- 8 Ağustos 2011
- 12.641
- 14.994
- 498
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #16.541
Söyle diyim sanırım bir kez yaşadım o tüm karın semsert olma durumunu.Kusum çok geçmiş olsun evet hiç çıkmamış sancı öyle gözüküyor. Peki bu süreçte benim merak ettiğim karın sertleşmelerin ne durumda? Dünden bugüne hiç olmadı mı mesela? Yani acaba biz de her sertleştiğinde sancı yaşıyor olabilir miyiz?
Allah yardımcın olsun. Gayet kibar ve olgun bi şekilde olayı yönetmişsin. Kötü bi durum yaşatmamışlar senin adına sevindim. Keşke duyduğunu bile bilede konuşmasalarmış. Hamile kadın ansızın bişeye alınıp üzülebiliyorlar ama bazı insanlarda vicdan olmayabiliyor.Bu arada dün akşam yatış için geldim. Acilde Dr beni zaten alttan ve karından muayene etmişti. Doğum katına çıktık. Nöbetçi Dr ve yanında ekibi (6-7 kişi) tekrar muayene edeceğiz dediler. Bir erkek Dr aldı beni ultrasona. Karından uzun uzun baktı. Diğerleri de izliyor. Asıl Dr da geriden takip ediyor. Soru soruyor vs.
Sonra kalktım. Şimdi çatala geç dediler. Ben de erkek Dr varken çatalda muayene olmak istemiyorum dedim. Burası eğitim araştırma biliyorum. Sistemi eleştirecek yada şikayet edecek değilim ama hassasiyetim var. Eğer buna karşı yapabilecek bi şeyiniz yoksa yatışım iptal olabilir dedim.
Kendi aralarında bi konuşma oldu, cık çık ettiler. Asıl Dr da bu durumdan hiç hoşlaşmadı. Bir dk falan durdu öyle birbirlerine baktılar. Sonra gözüyle işaret verdi. Stajyer Dr lar dışarı çıktı. Asıl Dr çatalda muayene etti. Ve dedi ki, inisiyatif kullanmak zorunda değilim. Durumun aciliyetine binaen merhamet ediyorum. Ama böyle bi şey mümkün değildir. Bi daha olmasın dedi.
Ben de saygı duyup elinizden geleni yaptığınız için müteşekkirim. Ama sizin icin sorun olacaksa, ben de zarar göreceğim bu durumdan su halde çünkü hangi hastaneye giderim bilmiyorum ama gerekse sizi zor durumda bırakmam kendim tercihimin sonucunu çekerim dedim.Ben de bir şekilde mağdurum dedim. Ses etmedi. Surat asmaya devam etti.
Odadan çıktım. Hemşire bankosunda stajyer Dr lar hararetli konuşuyor. İşte Dr bulmuş bunuyor. Başka ülkelerde Dr yok. Devlet hastanesine gelmiş Dr tercih ediyor vs. Kendi açılarından haklılar. Benim duyduğumu gördükleri halde konuşmaya devam ettiler. Ben de arkamı döndüm. Ses etmedim. Onların bu durum ne kadar gücüne gittiyse, bilseler benim de aynı şekilde gücüme gitti.
Belki anlık hayati bi durum olsa Allah göstermesin bunu düşünemem. Talep edemem. Ama kolum bacağım değil, çatal muayenesi (çatı muayenesi açılma muayenesi de var içinde) zor geldi. Beni de anlamaları lazım. İlk kez bu zihniyette biriyle karşılaştıklarını sanmıyorum.
Yine de çıkışta aynı muayenelerden geçeceğim için erkek Dr a denk gelir miyim diye endişeliyim.
Söyle diyim sanırım bir kes yaşadım o tüm karın semsert olma durumunu.
