2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Bende bugün tetanoz son aşımı oldum öncesinde tansiyona bakıldı 13.2 çıktı yüksek dedi biraz dinlendirdi, 10 dk sonra tekrar baktı 12.8 çıktı bi 10 dk daha bekletti en son 12.4 çıktı tamam dedi kalp atışı dinledik ve aşımı oldum
Bugün itibariyle tuzu da hayatımdan çıkardım en azından doğuma kadar 😁😁

şeker yok tuz yok karbonhidrat yok anneciğin +60 yaş beslenmesine geçti bebeğim 😆
Kiloda almamışım güzel dedi buna da sevindim 😇

Selam hanımlar bugün tüm gün hastanedeydim. Kendi doktorum perinatoloji profosörü ama bugün başka bir perinatologa görünmemi istedi. Neyse gittim ama beni baya korkuttu, asistan doktora beni emanet edip riski yüksek bir hasta dedi nst ye gönderdi. Risk gördüğü durum da gebelik şeker ölçümlerimin yüksek olması.. neler söylediğini yazmak istemiyorum buraya o derece can sıkıcı. Göz takibine gönderdi şekerden dolayı, bende de 3 gündür bulanık görme başladı. Haftaya kontrolümde 24 saatlik idrarımı vercem. Hastaneye yatış yapmamı istedi şekeri kontrol altına almak için ama bu sefer ben istemedim. Hareket takip çizelgesi verdi 2 saatte 10 hareket saymam gerekiyormuş, bunu yakalayamadığım an ya da 2 saat boyunca hareket hissetmezsem acilen hastaneye gel dedi. İlçede çalıştığımı söyledim o zmn bu hafta şeker ölçümlerin gelmezse 32 de çalışamaz raporu vercem sana dedi tehdit gibiydi😕 çok canım sıkıldı. Ben bahsettikleri kadar hareket hissetmiyorum çocuğumdan dolayı sürekli ayaktayım bu da hareketleri hissetmemi kısıtlıyor. Beni bir stres sürecine soktu yani. Aşırı moralim bozuldu. Benim oğlumda şeker sonuçlarım daha kötüydü ama hiç böyle olumsuz şeyler söylememişti doktorlarım.
Kuzum çok geçmiş olsun öncelikle ama ben perinatologların olayı aşırı dramatize ettiğini düşünüyorum. Bana da saçma sapan şeyler söylediler ama ciddiye almadım. Bence sen de kendini gerip bebeği strese sokma lütfen dualarım seninle inşallah sağlıkla gelecek bebeğin 🙏🏼🙏🏼

İyi geceler kızlar🌸
Benim bebiş 2 gecedir beni asla uyutmuyor. Zaten çok hareketli bir bebek normalde de ama iki gecedir saat 12 civarı bir başlıyor bu saat oldu mesela hâlâ daha 1 saniye bile durmadan sürekli olarak karnımın her yerinde hareket ediyor. Tekmeler atıyor, titriyor, idrarıma çok baskı yapıyor, kayıyor ordan oraya. O kadar yoruyor ki bu hareketler. Hareketlerini böylesine hissetmek mükemmel bir şey tabiiki çok şükür. Ama insanın aklına takılmıyor da değil yani normal mi bu kadar hareket ne dersiniz? Bir şeyden mi rahatsız oluyor acaba ya da bir an önce gelmek istiyor olabilir mi?? Çok sinirli ve sabırsız bir bebiş zaten. Azıcık sıkışsın anında tekmeler atar, hıçkırık tutsun kendi hıçkırığına sinirlenir yine tekmeler atar.
30. haftadayım ve sürekli evde olduğum halde hamilelik süreci gerçekten zorluyor. Çalışan arkadaşlarım gerçekten size helal olsun ve Allah yardımcınız olsun, kolaylıklar versin.

