2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
arkadaşlar ben gece uyuyamıyorum aksi gibi gündüzde uyku yok başımın içi yanıyor artık uykusuzluktan tuvalete gidip gelmekten dalamıyorum bile uykuya sinirden ağladım gece
Bende geceleri uyuyamıyorum
Gündüz iyiyim ama uyku olmuyor asla gündüz uykuyu sevmem çok sersem gibi oluyorum
Gece olunca da bir tuvalet bir mide yanması bir düşünceler beni uyutmuyor 😒

Kızlar herkesi alıntılayamadım kusura bakmayın. Bana ciğer geliştirici iğne yapmışlardı ama işe yaramamış pek. Şu anda makineye bağlı ciğerleri gelişmediği için küvözde. Ciğerlerinin gelişmesini bekleyecekler. O kadar güzel ki ama minicik bi kutuda bensiz. Hasta katında herkesin bebeği yanında ağlıyo ben boş kaldım :(

Üzgünüm, ağrılarım var ama böylesi nasipmiş Allah daha beterinden korusun. İnşallah büyüyecek bir an önce çıkacağız hastaneden bol bol dua edin.

Herkese çok teşekkür ederim. Bol bol dua edin benim için hamilesiniz kabul olur ❤️
Canım iyi olacak bebişin hiç merak etme en kısa zamanda yanına gelecektir o sırada sende toparlanacaksın ikinizede Rabbim şifa versin inşallah
En kısa zamanda bebişini alırsın kucağına dularım seninle 🥰🤲🏻❤️

Ben de iki gündür biraz endişeler yaşayarak akşam acile gittim, ilk defa NST'ye bağladılar. İki gün önce bebek çok aşırı hareketliydi ve hep aynı vere vurdu, sabahtan akşama kadar sanki bir derdi varmış gibi sağ üst tarafa baskı yapıp durdu. Doktoruma yazdım, sağ üste baskı yapması normal, kaburganın açısı bile değişebilir diye cevap yazdı doktor. Benim sorum aslında bebek rahatsız mıdır diyeydi. Ama neyse dedim, bir sorun olsa söylerdi herhalde doktor. O gece ve ertesi gün ise (yani dün) bebek çok az hareket etti, önceki günkü güçlü hareketlerinden eser kalmamıştı, içerde minik minik ara ara duyuyordum sadece. O yüzden gün boyu endişeler içinde kıvranıp güçlü hareket bekledikten sonra akşamına hastaneye gittim, nöbetçi ebeler baktılar. NST ile de tanışmış oldum. Sadece kalp atışı ve hareketleri dışarıdan karna bağlanan aparatlarla duyuyorlarmış. Ultrason gibi gelişmiş değil ama çok şükür iyi çıktı.

Bu arada Avicenna'ya gittim yine, acil için ayrı bir ücret almadılar, doktorum NST çektirmemi önerdi dediğim için direkt NST'ye yönlendirdiler ve 400 lira aldılar. O kadar pahalı değilmiş en azından. Aklıma takıldıkça gidebilirim gibi duruyor. 😥İnşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza ufaklıkları, doğum yapan arkadaşımızın bebişi de hızlıca büyüyüp evine geçer umarım.
Günlerdir aşırı hareketliydi bebiş dün ve bugün sizin dediğiniz gibi pıt pıt ufak tefek yerleri de daralıyor ondan kaynaklı da olabilir ben hic hareket hissetmezsem tedirgin oluyorum ruh halimiz duygu durumumuz ve vucut yorgunluğu da etkiliyor bebişleri iyi haber almanıza sevindim

