• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Grupları 2026 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Teşekkür ederim ☺️ bize biraz fazla geldi bu fiyatlar bakıcı durumu da yok ev küçücük zaten sadece uyurken kapı açıp kapatmayalım yan odadan haberimiz olsun diye kamera düşünüyoruz
Rica ederim 🌸 Kesinlikle ihtiyaç doğrultusunda karar vermek daha mantıklı ☺️

Ankara memorial hastahanesinde sezeryan doğum yapacağım. Fiyat sormadım daha ama geçen yıl 42 bindi. Bu yıl çok rahat 50 derler. Doktor ücreti de 50 bin. Doktorum 39. Hafta da alırız bebeği dedi. Benim ilk doğumum 39+4 te hem çocuğun kafa çapı hem de kilosu sebebiyle sezeryandı. Ssvd için de cesaretim olmadığı için planlı sezeryan olacak muhtemelen
Ben de ankara memorialda doğum yapacağım, benzer bir fiyat duymuştum bu hafta sonu teyit edeceğim.

Ben sağım makinası olarak momcozy m5 aldım eller serbest ama elektrikliler kadar da motorunun güçlü olduğunu söylüyorlar. Sağım konusunda kafam çok karışık açıkçası yani aktif emiyorsa gerek yok diyorlar ama ya emerek tam sütü alamazsa ya memeyi reddederse ya tutamazsa ya da işe başladığımda nolacak vs bunlar için aldım.

Kamera konusunu ben yukarıda az önce konuştuğumuz gibi Tapo alacağım sanırım memnuniyeti yüksek.

Kıyafet olarak hem uzun kollu hem kolsuz zıbınlar aldım, havalar sıcak olursa zıbın yeterli ama serin olduğunda üzerine alt üst takım ya da tulumla ilave olacak şekilde katman yaparız yetmezse de anlık ihtiyaca göre alırız nolacak. 🌸
Çok teşekkür ederim, sağma makinesi hastane çantama net koyacağım bir şey . Güle güle kullan inşallah en iyisi çıkar senin için. Ben ilk günler sağım yapmak zorunda kalmıştım master oldum çünkü. O yüzden sağım makinesi önemli.

Paylaşımların için çook çok teşekkğrler şimdi kamerada yapı ve xenon arasında kaldım. Monitör önemli bi kriter. Kısmet tabi.
Ben mersin'de yaşıyorum, burası ağustos ayı gibi sıcak olur Eylül'de de. Ama yenidoğan bebeğin ısı kaybı tehlikeli diye düşündüğümden her şeyi uzun kollu aldım 😄 uygun olmayacaksa zıbın giydirip müsline satabilirler hemşireler, ama kıyafet konusu beni de yoruyor anlamıyotum ki
Müslin uzun kollu takımlar buldum ben de bugün. Bi de yarım kollu zıbınlar aldım. Delikli patikli alt diye bi kavram varmış onlardan da aldım.

Kızlar 30+3’teyiz bugün tüm gün karnımda bir sağa bir sola gidip geldi dışarıdan da görünüyor, kasılma böyle bir şey mi? Normal mi? Akıntı vs yok ama korktum açıkçası var mı bunu yaşayan?

Hanımlar merhaba eğitim araştırma hastanesinde normal doğum yapmayı düşünüyorum. Pijama takımlarını elbise olarak seçmedim. Daha önce normal doğum yapan varsa tavsiyeniz nedir?

Hanımlar merhaba eğitim araştırma hastanesinde normal doğum yapmayı düşünüyorum. Pijama takımlarını elbise olarak seçmedim. Daha önce normal doğum yapan varsa tavsiyeniz nedir?
Normal doğumda gecelik şart oluyor özellikle doğum gerçekleşmeden önce çatı muayenesi vs esnasında pijama kullanamazsınız

Kızlar 30+3’teyiz bugün tüm gün karnımda bir sağa bir sola gidip geldi dışarıdan da görünüyor, kasılma böyle bir şey mi? Normal mi? Akıntı vs yok ama korktum açıkçası var mı bunu yaşayan?
Canım o kasılma değil bebeğin hareketleri ve normal. Bazen top gibi bir yere de toplanabilir, ittirebilir.

Pijama yerine gecelik tercih etmelisin, ben ilkini normal doğurmuştum. Gecelikle çok rahat ettim. Pijamayı indirmesi toplaması sıkıntı olur.

o tosbik hareket ediyor annesi. yeri rahat muhtemelen henüz sıkışmamış oynasın dursun :KK45:
sancı çok farklı anlarsınız yaşadığınızda. bu haftalarda kasılma olsa bile düzensiz olur diye düşünüyorum. adet sancısı gibi aynen. düzenli olduğunda zaten süre tutarak anlarsınız. kasılıp sonra rahatlama geliyor.

2.de kasılmam değil hiç geçmeyen aralıksız bel ağrısı yaşamıştım. ılık duş vs aldım. yattım uzandım asla geçmedi.

bunda nasıl başlayacak artık allah bilir :)

normal doğum yapacaklar kesinlikle gecelik alın. sürekli muayene olacaksınız ama zaten hastaneye ilk yatışta size önlük giydiriyorlar. gecelik doğumdan sonra olacak. o önlükleride allah affetsin ne iğrenç ya hiçbir yerimi örtmüyor. oda kalabalık olunca rahat edemiyorsun. hepsi personel ama yine de mahremiyet rahatlık istiyor insan.
özel hastanede bana doğum başlamadan istediğimiz birşey olup olmadığını sormuşlardı. hepsinde var mı bilmiyorum. mesela dini inancınıza göre yapmak istediğiniz ritüeliniz yada mesela müslüman değilsinizdir başka din adamı ister misiniz diye sormuşlardı.
bu sefer loş ışık ve sakinlik isteyeceğim :KK48: bebeğin anne karnından doğduğu an hayata biraz sakince ve rahat gelmesini istiyorum.