İyi geceler kızlar🌸
Benim bebiş 2 gecedir beni asla uyutmuyor. Zaten çok hareketli bir bebek normalde de ama iki gecedir saat 12 civarı bir başlıyor bu saat oldu mesela hâlâ daha 1 saniye bile durmadan sürekli olarak karnımın her yerinde hareket ediyor. Tekmeler atıyor, titriyor, idrarıma çok baskı yapıyor, kayıyor ordan oraya. O kadar yoruyor ki bu hareketler. Hareketlerini böylesine hissetmek mükemmel bir şey tabiiki çok şükür. Ama insanın aklına takılmıyor da değil yani normal mi bu kadar hareket ne dersiniz? Bir şeyden mi rahatsız oluyor acaba ya da bir an önce gelmek istiyor olabilir mi?? Çok sinirli ve sabırsız bir bebiş zaten. Azıcık sıkışsın anında tekmeler atar, hıçkırık tutsun kendi hıçkırığına sinirlenir yine tekmeler atar.
30. haftadayım ve sürekli evde olduğum halde hamilelik süreci gerçekten zorluyor. Çalışan arkadaşlarım gerçekten size helal olsun ve Allah yardımcınız olsun, kolaylıklar versin.
Bu mesajına tekmelere uyanan biri olarak hem güldüm hem de hak verdim fhgfhf şükürler olsun iyiler en azından kaslarını geliştirmeleri için tekmeler hareketler yapmalılar. Ben de zar zor 1 gibi uyumuştum ama güm diye uyandırıldım. Sırt üstü dönmüşüm diye hanımefendi bi tane salladı :KK53: Allah yardımcımız olsun seni anlıyorum demek için yazmak istedim. İyi olsunlar inş sağlıkla vaktinde gelsin inş

İyi geceler kızlar🌸
Benim de öyle hareketten uyuyamıyorum bazen sinir bozucu oluyor 🤦🏻‍♀️😂

Bu mesajına tekmelere uyanan biri olarak hem güldüm hem de hak verdim fhgfhf şükürler olsun iyiler en azından kaslarını geliştirmeleri için tekmeler hareketler yapmalılar. Ben de zar zor 1 gibi uyumuştum ama güm diye uyandırıldım. Sırt üstü dönmüşüm diye hanımefendi bi tane salladı :KK53: Allah yardımcımız olsun seni anlıyorum demek için yazmak istedim. İyi olsunlar inş sağlıkla vaktinde gelsin inş

Benim de öyle hareketten uyuyamıyorum bazen sinir bozucu oluyor 🤦🏻‍♀️😂

Teşekkür ederim yazdığınız için kızlar. İçim rahatladı gerçekten. Henüz uykudan uyandırılmadım bir de öyle versiyonu da mı var? 😂🩷 Canları sağolsun miniklerimizin ne yapalım yeter ki iyi olsunlar da uyumasak da plur artık 🥰

İyi geceler kızlar🌸
Valla benim de öyle, ilk hamileliğim hiç böyle değildi. Bazen öyle bir bastırıyor ki içerden, aha diyorum çıkacak valla. Gece zaten ne zaman uyansam içerde horon var. Herkes de karnında nasılsa doğunca da öyle oluyor diyor bakalım göreceğiz 😂 sağlıkla gelsinler de☺️

Valla benim de öyle, ilk hamileliğim hiç böyle değildi. Bazen öyle bir bastırıyor ki içerden, aha diyorum çıkacak valla. Gece zaten ne zaman uyansam içerde horon var. Herkes de karnında nasılsa doğunca da öyle oluyor diyor bakalım göreceğiz 😂 sağlıkla gelsinler de☺️
Ay bazıları içerdeki hareketiyle dışardaki bir olmaz diyor bazıları da içerde hareketliyse doğunca da hareketli olur diyor ve o kadar merak ediyorum ki anlatamam 🥰
2,5 ay sonra da bu gruba şey yazacağım muhtemelen:
" Kızlar bebişin keyfi yerinde ama uyumuyor ne yapacağım? Karnı tok, altı temiz ama uyumuyooor 😴"
Sonra da sizlerden cevap:
"Biz de aynı durumdayız hiç uyumadık 😴"
Allah bu günleri de göstersin inşallah hepimize, sağlıkla yanımızda olsunlar da istediklerini yapabilirler her şey serbest🥰🌸

Bu arada ben bebekken her gece 2de ağlarmışım alarm kurulu gibi, annem doktora bile götürmüş kaç kere bunun için 😂 Galiba bizim kız da anasına çekecek, anneannesinin uykusuz kaldığı gecelerin intikamını almayı planlıyor sanırım benden 🤣🩷

