2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    233
Sezeryan yerimin acısından dolayı hep geri yaslanarak emziriyorum zaten. Bazıları sırtüstü yatarak emzirin demiş başka konu başlıklarında. Onu başarabileceğimi sanmıyorum burnu falan kapanır allah korusun 🤦🏼‍♀️ biraz daha yatar pozisyona geçmeye deneyeyim başarabilirsem
Yan yatarak emzimeyi denedin mi ?
Kızlar bu egzama mı. Kızımın iki kaşının arasında çıktı. Bazen pütürlü oluyor kuru gibi. Bebe yağı sürüyorum yumuşuyor.
Bu konak canım. Oğlumda da var. Başında saçında yok, bu şekilde kaslarının baş kısmında var. Zeytinyağı ile yumuşatıyorum siliyorum ben de.

Sezeryan yerimin acısından dolayı hep geri yaslanarak emziriyorum zaten. Bazıları sırtüstü yatarak emzirin demiş başka konu başlıklarında. Onu başarabileceğimi sanmıyorum burnu falan kapanır allah korusun 🤦🏼‍♀️ biraz daha yatar pozisyona geçmeye deneyeyim başarabilirsem
Yan yatarak emzimeyi denedin mi ?
IMG_0782.webp

Kızlar bu egzama mı. Kızımın iki kaşının arasında çıktı. Bazen pütürlü oluyor kuru gibi. Bebe yağı sürüyorum yumuşuyor.
Bu konak canım. Oğlumda da var. Başında saçında yok, bu şekilde kaslarının baş kısmında oluyor. Zeytinyağı ile yumuşatıyorum siliyorum ben de.

İnananın anlayabilmiş değilim süt konusunu. E bebekteki malt içeceklerden içtim, humana çayı içtim, bol su içtim ama bir fark yoktu. 4-5 gün kullanmadım sütüm arttı. Ama sanırım anca etkisini gösterdi içtiklerim. Ben anlık etkisi olur sanıyordum, meğersem sonradan faydası oluyormuş. Faydası olmuyor deyip bırakmayın, malt içecek alın ve humana çayı alın, hurma yiyin. Bir de bol su için. Bol sütlü günler diliyorum 🥰
Saol canım deneyeyim bakalım şuan meme reddi de yaşıyoruz sadece gece alıyor onunda etkisi sanırım iyice azaldi

Saol canım deneyeyim bakalım şuan meme reddi de yaşıyoruz sadece gece alıyor onunda etkisi sanırım iyice azaldi
Meme reddi bende de oluyor bazen ama zorlamıyorum. Uykuluyken emzirmeyi dene gündüzleri. Emmediğinde de kesinlikle süt sağmanı öneririm. Hem süt ziyan olmaz hem de bebeğin uyandığında bebeğinin karnını kendi sütünle doyurabilirsin. Bazen emmiyor ağlıyor uyutuyorum süt sağıyorum, uyandığında son emmesinin üzerinden yaklaşık 4 saat geçmiş oluyor iyice acıkmış oluyor biberonla sağdığım sütü veriyorum. İnatlaşmıyorum, tamam emmek istemiyorsan emmeyebilirsin diyorum karnını biberonla doyuruyorum yani. İnatlaşmak hiç iyi gelmiyor bebeklere maalesef. Bir sonraki emme saati geldiğinde uykuluyken emzirip rutinimize geri dönüyoruz genellikle.
Akıl vermek gibi düşünme bunu, kendi yaptığım şeyi anlatıyorum ki belki sende de işe yarar. Ama her an işe yaramıyor yardım edin diye sizden tekrar yardım isteyebilirim aynı konu hakkında 😄 Küçücük bıdıklar ellerinde oynatıyorlar bizi, bol sabıra ihtiyacımız var 😄

Emmediği zamanlarda sağsan aslında. Sadece gece emzirmesiyle azalır sütün maalesef. Gün içinde de uyarman lazım süt üretiminin devam etmesi için.

4. Ay kontrolümüzü yaptırdık.
Tadımlara onay çıkmadı. 6. Aydan önce kafası karışır sütü beğenmez tadımlara başlarsan dedi doktorumuz. Ben ucundan kıyısından başlatmak istiyordum halbuki.

Beslendikten sonra 1-2 çay kaşığı kaynatılmış soğutulmuş su ver dedi. Doktorumuz istanbul üniversitesinde prof ve deneyimli ama bu söylediği benim aklıma yatmadı vermeyi düşünmüyorum.

