniyorum ama bana mısın demiyorKuzum birkac hareket yapıyorum ben sırt ağrılarım için inan o an dahi rahatlatıyor doktor da yapabilirsin dedi. Oturmak ayakta durmak hatta uzanmak filan herşey etkiliyor sen bi bak hamilelikte sırt agrıları icin egzersizler diye sabah uyanınca 1 dakikanı almaz rahatlarsın Allahın izniyle enazından hafifletse dahi yetiyor
Evet son haftalarda kanala girmemişse yönlendirmek için o hareketleri ben de görmüştüm demek ki bebeği aşağı itiyor iyice o hareketBakın ben fark ettiğim bi şeyi diyeyim. Dün yatsıyı kılarken de oldu. Secdeye gidince dengem şaşıyor. Yani bebeğin tüm ağırlığı one geliyor. Ve hızlıca secdeden kalkma ihtiyacı hissediyorum. (Hatta yaşlı teyzeler sandalyede otururken namaz kılar ya, secdeyi ima şeklinde az eğilerek yapar. Öyle mi namaz kılsam dedim)
Gecen ig de gördüğüm bi video geldi aklıma. Orada da bebeğin dönüşü için yüzükoyun, belden yukarısı yatak üstünde (sanki ellerinin üstüne düşüyor gibi) vücudun belden asagısı yere doğru eller yere temas ediyor vaziyette duruyordu. Secde mantığı işte. Bulursam atayım. Yabancı bir hesaptı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?