- 4 Temmuz 2018
- 4.030
- 7.795
- 158
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #16.061
Bence çok güzel bir anne olacaksın zaten yapmışsın daha önce yine yaparsın çok güzel arkadaşımİnşallah çıkar ya ben hala umutluyum ama çıkmazsa da olsun kuzum. Benim kız da 37de doğdu mis gibi de büyüdü takma kafana..aynen utulesin madem yapacak bir şey yok. Aman kuzum yapma bak ne güzel yardıma da geliyor sağolsun. Ben mecbur yapıyorum yoksa benim de yapmamam gerek.
Hormonların da etkisi vardır illa ki ama insan hamilelikte arıyor birileri arasın gelsin destek olsun, halini hatırını sorsun. Doğumdan sonra herkes bir anda başında oluyor her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Sonra bir bakıyorsun yine kimsen kalmamis.. kafaya takmakta haklısın yani bende takıyorum kuzum
Evet katılıyorum kesinlikle bir şeye ihtiyaç olup olmadığını sormaları gerek. Bende beklemem normalde her işimi kendim yaparım, yanımda olsalar da yaptırmam kesinlikle ben koşarım her şeye. Ama hamilelik farklı hele ki risk varsa. Ne güzel en azından riskli olduğunu duyunca yardım etmeye kalkmış.. Bana detaylı doktoru ağır kaldırmak yok, karnına çok dikkat edeceksin tekme yemek yok (abla kızımı küçük gordugu için dedi bunu), ufacık bebek bile kaldırmayacaksin hatta karnını bir yere sürtmeyeceksin bile dedi bebeğin beyindeki sıvı muhabbetinden sonra bunları dedi. Ben bunları yanında zikrettigimde eşimi doğurduğu gün çamaşır yıkamış elde onu söyledi. Sonrasında yardım ederim falan hiç bir şey demedi. Bende zaten bu cümlenin üstüne hiç bir şey demedim. İçten içe kırıldım tabi ki hemde çok. Senin hamileliğinle benimki bir mi? Risk var demiş doktor. Ama her koyun kendi bacağından asılır demek ki dedim. Normalde çok iyidir çok severim ne bileyim kötülüğünü görmedim hiç ama inan ki beklerdim desteğini. Süpürge yaparken karnım ağrıyor acıyor onu da biliyor ama hiç bir şey demedi. Üzüldüm içten içe hala daha üzülüyorum ama ne yapayım. Kendi işimi kendim görüyorum bebeğim sağlıkla gelsin diye dua ediyorum yapacak bir şey yok. Annemlere ne zaman gitsem veya ne zaman gelseler çay bardağı bile tasitmiyorlar, telefonda sürekli ikaz edip duruyorlar dikkat et diye, kardeşlerim burada ikisi de erkek gerekirse onlar gelsin yapsın diyorlar. Ama onlara nasıl diyeyim zaten çalışıyorlar tüm hafta bir de bana mı gelecekler. Nasıl isteyeyim böyle bir şeyi. Eşimle elimizden geldiğince yapıyoruz işte. Eşim de yoğun çoğunlukla. Ne yapalım işte kuzum. Öyle benim durumum da
Geçmiş olsun öncelikle kuzum. Yani doğum her an başlayabilir mi demek bu? Rahim ağzı yumusamasindan bunu anladım. Bir de ne sebep olmuş buna sürekli ayakta kalmak.mi başka bir faktör mü? İnşallah sağlıkla vaktinde gelir bebeğin..
Ben en son 30 da gittiğimde dönmemisti yan duruyordu başı solda ayakları sağda.. hatta uzun zamandır yan duruyor benim kız bakalım bir dahaki randevuya kadar dönecek mi.. 33de gideceğim. Ama daha dönmedi gibi hissediyorum geriniyor çünkü içimde ayaklarını hala sağda hissediyorum kuzum.
