Selam hanımlar bugün tüm gün hastanedeydim. Kendi doktorum perinatoloji profosörü ama bugün başka bir perinatologa görünmemi istedi. Neyse gittim ama beni baya korkuttu, asistan doktora beni emanet edip riski yüksek bir hasta dedi nst ye gönderdi. Risk gördüğü durum da gebelik şeker ölçümlerimin yüksek olması.. neler söylediğini yazmak istemiyorum buraya o derece can sıkıcı. Göz takibine gönderdi şekerden dolayı, bende de 3 gündür bulanık görme başladı. Haftaya kontrolümde 24 saatlik idrarımı vercem. Hastaneye yatış yapmamı istedi şekeri kontrol altına almak için ama bu sefer ben istemedim. Hareket takip çizelgesi verdi 2 saatte 10 hareket saymam gerekiyormuş, bunu yakalayamadığım an ya da 2 saat boyunca hareket hissetmezsem acilen hastaneye gel dedi. İlçede çalıştığımı söyledim o zmn bu hafta şeker ölçümlerin gelmezse 32 de çalışamaz raporu vercem sana dedi tehdit gibiydi

çok canım sıkıldı. Ben bahsettikleri kadar hareket hissetmiyorum çocuğumdan dolayı sürekli ayaktayım bu da hareketleri hissetmemi kısıtlıyor. Beni bir stres sürecine soktu yani. Aşırı moralim bozuldu. Benim oğlumda şeker sonuçlarım daha kötüydü ama hiç böyle olumsuz şeyler söylememişti doktorlarım.
Canım öncelikle geçmiş olsun diyeyim bugün daha iyi hissediyorsun di mi ?
İnsanın kendi Dr u haricinde birinden böyle şeyler dıydugunda şok olmaması kaçınılmaz. Ama kendi Dr un zaten nitelikli biriymiş. Bence en iyisini o bilir. Dr lar da korkutup kontrol altına almayı bi yol belirlemiş. Belki senin kaçamak yaptığını, diyete rağmen herseyi yediğini yahut ilacını düzgün kullanmadığını düşünüyor olabilir. O yüzden olabilecekleri en sondan başlayarak söylemiş olabilir.
Bence uygun ilaç ve doz ayarlanamadı. Bu yapılabilse sen de rahatlayacaksın Dr lar da. Denemeden bilinmiyor.
Ayrıca bu 2 saatte 10 hareket olayına ben de katılmıyorum. Durup analiz etmedim ama benimki de düzenli olarak 2 saatte hareket ediyor mu bilmiyorum. Robot mu bunlar ? Bazen çok sessiz oluyor. Bazen de çıldırmış gibi. Şimdi bi de büyüdükçe alanları kısıtlanacak ya, hareketleri şimdiki kadar şiddetli olamayacak. Biz de evham yapacağız.
Sen önceki hamileliğinde de şeker sorunu yaşamışsın. Hem de o zaman sonuçlar daha olumsuzdu diyorsun. Kip dur. Koyverme kendini. Elinden geleni yap, takdiri Allah’a bırak. Rabbim bebeğini ve seni koruyacak
Kızlar benim bugün öğlenden beri ağrım olduğu için acile gittim. Nstde sancı çıktı 72ye kadar, su kesesi aşağı inmiş bebeğin makat geliş gözüküyor eski sezeryanın içerdeki dikiş yeri de çok incelmiş yatış öneriyorum dedi. Akciğer geliştirici ve makat geliş için serum takarız dediler. Ama evde oğlum olduğu için bırakamadım onu geri eve döndüm. Evle hastane yakın sancılarını takip et mutlaka gel dediler.
Bacım doğum kader. Saati şekli hep belli. 30. Haftayı devirdik. Korkuyoruz, hala erken, ama ne zaman olacaksa o zaman olacak. Belirtiler varmış, bunlarla günlerce haftalarca durup sonra doğum yapanlar var. Sen dinlenmeye dikkat et. İns vakitlice gelir bebeğin.
Sağolun kızçelerim

Şükür hareketlendi sol tarafa uzandım baya bekledim ama bir saat kadar
hareketleri oldu ara ara en az 7-8 hareket hissettim şükür gün içerisinde hiç olmayınca korktum baya hastaneye de hemen gitmek istemedim neyseki çikolata yedikten sonra hissettim

Gözün aydın.

Yalnız senin bu bebeğin, annesini korkutması sebebiyle doğduktan sonra poposuna bi tane küçük şaplağı hak etti. Ben diyim
Aaaa çok geçmiş olsun bacım ya ne dedi dişçi peki??
En acısız şekilde dolguları yaptı bacım. Köke sirayet etmemiş dedi. Diğer dişim zaten kanal dolgulu. Muntazam kapattı üstlerini. Diş etim hırpalanmış, kanıyor acıyordu zaten, dişin içine doğru büyümüş. Onu kesti. Ondan sebep sanırım gece boyu bi ağrı oldu hala hafif var ama ins bugün geçer.