Maşallah çok şükür Ateş biraz hareketli ne yaparsın ☺️ Bu izin mevzusunu hiç düşünmemiştim yalnız 😅 Sanırım ben de kontrole 32nin ortalarında giderim kurumdan bir şey demezlerse.
Arkadaşlar tam 32+0da raporunuzu almalısınız çalışabilir almazsanız çalışmaya devam edemezsiniz. İlla gitmenizede gerek yok kontrolünüz sonraysa doktor düzenleyip atabiliyor size raporu. En son muayenede konuştuk doktorumla düzenleyecek çalışabilir diye atacak bana. Ben zaten 37ye kadar düşünmüyorum çalışmayı. çalışabilir aldıktan bi kaç gün sonra ayrılacağım. Bayramı atlatmak ordaki maksatım. Çalışabilir aldıktan sonrada istediğiniz zaman bırakabilirsiniz tekrar rapora gerek yok. En fazla 37+0a kadar çalışabiliyorsunuz. 37 de bırakmak zorunlu zaten. Allah kolaylık versin ben evde geçireceğim zamanı iple çekiyorum kendi adıma. ❤️

Bende geceleri uyuyamıyorum
Gündüz iyiyim ama uyku olmuyor asla gündüz uykuyu sevmem çok sersem gibi oluyorum
Gece olunca da bir tuvalet bir mide yanması bir düşünceler beni uyutmuyor 😒
halaaa uyuyamıyorum delirecem gerçekten iki gündür 3 5 saat yok uyuduğum oda kaç defa tuvalete kalkaraktır yarın kontrole gidecem bu tuvalet konusuna ilaç verir belki umudum o yönde

Arkadaşlar tam 32+0da raporunuzu almalısınız çalışabilir almazsanız çalışmaya devam edemezsiniz. İlla gitmenizede gerek yok kontrolünüz sonraysa doktor düzenleyip atabiliyor size raporu. En son muayenede konuştuk doktorumla düzenleyecek çalışabilir diye atacak bana. Ben zaten 37ye kadar düşünmüyorum çalışmayı. çalışabilir aldıktan bi kaç gün sonra ayrılacağım. Bayramı atlatmak ordaki maksatım. Çalışabilir aldıktan sonrada istediğiniz zaman bırakabilirsiniz tekrar rapora gerek yok. En fazla 37+0a kadar çalışabiliyorsunuz. 37 de bırakmak zorunlu zaten. Allah kolaylık versin ben evde geçireceğim zamanı iple çekiyorum kendi adıma. ❤️
Ben dün personel birimiyle görüştüm izne ayrılmak istediğimizde de drdan çalışamaz raporu almamız gerekiyormuş dr bunu söylememişti siz de bi sorun isterseniz

2 çocuk olunca tabi herkes kendi derdinde olacak ben biraz daha yıllaaar sonrası için demiştim. Sen her şeye rağmen ılımlı ve hoşgörü ile yaklaşıyorsun inşallah kıymetini bilirler arkadaşım.
Yakın arkadaş mevzusunda da aynı tutumu sergilerdim ben. Benle ilgilenmeyen defalarca söylememe rağmen unutup her defasında sıfırdan soran biri artık yakın arkdaşım değildir. Aman hayırlısı olsun güzel günler görelim biz zaten bebem olunca bu gözler sadece onu görür :D Hele senin bi de 2 tane olacakkk oy maşallah 😍
Benimki ılımlı ve hoşgörülü olmaktan ziyade biraz safliga kaçıyor ama neyse arkadaşım 🥲 arkadaş benim için biteli çok oldu yakın falan değil artık. Aynen bebislerimden başka bir şey dusunemem artık herkes ne yapıyorsa yapsın yandığı yerde sönsün umrumda değil 🤣🤣
Kızlar plesenta yukarı çıkmış 😍 normal doğum yapabilirsin dedi doktorum
1800 kılo bebiş 2 olması lazım haşlanmış patates ye dedi onun dışında herşey yolunda çok şükür Umutvari Umutvari umut her zaman var🥰
Ayyy kuzum çok sevindim çok darısı Umutvari Umutvari kuzuma inşallah ❤️ 🥰 inanıyorum onun da çıkacak. Sağlıkla gelecek bebisler inşallah 🥰 🤲
Aynen, zaten daha yerleşmedi gibi bazen yukarıyı da tekmeliyor benim onun kafası olmadığını düşünüyorum çünkü hızlı hızlı hareket ediyor göbeğimin üst kısmına

Ben de ayakta başlıyorum sonra kalkamayıp oturarak devam ediyorum😅 ama secdeye gidince aynı şey oluyor kafamda bir basınç oluşuyor sanki.

