2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Saolasın bacım Ewet öyleymiş inşallah bişey olmaz açıklık eski doğumlar dan kalma olabilirmiş e bende 4 üncü olduğu için bian böyle mala döndüm korktum allahım daha çok küçük ona bişey olmasın diye doktor da biraz panikletti aşkım
Hiç panikleme, birşey olmaz, sen stres yapma
Kızlar burnum hep tıkalnık ve nefes alamıyorum ya sürekli ciğerlerim küçülmüş gibi
Doğumdan sonra rahatlarsın zamanla azıcık sabret, bebek aşağı indikçe ciğerlerin de rahatlar son haftalarda

Kan şekerleriniz nasıl çıktı diyabet tanısı nasıl konuldu benim idrarda glikoz çıktı ama kan şekerlerim normal seviyelerdeydi tanı konulmadı ama bebek önden gidiyor 29. Haftadayım bebek 30 larda suyumda sınırda ama şeker belirtim de yok dahiliye hemşireliği yaptım 4 yıl olsa bilirdim heralde 😂😂😂
Benim de önden gitme su artması durumum vardı . Üç aylık hemoglobin normal çıktığı için yükleme yapılmamıştı ama sonra bebek çok fark atınca suyum da artınca 75 lik yükleme yaptılar ve şeker 200 lerde çıktı. Bir hafta diyet denedik sonra insüline başladık. Ben şu an beni elli kere uyarıp sonra zorla yükleme yapan doktora şükrediyorum yatıp kalkıp. Yani şeker de ha diye çıkan bişeymiş onu öğrenmiş oldum çünkü ben tanı koyulmadan 2 buçuk hafta önce kan vermiştim ve glukoz çok normal çıkmıştı . Yani en ufak da olsa şüphen varsa bide sağlıkçıysan yemeklerden bir saat sonra bi acile uğrayıp şeker ölçümü yap en az iki gün derim . Kan şekerinde genelleme yapmak doğru değil anlık yükselip düşüyor benim öyle mesela . Yemekten sonra birinci saat inanılmaz yükselip ikinci saat normale düşüyor bu dengesizlik zaten zarar veriyor bebeğe

Doğumdan sonra rahatlarsın zamanla azıcık sabret, bebek aşağı indikçe ciğerlerin de rahatlar son haftalarda
Ay inşAllah burnum da hep kuru bi damarım hep kanıyor ve şiş burnumun şekli bile değişti 😃

Yok bacaklarımda, diz kapağımın arkasında varisler. Ama adet dönemi döllenmemiş yumurtanın vücuttan atılması işlemi olduğundan rahim kasılıyor ya o kasılmalar bacak damarlarındaki varislerini de ağrıtıyor demişti bir doktor.
Kan basıncı hacmi artıyordur tabi birde doğru şimdi oturdu kafamda. Kadın olmak zor iş vesselam

Ay inşAllah burnum da hep kuru bi damarım hep kanıyor ve şiş burnumun şekli bile değişti 😃
Grupta var mı bilmiyorum yanlış anlaşılmasın da siyahilerin burnu olur ya tombik delikleri açık açık benimki de öyle görünüyor sis sis 😂😂
Görümcem diyor bikac gün önce bu sefer ilkteki kadar sismedi burnun merak etme 😂😂

Fetüse zararı varmış nerede yazıyor etkileniyor yazdım ben. Sadece o ilaç için de yazmadım başı ağrıyan kafasına göre parol içmesin diye yazdım siz lütfen benim yazdığımı yoksayın. ArasaNillGerek ArasaNillGerek
Gerginliğe gerek yok ama lütfen etkileniyor olması iyi anlamda olmadığını anlayabilecek yaş grubundayız hepimiz. Ekstra hepimiz hassasız olur yok sayarım yazdığınızı lütfen tedirgin olan kim varsa yok saysın doktor kontrolünde kullanıyoruz sonuçta.

Grupta var mı bilmiyorum yanlış anlaşılmasın da siyahilerin burnu olur ya tombik delikleri açık açık benimki de öyle görünüyor sis sis 😂😂
Görümcem diyor bikac gün önce bu sefer ilkteki kadar sismedi burnun merak etme 😂😂
Bu tamamen eski haline geri döner mi ? böyle kalır diye korkuyorum

Kızlar taşındım ev dandini :KK45: Halledicez inş doğurmam yerleşemeden. Daha bebemin çantası hazır değil. Bi gardrop sildim kasılma başladı uzanıyom. Yandık mahvolduk. Halledeyim inş. Dualarınızı beklerim
Allah ağız tadıyla oturmak nasip etsin inşallah bebiş bereketiyle geliyor ama sen çok yorma kendini yavaş yavaş 🧿🌸

Düzelir düzelir, damarlar genişliyor falan diye bütün uzuvlarda bı anormallik var, doğumdan sonra bikac haftaya eski haline dönmeye başlarsın
olurmu olur valla biz orda rapor zamanı bir arkadaşla tanışıp transferde denk gelmiştik aynı gün ve saate seninle de doğumda denk geliriz belki😊
Hayırlısı olsun inşallah, ilk doğuma giden haber düşsün 😊❣️

