2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Söyle diyim sanırım bir kez yaşadım o tüm karın semsert olma durumunu.

Aldığım serumlardan dolayı kesilmiş olabilir. Çünkü evde defalarca yaşıyordum. Hatta cuma günü sabah beni o his uyandırmıştı uykudan. Daha çok öğlenden sonra ve akşamları oluyordu.

nst çekilirken karnım hiç evdeki kadar güçlü ve şiddetli taş gibi olmadı. Diyorum ya anlamadım bu işi ben. Her gelen Dr-hemşire ağrın nasıl diyor. Bence ağrım yok. Sadece bi rahatsızlık hissediyorum. Bazen basınç. Bazen sertlik. Ama ağrı acı diye tarif edemem. Belki 40tan yukarı çıksa acı hissedecektim

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun. Gayet kibar ve olgun bi şekilde olayı yönetmişsin. Kötü bi durum yaşatmamışlar senin adına sevindim. Keşke duyduğunu bile bilede konuşmasalarmış. Hamile kadın ansızın bişeye alınıp üzülebiliyorlar ama bazı insanlarda vicdan olmayabiliyor.

Ben de aynı şeyleri yaşıyorum bana göre de ağrı değil kesinlikle. Demek ki aslında sancı bunlar.

Ben ilk gebeliğimde 35.haftafa buna benzer bir şey yaşamıştım. O gün anne-bebek fuarı vardı baya gezdik dolaştık. Birazda stresli bir günümdeydim. Orda karnım kasılmaya başladı dönüş yolunda baya arttı ve özel bi hastaneye muayeneye gittik. Doktor muayene etti karnıma dokundu sen bu sancıyla nasıl duruyorsun dedi. Aslında canım tatlıdır ve kasılma vardı katlanılmıycak bi ağrı değildi bana göre. Sonra nst bağladılar 50-60 larda düzensiz kasılmalar vardı. Doğum başlıyor diyip yatırdılar beni alelacele. Serum taktılar nst çektiler devamlı bi kaç saat sonra dinlenince kasılmalarım azaldı ve geçti. Ertesi gün ben iyiyim dedim çıkmak istedim doğum her an olabilir falan dediler ben imza verdim çıktım. 39+6 da suni sancı aldığım halde sancım ve açılmam hatta yumuşamam dahi olmadığı için sezeryan doğum yaptım velhasıl bence bizim normal kasılmalarımızda nst de yüksek sancı gibi gözükebiliyor gibi bi fikrim oluştu.

Doktorların hasta seçme hakları oldukları kadar hastaların da doktor seçme özgürlükleri var elbette. İstemediğin hiç bir doktora muayene olmak zorunda değilsin. Ha şöyle olur. Kadın doktor yoktur o zaman istemezsen muayene olmazsın o senin bileceğin iş. Ama kadın doktor varsa da pekala seçme şansına sahipsin. Eve üniversite ve araştırma hastanelerinde öğrenciler için çok iyi oluyor o şekilde görüp öğreniyorlar sonuçta. Ama hasta mahremiyeti de önemli. Hoşlarına gitmemiş olabilir ama aralarında sana hak verenlerin de olduğuna eminim için rahat edecek şekilde hareket et en doğal hakkın

Afiyet olsun, güzelce dinlen
Oğlum iyi ya her sabah kalkıp, bebisin yatağını kontrol edip, bugün kardeşimi almaya gidecek miyiz diyor
Elleri görsen birde çocugu gören beni pis zanneder, tırnaklar leş gibi boya dolu fircaliyoruz çıkmıyor da, bı süre boyalari kaldırdım ama üç gündür boya arayıp yoksunluk çekiyor, sürekli polemik halindeyiz "boyalarımi yok ettigini gözlemledim" diyor, birşey yapmadigima ikna edemedim

Teşekkür ederim canım. Ahahaha ya çok tatlı ya yerim ben onu bizim kız da sürekli bebek kardeşim ne zaman gelecek diye soruyordu, bayramdan sonra gelecek diyordum, iki gün önce falan bayrama az kaldı kızım dedim bir sevindi bir sevindi bebek kardeşimin gelmesine az kaldı diye. Hastaneden gidip alalım biraz daha büyüsün de diyor yerim ben o boyalı elleri ya var ya benim kızın da eller kollar aynı kıyamıyorum yaptırıyorum sonra ellerden çıkmıyor ama gözlemledim cümlesi çok iyiymiş beni iyice güldürdü bicirik