Sağlık ocağının verdiği demir ilacını kullanma 5. Ayda ben size farklı demir ilacı başlıycam dedi.

Destekli oturmaya başlayabilirmişiz.

Gözde yalancı şaşılık var emin olmak için göz doktoruna gidin dedi. Geçici bir durummuş tabi yine de kontrol ettirmek gerekirmiş.

Biz 4. Ayda devlet aşılarını 5. Ayda menenjit ve rota aşısının 2. Dozunu yaptıracağız.Doktorumuz aşıya kadar ateşi düzenli ölç yükselme vs olursa önce yine muayeneye gel sonra aşıya git dedi.

Aklıma gelenler bunlar. Büyüyorlar be 4. Aya da geldik şükür 😀

Kızlar selamlar herkese 😊 Keyifler yerindedir herkesin umarım. Bende de meme reddi başladı özellikle gündüzleri nadiren alıyor uykuluyken bile nasıl anlıyorsa veremiyorum. Geceleri alıyor bir tek. Onun haricinde bir şekilde idare ediyoruz ama en çok kafa şekli gözüme takılıyor. Kafasının arkası düz. 4 ay kontrolüne gittik geçen hafta. Doktora sorduğumda bıngıldağı kapanacak ondan dedi ama var mı böyle başının arkası düz olan. Sanki öyle kalacakmış gibi geliyor :/

Meme reddi bende de oluyor bazen ama zorlamıyorum. Uykuluyken emzirmeyi dene gündüzleri. Emmediğinde de kesinlikle süt sağmanı öneririm. Hem süt ziyan olmaz hem de bebeğin uyandığında bebeğinin karnını kendi sütünle doyurabilirsin. Bazen emmiyor ağlıyor uyutuyorum süt sağıyorum, uyandığında son emmesinin üzerinden yaklaşık 4 saat geçmiş oluyor iyice acıkmış oluyor biberonla sağdığım sütü veriyorum. İnatlaşmıyorum, tamam emmek istemiyorsan emmeyebilirsin diyorum karnını biberonla doyuruyorum yani. İnatlaşmak hiç iyi gelmiyor bebeklere maalesef. Bir sonraki emme saati geldiğinde uykuluyken emzirip rutinimize geri dönüyoruz genellikle.
Akıl vermek gibi düşünme bunu, kendi yaptığım şeyi anlatıyorum ki belki sende de işe yarar. Ama her an işe yaramıyor yardım edin diye sizden tekrar yardım isteyebilirim aynı konu hakkında 😄 Küçücük bıdıklar ellerinde oynatıyorlar bizi, bol sabıra ihtiyacımız var 😄
Aynen valla onlar ne isterse o şekilde ilerliyoruz gece emiyor gündüz maalesef memeyi almıyor fırsat buldukça sağıyorum ama sütüm de azaldı bazen 30 CC bazen de 60 CC anca çıkıyor bugün gündüz uykusu geldiğin de emzirmeye çalıştım başta aldı sonra bıraktı ağlama krizine girdi bu sefer de durduramadim çok şükür ki emzik alıyor öyle durdu bu ara sünnet te yaptırdık iştahı da pek yok çokta mızmız dokunsak cagirsak ağlıyor uykularıda bozuldu yine bu ayaklardan galiba bı düzen bı turlu göremedik

Emmediği zamanlarda sağsan aslında. Sadece gece emzirmesiyle azalır sütün maalesef. Gün içinde de uyarman lazım süt üretiminin devam etmesi için.
Bu ara sünnet yaptık bebek mızmız gelen giden den hiç fırsat ta olmuyor ki sagmaya memede almayınca iyice ağlıyor e mecburen gün boyu mama veriyorum aç kalmasin

4. Ay kontrolümüzü yaptırdık.
Tadımlara onay çıkmadı. 6. Aydan önce kafası karışır sütü beğenmez tadımlara başlarsan dedi doktorumuz. Ben ucundan kıyısından başlatmak istiyordum halbuki.

Beslendikten sonra 1-2 çay kaşığı kaynatılmış soğutulmuş su ver dedi. Doktorumuz istanbul üniversitesinde prof ve deneyimli ama bu söylediği benim aklıma yatmadı vermeyi düşünmüyorum.