O dediğin videoyu ya da benzerini ben de gördüm sanki. Koltukta oturup yere bir yastık koyup, yapabildiği kadar kafasını aşağı uzatıyordu.

İnş bakalım 36 da randevum göreceğiz🙃

Benim doktor eliyle karnımı kontrol ederek pozisyonu şöyle falan diyor da ultrason olmayınca emin olunmuyor tabi ne taraf kafa ne taraf ayak😅

Ya baya son haftalarda bile dönenler oluyor da ilk bebeğimde böyle olmayınca merak ettim. Gerçi her bebek kendine özelmiş cidden. Kızımın hareketlerini hissederdim ama sakindi karnımda. Şimdi içerde horon var bütün gece, diyorum korkutma beni oğlum😆
Benim ilk kız 30. Haftalardan sonra dönmüştü tam hatırlamıyorum şuan haftasını. Bakalım bu minik ne yapacak yan duruyordu en son. Maşallah horon tepe tepe annesini şimdiden korkutuyor bakalım doğunca ne yapacak minik oğlan 🤣 ❤️ benim abla kızım sakindi bebek kızıma nazaran. Bu cimcime habire hareketli ve çok zorluyor beni 🤣❤️🤲
Hiç korkma ve bedenine güven. Benim ikinci doğumum olacak ama ilk doğumda da vücudum kendinden herşeyi biliyor gibi hissetmiştim. Tabş doğumda bir sürü ihtimal var hepsi farklı farklı tecrübeler. Ama hepsi zor olacak diye bir şey yok. Benimki üç kere ıkınmada doğmuştu 10-15 dk totali(epiduralliydi tabi onu demeden geçmeyeyim😂). Seninki daha da kolay olsun inş, hepimiz kolaylıkla alalım bebişleriniz kucağımıza🙆🏻‍♀️

