2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Ben de rüyamda buradaydım, birine küfür edip banlanıyordum (küfür de şey, salak yazmışım)

Kızlar bende bugn bebek kıyafetlerini yıkamaya start verdim. Bütün hepsini döktüm etiketlerini kestim beyazlardan başladım sırayla yıkıyorum. Bugn yıkamayı bitirip yarında ütü,yerleştirme ve çanta yapma kısmını tamamlamak istiyorum. Bazı bebişlerin aceleci çıkması beni gaza getirdi. Hafta içide emzik biberon gibi sterilize edilcek şeyleri hallederim inş. Onun dışında bel ve sırt ağrısı bendede var. Uykularım çk düzensiz dönerken ağrıyla uyanıyorum. Magnezyum kullanırsam kramplarım bi tık iyi 2 ye çıkarırsam ishal yapıyor. Kullanmazsam zaten acıdan kıvranıyorum. Muz ve sade sodayı arttırma kararı aldım. Birde bebiş kilo alsın diye patates ceviz kaşara abancam zaten sezeryan doğum olacak tosun tombalak bişi olsun ele avuca gelsin nasipse. Bişey sormak istiyorum birde rahimden gelen su yani bebeğin suyu kokulu bişeymi? Bazen akıntı artışı oluyı bayada sıvı ve biraz kötü kokulu gibi. Daha önce hiç suyum gelmedi acaba su sızıntısımı nasıl anlarım bilemedim. Kontrolüm salı günü. Doktorada bildireceğim.

Kolay gelsinn
Yok o su şeffaf, kokusuz, acayip kaygan birşey, eczaneden turnusol ped alıp kontrol edebilirsin bebişin suyu olup olmadigini

Umarım çok daha iyisindir. Doktor geldi mi acaba? Bu saate kadar bekletmemiştir umarım kontrolü.

Şu an ben de aynıyım, acele etmiyordum kıyafetler konusunda, dedim hazır dursun kenarda. Zaten benim yirmili haftaların başından beridir yalancı sancılarım oluyor, tedbirli olmak iyidir

Amniyon sıvısına gelince, o sıvının şeffaf ve kokusuz olması lazım, eğer kokulu ise doktoruna bahset bakteri testi falan yapabilir

Gaza gelenler kulübüne bende eklendim kızlar. Valizi hazırladım, anne bebek çantasını hazırladım. Bir banyoyu, duşakabini temizledim. Yavaş yavaş sağı solu temizliyorum. Belim ağrıdı oturdum az dinleneyim diye. Doğum olursa ev temiz olsun diye. Malum her koyun kendi bacağından asılır demişler kimseden fayda yok kendi işimizi kendimiz göreceğiz artık yavaş yavaş ne yapalım yalnız belim fena ağrıyor yorgunluktandır diye düşünüyorum. Kaç gündür valize koymamistim kıyafetleri, sanki koyunca bebek gelecek, doğum olacak gibi hissediyordum saçma bir şekilde. Baktım ki iş ciddi boyutlara geldi hadi hadi hazırlan artık dedim

İyi yaptın tam dediğin gibi her koyun kendi bacağından...
Fazla harekete alışkın değilsen bı süre ağrır, harekt ettikce acilirsin, benim temizlik yaptıkça yapasm geliyor iyice açıldım rahatladım

Bilmiyorum ki. Bana çalışabilir aldıktan sonra ne zaman izne çıkacaksanız o zaman çalışamaz almanız lazım. Onu 37+3 veya 4te bile alsanız olur hatta dediler
Yasal süre bitimi 37+0dır daha fazlasını gebe istese bile çalıştıramazlar kanunen yasak

Yok kız normalde pek durmam da hamilelikte Dr dikkat et deyince azaltmistim. Gene de durmuyordum da bugün fena yoruldum valizi hazirlamadan önce de bir sürü iş yaptım. Şimdi mutfağı toparlayacagim boş durmak yok senin oğlan vaktini doldurmuş geçmiş öyle olunca belki bir rahatlik vardır nasıl olsa daha gelmez diye ben ürke ürke yapıyorum erken gelirse diye hem belim ağrıyor hem alttan bir dürtme mevcut

Dinlen artık daha zorlama, sonrasinda acayip kasilmali sancı yapiyor, başına iş bulma akşam akşam

Canım kızlar. Yazamadım..
Sabah Dr geldi. Dün akşam yatmışsın, bugün takip edelim seni dedi.

Nstserumnst rutinine devam..

Az once çekilen nst bence gayet iyiydi. Hemsire de geldi aynısını söyledi.

Bakalım dr bu serum ve nst leri yeterli bulup beni taburcu eder mi yoksa biraz daha müşahede mi edelim der?..

