- 28 Nisan 2013
- 769
- 2.468
- 313
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #17.461
Sizin kullanma sebebiniz neydio yorumu okuyunca çok korktum ve tedirgin oldum bebeğe nasıl bi yan etkisi olabilir acaba
Kızlar doktorunuza sorun panik yapmayın belki benim durumum özelinde öyle söyledi dikkatli olalım kontrolsüz ilaç kullanmayalım diye yazdım sakin lütfenBana 36. haftaya kadar ecopirin kullanacaksın dedi üniversite hastanesinde. Kalbe kan pıhtısı atma riskinden dolayı. Ya uf tedirgin oldum şimdi
Çok şükür canım çok geçmiş olsun inşallah bir daha tekrarlamaz vaktinde alırsın bebeğini kucağınainşallah güzel haberlerle gelirsin pazartesi kontrolden
Kızlar dün kontrolüm vardı gittim muayene de doktor kasılmalarımı hissetti nst ye bakalım bi dedi düzensiz ağrılarım çıktı biraz ama ben kasılmam haricinde bişey hissetmiyordum birde Altan muayene etti bir cm açıklık var şuan dedi 32 haftama yeni girdim sadece istirahat veriyorum sana dedi inşallah kötü birşey olmaz erken gelmez se temmuzun ilk haftası inşallah doğum bu açıklık doğum yapanlarda hep oluyor mu acaba ben hatırlamıyorum eski doğumlarımıbirde sürekli ağlama sinir krizleri yaşadığın olumsuzluklar bebeğimi bu duruma getirdi bence sürekli gergin hareket halinde huzursuz gibi yavrum sebep olanlar gün yüzü görmesin beni üzen hiç düşünmüyor ki bu çocuk benim evladım diye kimi tanısam bekar sakın evlenme diyorum evliye de çocuk yapma diyorum çünkü bazı erkekler hiçbir güzelliği haketmiyor iğrenç bencil ve aşşağılıklar
Benim ki iğne değil coraspin. Evet ameliyat olana kadar bende kullanacağım sanırım emzirme dönemi bitene kadar süreci böyle yürütmeye çalışacağız dedi doktorİğnenin yan etkisi yok korkmayın sadece artık 32den sonra hap şeklini kullandırmıyorlar :)
Bende kullanıyorum oksapar doğumdan sonrada kullanacağım
Yani zaten bu tarz ilaçlar doktor gerekli görürse kullanılır.Ben coraspirini teşhis edilmiş sebeple değil, yaşımdan dolayı tedbiren kullanıyordum. Baştan da 32 de keseceğini Dr söylemişti. Herkesin durumu ayrıdır. Evham yapmayın. Dr a danışın gidince
Yani Dr unuza danışın 32den sonra kullanılmıyormuş yazısını okuyunca bende tedirgin oldum açıkçası doğal olarakBana 36. haftaya kadar ecopirin kullanacaksın dedi üniversite hastanesinde. Kalbe kan pıhtısı atma riskinden dolayı. Ya uf tedirgin oldum şimdi
Yok bacaklarımda, diz kapağımın arkasında varisler. Ama adet dönemi döllenmemiş yumurtanın vücuttan atılması işlemi olduğundan rahim kasılıyor ya o kasılmalar bacak damarlarındaki varislerini de ağrıtıyor demişti bir doktor.Ağrıyınca rahim kasılmasını çözemedim ben varisleriniz pelvis bölgede değildir inşallah
Fetüse zararı varmış nerede yazıyor etkileniyor yazdım ben. Sadece o ilaç için de yazmadım başı ağrıyan kafasına göre parol içmesin diye yazdım siz lütfen benim yazdığımı yoksayın.Yani Dr unuza danışın 32den sonra kullanılmıyormuş yazısını okuyunca bende tedirgin oldum açıkçası doğal olarakama zaten sonuçta doktor vermeden gerekli görmeden kafasına göre kullanmaz kimse bu ilaçları. Benimde akciğer embolisi riski var Dr o yüzden verdi kadın doğumcumla ortak karar vererek. 32 den sonra fetüse zararı varmış denildiğinde elden bi çare gelmiyor korkuyoruz. Kalp damar doktorum pıhtı oluşursa onu eritecek ilaç hiç kullanamayız gebelikten dolayı dedi herkesin hepimizin durumu farklı ve sağlıkta kar zarar oranına bakılarak ilerlenir biraz da. Olabildiğince en az zararla ve sağlıcakla atlatalım hepimiz
Bende bunu yaklaşık 29. Haftadan beri günde iki üç defa yaşıyorum adet sancısı gibi kasığımda belimde ve bacağımda inşallah normaldir.33.haftama girdim bugünKızlar sabahtan beri sürekli olmamak kaydıyla kasıklarıma adet ağrısına benzer ağrı giriyorsabah sağ kasığımdaydı biraz yattım felan geçer gibi oldu şimdide sol kasığımda var gibi bacaklarıma da vuruyor sanki karnımda kasılma vs yok sadece hafif bir adet ağrısına benzer ağrı korkmalımıyım bilemedim eşimide şehir dışına gönderdim iyiyim diye arabayı da verdim