Aldığım serumlardan dolayı kesilmiş olabilir. Çünkü evde defalarca yaşıyordum. Hatta cuma günü sabah beni o his uyandırmıştı uykudan. Daha çok öğlenden sonra ve akşamları oluyordu.
nst çekilirken karnım hiç evdeki kadar güçlü ve şiddetli taş gibi olmadı. Diyorum ya anlamadım bu işi ben.Her gelen Dr-hemşire ağrın nasıl diyor. Bence ağrım yok. Sadece bi rahatsızlık hissediyorum. Bazen basınç. Bazen sertlik. Ama ağrı acı diye tarif edemem. Belki 40tan yukarı çıksa acı hissedecektim
Ben ilk gebeliğimde 35.haftafa buna benzer bir şey yaşamıştım. O gün anne-bebek fuarı vardı baya gezdik dolaştık. Birazda stresli bir günümdeydim. Orda karnım kasılmaya başladı dönüş yolunda baya arttı ve özel bi hastaneye muayeneye gittik. Doktor muayene etti karnıma dokundu sen bu sancıyla nasıl duruyorsun dedi. Aslında canım tatlıdır ve kasılma vardı katlanılmıycak bi ağrı değildi bana göre. Sonra nst bağladılar 50-60 larda düzensiz kasılmalar vardı. Doğum başlıyor diyip yatırdılar beni alelacele. Serum taktılar nst çektiler devamlı bi kaç saat sonra dinlenince kasılmalarım azaldı ve geçti. Ertesi gün ben iyiyim dedim çıkmak istedim doğum her an olabilir falan dediler ben imza verdim çıktım. 39+6 da suni sancı aldığım halde sancım ve açılmam hatta yumuşamam dahi olmadığı için sezeryan doğum yaptımSöyle diyim sanırım bir kez yaşadım o tüm karın semsert olma durumunu.
Aldığım serumlardan dolayı kesilmiş olabilir. Çünkü evde defalarca yaşıyordum. Hatta cuma günü sabah beni o his uyandırmıştı uykudan. Daha çok öğlenden sonra ve akşamları oluyordu.
nst çekilirken karnım hiç evdeki kadar güçlü ve şiddetli taş gibi olmadı. Diyorum ya anlamadım bu işi ben.Her gelen Dr-hemşire ağrın nasıl diyor. Bence ağrım yok. Sadece bi rahatsızlık hissediyorum. Bazen basınç. Bazen sertlik. Ama ağrı acı diye tarif edemem. Belki 40tan yukarı çıksa acı hissedecektim
Doktorların hasta seçme hakları oldukları kadar hastaların da doktor seçme özgürlükleri var elbette. İstemediğin hiç bir doktora muayene olmak zorunda değilsin. Ha şöyle olur. Kadın doktor yoktur o zaman istemezsen muayene olmazsın o senin bileceğin iş. Ama kadın doktor varsa da pekala seçme şansına sahipsin. Eve üniversite ve araştırma hastanelerinde öğrenciler için çok iyi oluyor o şekilde görüp öğreniyorlar sonuçta. Ama hasta mahremiyeti de önemli. Hoşlarına gitmemiş olabilir ama aralarında sana hak verenlerin de olduğuna eminimBu arada dün akşam yatış için geldim. Acilde Dr beni zaten alttan karından muayene etmişti. Doğum katına çıktık. Nöbetçi Dr ve yanında ekibi (6-7 kişi) tekrar muayene edeceğiz dediler. Bir erkek Dr aldı beni ultrasona. Karından uzun uzun baktı. Diğerleri de izliyor. Asıl Dr da geriden takip ediyor. Soru soruyor vs.
Sonra kalktım. Şimdi çatala geç dediler. Ben de erkek Dr varken çatalda muayene olmak istemiyorum dedim. Burası eğitim araştırma biliyorum. Sistemi eleştirecek yada şikayet edecek değilim ama hassasiyetim var. Eğer buna karşı yapabilecek bi şeyiniz yoksa yatışım iptal olabilir dedim.
