• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Grupları 2026 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Doktorunuz özeldeyse önden gidip talebinizi belirtebilirsiniz, ben öyle yaptım. Onlar size whatsapptan veya tlf ile dönerler gününde, zaten sistemde çıkıyor, ekstra bir şey yapmanıza gerek olmayacak.
Devlette de yine tedbirli olmakta fayda var ama bildiğim kadarıyla 32. hafta herhangi bir gün verilebiliyor. Yanlış da yönlendirmek istemem.
Ozelde doktorum biraz erken gidip talep etmek en mantıklısı galiba. Teşekkür ederim🥰

Merhaba kızlar, bugün 30+5. Haftamız. Kontrolüm vardı bebeğin gelişimi iyi maşallah. Doktor şükürler olsun ki herşey yolunda dedi.
Yalnız doğum konusunu konuşunca moralim acayip bozuldu. Normal doğuma yönlendiriyor beni hatta bir sorun çıkmazsa kesin normal doğum olacak gibi konuşuyor ancak benim normal doğum ile ilgili ciddi travmalarım var. 29+3 haftalık iken bir bebek kaybettim normal doğum yaptım bebeği gördüm ve doğumum açılma olmadığı için çok zor geçti. Yasadiklarim bende ciddi travma olusturdu. Doktora bunu söyledim ama geri adım atmadı. Bu durum moralimi çok bozdu gerçekten. Ben sezeryan istiyorum. Ayrıca 37. Haftada bebek kuvezlik kadar küçük değilse alınabilir çünkü durdukça eski kötü deneyimim aklima gelecek. Doktor ise 38-39. Haftaları söylüyor. Ruhum iyileşsin istiyorum. Bekledikçe risk var gibi geliyor ve beklemek benim için ne kadar zor bunu kimse bilemez.
Bir de burda gördüğüm kadarı ile çoğu kişinin doktoru 32. Haftadan sonra her hafta nts demiş. Benim ki 32. Haftada çalışır raporu için gel. Kontrole 35de gel, 35den sonra nts başlayacağız dedi.
Böyle işte. Gerekirse doktor değiştireceğim.
Devlet hastanesine mi gidiyorsunuz devlette sanırım normal doğum politikası kaynaklı zorunlu durum olmadıkça sezaryen yapmıyorlar sanırım umarım gönlünüze göre doktor bulursunuz

Merhabalar. Doğum için gecelik takımı konuşulmuş . Ben 2 adet pijama takımı aldım 1 takımda beyaz fotoğraf falan çekmek için almıştım. Piyasada hiç normal bi gecelik yok 😕 Süslü dantelli incili bişey istemiyorum, doğum öncesi giyebilmek için düzgün düz bişey bulamadım hâlâ 😑
Ben lc den aldım normal pijama takımı dantel süs püs yok 😅 sevmiyorum sonra kullanmam yani lohusa diye ayrıca birşey almayı düşünmüyorum

Öyle mi ben burda bir çok insana 32. Haftadan sonra her hafta nts dediler diye hatırlayınca geç olduğunu düşündüm. Teşekkürler
32 de gittim kontrole iki hafta sonra gel dedi nst ye gireceksin hem dedi 34 girmiş olacağım ilk nst me yani

Kızlar çalışabilir raporu için 32+1 de gitsem sorun olur mu? Yoksa öncesinde mi gitmem lazım. 32 . Hafta tam Pazar gününe denk geliyor da.
Bir de hemoroid sıkıntısı çeken var mı? Varsa doktorunuz Krem fitil vs önerdi mi?
Benim de cumartesiye denk geliyordu pazartesi gitti 32₺2 de hemoroid maalesef benim de büyük sıkıntım bir şey önermedi bana 🥲🥲

Ben lc den aldım normal pijama takımı dantel süs püs yok 😅 sevmiyorum sonra kullanmam yani lohusa diye ayrıca birşey almayı düşünmüyorum
Yaa bakiyim ben de bi özellikle lohusa seti olarak almak istemiyorum yiyemem çünkü sonradan 😂

Kızlar çalışabilir raporu için 32+1 de gitsem sorun olur mu? Yoksa öncesinde mi gitmem lazım. 32 . Hafta tam Pazar gününe denk geliyor da.
Bir de hemoroid sıkıntısı çeken var mı? Varsa doktorunuz Krem fitil vs önerdi mi?
Malesef ki var. Doktorum Krem önerdi onu kullanıyorum geçiyor sonra tekrarlayabiliyor ama 😑