Kızlar sabahtan beri sürekli olmamak kaydıyla kasıklarıma adet ağrısına benzer ağrı giriyor 🥺 sabah sağ kasığımdaydı biraz yattım felan geçer gibi oldu şimdide sol kasığımda var gibi bacaklarıma da vuruyor sanki karnımda kasılma vs yok sadece hafif bir adet ağrısına benzer ağrı korkmalımıyım bilemedim🥺 eşimide şehir dışına gönderdim iyiyim diye arabayı da verdim 🤦🏼‍♀️
Gebeliğimin başından beri yaşıyorum ben bunu 🤦🏻‍♀️ hatta bir gece lavaboda kanama olacak mı diye beklediğim oldu. Çaresi var mı bilmiyorum ben bulamadım doktorlara göre her şey normal rahim ağzı uzunluğumda 3.79 gelmişti 22. Haftada belki 4 tü o kısaldı diye düşündüm hatta ama hala iyi bi değerde olduğu için doktorum riskli görmemişti. Ağır iş vs yaptın mı acaba bugün tetikleyici herhangi bişey olduysa kendini takip et sıklaşırsa doktora gitmeyi ihmal etme 🌸

Doğumdan sonra rahim gibi burunda küçülmeye başlıyor 🙈🙈🤣🤣🤣 şahsen benim ilk gebeliğimde öyle olmuştu tecrübem bu şekilde 😁

Umutvari Umutvari 'ciğim neredesin bugün görmedim seni, iyisin inşallah, ya da geldin de ben mi fark etmedim, arada sayfaları kaçırıyorum da🤔
Buradayım kuzucumm. Takip etmeye çalıştım da yetişemedim pek 🤣 bugün bebişin zıbın çorap vs ufak tefek eksikleri kalmıştı onları almak için dışarı çıktık. Sonra da kayınvalidemde yemeğe gittik. Şimdi de ütü yapıyorum şu saat olmuş 🤣 içime sen mi kaçtı ne oldu 🤣🤣🤣🤣

Gebeliğimin başından beri yaşıyorum ben bunu 🤦🏻‍♀️ hatta bir gece lavaboda kanama olacak mı diye beklediğim oldu. Çaresi var mı bilmiyorum ben bulamadım doktorlara göre her şey normal rahim ağzı uzunluğumda 3.79 gelmişti 22. Haftada belki 4 tü o kısaldı diye düşündüm hatta ama hala iyi bi değerde olduğu için doktorum riskli görmemişti. Ağır iş vs yaptın mı acaba bugün tetikleyici herhangi bişey olduysa kendini takip et sıklaşırsa doktora gitmeyi ihmal etme 🌸
İnanır mısın akşama kadar yattım ne dün ne bugün ağır hiç bir iş yapmadım 🤦🏼‍♀️

Düzelir düzelir, damarlar genişliyor falan diye bütün uzuvlarda bı anormallik var, doğumdan sonra bikac haftaya eski haline dönmeye başlarsın

Hayırlısı olsun inşallah, ilk doğuma giden haber düşsün 😊❣️
Ay ne güzel tesadüf olur 🥰 ben de bu sitede gebelik beklerken tanıştığımız bi arkadaş vardı. Ona hastanede beta hcg çalışmıştım ve ilk güzel haberini ben vermiştim 😂

Benim de önden gitme su artması durumum vardı . Üç aylık hemoglobin normal çıktığı için yükleme yapılmamıştı ama sonra bebek çok fark atınca suyum da artınca 75 lik yükleme yaptılar ve şeker 200 lerde çıktı. Bir hafta diyet denedik sonra insüline başladık. Ben şu an beni elli kere uyarıp sonra zorla yükleme yapan doktora şükrediyorum yatıp kalkıp. Yani şeker de ha diye çıkan bişeymiş onu öğrenmiş oldum çünkü ben tanı koyulmadan 2 buçuk hafta önce kan vermiştim ve glukoz çok normal çıkmıştı . Yani en ufak da olsa şüphen varsa bide sağlıkçıysan yemeklerden bir saat sonra bi acile uğrayıp şeker ölçümü yap en az iki gün derim . Kan şekerinde genelleme yapmak doğru değil anlık yükselip düşüyor benim öyle mesela . Yemekten sonra birinci saat inanılmaz yükselip ikinci saat normale düşüyor bu dengesizlik zaten zarar veriyor bebeğe
anladım canım ben 4 gün boyunca aç ve tok kan şekerime baktım ve normal gelmişti normal geldiği için doktorum gerek yok demişti bazen suyun fazla olması genetik olabiliyor dedi ama bu hafta tekrar aç tok bakacağım

Buradayım kuzucumm. Takip etmeye çalıştım da yetişemedim pek 🤣 bugün bebişin zıbın çorap vs ufak tefek eksikleri kalmıştı onları almak için dışarı çıktık. Sonra da kayınvalidemde yemeğe gittik. Şimdi de ütü yapıyorum şu saat olmuş 🤣 içime sen mi kaçtı ne oldu 🤣🤣🤣🤣
Amaannn bugün temizlik yaptım, üzerine üç tepsi kurabiye yaptım (çünkü ilk tepsi dağılıp gitti) mecbur yenisini yaptım ayaklarım oldu patates, yarın daha çok işim var bakalım yarın akşama ne yapicam, yaniii kendini yormaa, ekstra ağrı yükleniyor, ayaklarım fil ayagi gibi oldu

Ay ne güzel tesadüf olur 🥰 ben de bu sitede gebelik beklerken tanıştığımız bi arkadaş vardı. Ona hastanede beta hcg çalışmıştım ve ilk güzel haberini ben vermiştim 😂
Ne bileyim bence güzel tesadüfler çıkıyor, bı uygulamada doğum yaptığım hastaneyle ilgili sorular soran biri vardı cevap vermiştim sonra özelden yazdı bolca konuştuk benden dört ay sonra falan doğurdu bu süreçte hep konustuk, o gün bugündür konuşuruz, sohbetimiz çok iyidir, güzel sohbetler çıkıyor böyle tesadüflerle 😊❣️

Back
X