İnşallah kuzum inşallah unutmamhepsi var bende de doğumdan değil de sonrasından daha çok korkuyorum sanırım benim bir de abla kız olunca ilgilenemezsem yeterince diye. Hayırlısı olsun hakkımızda
Sezeryan muhtemelen kuzum hala kesin bir durum yok ama doktorum normal doğumun zor olabileceğini söyledi açıkçası, bebek iri olduğu içinNormal mi bekliyorlar peki canım yoksa sezeryan mı
Ben yaklaşık bir aydır oturarak kılıyorum kendimi kötü hissettim şimdiBakın ben fark ettiğim bi şeyi diyeyim. Dün yatsıyı kılarken de oldu. Secdeye gidince dengem şaşıyor. Yani bebeğin tüm ağırlığı one geliyor. Ve hızlıca secdeden kalkma ihtiyacı hissediyorum. (Hatta yaşlı teyzeler sandalyede otururken namaz kılar ya, secdeyi ima şeklinde az eğilerek yapar. Öyle mi namaz kılsam dedim)
Gecen ig de gördüğüm bi video geldi aklıma. Orada da bebeğin dönüşü için yüzükoyun, belden yukarısı yatak üstünde (sanki ellerinin üstüne düşüyor gibi) vücudun belden asagısı yere doğru eller yere temas ediyor vaziyette duruyordu. Secde mantığı işte. Bulursam atayım. Yabancı bir hesaptı.
Kız ben de yere oturarak kılıyorum aylardır. Kütlem ağır, kendimi kaldırıp indiremiyorum kiBen yaklaşık bir aydır oturarak kılıyorum kendimi kötü hissettim şimdiNormal kılınca kasığıma ağrı giriyordu. O yüzden oturarak kılmaya başladım arada normal deniyorum yine ağrı giriyor belki sıkıntılı bir durum da yoktur ama endişelendim oturarak kılmaya geçtim
O kadar anlatmana rağmen onu diyen kafa yapısını biliyorum ben yani eski nesil biz her şeyi yapar gık çıkarmazdık biz de doğurduk şimdi siz abartıyorsunuz mantığı küçümsüyorlar içten içe belkı farkında bile değiller ve kendi annen yavrusu olduğun için senin için endişelenir üzülür halinden anlar ama karsı taraf için böyle değil .. Diyorum ya benimki bana yardım etmeyi geçtim benden bekleyebilir bu halimle , bağ evine geçtiler havalar ısınınca dedim ki kadın tut camları fln silsin temizlensin yorulma , kendim 2 3 gün gittim hallettim eltim gitmiş onunla yapmışlar sağolsun hep yaptı fln dedi iyi elinize sağlık dedim ben de her sene bir mevzu oluyor şu ordan oraya tasınıpta sonra temizlemesi. Doğum olunca da yine bizim gelmemizi bekliyor ben gideyim yardım edeyim düşüncesi yine yokHormonların da etkisi vardır illa ki ama insan hamilelikte arıyor birileri arasın gelsin destek olsun, halini hatırını sorsun. Doğumdan sonra herkes bir anda başında oluyor her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Sonra bir bakıyorsun yine kimsen kalmamis.. kafaya takmakta haklısın yani bende takıyorum kuzum
Evet katılıyorum kesinlikle bir şeye ihtiyaç olup olmadığını sormaları gerek. Bende beklemem normalde her işimi kendim yaparım, yanımda olsalar da yaptırmam kesinlikle ben koşarım her şeye. Ama hamilelik farklı hele ki risk varsa. Ne güzel en azından riskli olduğunu duyunca yardım etmeye kalkmış.. Bana detaylı doktoru ağır kaldırmak yok, karnına çok dikkat edeceksin tekme yemek yok (abla kızımı küçük gordugu için dedi bunu), ufacık bebek bile kaldırmayacaksin hatta karnını bir yere sürtmeyeceksin bile dedi bebeğin beyindeki sıvı muhabbetinden sonra bunları dedi. Ben bunları yanında zikrettigimde eşimi doğurduğu gün