- Konu Sahibi Sevimli_35
-
- #3.641
Ben de aynı durumdayım. Nasipse sene sonu seminerleri ile başlarım diye düşündüm. Maddiyat maalesef hayatin idamesi konusunda hepimiz için önemli. Gebe okulları buralarda da var ama dediğiniz gibi saatleri bize uymuyor o yüzden katılım saglayamiyorum ben de.Üsküdardayım. Doğum zamanında olsa bile yani erken doğmasa da nisan sonu bitiyor iznim. Mayıs ve haziran kalıyor 2 ay boyunca rapor alabilir miyim bilmiyorum. Ücretsiz izne çıkarım diye düşündüm. Temmuzda da başlatıp eylülde okula döneceğim. Maddi durumlardan daha fazla ücretsiz izin alamıycam ne yazık ki.
Allah razı olsun teşekkür ederim. Babam vefat etti. Aniden rahatsızlandı bir anda beyin kanaması geçirdi ve acil ameliyat, yoğun bakım vs 1 hafta içinde rahmetli oldu. Çok sağlıklıydı hiçbir şeyi yoktu. Ve ilişkimiz çok güzeldi çok iyi bir babaydı. Bu şükür sebebi şu durumda bizim için ama çok sevince acısı da çok oluyor maalesef. Torunlarına aşırı düşkündü ve benim çocuğumu hiç göremeyecek olması da çok üzüyor beni. İlk hamileliğim benim. Öyle işte çok şey anlatasım var da herkes hamile diye emin olamıyorum.
Bugün şu kanala denk geldim ilk videosunu izledim hoşuma gitti. Gebe okuluna gidemesek belki böyle videolar iş görebilir. İlk haftayı çok ayrıntılı anlatmış. Beğendim.Ben de aynı durumdayım. Nasipse sene sonu seminerleri ile başlarım diye düşündüm. Maddiyat maalesef hayatin idamesi konusunda hepimiz için önemli. Gebe okulları buralarda da var ama dediğiniz gibi saatleri bize uymuyor o yüzden katılım saglayamiyorum ben de.
Cok iyi oldu bu ben de bakayım videolara, teşekkürlerBugün şu kanala denk geldim ilk videosunu izledim hoşuma gitti. Gebe okuluna gidemesek belki böyle videolar iş görebilir. İlk haftayı çok ayrıntılı anlatmış. Beğendim.
Rica ederimCok iyi oldu bu ben de bakayım videolara, teşekkürler
Bir de şeker benim de biraz yüksek çıktı. Şimdi hergun ölçüp not alıyorum. Beslenmede nasil değişiklik yaptınız fikir vermesi açısından paylaşırsanız sevinirim
İlçe Sağlık Müdürlüğünü ararsanız bilgi veriyor. Nerede hangi saatlerde var diye. Mesela bulunduğum ilde özel hastanede katılım olsun diye haftasonu varmış. Ücretsiz. Şehir hastanelerinde, sağlıklı yaşam merkezlerinde de oluyor.Ben benim çalışma saatime uygun gebe okulu bulamıyorum. Online bulduklarım da yine öğlen saati başlıyor. Akşam saatinde veya pazar günü gebelik okulu bulabilirseniz paylaşır mısınız? İstanbuldayım.
Duzeni oturtabilmek mesele gerçekten, neyin iyi gelip neyin iyi gelmediğini anladıktan sonra herşeyin alternatifi hemen hemen bulunuyor. Şöyle bir yaptıklarınızı okuyunca ekmek konusunda ayristigimizi farkettim. Ben tam tahıllı ekmek, onun etkisi nasıl henüz anlayamadım ama ekmek ben de hassas nokta özellikle kahvaltıda. Ekmeksiz doymuyor gibiyim. Henüz ilaç veya insülin vermedi doktor. Bu süreci bu şekilde atlatabilsek çok güzel olur.Rica ederim. Sabah kahvaltıda ekmek yerdim bıraktım. Fileden yüksek proteinli ekmeğin yarım dilimini yiyorum sabah spnrasında hiç ekmek yok. Reçel, bal, pekmez çıkarttım. Peynir, kaşar, bir dal yeşillik, süt, yumurta 2 tane, zeytin şeklinde basit bi kahvaltı yapıyorum. Kahvaltı saatimi yapay zekaya atıp diğer 3 ara ve 2 ana öğün saatlerimi çıkarıyorum. 