Kendi aralarında bi konuşma oldu, cık çık ettiler. Asıl Dr da bu durumdan hiç hoşlaşmadı. Bir dk falan durdu öyle birbirlerine baktılar. Sonra gözüyle işaret verdi. Stajyer Dr lar dışarı çıktı. Asıl Dr çatalda muayene etti. Ve dedi ki, inisiyatif kullanmak zorunda değilim. Durumun aciliyetine binaen merhamet ediyorum. Ama böyle bi şey mümkün değildir. Bi daha olmasın dedi.
Ben de saygı duyup elinizden geleni yaptığınız için müteşekkirim. Ama sizin icin sorun olacaksa, ben de zarar göreceğim bu durumdan su halde çünkü hangi hastaneye giderim bilmiyorum ama gerekse sizi zor durumda bırakmam kendim tercihimin sonucunu çekerim dedim.Ben de bir şekilde mağdurum dedim. Ses etmedi. Surat asmaya devam etti.
Odadan çıktım. Hemşire bankosunda stajyer Dr lar hararetli konuşuyor. İşte Dr bulmuş bunuyor. Başka ülkelerde Dr yok. Devlet hastanesine gelmiş Dr tercih ediyor vs. Kendi açılarından haklılar. Benim duyduğumu gördükleri halde konuşmaya devam ettiler. Ben de arkamı döndüm. Ses etmedim. Onların bu durum ne kadar gücüne gittiyse, bilseler benim de aynı şekilde gücüme gitti.
Belki anlık hayati bi durum olsa Allah göstermesin bunu düşünemem. Talep edemem. Ama kolum bacağım değil, çatal muayenesi (çatı muayenesi açılma muayenesi de var içinde) zor geldi. Beni de anlamaları lazım. İlk kez bu zihniyette biriyle karşılaştıklarını sanmıyorum.
Yine de çıkışta aynı muayenelerden geçeceğim için erkek Dr a denk gelir miyim diye endişeliyim.
Afiyet olsun, güzelce dinlenAy tamam kuzum mutfağı da topladım bir çay koydum tamam artık yetsin gerisi yarın. Doğru diyorsun zorlamamak lazım zaten ağrım var cogalmasinsen neler yapıyorsun oğlusun nasıl? O minnoş ayakları gözümün önünden gitmiyor aklıma geldikçe yemek istiyorum
Teşekkür ederim canım. Ahahaha ya çok tatlı ya yerim ben onuAfiyet olsun, güzelce dinlen
Oğlum iyi ya her sabah kalkıp, bebisin yatağını kontrol edip, bugün kardeşimi almaya gidecek miyiz diyor
Elleri görsen birdeçocugu gören beni pis zanneder, tırnaklar leş gibi boya dolu fircaliyoruz çıkmıyor da, bı süre boyalari kaldırdım ama üç gündür boya arayıp yoksunluk çekiyor, sürekli polemik halindeyiz "boyalarımi yok ettigini gözlemledim" diyor, birşey yapmadigima ikna edemedim
Amaaannn tam çene suyu, ne laflar var onda, bebeklikten beri çok okumanın, karşısında çok konuşmanın, masalların falan yan etkilerini çekiyorumTeşekkür ederim canım. Ahahaha ya çok tatlı ya yerim ben onubizim kız da sürekli bebek kardeşim ne zaman gelecek diye soruyordu, bayramdan sonra gelecek diyordum, iki gün önce falan bayrama az kaldı kızım dedim bir sevindi bir sevindi bebek kardeşimin gelmesine az kaldı diye. Hastaneden gidip alalım biraz daha büyüsün de diyor yerim ben o boyalı elleri ya var ya benim kızın da eller kollar aynı kıyamıyorum yaptırıyorum sonra ellerden çıkmıyor ama gözlemledim cümlesi çok iyiymiş beni iyice güldürdü bicirik