Evet hepsinin farkındayım kardeşim ama artık duygularıma engel olamıyorum susturamıyorum dayanamıyorum wolkan gibi içim kaynıyor alev dokunsan bin ah içimde dilimde nediye bukadar hassas bi insan oldum neden böyle aptallara kendimi paspas ettim diye sürekli suçlamalar isyanlar içerisindeyim şimdi birde gebelik doğum süreci bebek meme ister ötekiler ilgi alaka ilaç alıpta kafamı susuturayımda diyemiyorum ki rabbim bizi bütün çıkmazlarımızı ferah eylesinAhh be kardeşimsin... Bebek bu kötü anıları hiç hatırlamayacak ama sen muhtemelen unutmayacaksın. O yüzden her şeyden ve herkesten önce kendine değer vereceksin bırakk kimseyi takma kafana sen güzel bir anne olacaksın
Canım arkadaşım çok haklısın dertlerimde sizleri de darladım inanın. Kimsem yok ne konuşacak ne paylaşacak birde hamilesin doğurda kurtulalım demeleri sanki bu yaşadıklarımın hepsi benim hamileliğimden kaynaklanıyor gibi yapmaları beni delirtiyor Allah razı olsun güzel dileklerin için inşyöyle olur inşallahAh benim canım.. Canımın içi.. Ne desem bilemiyorum ki. Seni bu halinde üzenleri Allah bildiği gibi yapsın.. Kıyamam sana. Ama artık sakin olman lazım biliyorum başında böyle biri varken zor ama evladını düşün daha fazla kötü yapma kendini. İnşallah vaktini bekleyecek bebeğin buna yürekten inanmak istiyorum. Açıklık her zaman hemen doğuma sebep olmuyor tabi beklemek lazım bak arkadaşımız daha önce de anlattı 40. Haftayı görmüş açıklık ile. sakin ol lütfen kendini de evladini da daha fazla üzme bak az kaldı güzelce al hele şu çocuğu bir kucağına. Sonrasına sonra bakarsın , düşünürsün. Evladını düşün şimdi. Üzme güzel yüreğini canım benim
Levemirin gram etkisi yok boşu boşuna kolumu delip duruyorum bence . Novorapid çok etkili hele akşamki sabaha kadar şekeri dengede tutuyor önemli olan da o zaten. Bidaha değerlendirmeli bence senin dozlarınıValla ben de anlamadım işte levemir 8 ünite ama değerlerimde değişen pek bir şey yok. Pekmez yedim ama 2 hafta mesela asla tatlı hiçbir şey yemedim onun sonunda 1 kaşık yedim dikkat ediyorum yani. Ekmeği çok kıstım diyet listemdekinin yarısı kadar bile yemiyorum ekmeği karbonhidratı. Ara öğünlerim çoğunlukla boş geçiyor. Akşam tokluktan sonra sabaha kadar şekerim düşmüyor bunu söyledim yine de akşama novorapid eklemedi. Kadın doğumcum bile dedi akşama da eklemeleri lazım insülin vurunmadığın bir öğün diğer öğününü etkilediği için yüksek çıkıyor diye. Anlamadım valla
Saolasın bacım Ewet öyleymiş inşallah bişey olmaz açıklık eski doğumlar dan kalma olabilirmiş e bende 4 üncü olduğu için bian böyle mala döndüm korktum allahım daha çok küçük ona bişey olmasın diye doktor da biraz panikletti aşkımKız dur şimdi, son satirlarinda gene kendini yipratiyorsun, sakinleş, kaç kere anlattım 34ten itibaren sancı ve iki cm açıklıkla doğurucam diye bekleye bekleye 40+6da dogurabildim, hemen öyle aman sancı var açıklık var diye doğuracak olsak çoğumuz doğurmuştuk, su an nst.ye baglansam kesin sancidan bana da bir sürü şeyler söylerler, kasılmam var ve bariz sancıları hissediyorum, korkma sen, öyle hemen gelmez, rahatla, üzülme, takma kafana birşey, hamilenin duasından da bedduasindan da sakinmayan ne hali varsa görsün, ki görecektir de...
Evet ya insüline rağmen böyle çıkıyor. Ama diyete çok katı uyacaksın arkadaşım öbür türlü insülin falan hikaye. Yediğine dikkat etmediğin sürece ne olursa olsun çıkıyor şeker .Bende bayramda hiç bir şey yiyememiştim ama mecburi elimizden gelen bir şey yok Malesef tadımlık bak canın çektiği bir şeye ama fazlasını yeme
Bu bayramı da atlatsak hayırlısıyla sonrası inşallah yavaş yavaş doğumlara doğru gideceğiz ne kaldı ki
Seninki biraz daha fazla çıkıyor sanırım şeker ölçümü ünsülin kullanmana rağmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?