Merhaba kızlar, bugün 30+5. Haftamız. Kontrolüm vardı bebeğin gelişimi iyi maşallah. Doktor şükürler olsun ki herşey yolunda dedi.
Yalnız doğum konusunu konuşunca moralim acayip bozuldu. Normal doğuma yönlendiriyor beni hatta bir sorun çıkmazsa kesin normal doğum olacak gibi konuşuyor ancak benim normal doğum ile ilgili ciddi travmalarım var. 29+3 haftalık iken bir bebek kaybettim normal doğum yaptım bebeği gördüm ve doğumum açılma olmadığı için çok zor geçti. Yasadiklarim bende ciddi travma olusturdu. Doktora bunu söyledim ama geri adım atmadı. Bu durum moralimi çok bozdu gerçekten. Ben sezeryan istiyorum. Ayrıca 37. Haftada bebek kuvezlik kadar küçük değilse alınabilir çünkü durdukça eski kötü deneyimim aklima gelecek. Doktor ise 38-39. Haftaları söylüyor. Ruhum iyileşsin istiyorum. Bekledikçe risk var gibi geliyor ve beklemek benim için ne kadar zor bunu kimse bilemez.
Bir de burda gördüğüm kadarı ile çoğu kişinin doktoru 32. Haftadan sonra her hafta nts demiş. Benim ki 32. Haftada çalışır raporu için gel. Kontrole 35de gel, 35den sonra nts başlayacağız dedi.
Merhaba canım, yaşadıkların kolay değil gerçekten ben olsam çok geç olmadan anlayış gösterecek bir doktor arayışına girerdim. Doğum zaten stresli bir süreç daha da strese sokmaya gerek yok.

Kızlar kimsenin gözünü korkutmak istemem ama bu bebe kıyafetlerini yıkamak ütülemek amma uzun sürüyormuş minik minik bir sürü giysi iki makina çalıştırdım battaniyesi havlusu vs olunca :oops: etiketlerini kes vs bebek kıyafetlerinde niye bu kadar çok etiket olur anlamıyorum 🫠 bitmiyor…
vallahi sadece bebek değil tüm çocuk kıyafetleri öyle. hele lcw zara allahım çarşaf çarşaf :) 12 yaşında kızım hala kesip temizliyorum. mango zara online alırsanız yapışkanlı alarmda geliyor üstünde. illaki kesmeden yıkanmıyor.

tatlı telaşlar artık ne yapalım.

Selam herkese size bir şey danışmak istiyorum.ben şehir anlamında eşimin ailesine yakın oturuyorum kendi aileme şehir olarak çok uzaktayım.bende kurgu ya de korkular oluşmaya başlıyor.kayınvalide ve görümce her şeye karışacak çocuğumu sevme tarzıma büyütme tarzıma karışacak diye.gebe okuluna gittiğimde ora ücretsiz psikolog olduğunu söylemişti orası ile de görüşmeyi düşünüyorum.

Selam herkese size bir şey danışmak istiyorum.ben şehir anlamında eşimin ailesine yakın oturuyorum kendi aileme şehir olarak çok uzaktayım.bende kurgu ya de korkular oluşmaya başlıyor.kayınvalide ve görümce her şeye karışacak çocuğumu sevme tarzıma büyütme tarzıma karışacak diye.gebe okuluna gittiğimde ora ücretsiz psikolog olduğunu söylemişti orası ile de görüşmeyi düşünüyorum.
toplum olarak herkes herşeye zaten karışıyor. bunu aile yada kayınvalide gibi düşünüp kendinizi şartlamayın. siz insanlara göre acemisiniz. onlar sizden tecrübeli. bu sebeple herşeyi söyleme ve karışma hakkını kendisinde görecek. size en büyük tavsiyem. sakin kalın. evet herşeyi, bilemeyebiliriz. bazı şeyler çok yeni tecrübemiz yok. ama inanın içgüdüsel olarak zaten çoğu şeyi yapacaksınız. En başında sakin ve net sınırlarınızı belirleyin. yapamıyorum demek yerine yapabildiğim bu ve bebeğimi en iyi ben bakarım diye kendinizi sakinleştirin. ve emin olun herşeyi çok rahat yapacaksınız.
malesef karışıyorlar. siz net duracaksınız. çekinmeyin. ne içinizdekini söylemekten nede hissettiklerini anlatmaktan.
ben anneme yada kv sormak yerine çok yakın doğum yapan arkadaşlarıma sorardım. danışırdım.
sizi arkadaşlarınız yargılamaz hatta destek olur. :) baştan siz nasıl tavır koyarsanız öyle gidiyor. :KK200:

Hanımlar 31 haftada kontrole giden varmı bebeklerimizin kilosu nasıldı acaba 1800 Gr dediler 31+2 de
3 gün önce acildeki doktor 32+4 tü ama ultrasonda 34dü 2200 dedi bugün 33 olduk haftaya tekrar randevum var

Şuan bir şikayetim yok ama kızımda doğumdan sonra oldu krem kullandım geçti hiç sıkıntım olmadı şuanlık da bir şeyim yok çok şükür

Back
X