- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #16.341
Günde 2 ise iyi günde 3 ü geçiyor bazen benim..Benimde akıntım var günde 2 çamaşır değiştircek kadar normaldir diye düşünüyorum
Benimde öle ama enson idrar verdiğimde enfeksiyon çıkmamıştı, normaldir diyorumBenimde akıntım var günde 2 çamaşır değiştircek kadar normaldir diye düşünüyorum
İyiki chatgpt varBen bu sonucu merakımdan yapay zekaya gönderdim çok olumlu açıklama yaptı.
Senin NST’ne göre:
Böyle demiş bak. İnsallah her şey yolunda çıkar çok geçmiş olsun.
- Bazal FHR: Ortalama 135–145 bpm arasında, bu da normal.
- Varyabilite: Dalgalanmalar mevcut, orta düzeyde. Sinir sistemi gelişimi açısından pozitif.
- Akselerasyon: En az 2 net yükselme var gibi görünüyor. Bu da reaktiflik (yani bebeğin iyi durumda olduğunu) destekliyor.
- Deselerasyon: Belirgin, tehlikeli bir yavaşlama görünmüyor. Bu da olumlu bir bulgu.
- Kasılmalar: Alt grafikte düşük şiddetli birkaç kasılma dalgası var. 32. haftada bu tarz yalancı kasılmalar (Braxton Hicks) sık görülür, doğum belirtisi anlamına gelmez.
İyiki chatgpt varbaya yakın arkadaş olduk bizde
Bacım, tüm karın sertleşip taş gibi olması hissini günde birkaç kez net yaşıyorum. Bazen ciddi rahatsız ediyor. Catlayacak gibi oluyorum. Ama anlat deseler sancım var demem. İçten bi basınç ve gerginlik.Bacım benim maşallah oğlunun kgsu çok iyi. Dualarım seninle inşallah biraz daha bekleyecek vaktini güzel oğlunyaz buraya da inşallah serumla düşer aklımız sende.. Benzer şeyleri bende yaşıyorum ama düzenli değil diye aldırmıyorum şimdi sen böyle yazınca bir ürkmedim değil. Ayın 26sında kontrolüm o zamana kadar artmazsa o zaman gidince danışayım bari doktoruma. Senin sadece karnında miydi o basınç ve gerginlik ladycim.
Saol bacımBen bu sonucu merakımdan yapay zekaya gönderdim çok olumlu açıklama yaptı.
Senin NST’ne göre:
Böyle demiş bak. İnsallah her şey yolunda çıkar çok geçmiş olsun.
- Bazal FHR: Ortalama 135–145 bpm arasında, bu da normal.
- Varyabilite: Dalgalanmalar mevcut, orta düzeyde. Sinir sistemi gelişimi açısından pozitif.
- Akselerasyon: En az 2 net yükselme var gibi görünüyor. Bu da reaktiflik (yani bebeğin iyi durumda olduğunu) destekliyor.
- Deselerasyon: Belirgin, tehlikeli bir yavaşlama görünmüyor. Bu da olumlu bir bulgu.
- Kasılmalar: Alt grafikte düşük şiddetli birkaç kasılma dalgası var. 32. haftada bu tarz yalancı kasılmalar (Braxton Hicks) sık görülür, doğum belirtisi anlamına gelmez.
İyi yapmışsın kolay gelsinVaalbara senden gaza geldim uzun zamandır ağırlamak istediğim arkadaşlarım vardı, birinin 40 uçurması vardı onları ağırladım. Bahaneyle evimi temizledim misafir geliyor gücü geldi bana
Artı olarak 9 yufkadan börek sarıp attım buzluğa, bir rahatladım. Birazda tatlı birşeyler yapıp atacağım (browni, mozaik pasta , kurabiye fln) Umarım tekrar güç gelir
Bacım, tüm karın sertleşip taş gibi olması hissini günde birkaç kez net yaşıyorum. Bazen ciddi rahatsız ediyor. Catlayacak gibi oluyorum. Ama anlat deseler sancım var demem. İçten bi basınç ve gerginlik.
Nst çeken hemşire, ilk çocuk mu dedi. Hayır bi kızım var dedim. Erken mi doğdu dedi. Hayır 41. Haftada sezaryenle geldi dedim. Bu bebek erken gelebilir dedi. Gülümsedi. Şaka yapıyor sandım.
Dr a verdim kağıdı. E senin düzenli sancıların varmış dedi. Ama ağrı hissetmiyorum dedim. Her zaman hissedilmez. Ağrı eşiğin yüksek olabilir dedi. Ben kızımda hiç yalancı yada gerçek sancı yaşamamıştım. O yuzden zaten miad doldu. Doğum belirtisi yoktu. Açılma, rahim ağzında yumuşama, sancı vs. Ondan sezaryenle alındı.