Sağlık ocağının verdiği demir ilacını kullanma 5. Ayda ben size farklı demir ilacı başlıycam dedi.

Destekli oturmaya başlayabilirmişiz.

Gözde yalancı şaşılık var emin olmak için göz doktoruna gidin dedi. Geçici bir durummuş tabi yine de kontrol ettirmek gerekirmiş.

Biz 4. Ayda devlet aşılarını 5. Ayda menenjit ve rota aşısının 2. Dozunu yaptıracağız.Doktorumuz aşıya kadar ateşi düzenli ölç yükselme vs olursa önce yine muayeneye gel sonra aşıya git dedi.

Aklıma gelenler bunlar. Büyüyorlar be 4. Aya da geldik şükür 😀
Canım kaç kilo almış onlara baktılar mi 4.ay aşılarını yaptinmi yoksa gün mü verdiler

Kızlar selamlar herkese 😊 Keyifler yerindedir herkesin umarım. Bende de meme reddi başladı özellikle gündüzleri nadiren alıyor uykuluyken bile nasıl anlıyorsa veremiyorum. Geceleri alıyor bir tek. Onun haricinde bir şekilde idare ediyoruz ama en çok kafa şekli gözüme takılıyor. Kafasının arkası düz. 4 ay kontrolüne gittik geçen hafta. Doktora sorduğumda bıngıldağı kapanacak ondan dedi ama var mı böyle başının arkası düz olan. Sanki öyle kalacakmış gibi geliyor :/
Bizde de kilo problemi var 3 haftada çok az kilo aldı ben evde tartıyorum ama baya az yani😔
Benim büyük oğlumun kafasının bir tarafı biraz düz muhtemelen yatış pozisyonu ile alakalı olabilir canım kafası hep düz yatıyorsa biz çok uğraştık ama bir sorun yoktu çok şükür ama hep aynı tarafa yattı orası da düz oldu bıngıldak ile ilgili olması ilginç çünkü bu oğlumun bıngıldağı kapanmak üzere ama kafası normal sağ sola çevirin uyuyor hep düz yatmıyor biz de hep çevirdik büyükten akıllanıp

İyi geceler güzel analar😇
Biz 3/5 nöbetindeyiz her gece aynı saatte uyanmaya başladı. 4.ay kontrolümüzde bize demir başlattı, kucakta destekli oturtabilirsiniz ama diğer türlü 5. Ay itibari ile koltuk vs destekli otursun dedi. Çok ıkınıyor kaka yaparken dedim 1 çay kaşığı sabah akşam zeytinyağı ver dedi. Cuma 4.ay aşılarını olacak asm de. Biraz o aşılar korkutuyor bakalım hayırlısı. Bu ay 1.5 kg almış ve çok şükür doğduğundan beri hep alt sınırda aldığı için arayı kapatmış. Gelişimi güzel kasları kuvvetlenmiş dedi. Bu arada bizde sünnet yaptırmıştık ve pipi içeri gömülü duruyordu her bez değişiminde dışarı doğru bastırın zamanla olacak çıkacak dedi böyle bir şey yaşayan var mı?

Biz 3/5 nöbetindeyiz her gece aynı saatte uyanmaya başladı. 4.ay kontrolümüzde bize demir başlattı, kucakta destekli oturtabilirsiniz ama diğer türlü 5. Ay itibari ile koltuk vs destekli otursun dedi. Çok ıkınıyor kaka yaparken dedim 1 çay kaşığı sabah akşam zeytinyağı ver dedi. Cuma 4.ay aşılarını olacak asm de. Biraz o aşılar korkutuyor bakalım hayırlısı. Bu ay 1.5 kg almış ve çok şükür doğduğundan beri hep alt sınırda aldığı için arayı kapatmış. Gelişimi güzel kasları kuvvetlenmiş dedi. Bu arada bizde sünnet yaptırmıştık ve pipi içeri gömülü duruyordu her bez değişiminde dışarı doğru bastırın zamanla olacak çıkacak dedi böyle bir şey yaşayan var mı?
Geçmiş olsun Sünneti hangi yöntemle yaptırdınız. 3 aylığız bizde klips yöntemiyle oldu pazartesi gün içerisinde ağlamaları oluyor doktor Parol ve Dolven verdi ilk gün 4 saat arayla ver 2. Gün 6 saat 3. Günden cuma gününe kadar 8 saat arayla sıra sıra ver dedi. Çişini yaptıkça ağlıyor. Cuma günü klipsi çıkaracak. İnşallah kolaylıkla iyileşir