Bakma sen onlara, eşimin kuzeni de öyleydi ay ben nazlı miyim bomba gibiyim kardeşimin kinasinda nasıl da oynarım diyordu ikinci halayda doğuma gitti, hey yavrum heyBugün eşimin en yakın arkadaşının düğünü var oraya geldik. Ben hiç bir şey yapmadım. Sadece dans ettik o kdar. Geldiğimizden beri de oturuyorum. Belim sırtım kopuyor resmen. Daha 29. Haftadayım. Gelinin ablası da hamile 35. Haftadaymış sabahtan beri halay çekiyor. Ben mi nazlıyım diye düşünmeye başladım. Ama birazdan da belim ayrılacakinsan kendini bilmez mi
Aman aman Allah korusunBakma sen onlara, eşimin kuzeni de öyleydi ay ben nazlı miyim bomba gibiyim kardeşimin kinasinda nasıl da oynarım diyordu ikinci halayda doğuma gitti, hey yavrum hey
Kaşınıyor seninkiAman aman Allah korusuneşim de diyor ki aşkım bak ne gebeler var sen bu gece eve gelmek istemiyorsun herhalde dedim
Oof ya bütün devlet hastaneleri aynı olmak zorunda mı. İnsanların yaşam tarzına görüşüne saygı duymak çok zor olmamalı.hepsi okumuş insan ayrıca Hollanda Amerika da yaşamıyoruz. %99 u müslüman ülkedeyiz evet onlar mesleğini yapıyolar Allah her birinden razı olsun ama bizim de başka doktor istememiz hakkımız. 20 li haftalarımda acile gittiğimde sıra olmamasına rağmen doktorların sohbetini bitirmesini beklerken konuşmalarına şahit oldum. Şu kadarcık kanama ile gelmiş, bebeğim hareket etmiyo diye gelmiş, tansiyonum düşmüyo diye gelmiş pardon acil kadın doğuma hangi sebeple gelmeliyiz acaba diyemedim. İnsanların ölü doğum, düşük, erken doğum yapıp travma sahibi bireyler olabileceğini asla düşünmüyolar. En azından ben daha anlayışlı bir doktor ile karşılaşamadımBu arada dün akşam yatış için geldim. Acilde Dr beni zaten alttan ve karından muayene etmişti. Doğum katına çıktık. Nöbetçi Dr ve yanında ekibi (6-7 kişi) tekrar muayene edeceğiz dediler. Bir erkek Dr aldı beni ultrasona. Karından uzun uzun baktı. Diğerleri de izliyor. Asıl Dr da geriden takip ediyor. Soru soruyor vs.
Hahahaja yaBugün eşimin en yakın arkadaşının düğünü var oraya geldik. Ben hiç bir şey yapmadım. Sadece dans ettik o kdar. Geldiğimizden beri de oturuyorum. Belim sırtım kopuyor resmen. Daha 29. Haftadayım. Gelinin ablası da hamile 35. Haftadaymış sabahtan beri halay çekiyor. Ben mi nazlıyım diye düşünmeye başladım. Ama birazdan da belim ayrılacakinsan kendini bilmez mi
Yerim ben onun çenesini.Amaaannn tam çene suyu, ne laflar var onda, bebeklikten beri çok okumanın, karşısında çok konuşmanın, masalların falan yan etkilerini çekiyorum
İnşallah hayırlısıyla bi an önce evine çıkarsın canım kaç gündür yazayım diyorum bi şey çıkıyor bununla gelsin geçsin inşallahCanım kızlar. Yazamadım..
Sabah Dr geldi. Dün akşam yatmışsın, bugün takip edelim seni dedi.
Nstserum nst rutinine devam..
Az once çekilen nst bence gayet iyiydi. Hemsire de geldi aynısını söyledi.Eki Görüntüle 3592965
Bakalım dr bu serum ve nst leri yeterli bulup beni taburcu eder mi yoksa biraz daha müşahede mi edelim der?..