çamaşır yıkamış elde onu söyledi. Sonrasında yardım ederim falan hiç bir şey demedi. Bende zaten bu cümlenin üstüne hiç bir şey demedim. İçten içe kırıldım tabi ki hemde çok. Senin hamileliğinle benimki bir mi? Risk var demiş doktor. Ama her koyun kendi bacağından asılır demek ki dedim. Normalde çok iyidir çok severim ne bileyim kötülüğünü görmedim hiç ama inan ki beklerdim desteğini. Süpürge yaparken karnım ağrıyor acıyor onu da biliyor ama hiç bir şey demedi. Üzüldüm içten içe hala daha üzülüyorum ama ne yapayım. Kendi işimi kendim görüyorum bebeğim sağlıkla gelsin diye dua ediyorum yapacak bir şey yok. Annemlere ne zaman gitsem veya ne zaman gelseler çay bardağı bile tasitmiyorlar, telefonda sürekli ikaz edip duruyorlar dikkat et diye, kardeşlerim burada ikisi de erkek gerekirse onlar gelsin yapsın diyorlar. Ama onlara nasıl diyeyim zaten çalışıyorlar tüm hafta bir de bana mı gelecekler. Nasıl isteyeyim böyle bir şeyi. Eşimle elimizden geldiğince yapıyoruz işte. Eşim de yoğun çoğunlukla. Ne yapalım işte kuzum. Öyle benim durumum da
Ay çok gecmıs olsun inşallah bir sey yapabilirlerrAzı dişimin kökü çürümüş. 4 gündür hava su değince havaya zıplatıyorAkşam üstü dişçiye randevu aldım.
Oy Rabbim yardımcın olsun kuzucum yaa. Gerçekten eşin ailesi bu süreçte çok önemliymiş onu anladım. Benim annem farklı şehirde. Dedeme bakıyorlar. Annem yine her fırsatta geliyor dedemi babama bırakıp ama ben babam zorlanmasın diye istemiyorum annemin gelmesini. Kayınvalidem de çok zor bi hamilelik geçirmiş eşime hamileyken. 9 ay boyunca kalkmadan hep yatmış anlatır durur. Yani bunu yaşadıysa beni daha iyi anlar diye umuyorum ama bazen anlıyor bazen anlamıyor ben de anlamadımİnşallah çıkar ya ben hala umutluyum ama çıkmazsa da olsun kuzum. Benim kız da 37de doğdu mis gibi de büyüdü takma kafana..aynen utulesin madem yapacak bir şey yok. Aman kuzum yapma bak ne güzel yardıma da geliyor sağolsun. Ben mecbur yapıyorum yoksa benim de yapmamam gerek.
Hormonların da etkisi vardır illa ki ama insan hamilelikte arıyor birileri arasın gelsin destek olsun, halini hatırını sorsun. Doğumdan sonra herkes bir anda başında oluyor her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Sonra bir bakıyorsun yine kimsen kalmamis.. kafaya takmakta haklısın yani bende takıyorum kuzum
Geçmiş olsun öncelikle kuzum. Yani doğum her an başlayabilir mi demek bu? Rahim ağzı yumusamasindan bunu anladım. Bir de ne sebep olmuş buna sürekli ayakta kalmak.mi başka bir faktör mü? İnşallah sağlıkla vaktinde gelir bebeğin..
Ben en son 30 da gittiğimde dönmemisti yan duruyordu başı solda ayakları sağda.. hatta uzun zamandır yan duruyor benim kız bakalım bir dahaki randevuya kadar dönecek mi.. 33de gideceğim. Ama daha dönmedi gibi hissediyorum geriniyor çünkü içimde ayaklarını hala sağda hissediyorum kuzum.
İnşallah kuzum inşallah unutmamhepsi var bende de doğumdan değil de sonrasından daha çok korkuyorum sanırım benim bir de abla kız olunca ilgilenemezsem yeterince diye. Hayırlısı olsun hakkımızda
Hadi geçmiş olsunŞeker yükleme normal geldi şükür. 50lik yükleme yapıldı. Açlık 100 çıkmış ama önemsemedi. 1 saat sonra tokluk 128 normal dedi hepsine.