Bizde de kilo problemi var 3 haftada çok az kilo aldı ben evde tartıyorum ama baya az yani😔
Benim büyük oğlumun kafasının bir tarafı biraz düz muhtemelen yatış pozisyonu ile alakalı olabilir canım kafası hep düz yatıyorsa biz çok uğraştık ama bir sorun yoktu çok şükür ama hep aynı tarafa yattı orası da düz oldu bıngıldak ile ilgili olması ilginç çünkü bu oğlumun bıngıldağı kapanmak üzere ama kafası normal sağ sola çevirin uyuyor hep düz yatmıyor biz de hep çevirdik büyükten akıllanıp
Bir sorun olmasın da çok iri olmasınlar ne yapalım 😔 Bir de doktor ezikledi beni, siz de uzun değilsiniz bebekten beklentimiz belli bir noktada gibi bir şey söyledi hem de eşimin yanında 😑 Boyum 158 ama sanki kısa kadınların uzun çocukları olmuyor. Bakalım bir dahaki aya uzar biraz daha inşallah. Ben de yan çevirmeye çalıştım hep ama bir noktadan sonra baktım düzleşmeye başladı engel olamadım :( Bıngıldakla alakası olmadığını ben de sanmıyorum sanki bıngıldak kapanınca aniden yuvarlak mı olacak. O yüzden tuhafıma gitti sorayım dedim.

Artık uyku düzenleri yavaş yavaş oturdu sanki benim oğlumda gece genelde hep belli saatlerde uyanıyor 😀
Bizim doktorumuz doğduğu hafta günlük 6 çay kaşığı zeytinyağı ver dedi.Şimdi aklıma geldikçe mamasına koyuyorum zaten iki günde bir kaka yapıyor o bile rutin oldu bizde 😀
Eğer biraz kilolu bir bebekse o bölgedeki yağ dokusundan dolayı pipi gömülebilir daha çok görülüyor hatta diyebilirim.
Ama kilolu olmasına gerek yok gömülmesin diye ben ilk oğlumda her bez değişimden bastırdım ne olur ne olmaz diye.
Maşallah çok sevindim güzel kilo almasına 🧿
Bizim doğumundan beri hep az kilosu bu ay daha da azaldı 10 gün sonra 4. Ay kontrolü var bakalım ne diyecek doktorumuz

Bir sorun olmasın da çok iri olmasınlar ne yapalım 😔 Bir de doktor ezikledi beni, siz de uzun değilsiniz bebekten beklentimiz belli bir noktada gibi bir şey söyledi hem de eşimin yanında 😑 Boyum 158 ama sanki kısa kadınların uzun çocukları olmuyor. Bakalım bir dahaki aya uzar biraz daha inşallah. Ben de yan çevirmeye çalıştım hep ama bir noktadan sonra baktım düzleşmeye başladı engel olamadım :( Bıngıldakla alakası olmadığını ben de sanmıyorum sanki bıngıldak kapanınca aniden yuvarlak mı olacak. O yüzden tuhafıma gitti sorayım dedim.
Benim ilk oğlum öyle 40 haftalık ama baya minik doğdu şimdi 2 yaşında geçen gün 2 yaş kontrolümüzde doktorumuz persentili yüzde 25 olunca her çocuk yüzde 90 persentilde olacak diye bir şey yok şu an gayet sağlıklı yediği içtiği ona yetiyor dedi elimizden geleni yapalım da gerisi onlara kalmış 🫠
2. oğlum nispeten daha iyi abisine göre normal doğdu boyu güzel uzuyor ancak kilosu az ek olarak mama da veriyoruz ama onu da az yiyor emiyor ancak çok da emmiyor Of annelik çok zor 🥹

Bu ara sünnet yaptık bebek mızmız gelen giden den hiç fırsat ta olmuyor ki sagmaya memede almayınca iyice ağlıyor e mecburen gün boyu mama veriyorum aç kalmasin
Gündüz sağmak boşuna çok az süt oluyor onu emzirebildiğin kadar emzir. Benimki de senin gibi 40 60 ml olmuyor bile gündüz. Gece 22 23 itibari ile sağım yaparasan çok oluyor o zaman. Geceleri benimki memede çoğu zaman uykuda kalıyor bir meme anca emiyor. O yüzden sağımı gece yapıyorum. Hem gece içmesi için hem de gündüz iki öğünlük oluyor sütümüz. Öğünler 120 ml değil tabiki 60 80 ml arası oluyor. Hiç yoktan iyidir gündüz biraz da emse gündüz süt ihtiyacını gidermiş oluyor bence. Üzerine mama takviye veriyorum.