Serumdan elim, yüzüm, ayaklarım balon gibi şiştivaris çorabı verdiler.
Bu arada vajinal alıntı konusunda yazmışsınız. Benim hamileliğimin başından beri bitmeyen bi akıntım var. Günde 2-3 çamaşır değiştiriyorum. Arada aklıma, acaba bu amniyotik sıvı mı diye geliyorama aylardır varolan bi şey. Eğer bebeğin sıvısı olsaydı, bu zamana kadar illa kontrollerde Dr bi azalmadan bahsederdi.
Çok şükür canım benimCanım kızlar. Yazamadım..
Sabah Dr geldi. Dün akşam yatmışsın, bugün takip edelim seni dedi.
Nstserum nst rutinine devam..
Az once çekilen nst bence gayet iyiydi. Hemsire de geldi aynısını söyledi.Eki Görüntüle 3592965
Bakalım dr bu serum ve nst leri yeterli bulup beni taburcu eder mi yoksa biraz daha müşahede mi edelim der?..
Serumdan elim, yüzüm, ayaklarım balon gibi şiştivaris çorabı verdiler.
Bu arada vajinal alıntı konusunda yazmışsınız. Benim hamileliğimin başından beri bitmeyen bi akıntım var. Günde 2-3 çamaşır değiştiriyorum. Arada aklıma, acaba bu amniyotik sıvı mı diye geliyorama aylardır varolan bi şey. Eğer bebeğin sıvısı olsaydı, bu zamana kadar illa kontrollerde Dr bi azalmadan bahsederdi.
Valla onu öyle görünce bi kendime baktım bi onaHahahaja yaben olsam bende oturur kalırdım ne halayı Allah aşkına abartmış yani eşimin amcaoğlunun eşi diğer kuzeninin nisaninda göbeğini hoplata hoplata oynamisti bütün gece kocaman karniyla hiç gözümün önünden gitmiyor , biz de nişanlıydık o zaman çok şaşırmıştım o haline bizim düğünde de diğer amcaoğlunun eşi karnı burnundaydi kocaman topuklularla gezip oynayip durmuştu, ben normal ayakkabıyla zor geziyorum. Biz mi nazliyız onlar mı gösteris yapıyorlar bilemedim.
Yerim ben onun çenesini.Çok fenalar ya kesinlikle okumanın konuşmanın çok faydası var kızım da aynı çünkü sabah babası poğaça almaya gidelim diyor hayır benim ödevim var diyor kızıyor (okula gitmiyor ama bu ara fena özenmeye başladı ). Uykum var dedi bana niye gece erken yatmadin dedim çünkü pazar bugün okul yok diyor bunları nereden biliyorsun öğreniyorsun ya
Ben ilk gebeliğimde 35.haftafa buna benzer bir şey yaşamıştım. O gün anne-bebek fuarı vardı baya gezdik dolaştık. Birazda stresli bir günümdeydim. Orda karnım kasılmaya başladı dönüş yolunda baya arttı ve özel bi hastaneye muayeneye gittik. Doktor muayene etti karnıma dokundu sen bu sancıyla nasıl duruyorsun dedi. Aslında canım tatlıdır ve kasılma vardı katlanılmıycak bi ağrı değildi bana göre. Sonra nst bağladılar 50-60 larda düzensiz kasılmalar vardı. Doğum başlıyor diyip yatırdılar beni alelacele. Serum taktılar nst çektiler devamlı bi kaç saat sonra dinlenince kasılmalarım azaldı ve geçti. Ertesi gün ben iyiyim dedim çıkmak istedim doğum her an olabilir falan dediler ben imza verdim çıktım. 39+6 da suni sancı aldığım halde sancım ve açılmam hatta yumuşamam dahi olmadığı için sezeryan doğum yaptımvelhasıl bence bizim normal kasılmalarımızda nst de yüksek sancı gibi gözükebiliyor gibi bi fikrim oluştu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?