- 2 Şubat 2023
- 1.340
- 2.722
- 63
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #30.341
Biz sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Benim kızım da 2850 doğdu 2650ye düştü ben de sağarak veriyorum sarılık olmasın diye biberon başlamıştım. Kilo alımı güzel. Ama biberon alıyor meme tutmuyor max 5dk o da yatakta zıplayarak biraz zorlayarak.Merhaba benim bebeğim 2.820 kg doğdu. 3.gün kontrolünde 2.640 kg düşmüştü. 25.gün kontrolünde 3.300 kg çıktı. Şimdi 70.gündeyiz 4.850 kg. Benim şahsi fikrim sütünüz varsa bol bol sağım yapın 2-3 saatte bir. Ben hiç doğru düzgün “beslenme amaçlı” emzirmedim. Hem küçük doğmuştu hem sarılık değeri yüksekti hastanede ilk iki gün mama takviyesi verdiler ama sütüm de vardı içime sinmedi. Eller serbest pompayla hep sağım yapıp içtiği miktarı tek tek takip ettim. Kilo başına 150 ile çarptığınızda gün boyu alması gereken miktarı buluyorsunuz. Yani örneğin benim bebeğimin şuan 750cc falan alması gerekiyor ortalama. 3-4 saatte bir besliyorum desem her öğünde 90-125cc vermem gerekiyor. Bu şekilde hesap yapın. Her iki meme için 15er dakika sağım yaptığınızda yağlı kısmı zaten kesinlikle elde etmiş oluyorsunuz. Çünkü ilk 10 dakika ön süt son 5 dakika yağlı süt arka süt gelir. Ve sağım makinesi masajla başlayıp artırarak aynı tempoda sağdığı için yağlı kısmı alıyor her türlü. Bunu zaten sütü dolaba koyduğunuzda ayrıştığında da üst kısımda yağ tabakası olarak görüyorsunuz.
Emzirdiğimizde uyuyakalabiliyor belki sadece çoğunlukla ön sütü alıyor. Onun da çoğu su olduğu için kilo alımına çok faydası olmuyor. Biberonla içebilene kadar mememi tutturup sondayla/şırıngayla ağzına verdik. Mememi emdiğini sanarken sağdığım sütü içerdi. Örneğin o dönemde öğün başı 40cc alması gerekiyorsa onu bitirene kadar verirdik. Hala da öyle hiçbir şekilde alması gerekenin altında kalmasına müsaade etmemeye çalışıyorum. İçmeye devam etmiyorsa bi alt değiştiriyorum biseyler yapıyorum tekrar biberonu veriyorum. Ben böyle böyle kilo aldırdım. Emzir diyenleri hiç dinlemedim. Memeyi sadece duygusal bağ amaçlı tok olduğunu biliyorsam ama huzursuzsa uyuyamamışsa vs verip emzik niyetine kullanmasına müsaade ediyorum.
Geçen gün üç gün kayınvalidemlerin yanına gidelim dedik kayınpederin yanında rahat sağamadığım için yada sağdığım sütü ısıtamadığım için gece emzirdim ve çocuk 2 saatte bir uyanmaya yada uyumamaya başladı. Çünkü doymadan yattı eminim. Biberonla 125 cc veriyorsam mememden bana kalırsa maksimum aldığı 90dır. Bunu başından beri böyle yapsam kilo alamazdı. Başka seçeneğim yoktu. Size de böyle yapmanızı tavsiye ederim. Bir de kafanıza yatarsa diye söylüyorum biberon philips avent kullanıyordum 1 aylıkken ememiyordu bile. Şimdi verdiğimde de yarım saatte anca içiyor. Gaz sıkıntısı yaşamaması için aslında doğru olan yavaş içmesi ama onda da çenesi yorulup uyuyakaldığı için ben delik açtım biberonun ucuna. Şimdi ters çevirdiğimde akmıyor ama içmek istediğinde yeterli miktarda ağzına geliyor ve bitirebiliyor biberonu. Mamajooda da aynı şeyi yaşadım. Umarım düzene sokarsınız bir an önce
Emme kuvveti en baştan beri yoktu.
Aventin tüm uçlarını denedim en son 5 numarada içebildi. Şimdi lansinoha geçtim ucu yumuşak belki memeyi tutar diye. Siz nasıl meme veriyorsunuz ben de memeyi artırmak istiyorum ama bebek istemiyor.
Bir de öğün düzeni yok 2 saate 1 70ml içiyor. Aralarda da destek beslenmesi gibi 20-30ml içiyor saat başı mesela. Bir düzeni yok yani. Siz nasıl besliyorsunuz?