Kan uyuşmazlığı için iğne olacağım gece acilden yapılır dedi.
Çok korkmuştum şekerden şükür çıkmadı. Yine de salmak yok dikkat edeyim
Bende 2 gecelik, 1 pijama var.Kızlar pijama aldınız mı kendinize ne aldınız ben 2 takım aldım ama bir tane daha mı alsam diyorum
Ben de sandalyede kılmaya geçtim oturarak hiç kılamadım ayakta kılmaktan bile daha çok zorladı niyeyseKız ben de yere oturarak kılıyorum aylardır. Kütlem ağır, kendimi kaldırıp indiremiyorum ki
Ama sandalyeye oturarak kılmaya geçebilirim
İnşallah kuzum benim inşallah canım arkadaşım sende çok güzel bir anne olacaksın mucizene kavuşacaksin inşallah sağlıkla ve güzel güzel onu büyüteceksinBence çok güzel bir anne olacaksın zaten yapmışsın daha önce yine yaparsın çok güzel arkadaşımben inanıyorum o yetememe duygusu yada ilgilenememe duygusu çok normal ama inanki her şey çok güzel olacak sen iyi düşün
Çok geçmiş olsun ladyim. Zor hamilelikte bir de diş ağrısı. İlkinde iki dişim yan yana gitmişti.sukur daha bunda yaşamadım yaşamam da inşallah. Çok geçmiş olsun bir an önce iyileşsin inşallahAzı dişimin kökü çürümüş. 4 gündür hava su değince havaya zıplatıyorAkşam üstü dişçiye randevu aldım.
Aynen eski düşünce eski kafa yapısı. Son ana kadar bende yapmıştım işimi gücümü ilkinde. Kimseye muhtaclik hissetmemiştim. Ama şimdi bu öyle değil ama anlamıyorlar dediğin gibi. Valla benden de bekleniyor bu halimde yardım emin ol. Kendi işini zor yapıyor ben gideyim yardıma yok.Dediğin gibi eski düşünceler işte. Ne diyeyim sağlıkla gelsin yavrularımız inşallah ya.O kadar anlatmana rağmen onu diyen kafa yapısını biliyorum ben yani eski nesil biz her şeyi yapar gık çıkarmazdık biz de doğurduk şimdi siz abartıyorsunuz mantığı küçümsüyorlar içten içe belkı farkında bile değiller ve kendi annen yavrusu olduğun için senin için endişelenir üzülür halinden anlar ama karsı taraf için böyle değil .. Diyorum ya benimki bana yardım etmeyi geçtim benden bekleyebilir bu halimle , bağ evine geçtiler havalar ısınınca dedim ki kadın tut camları fln silsin temizlensin yorulma , kendim 2 3 gün gittim hallettim eltim gitmiş onunla yapmışlar sağolsun hep yaptı fln dedi iyi elinize sağlık dedim ben de her sene bir mevzu oluyor şu ordan oraya tasınıpta sonra temizlemesi. Doğum olunca da yine bizim gelmemizi bekliyor ben gideyim yardım edeyim düşüncesi yine yok
Ben 2 takım pijama aldım kızımdan kalan 1 gecelik var bir de onu koyacağım yeter diye düşünüyorum. Zaten gecelik çok kullanan biri değilim genelde alt üst takım daha çok seviyorum.Kızlar pijama aldınız mı kendinize ne aldınız ben 2 takım aldım ama bir tane daha mı alsam diyorum