2.5- 3 saatte bir yemek gerekiyo. İlk ara öğünüm çiğ kuruyemiş, ekşi elma dilimi 2-3 tane veya kırmızı erik 1 tane şeklinde bazen çok aç olursam bir yumurta kırıp yediğim de oluyor. Öğlen illaki bir et yiyorum. Evde tavuk göğsünden dışı kuruyemiş kaplamalı çıtır tavuk yaptım dondurdum. Fırına atıp yapıyorum. Ya da köfte ama içinde ekmek yok yulaf koydum onun yerine. Ya da balık yiyorum. Yanına bulgur veya karabuğday pilavı oluyo. Arada tatlı patates yaptığım da oluyo fırında. yine yeşillik oluyo ya semiz otu ya da normal salata. 2. Araöğünüm de diğerine benziyo ekstra kefir içiyorum. Akşam sebze yemeği salata, ayran ve bulgur türevi pilav oluyo. Ya da etli yemek. Son ara öğünü yapmazsam sabah çok çıktığı için şeker yine diğerlerine benzer yiyorum süt içiyorum ekstradan. Ara öğün atlarsam yine yüksek çıkıyor. Makarna veya az bişey tatlı veya börek gibi karbonhidrat yediysem kesinlikle yürüyüş yapmam gerekiyo yoksa yine yüksek çıkıyor. İlk on gün zorlandım ama oturunca daha iyi hissetmeye başladım. Bebeğin de kilosu boyu normal çıkınca güdülenmem arttı. Canımın çektiği bir şeyi çok az yiyorum yürüyüş yapıyorum. Böyle bir düzenle şimdilik insülinsiz hallettik. Umarım yardımcı olabilmişimdir
Evet deneme yanılma yoluyla bulunuyo alternatifler. Mesela karabuğday ekmeği almıştım a101 den ama fırlattı şekerimi meğer şeker miktarı fazlaymış içinde. Benim de içim gidiyo tabi ekmeğe ekşi maya yiyordum günlük her öğün bazen de beyaz ekmek. En sevdiğim şey yemeğin suyuna ekmek banmaktı ama bıraktım. simit çok severim yarım yiyorum ama yediğim sabah yürüyüş yapıyorum. Tatlıyla hiç aram yoktur normalde de çok yemem ama ilk hafta rüyamda yaş pastalar, baklavalar sütlaçlar gördüm. Bişey yasak olunca acaip canım çekiyor. Yine onun için de kakao oranı yüksek bitter çikolata atıp ağzıma eritiyorum bir iki parça. böyle böyle siz de deneye yanıla yolunuzu bulursunuz bence. Bi yandan daha az yorgunum 3. Trimestera girmeme rağmen enerjim arttı ve nerdeyse 1 ay olcak hiç kilo almadım ve bebek iyi bunlar olumlu yanları. Size kolaylıklar diliyorum. Bence siz de halledersiniz. Ekmek yediyseniz az biraz yürüyün mesela belki artmaz şeker.Duzeni oturtabilmek mesele gerçekten, neyin iyi gelip neyin iyi gelmediğini anladıktan sonra herşeyin alternatifi hemen hemen bulunuyor. Şöyle bir yaptıklarınızı okuyunca ekmek konusunda ayristigimizi farkettim. Ben tam tahıllı ekmek, onun etkisi nasıl henüz anlayamadım ama ekmek ben de hassas nokta özellikle kahvaltıda. Ekmeksiz doymuyor gibiyim. Henüz ilaç veya insülin vermedi doktor. Bu süreci bu şekilde atlatabilsek çok güzel olur.
Benimde şekerim yok bebeğin suyu fazlaymış daha önce hiç duydunuz mu bir riski varmı acaba doktor hiç bişe demedi bununla ilgili bebeğim hasta değildir umarımmaşallah benim şeker yok ama bebeğin suyu bir tık fazlaymış.
Ne kadar bir fazlaliktan bahsetti doktorunuz bilmiyorum benim çok fazla değildi. Yo neden hasta olsun yahu en kotu senaryoyu düşünmeyinBenimde şekerim yok bebeğin suyu fazlaymış daha önce hiç duydunuz mu bir riski varmı acaba doktor hiç bişe demedi bununla ilgili bebeğim hasta değildir umarım
Merhaba benim de gebelik hem açlık hem tokluk 2”1.saat yüksek 2.saat normale inmiş olarak görüldü.haftaya doktorumla randevum var nasıl bir yol izleyeceğiz bilmiyorum türkiyedeyken kızıma hamileliğimde de çıkmıştı şeker ve diyet bir de parmak delip her öğün kontrol ederek ilerlemişti gebeliğim burda ne olur bir fikrim yok …sağlıkla kollarımıza alalım yavrularımızı25+5 dün gittim 873 gr olmuş, neredeyse bir hafta önden gidiyor. Benim gebelik şekeri çıktı, dün itibariyle insüline başladık ama bu bir haftayı sorun etmiyorlar şimdilik suyu vs normal.