Doğum videoları değil ama ıkınma ile ilgili videoları izlemek lazım. Ben ilk doğumda Banu çiftçinin youtube da nasıl doğru ıkınılır hangi egzersizleri yapmak lazım tarzında videoları var onları izlemiştim baya faydalı olmuştu. Bi kaç video daha izlemiştim de şimdi hatırlamıyorum. Doğum esnasında ne yapacağımı biliyor gibi hissetmiştim.
Ay benim de ilki epiduraldi. Ve 2 ıkınmada doğmuştu. 10 dk bile surmemisti çok şükür bu da öyle olur inşallah amin 🤲 🥰 ıkınma adına hiçbir şey bilmiyordum. Doktor bana yattigim yerde tutacak yerleri gösterdi oralardan güç almamı söyledi ve nasıl ıkınacağımı tarif etti. İlkinde olmadı güçlü yapamadım ikincide oldu bitti anlamadım bile 🤣🤲
Selam hanımlar bugün tüm gün hastanedeydim. Kendi doktorum perinatoloji profosörü ama bugün başka bir perinatologa görünmemi istedi. Neyse gittim ama beni baya korkuttu, asistan doktora beni emanet edip riski yüksek bir hasta dedi nst ye gönderdi. Risk gördüğü durum da gebelik şeker ölçümlerimin yüksek olması.. neler söylediğini yazmak istemiyorum buraya o derece can sıkıcı. Göz takibine gönderdi şekerden dolayı, bende de 3 gündür bulanık görme başladı. Haftaya kontrolümde 24 saatlik idrarımı vercem. Hastaneye yatış yapmamı istedi şekeri kontrol altına almak için ama bu sefer ben istemedim. Hareket takip çizelgesi verdi 2 saatte 10 hareket saymam gerekiyormuş, bunu yakalayamadığım an ya da 2 saat boyunca hareket hissetmezsem acilen hastaneye gel dedi. İlçede çalıştığımı söyledim o zmn bu hafta şeker ölçümlerin gelmezse 32 de çalışamaz raporu vercem sana dedi tehdit gibiydi😕 çok canım sıkıldı. Ben bahsettikleri kadar hareket hissetmiyorum çocuğumdan dolayı sürekli ayaktayım bu da hareketleri hissetmemi kısıtlıyor. Beni bir stres sürecine soktu yani. Aşırı moralim bozuldu. Benim oğlumda şeker sonuçlarım daha kötüydü ama hiç böyle olumsuz şeyler söylememişti doktorlarım.
Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Doktorların konuşmaları bizi nasıl geriyor seni anlıyorum. Ve hamile bir insana böyle küt küt konusulmamasi gerektigini düşünüyorum. Neyseki kendi doktorun sakin biriymis ona güzelce anlatarak insülin dozunu ayarlayabileceginizi umuyorum. İnşallah güzel haberlerle gelirsin buraya. Yavrunu da sağlıkla alacaksın kucağına buna inanıyorum canım benim. Sıkma kendini üzme o tatlı canını bebeğin de üzülmesin.. ❤️🤲
Ben doğum yaptım…
Canım benim ❤️ çok geçmiş olsun hosgeldi bebeğin bu dünyaya.. 🌸 Annesini biraz korkutsa da Mayıs bebeği olmak istemiş senin civciv 😊 inşallah en kısa zamanda toparlayacak ve kucağında olacak az daha sabır. Sen de toparlan bu süreçte inşallah bebeğinle ve büyük kuzunla en kısa zamanda kavuş inşallah. Dualarım seninle. ❤️🤲😊 İki gün girmedim bakamadım grubumuzun ilk bebisi gelmiş görünce şaşırdım ama kgsuna sevindim daha çabuk gelecek kucağına inşallah ❤️ 🤲
Bakın hatun çantasını Salı hazırlamış, perşembe doğurdu ☺️
Ay evet lady bacım ya iki gün doğru düzgün bakamadım buraya bacimiz doğum yapmış görünce afalladım kaldım inan ki 😊 şükür iyiler ama 🤲❤️ benim her şey hazır bez hariç onu da alacağım artık. Kıyafetler hazır valize koyulacak ama ben koymuyordum jet hiziyla koyarım bu haberi aldıktan sonra artık 😅❤️

Benimki ılımlı ve hoşgörülü olmaktan ziyade biraz safliga kaçıyor ama neyse arkadaşım 🥲 arkadaş benim için biteli çok oldu yakın falan değil artık. Aynen bebislerimden başka bir şey dusunemem artık herkes ne yapıyorsa yapsın yandığı yerde sönsün umrumda değil 🤣🤣

Ayyy kuzum çok sevindim çok darısı Umutvari Umutvari kuzuma inşallah ❤️ 🥰 inanıyorum onun da çıkacak. Sağlıkla gelecek bebisler inşallah 🥰 🤲

Benim ilk kız 30. Haftalardan sonra dönmüştü tam hatırlamıyorum şuan haftasını. Bakalım bu minik ne yapacak yan duruyordu en son. Maşallah horon tepe tepe annesini şimdiden korkutuyor bakalım doğunca ne yapacak minik oğlan 🤣 ❤️ benim abla kızım sakindi bebek kızıma nazaran. Bu cimcime habire hareketli ve çok zorluyor beni 🤣❤️🤲

Ay benim de ilki epiduraldi. Ve 2 ıkınmada doğmuştu. 10 dk bile surmemisti çok şükür bu da öyle olur inşallah amin 🤲 🥰 ıkınma adına hiçbir şey bilmiyordum. Doktor bana yattigim yerde tutacak yerleri gösterdi oralardan güç almamı söyledi ve nasıl ıkınacağımı tarif etti. İlkinde olmadı güçlü yapamadım ikincide oldu bitti anlamadım bile 🤣🤲

Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Doktorların konuşmaları bizi nasıl geriyor seni anlıyorum. Ve hamile bir insana böyle küt küt konusulmamasi gerektigini düşünüyorum. Neyseki kendi doktorun sakin biriymis ona güzelce anlatarak insülin dozunu ayarlayabileceginizi umuyorum. İnşallah güzel haberlerle gelirsin buraya. Yavrunu da sağlıkla alacaksın kucağına buna inanıyorum canım benim. Sıkma kendini üzme o tatlı canını bebeğin de üzülmesin.. ❤️🤲

Canım benim ❤️ çok geçmiş olsun hosgeldi bebeğin bu dünyaya.. 🌸 Annesini biraz korkutsa da Mayıs bebeği olmak istemiş senin civciv 😊 inşallah en kısa zamanda toparlayacak ve kucağında olacak az daha sabır. Sen de toparlan bu süreçte inşallah bebeğinle ve büyük kuzunla en kısa zamanda kavuş inşallah. Dualarım seninle. ❤️🤲😊 İki gün girmedim bakamadım grubumuzun ilk bebisi gelmiş görünce şaşırdım ama kgsuna sevindim daha çabuk gelecek kucağına inşallah ❤️ 🤲

Ay evet lady bacım ya iki gün doğru düzgün bakamadım buraya bacimiz doğum yapmış görünce afalladım kaldım inan ki 😊 şükür iyiler ama 🤲❤️ benim her şey hazır bez hariç onu da alacağım artık. Kıyafetler hazır valize koyulacak ama ben koymuyordum jet hiziyla koyarım bu haberi aldıktan sonra artık 😅❤️
İnşallah arkadaşımmmm 🥰

Günlerdir aşırı hareketliydi bebiş dün ve bugün sizin dediğiniz gibi pıt pıt ufak tefek yerleri de daralıyor ondan kaynaklı da olabilir ben hic hareket hissetmezsem tedirgin oluyorum ruh halimiz duygu durumumuz ve vucut yorgunluğu da etkiliyor bebişleri iyi haber almanıza sevindim
Çok teşekkür ederim. Haklısınız, her günleri birbirine uymuyor tabii. Ebeler de endişelenme dediler, bazen çok hareket eder bazen az... Annelik süreci hep böyle kah mutlulukla, kah endişeyle geçecek galiba. Sizinki de iyi olsun her zaman umarım💐

Ben de mali müşavirle yeni konuştum bu konuyu. Çalışabilir raporu SGK'ya işlenmiyor, doktor ileri geri tarihe yazabilir dedi. İşyerlerinin istediği ve sadece dosyada tuttuğu bir rapor çalışabilir raporu. Hamileyi zorla çalıştırdı diye bir zan altında kalmamak için mecburi istiyor çoğu işyeri. Ama SGK'ya işlenmediği için o kadar zaruri olmadığı da düşünülebilir. Fakat doğum iznine çıkmamızı sağlayan rapor önemli, bu rapor resmi olarak sisteme giriliyor. İzne ayrılacağımız zaman bu raporu çıkarttırmamız ve çalıştığımız yerin muhasebesine teslim etmemiz gerekiyor.

Kızlar herkesi alıntılayamadım kusura bakmayın. Bana ciğer geliştirici iğne yapmışlardı ama işe yaramamış pek. Şu anda makineye bağlı ciğerleri gelişmediği için küvözde. Ciğerlerinin gelişmesini bekleyecekler. O kadar güzel ki ama minicik bi kutuda bensiz. Hasta katında herkesin bebeği yanında ağlıyo ben boş kaldım :(

Üzgünüm, ağrılarım var ama böylesi nasipmiş Allah daha beterinden korusun. İnşallah büyüyecek bir an önce çıkacağız hastaneden bol bol dua edin.
Canım öncelikle hayırlı olsun . Kilosu iyi doğmuş inşallah biran önce kavuşursunuz . Allahım ağrılarını hafifletsin 🤲

