- 8 Temmuz 2017
- 697
- 2.176
- 113
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #16.361
Evet, kamu-özel farkı olabilir gibi görünüyor. Mali müşavirimiz de sürekli giriş yapıyor, doğum iznine ayrılma raporunu ayrıca almak gerekiyor dedi, sisteme düşüyormuş da zaten.Özelde çalıyosanız farklı olabilir. Ben devlet memuruyum. İdari birimde çalışıyorum biz izin rapor vs girişleri yapıyoruz. Memuriyette işleyiş söylediğim şekilde
Kızlar rutin Perinatoloji muayenesine geldim. Muayene güzeldi. Bebek 2200 gr.
Bir haftadır kasılmalar yaşadığımı söyledim. Ağrı değil tüm karında gerginlik basınç hissi. Nst ye gönderdi. Nst de siddeti fazla olmayan ama düzenli sancılar var. Acile gönderdi şimdi. Serum takılsın tekrar nst bakılsın. Serumla düşerse iyi. Düşmezse açılma başlayabilir dedi. Dua edin
benimde dün kontrolüm vardı kilosu 2600 civarı ölçtüler her hafta çağırıyorlar artık kesin sezeryan dediler gebelik şekeri olan annelerde bebğin kilosu orantılı olmuyormuş göbekli omuzlar geniş oluyormuş o nedenle sezeryan dediler haftaya hem kendi dr umda hemde çam sakura da kontrol var şeker insülin ile kontrol edildi ama bana da temkinli olmamı söylediler hareketlerde azalma vs olursa hemen gel dediler. bebeğin kalbini etkileyebiliyormuş şeker
Ben 30da gittim kan istedi. Bu zamana kadar bana hiç idrar bakilmadi ne sağlık ocağında ne de hastanede. Demir degerlerime baktı düşükmüş günde iki hapa rağmen hapı değiştirdi.Benimde öle ama enson idrar verdiğimde enfeksiyon çıkmamıştı, normaldir diyorum
Sağlık ocağı aradı gel bakalım dedi doktora gidiceğim orda bakar sonuçları veririm dedim ama 32 de doktora gittim kan ve idrar bakmadı sizde baktılar mı?
E bu dediğini bende yaşıyorum bacım. Ama belde de ağrı hissediyorum. Benim acı esigim düşük o yüzden daha fazla hissediyor olabilirim senden. Sertleşiyor taş gibi oluyor ama sonra geçiyor. Yorgunluğa ve yalancı sancılara baglamistim ben çünkü düzenli değil. Yani bende hiç beklemiyordum senden böyle bir haber görünce şaşırdım. Bebeğinin erken gelmesi gibi bir durumu hiç beklemiyordum hani. Benim kız erken gelmişti 2 hafta kadar o yüzden erken gelebilir bu kafasindayim. Çünkü hem çok hareketli abla kızıma göre hem de bu bebekte çok erken hissetmeye başladım yalancı kasilmalari. Vakti zamanı neyse o zaman sağlıkla gelsin dualarım seninle. Bizi habersiz bırakma lütfen.Bacım, tüm karın sertleşip taş gibi olması hissini günde birkaç kez net yaşıyorum. Bazen ciddi rahatsız ediyor. Catlayacak gibi oluyorum. Ama anlat deseler sancım var demem. İçten bi basınç ve gerginlik.
Nst çeken hemşire, ilk çocuk mu dedi. Hayır bi kızım var dedim. Erken mi doğdu dedi. Hayır 41. Haftada sezaryenle geldi dedim. Bu bebek erken gelebilir dedi. Gülümsedi. Şaka yapıyor sandım.
Dr a verdim kağıdı. E senin düzenli sancıların varmış dedi. Ama ağrı hissetmiyorum dedim. Her zaman hissedilmez. Ağrı eşiğin yüksek olabilir dedi. Ben kızımda hiç yalancı yada gerçek sancı yaşamamıştım. O yuzden zaten miad doldu. Doğum belirtisi yoktu. Açılma, rahim ağzında yumuşama, sancı vs. Ondan sezaryenle alındı.
Yaaaa rabbim yardimciniz olsun, şimdi gördüm bunu, durum ne şimdiKızlar rutin Perinatoloji muayenesine geldim. Muayene güzeldi. Bebek 2200 gr.
Bir haftadır kasılmalar yaşadığımı söyledim. Ağrı değil tüm karında gerginlik basınç hissi. Nst ye gönderdi. Nst de siddeti fazla olmayan ama düzenli sancılar var. Acile gönderdi şimdi. Serum takılsın tekrar nst bakılsın. Serumla düşerse iyi. Düşmezse açılma başlayabilir dedi. Dua edin
Nasıl oldun lady gercekten düzenli sancılar mı kiKızlar rutin Perinatoloji muayenesine geldim. Muayene güzeldi. Bebek 2200 gr.