Ah o minnoşuu❤️❤️❤️
Demek ki biraz dinlenmek istemiş o da aryakusum aryakusum
Sanırım öyle yaptı da ama Anasınıda çok korkuttu vallahi o minnoş 😃
Heleki son haftalara gelince artık hep bir kuşku stres basıyor hayırlısıyla hepimiz sağlıcakla alsaydık bebişlerimizi rahatlatacağız inşallah 🙏
Teşekkür ederim canım benim ❤️🥰😘

Oh çok şükür kuzucum. Bugün dinlenmek istemiş sanırım bebiş. Sen yine yarın kontrol et bakalım hareketlerini yine az olursa bi doktoruna sorarsın. Benim de hareketleri iki gün üst üste aşırı azdı doktora gittik koşa koşa. İçerde tepiniyor hanımefendi. Sadece ben hissetmemişim 🤣
İşte böyle yapınca cimcimeler ısırasım geliyor onlar içerde oynasınlar bizde korkuyu dibine kadar yaşayalım sonra 😂😂
Bugün de takipte kalacağım ama gece uyku tutmadı mide yanmasından hep uyanıktım sürekli hareketliydi beyfendi 😂
İçimden dedimki sen gündüz beni korkut gece ise yerinde durma 🤣🤣

İkili test sonra detaylı sonra şeker yüklemesi bol stresli tabi şimdi agrılar sancılar aman erken gelmesin tedirginlikleri 😂 eşime diyorum bu çocuk benim hakkımı nasıl ödeyecek oda diyor erken başladın 😂
Neler atlattık ya hepimiz geriye doğru düşününce çoğu bitti artık son demlerdeyiz 🥹
Bundan sonrası inşallah kolaylıkla geçsin hepimiz için 🤲🏻❤️

Dogurmicam ben tutcam icimde 🙄

Bir otel/hastane reklamı olsa anlarım, reklamının yapılması da gerekir, parası olan insanlar gitsin. Ama zengin biri evindeki yaşamını paylaşmış galiba, böyle şeyleri paylaşmanın ayıp olması gerekmiyor mu? Utanmıyor mu bu insanlar...

Selam hanımlar bugün tüm gün hastanedeydim. Kendi doktorum perinatoloji profosörü ama bugün başka bir perinatologa görünmemi istedi. Neyse gittim ama beni baya korkuttu, asistan doktora beni emanet edip riski yüksek bir hasta dedi nst ye gönderdi. Risk gördüğü durum da gebelik şeker ölçümlerimin yüksek olması.. neler söylediğini yazmak istemiyorum buraya o derece can sıkıcı. Göz takibine gönderdi şekerden dolayı, bende de 3 gündür bulanık görme başladı. Haftaya kontrolümde 24 saatlik idrarımı vercem. Hastaneye yatış yapmamı istedi şekeri kontrol altına almak için ama bu sefer ben istemedim. Hareket takip çizelgesi verdi 2 saatte 10 hareket saymam gerekiyormuş, bunu yakalayamadığım an ya da 2 saat boyunca hareket hissetmezsem acilen hastaneye gel dedi. İlçede çalıştığımı söyledim o zmn bu hafta şeker ölçümlerin gelmezse 32 de çalışamaz raporu vercem sana dedi tehdit gibiydi😕 çok canım sıkıldı. Ben bahsettikleri kadar hareket hissetmiyorum çocuğumdan dolayı sürekli ayaktayım bu da hareketleri hissetmemi kısıtlıyor. Beni bir stres sürecine soktu yani. Aşırı moralim bozuldu. Benim oğlumda şeker sonuçlarım daha kötüydü ama hiç böyle olumsuz şeyler söylememişti doktorlarım.
Canım öncelikle geçmiş olsun diyeyim bugün daha iyi hissediyorsun di mi ?🌺

İnsanın kendi Dr u haricinde birinden böyle şeyler dıydugunda şok olmaması kaçınılmaz. Ama kendi Dr un zaten nitelikli biriymiş. Bence en iyisini o bilir. Dr lar da korkutup kontrol altına almayı bi yol belirlemiş. Belki senin kaçamak yaptığını, diyete rağmen herseyi yediğini yahut ilacını düzgün kullanmadığını düşünüyor olabilir. O yüzden olabilecekleri en sondan başlayarak söylemiş olabilir.