Kızlar hatırlarsanız kendi doktorum 27 haftalık civarıyken her an doğum yapabilirsin bebeğin aşağı olan mesafesi 1.5 cm demişti. Ve bunu çok kanaman olur çok ağrın olur gibi cümlelerle söylediği için bu travmayı atlatamadım. Doktorumu değiştirdim bu doktor her şeyin yolunda olduğunu söylüyor korkulacak bir şey yok diyor ama ilk doktorumun sözleri de aklımdan çıkmıyor. Her an doğum yapacakmışım gibi hissediyorum psikolojik olarak. Aramızdan birinin de doğum yaptığı haberini alınca şimdi iyice stres yapmaya başladım. Daha 30. haftadayım çok küçük🥺 Allahın izniyle şu bayramı bari atlatsak her birimiz keşke.
Umarım bayrama kadar bir "doğurdum" kelimesi daha duymayız bu grupta🥺
Doğum yapan arkadaş bebişine bir an önce kavuşur inşallah sağlıkla🤲🏻🌸
Bugün 31 haftam doldu ama sabah inanılmaz ağrım oldu benimde kaşığımda . İkiz benimkiler bir korkmadım değil . Şimdi geçer gibi oldu şükür büyük tuvalete çıkınca rahatladım . Çok baskı oluyor dedim herhalde bağırsak gaz sancısı . Pazartesi de kontrolüm var . İnşallah yolundadır herşey .

Ben de iki gündür biraz endişeler yaşayarak akşam acile gittim, ilk defa NST'ye bağladılar. İki gün önce bebek çok aşırı hareketliydi ve hep aynı vere vurdu, sabahtan akşama kadar sanki bir derdi varmış gibi sağ üst tarafa baskı yapıp durdu. Doktoruma yazdım, sağ üste baskı yapması normal, kaburganın açısı bile değişebilir diye cevap yazdı doktor. Benim sorum aslında bebek rahatsız mıdır diyeydi. Ama neyse dedim, bir sorun olsa söylerdi herhalde doktor. O gece ve ertesi gün ise (yani dün) bebek çok az hareket etti, önceki günkü güçlü hareketlerinden eser kalmamıştı, içerde minik minik ara ara duyuyordum sadece. O yüzden gün boyu endişeler içinde kıvranıp güçlü hareket bekledikten sonra akşamına hastaneye gittim, nöbetçi ebeler baktılar. NST ile de tanışmış oldum. Sadece kalp atışı ve hareketleri dışarıdan karna bağlanan aparatlarla duyuyorlarmış. Ultrason gibi gelişmiş değil ama çok şükür iyi çıktı.

Bu arada Avicenna'ya gittim yine, acil için ayrı bir ücret almadılar, doktorum NST çektirmemi önerdi dediğim için direkt NST'ye yönlendirdiler ve 400 lira aldılar. O kadar pahalı değilmiş en azından. Aklıma takıldıkça gidebilirim gibi duruyor. 😥İnşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza ufaklıkları, doğum yapan arkadaşımızın bebişi de hızlıca büyüyüp evine geçer umarım.
Hangi avicennaya gittiniz nst diyince çektiler mi hemen

Bugün 31 haftam doldu ama sabah inanılmaz ağrım oldu benimde kaşığımda . İkiz benimkiler bir korkmadım değil . Şimdi geçer gibi oldu şükür büyük tuvalete çıkınca rahatladım . Çok baskı oluyor dedim herhalde bağırsak gaz sancısı . Pazartesi de kontrolüm var . İnşallah yolundadır herşey .
Gaz aşırı bi sancı yapıyor yada dışkı da o yüzden bekleyip hemen korkmamak lazım

Ben de yavaş yavaş toparlıyorum. Psikolojik olarak biraz moralim bozuk sadece oğlum yanımda yok ama buna da şükür. Sezeryandan sonra gaz çıkarmak çok önemli ne yapın ne edin o gazı çıkarın kızlar bir an önce yürüyüp
Kolay bir süreç değil zor bir süreç , kalbim dualarım seninle <3 Oğlun annesine toparlanması için zaman vermiş. Herşey sağlıklı ilerleyip hızlıca birbirinize kavuşursunuz inş.
Gaz için kayısı suyu , incir tavsiye ederim.

Back
X