Bacım, tüm karın sertleşip taş gibi olması hissini günde birkaç kez net yaşıyorum. Bazen ciddi rahatsız ediyor. Catlayacak gibi oluyorum. Ama anlat deseler sancım var demem. İçten bi basınç ve gerginlik.
Nst çeken hemşire, ilk çocuk mu dedi. Hayır bi kızım var dedim. Erken mi doğdu dedi. Hayır 41. Haftada sezaryenle geldi dedim. Bu bebek erken gelebilir dedi. Gülümsedi. Şaka yapıyor sandım.
Dr a verdim kağıdı. E senin düzenli sancıların varmış dedi. Ama ağrı hissetmiyorum dedim. Her zaman hissedilmez. Ağrı eşiğin yüksek olabilir dedi. Ben kızımda hiç yalancı yada gerçek sancı yaşamamıştım. O yuzden zaten miad doldu. Doğum belirtisi yoktu. Açılma, rahim ağzında yumuşama, sancı vs. Ondan sezaryenle alındı.
İyi yapmışsın kolay gelsin
Cheesecake at küçük turta kalıplarına efsane oluyor ferah ferah ve yapımı da kolay dondurucuda güzel oluyor, mozaik pasta da efso oldu onu da yaptım dondurma gibi, yazın çok iyi olacak, tuzlu çörekotlu kurabiye de pişirip atarsın o da hiç degismiyor çıkardım bı kutu yedik nerdeyse şimdi yenisini yapicam...
Amannn ben bı gazla girince çıkamıyorum bu işten
Kızlar iyi günler burada okuyorum bebekleriniz böyle uykudan uyandıracak şekilde hareketli tekmeler atıyor hiç durmuyor gibi ve üzülüyorum acaba bebeğim gelişmiyormu yoksa bir sorun mu var diyekontrolüm normalde 19 mayısta ama çalışabilir raporu almak için cumartesi gidip hepsini bir anda halledeceğim . Herkesin mi bebekleri böyle kıpır kıpır benimki sakin gün içinde hareketlerini hissediyorum gece yatmadan hissediyorum ama beni rahatsız edecek şekilde değil .
Aynen canım mufin kaliplari var ya onlara bak atayım, hepsi donduktan sonra böyle kaplara dizip kapatıyorum, çayı koyarken çıkarıyorum azıcık cozununce ferah ferah tüketiyoruz, hızlı çözülüyor zatenEllerine sağlık yaa turta kalıplarında cheesecake nasıl yapıyorsun bu kelepçelere gerek kalmıyor mu
Benim dolap hala boş misafir kabul etmicem artık
Gerçekten çok teşekkür ederim bir nebze olsa içimi ferahlattın en son 1 ay önce kontrole gitmiştim herşey olması gerektiği gibiydi onsan sonra da bir sorun yaşamadığım için kontrol zamanımı beklemiştim ama okudukça içime kurt düştü . Birde benim bebeğim tüp bebekBenim bebek de hareket ediyor ama sakin sakin. Yani hareketleriyle hiç beni uykumdan uyandırmadı. Hatta yine burada yazılanlardan dolayı ben de endişe etmiştim doktora sordum hocam bir kıpırtı var ama öyle gümbür gümbür değil diye normal olabilir dedi. Herkesin hareketleri hissediş aynı olmuyormuş.
Geçen hafta da sağlık ocağında hemşire elindeki ev tipi ultrasonla bebeğin hareketlerini dinledi. Atışları hissediyor musun dedi yoo dedim baya çılgınca vuruyor şu an dedi :) Yani biz belki güçlü hissetmiyoruz ama bu her zaman sorun olduğu anlamına gelmiyor.
Bunun sebebi biz annelermiyiz ki herşeyime elimizden geldiğince dikkat ediyoruzKızlar selam, birkaç gündür okuyorum buraları ama yazmıyorum. Bizim karın çevresi yine 2 hafta geriye düşmüş. Bugün 32+0, doktor bu şekilde olursa 36'da alabiliriz dedi. Umarım o zamana kadar biraz da olsa kilo aldırabilirim dualarınızı bekliyorum
Az kaldı sabır, üzülme, stres yapma, hemen toparlanır inşallah, daha önce nasıl toparlandı inanıyorum yine toparlanırKızlar selam, birkaç gündür okuyorum buraları ama yazmıyorum. Bizim karın çevresi yine 2 hafta geriye düşmüş. Bugün 32+0, doktor bu şekilde olursa 36'da alabiliriz dedi. Umarım o zamana kadar biraz da olsa kilo aldırabilirim dualarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?