Normal akıntı veya sancın yoksa normal

Gecelik tarzı almalısın birde devlette önlük verilmiyor yani benim çalıştığım hiçbir hastanede önlük vermiyorduk özeller dışında gecelik giysen daha rahat edersin

Ayy sağ olun kızlar gece boyu bu tosbikcan hiç durmadı sağa sola aşağı yukarı gitti geldi o baskıyı bi an sancı mı dedim çok korktum evham bastı hiç uyuyamadım :KK17:

Hanımlar 31 haftada kontrole giden varmı bebeklerimizin kilosu nasıldı acaba 1800 Gr dediler 31+2 de

Merhaba kızlar, bugün 30+5. Haftamız. Kontrolüm vardı bebeğin gelişimi iyi maşallah. Doktor şükürler olsun ki herşey yolunda dedi.
Yalnız doğum konusunu konuşunca moralim acayip bozuldu. Normal doğuma yönlendiriyor beni hatta bir sorun çıkmazsa kesin normal doğum olacak gibi konuşuyor ancak benim normal doğum ile ilgili ciddi travmalarım var. 29+3 haftalık iken bir bebek kaybettim normal doğum yaptım bebeği gördüm ve doğumum açılma olmadığı için çok zor geçti. Yasadiklarim bende ciddi travma olusturdu. Doktora bunu söyledim ama geri adım atmadı. Bu durum moralimi çok bozdu gerçekten. Ben sezeryan istiyorum. Ayrıca 37. Haftada bebek kuvezlik kadar küçük değilse alınabilir çünkü durdukça eski kötü deneyimim aklima gelecek. Doktor ise 38-39. Haftaları söylüyor. Ruhum iyileşsin istiyorum. Bekledikçe risk var gibi geliyor ve beklemek benim için ne kadar zor bunu kimse bilemez.
Bir de burda gördüğüm kadarı ile çoğu kişinin doktoru 32. Haftadan sonra her hafta nts demiş. Benim ki 32. Haftada çalışır raporu için gel. Kontrole 35de gel, 35den sonra nts başlayacağız dedi.
Böyle işte. Gerekirse doktor değiştireceğim.

Merhaba kızlar, bugün 30+5. Haftamız. Kontrolüm vardı bebeğin gelişimi iyi maşallah. Doktor şükürler olsun ki herşey yolunda dedi.
Yalnız doğum konusunu konuşunca moralim acayip bozuldu. Normal doğuma yönlendiriyor beni hatta bir sorun çıkmazsa kesin normal doğum olacak gibi konuşuyor ancak benim normal doğum ile ilgili ciddi travmalarım var. 29+3 haftalık iken bir bebek kaybettim normal doğum yaptım bebeği gördüm ve doğumum açılma olmadığı için çok zor geçti. Yasadiklarim bende ciddi travma olusturdu. Doktora bunu söyledim ama geri adım atmadı. Bu durum moralimi çok bozdu gerçekten. Ben sezeryan istiyorum. Ayrıca 37. Haftada bebek kuvezlik kadar küçük değilse alınabilir çünkü durdukça eski kötü deneyimim aklima gelecek. Doktor ise 38-39. Haftaları söylüyor. Ruhum iyileşsin istiyorum. Bekledikçe risk var gibi geliyor ve beklemek benim için ne kadar zor bunu kimse bilemez.
Bir de burda gördüğüm kadarı ile çoğu kişinin doktoru 32. Haftadan sonra her hafta nts demiş. Benim ki 32. Haftada çalışır raporu için gel. Kontrole 35de gel, 35den sonra nts başlayacağız dedi.
Öncelikle başınız sağolsun. Benim doktorum da normal istiyor ama ben çok korkuyorum o doktora giden arkadaşlarim ağlarsan sezeryane alıyo dedi ben ağlamayı düşünüyorum 😂 belki sizede fikir olur diye yazmak istedim.

Öncelikle başınız sağolsun. Benim doktorum da normal istiyor ama ben çok korkuyorum o doktora giden arkadaşlarim ağlarsan sezeryane alıyo dedi ben ağlamayı düşünüyorum 😂 belki sizede fikir olur diye yazmak istedim.
Teşekkür ederim 🙏🏼
Ağlama fikri benim de aklımda 35. Hafta ağlatır beni zaten böyle giderse ama tek tek doktor gezip doğum konusunda fikirlerini sorup doğru doktoru bulmak da aklımda 😂

Yani profesyonel açıdan yaklaşımını anlıyorum doktorun ama hasta psikolojisi de bu sürecin bir parçası 😔
Kaygılarınızı artırmak yerine size anlaşıldığızı hissettirecdk bir doktor lazım, ben de yerinizde olsam başka doktorlarla görüşürdüm.

Başınız sağolsun. Umarım orta noktayı bulabilirsiniz. Önemli olan sizin o an nasıl hissedeceğiniz.
Bana 31. Hafta kontrolümüzde bundan sonraki her randevuda nstye gireceğimi söyledi.31 ve 32 de nst başladık.Sonraki kontrolüm 35te.

Merhabalar. Doğum için gecelik takımı konuşulmuş . Ben 2 adet pijama takımı aldım 1 takımda beyaz fotoğraf falan çekmek için almıştım. Piyasada hiç normal bi gecelik yok 😕 Süslü dantelli incili bişey istemiyorum, doğum öncesi giyebilmek için düzgün düz bişey bulamadım hâlâ 😑

Back
X