Amin inşallah hepimizin yardımcısı olsun kuzum benimOy Rabbim yardımcın olsun kuzucum yaa. Gerçekten eşin ailesi bu süreçte çok önemliymiş onu anladım. Benim annem farklı şehirde. Dedeme bakıyorlar. Annem yine her fırsatta geliyor dedemi babama bırakıp ama ben babam zorlanmasın diye istemiyorum annemin gelmesini. Kayınvalidem de çok zor bi hamilelik geçirmiş eşime hamileyken. 9 ay boyunca kalkmadan hep yatmış anlatır durur. Yani bunu yaşadıysa beni daha iyi anlar diye umuyorum ama bazen anlıyor bazen anlamıyor ben de anlamadımmesela geçen eşim için şey dedi. Tamam hamilesin de herkes hamile oluyor eşin niye senin üstüne o kadar düşüyorsa gereksiz bence dedi şimdi de riskli gebeliğim var diye temizliğe yardıma geldi valla anlaması güç. Neyse Allah razı olsun yine geldi, gelmeyedebilirdi Allah hepimize güç kuvvet versin doğumdan sonra da bebişlerimiz sakin olsun kendi işimizi kendimiz görelim. Kimseye muhtaç etmesin
Yok kuzum iyidir aslında yemek yapıp göndermeyi yedirmeyi icirmeyi sever. Eli de boldur. Sakınmaz hiç bir şeyi. Maddiyat olarak falan da hiç kiskanmaz. İlk doğumdan sonra da yemek yaptı getirdi hastaneye de eve de. Bebeğe de alınacakları aldı. Ne bileyim ama insan manevi destek de bekliyor anladın mı yani onu anlayamiyor mu yoksa işi mi ona göre bilmiyorum, sorgulamiyorum.da artık. Doğumdan önce yıkamış doguracagını anlamış falan filan. Mesele benim riskimi anlamaması ne diyim sağlık olsun. Benim zaten bu saatten sonra kimseye hizmet edecek halim yok. Karnım burnuma geldi yarından sonra iki Küçük çocuklu insan olacağım kendi işime zor yetisecegim ki şimdi öyle.. annemlere yakın olmam mümkün değil eşimin işinden dolayi. Annemler de zaten engelli dayıma bakıyorlar. Yoksa yalnız bırakmazdi beni. Napalim artık sağlık olsun sağlıkla gelsin su bebekler de bugünler geçiyor bir şekilde. Yakın arkadaş dediklerim bile ne zaman doguracagimi bilmiyor kız aylardır arayıp sormuyor yazmıyor ki hep ben yazıyorum falan görüşelim diyordum ondan öncesinde. Gecen yazmış nasıl gidiyor hamilelik doğum ne zaman.. ben bu süreçte neler yaşamışım ne psikolojik savaşlar vermişim yanımda olmamış. 9 hafta sonra dedim. Soğuk soğuk cevap verdim. Ben senin her sürecinde elimden geldiğince ufacık çocuğumla yanındaydım yeni mi aklina geldim? Yani demek istediğim biz fedakarlık yapıyoruz karşımızdaki insanı düşünüyoruz ama aynı şeyleri göremeyince kiriliyoruz ve anlıyoruz kim yanımızda kim değil. Bu dönemde ve lohusalıkta yapılanlar unutulmuyor gercekten. Sonrasındaki tavır da ona göre olur tabi. İnşallah sağlıkla gelir kuzularımız tek duam bu
Kızlar plesenta yukarı çıkmışnormal doğum yapabilirsin dedi doktorum
1800 kılo bebiş 2 olması lazım haşlanmış patates ye dedi onun dışında herşey yolunda çok şükürUmutvari umut her zaman var
29.daha aşağıdaydı canım 32 ye kadar yolu var demişti doktorum çatı muayenesi ile kontrol etti çıkmış plesentaCanım benim çok sevindim ya, benim de aşağıda kaçıncı haftada çıktığını öğrendin maşallah darısı başımıza inşallah ya
29.daha aşağıdaydı canım 32 ye kadar yolu var demişti doktorum çatı muayenesi ile kontrol etti çıkmış plesenta
Önce vajinal olarak baktı sonra ultrason ile baktıAy benim de 29. Hafta aşağıdaydı, inşallah benim de öyle olur yaa
Ultrasonda da çıktığını görmüştür dimi, maşallah maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?