Bugün eşimin en yakın arkadaşının düğünü var oraya geldik. Ben hiç bir şey yapmadım. Sadece dans ettik o kdar. Geldiğimizden beri de oturuyorum. Belim sırtım kopuyor resmen. Daha 29. Haftadayım. Gelinin ablası da hamile 35. Haftadaymış sabahtan beri halay çekiyor. Ben mi nazlıyım diye düşünmeye başladım. Ama birazdan da belim ayrılacak insan kendini bilmez mi

Amaaannn tam çene suyu, ne laflar var onda, bebeklikten beri çok okumanın, karşısında çok konuşmanın, masalların falan yan etkilerini çekiyorum

Bakma sen onlara, eşimin kuzeni de öyleydi ay ben nazlı miyim bomba gibiyim kardeşimin kinasinda nasıl da oynarım diyordu ikinci halayda doğuma gitti, hey yavrum hey

Bakma sen onlara, eşimin kuzeni de öyleydi ay ben nazlı miyim bomba gibiyim kardeşimin kinasinda nasıl da oynarım diyordu ikinci halayda doğuma gitti, hey yavrum hey
Aman aman Allah korusun eşim de diyor ki aşkım bak ne gebeler var sen bu gece eve gelmek istemiyorsun herhalde dedim

Oof ya bütün devlet hastaneleri aynı olmak zorunda mı. İnsanların yaşam tarzına görüşüne saygı duymak çok zor olmamalı.hepsi okumuş insan ayrıca Hollanda Amerika da yaşamıyoruz. %99 u müslüman ülkedeyiz evet onlar mesleğini yapıyolar Allah her birinden razı olsun ama bizim de başka doktor istememiz hakkımız. 20 li haftalarımda acile gittiğimde sıra olmamasına rağmen doktorların sohbetini bitirmesini beklerken konuşmalarına şahit oldum. Şu kadarcık kanama ile gelmiş, bebeğim hareket etmiyo diye gelmiş, tansiyonum düşmüyo diye gelmiş pardon acil kadın doğuma hangi sebeple gelmeliyiz acaba diyemedim. İnsanların ölü doğum, düşük, erken doğum yapıp travma sahibi bireyler olabileceğini asla düşünmüyolar. En azından ben daha anlayışlı bir doktor ile karşılaşamadım

Hahahaja ya ben olsam bende oturur kalırdım ne halayı Allah aşkına abartmış yani eşimin amcaoğlunun eşi diğer kuzeninin nisaninda göbeğini hoplata hoplata oynamisti bütün gece kocaman karniyla hiç gözümün önünden gitmiyor , biz de nişanlıydık o zaman çok şaşırmıştım o haline bizim düğünde de diğer amcaoğlunun eşi karnı burnundaydi kocaman topuklularla gezip oynayip durmuştu, ben normal ayakkabıyla zor geziyorum. Biz mi nazliyız onlar mı gösteris yapıyorlar bilemedim.
Amaaannn tam çene suyu, ne laflar var onda, bebeklikten beri çok okumanın, karşısında çok konuşmanın, masalların falan yan etkilerini çekiyorum
Yerim ben onun çenesini. Çok fenalar ya kesinlikle okumanın konuşmanın çok faydası var kızım da aynı çünkü sabah babası poğaça almaya gidelim diyor hayır benim ödevim var diyor kızıyor (okula gitmiyor ama bu ara fena özenmeye başladı ). Uykum var dedi bana niye gece erken yatmadin dedim çünkü pazar bugün okul yok diyor bunları nereden biliyorsun öğreniyorsun ya

İnşallah hayırlısıyla bi an önce evine çıkarsın canım kaç gündür yazayım diyorum bi şey çıkıyor bununla gelsin geçsin inşallah

Çok şükür canım benim

Valla onu öyle görünce bi kendime baktım bi ona allahım dedim ben niye yerimden kalkamıyorum bu arada ayaklarım 35 numara normalde. Düğün sonrası arkadaşın 37 numara ayakkabıları ayağıma olmadı. İlk defa ödem de tuttum neyseki düğün bitti ve eve gidip ayaklarımı duvara dikip yatıcam. Ben de böyle bir gebeşim yapcak bir şey yok

Sendeki iyi cesaretmiş bana doğum her an başlayabilir deseler yatağı yorganı pijamamı alır yatarım hemen hastaneye korkudan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…