Serumdan elim, yüzüm, ayaklarım balon gibi şişti varis çorabı verdiler.

Bu arada vajinal alıntı konusunda yazmışsınız. Benim hamileliğimin başından beri bitmeyen bi akıntım var. Günde 2-3 çamaşır değiştiriyorum. Arada aklıma, acaba bu amniyotik sıvı mı diye geliyor ama aylardır varolan bi şey. Eğer bebeğin sıvısı olsaydı, bu zamana kadar illa kontrollerde Dr bi azalmadan bahsederdi.

Dinlen artık daha zorlama, sonrasinda acayip kasilmali sancı yapiyor, başına iş bulma akşam akşam
Ay tamam kuzum mutfağı da topladım bir çay koydum tamam artık yetsin gerisi yarın. Doğru diyorsun zorlamamak lazım zaten ağrım var cogalmasin sen neler yapıyorsun oğlusun nasıl? O minnoş ayakları gözümün önünden gitmiyor aklıma geldikçe yemek istiyorum

Oy çok şükür bana da iyi gibi geldiii. Genelde haftasonu hasta taburcu etmeyi sevmezler. Belki pazartesiye kadar yatarsın hem takip olmuş iyi olur sonrasında artık doğuma kadar dinlenmece ama

Kusum çok geçmiş olsun evet hiç çıkmamış sancı öyle gözüküyor. Peki bu süreçte benim merak ettiğim karın sertleşmelerin ne durumda? Dünden bugüne hiç olmadı mı mesela? Yani acaba biz de her sertleştiğinde sancı yaşıyor olabilir miyiz?

Ay bacım çok sevindim daha iyi olmasına azalmasına. İnşallah doktor da yeterli bulacak ve taburcu olup evinde gününü zamanını bekleyeceksin. Sabahtan beri haber bekliyorduk içimizi rahatlattin

Bu arada dün akşam yatış için geldim. Acilde Dr beni zaten alttan ve karından muayene etmişti. Doğum katına çıktık. Nöbetçi Dr ve yanında ekibi (6-7 kişi) tekrar muayene edeceğiz dediler. Bir erkek Dr aldı beni ultrasona. Karından uzun uzun baktı. Diğerleri de izliyor. Asıl Dr da geriden takip ediyor. Soru soruyor vs.

Sonra kalktım. Şimdi çatala geç dediler. Ben de erkek Dr varken çatalda muayene olmak istemiyorum dedim. Burası eğitim araştırma biliyorum. Sistemi eleştirecek yada şikayet edecek değilim ama hassasiyetim var. Eğer buna karşı yapabilecek bi şeyiniz yoksa yatışım iptal olabilir dedim.

Kendi aralarında bi konuşma oldu, cık çık ettiler. Asıl Dr da bu durumdan hiç hoşlaşmadı. Bir dk falan durdu öyle birbirlerine baktılar. Sonra gözüyle işaret verdi. Stajyer Dr lar dışarı çıktı. Asıl Dr çatalda muayene etti. Ve dedi ki, inisiyatif kullanmak zorunda değilim. Durumun aciliyetine binaen merhamet ediyorum. Ama böyle bi şey mümkün değildir. Bi daha olmasın dedi.

Ben de saygı duyup elinizden geleni yaptığınız için müteşekkirim. Ama sizin icin sorun olacaksa, ben de zarar göreceğim bu durumdan su halde çünkü hangi hastaneye giderim bilmiyorum ama gerekse sizi zor durumda bırakmam kendim tercihimin sonucunu çekerim dedim. Ben de bir şekilde mağdurum dedim. Ses etmedi. Surat asmaya devam etti.

Odadan çıktım. Hemşire bankosunda stajyer Dr lar hararetli konuşuyor. İşte Dr bulmuş bunuyor. Başka ülkelerde Dr yok. Devlet hastanesine gelmiş Dr tercih ediyor vs. Kendi açılarından haklılar. Benim duyduğumu gördükleri halde konuşmaya devam ettiler. Ben de arkamı döndüm. Ses etmedim. Onların bu durum ne kadar gücüne gittiyse, bilseler benim de aynı şekilde gücüme gitti.

Belki anlık hayati bi durum olsa Allah göstermesin bunu düşünemem. Talep edemem. Ama kolum bacağım değil, çatal muayenesi (çatı muayenesi açılma muayenesi de var içinde) zor geldi. Beni de anlamaları lazım. İlk kez bu zihniyette biriyle karşılaştıklarını sanmıyorum.

Yine de çıkışta aynı muayenelerden geçeceğim için erkek Dr a denk gelir miyim diye endişeliyim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…