Bugün yeğenlerimin bebeklik kıyafetlerine baktım kullanabileceğim varsa alayım yoksa ona göre alışverişe başlarım diye. İki kız yeğenden oğluma uygun hiçbir şey çıkmadı sıfırdan yapacağım ben de alışverişi mecbur. Nerden başlayacağımı ben de bilmiyorum dışarı çıkıp da bakıp alacak halim yok internetten de emin olamıyorum bakalım ne zaman başlayacağım
Merhaba …ben geçen hafta başladım almaya öncelikle elinizde bir listeniz olsun ki aldığımız her şeyin üzerini karalayın ve bazı şeyler gereksiz almamış olursunuz…ben yeni doğan,0-3ay ,3-6ay ve 9 aya kadar çıtçıtlı hem yarım kollu hem de uzun kollu zıbınlar aldım herbirinde 4-5 tane ….0-3 ay arası 2tane takım aldım,banyo havlusu iki tane aldım dr.browns cam kolik önleyici bineron aldım ikili…çoraplar eldivenler ve şapkalar aldım 5-6sar ……bir tane de doktor kontrolüne giderken kullanmalık kalın kışlık tulum aldım 0-6 ay arası çünkü kış bebişleri ….babyjörnün bouncer aldım ve ahşap yatak vardı bizde eşim onu tamir etti içine de yeni yatak alacam nasipse …..geriye bi ton eşya kaldı ama Amazon’da çoğunu listeme ekledim her yaksam kontrol ediyorum indirime girdiklerinde alabileyim diye (reflü yatağı,bebek arabası ve puset,banyo küveti ,meme pompası,pişik kremi şampuan müslin battaniyeler,tırnak kesme seti vs gibiBugün yeğenlerimin bebeklik kıyafetlerine baktım kullanabileceğim varsa alayım yoksa ona göre alışverişe başlarım diye. İki kız yeğenden oğluma uygun hiçbir şey çıkmadı sıfırdan yapacağım ben de alışverişi mecbur. Nerden başlayacağımı ben de bilmiyorum dışarı çıkıp da bakıp alacak halim yok internetten de emin olamıyorum bakalım ne zaman başlayacağım
Süt pompası şart kim ne derse desin ben sezeryanka kızımı dünyaya getirdim ve doğumdan 10-15 gün önce sütüm akıyordu ama yine de pompayı almıştım …öncelikle pompayı kızım bit göğsümü emip doyduktan sonra kalan süt varmı diye pompayla alırdım yani göğsümü tam boşaltırdım ve o geride kalan süt ehr zaman annenin en yaglj ve en sağlıklı sütü derdi bizim çocuk doktorumuz kızıma bineronla d so yağlı sütü içirirdim hem göğsümü tam boşaldıgı için sütü yeniden doldurmak için sinyal gidermiş beyne …süt yetmiyor daha çok yap tarzı bunların hepsi 40-45 yıllık bir çocuk doktoru önermişti …ve gerçekten de kızım6aylıkken 2yas kıyafetler alırdım sadece anne sütüyle çok tontik ve sağlıklı bir bebekti….o yüzden bu gebeliğimde de ilk baktığım ürün süt sağma pompası + kolik önleyici bir biberon…faydası o kadar vardı o pompanın bizzat tecrübe etmiştim ister normal doğum ister sezeryanla doğurun bebek emdikten sonra kalan o iki damla sütü bile pompayla akıp çocuğunuza için sütün en sağlıklı ve yağlı kısmı memede kalan son süttürKonuştuğum gebeler de kesinlikle almalısın diyor. Sezaryen olan bi gebe arkadaşımda süt gelmemiş mesela hastanedeki makineyi çok beklemiş o arada bi sürü ağrı çekmiş vb. ben de sezaryen olacağım önceki ameliyatımdan ötürü. İşe de erken başlayacağım için zaten almam gerekicek sağıp bırakmak için. O yüzden alacağım ben. ilk etapta biberon düşünmüyorum. Çay kaşığı alıcam yanıma ya da kaşıklı biberon.
Sadece pamuklu almaya çalışın gerisi önemli değil incecik de olsa alın çünkü bebeğin olduğu odaya bir adet termometre koyun hem nem hem de sıcaklı ölçen …ben oda ısısını 22de sabitleyip kızıma da normal zıbın altına bir patikli pijama kafasına da ince bir şapka takardım üzerini de müslin bir bataniye yeterdi yaz kış farketmez ev giyimiBu arada hiç kıyafet almadım daha. Sanki hepsi inceymiş gibi geliyor. Birdahaki ay bakayım diyorum. Yada kışlık kıyafet bebeklerde çok fark etmiyor mu
Ah evet kızımda sürekli izlediğim Osman hoca …ilk defa anne baba olacaklar gebelik boyunca tüm videolarını gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz aşırı yardımcı oluyor bebek bakımı vsBugün şu kanala denk geldim ilk videosunu izledim hoşuma gitti. Gebe okuluna gidemesek belki böyle videolar iş görebilir. İlk haftayı çok ayrıntılı anlatmış. Beğendim.
yataş benimki, 5 yıldır kullanıyoruz çökme falan olmadı memnunumMerhaba herkese . Elele den park yatak aldım içine yatak almak istiyorum . Sert olması gerekiyormuş . Yataşa baktım şikayet çoktu çökme var diye . Sünger istemiyorum açıkçası . Önerdiğiniz bir marka vs var mı ? Çökme yapmasın sünger olmasın
Hangi ürünü acaba çok çeşidi varyataş benimki, 5 yıldır kullanıyoruz çökme falan olmadı memnunum