Gece sağımımın birinde iki meme toplam 150 170 civarı oluyor bazen ama genelde 120 ml süt. Sonraki sağımlarda miktar azalıyor. 80 60 oluyor. Gece uyanmazsa bile ben 3 saatte bir uyanıp sağım yapıyorum. Gündüz de hep mama verdim sütüm yok diye kaygılanmıyorum.
Benim de boyum seninki kadar. Bebeğinin boyu kaç? Bizim gebelik takibinde de FL miz kısa çıkıyordu. 3. Ay kontrolünde 60 cm idi.4 aya daha giremedik bakalım kaç olacak.

Kızlar Allahını seven bu uyku gerilemesi midir ne zıkkımsa yardım etsin. Bütün gün ben ne yaşıyorum dedirtiyor bu bebe insana. Öyle bir uykuya direnme ki odaya girince ağlamaya başlıyor ayağıma ya da yatağına koymak zaten hak getire katılıyor bildiğin , kucağımda hoplatarak ninni söyleyerek bile ağlıyor bu kız .hayır bi de o kadar uğraş en fazla 1 saat uyuyor genelde 45 dk hadi tekrar o uykuyu uzatayım diyorum bütün gün kucağımda duruyor bitmiş ölmüş durumdayım ya aman fazla uykusu gelmeden yatırayım diyorum yok yatmıyor ki e bu sefer çok uykusu gelince de ağla ağla zaten uyumuyor , emmiyor bile .
valla napacağımı şaşırdım bu uyku gerilemesi bizi boğdu boğdu duvara attı .
Çığlıklar yardım çığlıklarııııı diyorum ……

4.ay atağı bizide yerlere serdi.. 3 gündür uykusu uyku değil mutsuz huysuz herşeye ağlıyo normalde sustuğu şeylere susmuyo oyalanmıyo.. ya sabır ya selamet diyerek sakin kalmaya çalışıyorum. Mentalim çökmeye başladı herşeye sinirlenip üzülesim var.. geçecek biliyorum ama geçerken bizdende bişeyler götürüyor. Uzun sürdü bu atak sanki ya daha kaç gün var?
Bunun dışında 4.ay kontrolümüzde 5600 gr 64 cm çıktı bnm minnoş. Zayıf ince uzun bi bebiş. Hemşire bunu kabullen artık dedi. Emziriyorum ek olarak duruma bağlı günde 1-2 defa mama veriyorum. Mamaylada almadıysa kilo daha almaz dedi. Böyle kilosu düşük seyreden bebeklerde tadımlara 4.ay başlıyoruz istersen başla dedi. Yoğurtla başladım çay kaşığının ucuyla verdim bi kaç kere. Suda verdim peşine birazcık. Mevsim meyvesi sebzesi verebilirmişim. 6.aydan sonra öğün yerine koycakmışız şimdilik tadımmış. Buharda sebze pişirme aparatı aldım yarın havuç pişircem nasipse. Bizde böyle işte. Yorgun bir anadan temmuz analarına selamlar 🤗 burda sizlerle olmak yalnız olmadığımı bilmek bana iyi geliyo.

Geçmiş olsun Sünneti hangi yöntemle yaptırdınız. 3 aylığız bizde klips yöntemiyle oldu pazartesi gün içerisinde ağlamaları oluyor doktor Parol ve Dolven verdi ilk gün 4 saat arayla ver 2. Gün 6 saat 3. Günden cuma gününe kadar 8 saat arayla sıra sıra ver dedi. Çişini yaptıkça ağlıyor. Cuma günü klipsi çıkaracak. İnşallah kolaylıkla iyileşir
Sağolun dikişli yaptı doktor ama bizim hiç acı vs olmadı sadece ilk çişte ağladı ondan sonrası çok rahat geçti çok şükür ağrı kesici vs de vermedi sadece bir krem verdi bir hafta onu sürdük o kadar. Size de çok geçmiş olsun inşallah kolaylıkla iyileşir geçer gider ❤️

Back
X