Canım inşallah serumla düşecek dualarımız seninleKızlar rutin Perinatoloji muayenesine geldim. Muayene güzeldi. Bebek 2200 gr.
Bir haftadır kasılmalar yaşadığımı söyledim. Ağrı değil tüm karında gerginlik basınç hissi. Nst ye gönderdi. Nst de siddeti fazla olmayan ama düzenli sancılar var. Acile gönderdi şimdi. Serum takılsın tekrar nst bakılsın. Serumla düşerse iyi. Düşmezse açılma başlayabilir dedi. Dua edin
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Benim kızımda kuvozde kaldığı için neler hissettiginizi çok iyi anlıyorum. Dualarım cennet kokulu bebisleKızlar herkesi alıntılayamadım kusura bakmayın. Bana ciğer geliştirici iğne yapmışlardı ama işe yaramamış pek. Şu anda makineye bağlı ciğerleri gelişmediği için küvözde. Ciğerlerinin gelişmesini bekleyecekler. O kadar güzel ki ama minicik bi kutuda bensiz. Hasta katında herkesin bebeği yanında ağlıyo ben boş kaldım
Üzgünüm, ağrılarım var ama böylesi nasipmiş Allah daha beterinden korusun. İnşallah büyüyecek bir an önce çıkacağız hastaneden bol bol dua edin.
Ataşehir Avicenna'ya gittim. Girişte, doktorum nst çektirmem gerektiğini söyledi dedim, nst ödemesini yaptım, direkt doğumhane'ye ebelerin yanına gönderdiler beni. Doktorumla yazışmıştım öncesinde, o yönlendirmişti, akşam nöbetçi ebe oluyor, gidip nst çektirip bana atın demişti.Hangi avicennaya gittiniz nst diyince çektiler mi hemen
Ben memurum idari işlerde çalışkyorum kendimiz giriş yapıyoruz zaten izinleri. Çalışır aldıktan sonra dileköeyle ayrılış yapıyosunuz şu tarihtennitibaren doğum öncesi izinenayrılıyorum diye. Doktorun tekrar rapor düzenlemesine ihtiyaç yok yaniBen dün personel birimiyle görüştüm izne ayrılmak istediğimizde de drdan çalışamaz raporu almamız gerekiyormuş dr bunu söylememişti siz de bi sorun isterseniz
Özelde çalıyosanız farklı olabilir. Ben devlet memuruyum. İdari birimde çalışıyorum biz izin rapor vs girişleri yapıyoruz. Memuriyette işleyiş söylediğim şekildeBen de mali müşavirle yeni konuştum bu konuyu. Çalışabilir raporu SGK'ya işlenmiyor, doktor ileri geri tarihe yazabilir dedi. İşyerlerinin istediği ve sadece dosyada tuttuğu bir rapor çalışabilir raporu. Hamileyi zorla çalıştırdı diye bir zan altında kalmamak için mecburi istiyor çoğu işyeri. Ama SGK'ya işlenmediği için o kadar zaruri olmadığı da düşünülebilir. Fakat doğum iznine çıkmamızı sağlayan rapor önemli, bu rapor resmi olarak sisteme giriliyor. İzne ayrılacağımız zaman bu raporu çıkarttırmamız ve çalıştığımız yerin muhasebesine teslim etmemiz gerekiyor.
Benden istedi tekrardan kan çünki kan takviyesi aldım. Değerlerin iyi mi bakalım diye istedi oda zaten bayramdan sonra gel dediBenimde öle ama enson idrar verdiğimde enfeksiyon çıkmamıştı, normaldir diyorum
Sağlık ocağı aradı gel bakalım dedi doktora gidiceğim orda bakar sonuçları veririm dedim ama 32 de doktora gittim kan ve idrar bakmadı sizde baktılar mı?
Çörek otlu kurabiye tarifi pleaseeeİyi yapmışsın kolay gelsin
Cheesecake at küçük turta kalıplarına efsane oluyor ferah ferah ve yapımı da kolay dondurucuda güzel oluyor, mozaik pasta da efso oldu onu da yaptım dondurma gibi, yazın çok iyi olacak, tuzlu çörekotlu kurabiye de pişirip atarsın o da hiç degismiyor çıkardım bı kutu yedik nerdeyse şimdi yenisini yapicam...
Amannn ben bı gazla girince çıkamıyorum bu işten
Allah yardımcısı olsun da görmesen daha iyiydi tansiyon filan üzüntü filan da tetiklemesin aman seni Lady peki yatış filan mı verilecek sana nasıl olacakYan odaya acil doğum hastası geldi. Suyu geldi şimdi yanımda bağırıyorMüthiş bi kaos ortamı herkes koşturuyor.
Allahım yardım etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?