Bence uygun ilaç ve doz ayarlanamadı. Bu yapılabilse sen de rahatlayacaksın Dr lar da. Denemeden bilinmiyor.

Ayrıca bu 2 saatte 10 hareket olayına ben de katılmıyorum. Durup analiz etmedim ama benimki de düzenli olarak 2 saatte hareket ediyor mu bilmiyorum. Robot mu bunlar ? Bazen çok sessiz oluyor. Bazen de çıldırmış gibi. Şimdi bi de büyüdükçe alanları kısıtlanacak ya, hareketleri şimdiki kadar şiddetli olamayacak. Biz de evham yapacağız.

Sen önceki hamileliğinde de şeker sorunu yaşamışsın. Hem de o zaman sonuçlar daha olumsuzdu diyorsun. Kip dur. Koyverme kendini. Elinden geleni yap, takdiri Allah’a bırak. Rabbim bebeğini ve seni koruyacak 🌺
Kızlar benim bugün öğlenden beri ağrım olduğu için acile gittim. Nstde sancı çıktı 72ye kadar, su kesesi aşağı inmiş bebeğin makat geliş gözüküyor eski sezeryanın içerdeki dikiş yeri de çok incelmiş yatış öneriyorum dedi. Akciğer geliştirici ve makat geliş için serum takarız dediler. Ama evde oğlum olduğu için bırakamadım onu geri eve döndüm. Evle hastane yakın sancılarını takip et mutlaka gel dediler.
Bacım doğum kader. Saati şekli hep belli. 30. Haftayı devirdik. Korkuyoruz, hala erken, ama ne zaman olacaksa o zaman olacak. Belirtiler varmış, bunlarla günlerce haftalarca durup sonra doğum yapanlar var. Sen dinlenmeye dikkat et. İns vakitlice gelir bebeğin. 🤲🏼
Sağolun kızçelerim🌸
Şükür hareketlendi sol tarafa uzandım baya bekledim ama bir saat kadar
hareketleri oldu ara ara en az 7-8 hareket hissettim şükür gün içerisinde hiç olmayınca korktum baya hastaneye de hemen gitmek istemedim neyseki çikolata yedikten sonra hissettim 🤲🏻❤️
Gözün aydın. ☺️ Yalnız senin bu bebeğin, annesini korkutması sebebiyle doğduktan sonra poposuna bi tane küçük şaplağı hak etti. Ben diyim 😄
Aaaa çok geçmiş olsun bacım ya ne dedi dişçi peki??
En acısız şekilde dolguları yaptı bacım. Köke sirayet etmemiş dedi. Diğer dişim zaten kanal dolgulu. Muntazam kapattı üstlerini. Diş etim hırpalanmış, kanıyor acıyordu zaten, dişin içine doğru büyümüş. Onu kesti. Ondan sebep sanırım gece boyu bi ağrı oldu hala hafif var ama ins bugün geçer. 🤗

Son düzenleme:
Bir otel/hastane reklamı olsa anlarım, reklamının yapılması da gerekir, parası olan insanlar gitsin. Ama zengin biri evindeki yaşamını paylaşmış galiba, böyle şeyleri paylaşmanın ayıp olması gerekmiyor mu? Utanmıyor mu bu insanlar...
Sosyal medya yalan üstüne kurulu. Bu video kurgu yada reklam olabilir ama normal kullanıcıların takip edilme uğruna olmayan hayatları yaşıyormuş gibi sunduğu bir gerçek. Kimsenin hayatı gerçekten öyle değil. Suni bi dünya. Dolayısıyla ig kullananların hayatlarını onlarla kıyaslayıp mutsuzlastığını düşünüyorum.

Güü nay dınnn güzel annişlerr ❤️ herkes bebiş hareketlerinden bahsetmiş benim oğlumda gece aynı 11 de bir başlar sabaha kadar durmaz sürekli tekmeler ve bazen acıtır bazen uyandırır 😃 ben de hareketli olacağını düşünüyorum. Bende çok hareketli bir bebekmişim hep ağlarmışım eşim çok sakinmiş sabah namazına kadar uyurmuş keşke öyle olsa ama nerdeee 😃😃 ben hissediyorum benimki aynı ben olacak Emiralpim❤️

Back
X