• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Grupları 2026 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar, bugün 30+5. Haftamız. Kontrolüm vardı bebeğin gelişimi iyi maşallah. Doktor şükürler olsun ki herşey yolunda dedi.
Yalnız doğum konusunu konuşunca moralim acayip bozuldu. Normal doğuma yönlendiriyor beni hatta bir sorun çıkmazsa kesin normal doğum olacak gibi konuşuyor ancak benim normal doğum ile ilgili ciddi travmalarım var. 29+3 haftalık iken bir bebek kaybettim normal doğum yaptım bebeği gördüm ve doğumum açılma olmadığı için çok zor geçti. Yasadiklarim bende ciddi travma olusturdu. Doktora bunu söyledim ama geri adım atmadı. Bu durum moralimi çok bozdu gerçekten. Ben sezeryan istiyorum. Ayrıca 37. Haftada bebek kuvezlik kadar küçük değilse alınabilir çünkü durdukça eski kötü deneyimim aklima gelecek. Doktor ise 38-39. Haftaları söylüyor. Ruhum iyileşsin istiyorum. Bekledikçe risk var gibi geliyor ve beklemek benim için ne kadar zor bunu kimse bilemez.
Bir de burda gördüğüm kadarı ile çoğu kişinin doktoru 32. Haftadan sonra her hafta nts demiş. Benim ki 32. Haftada çalışır raporu için gel. Kontrole 35de gel, 35den sonra nts başlayacağız dedi.
Böyle işte. Gerekirse doktor değiştireceğim.
Yok ya her hafta nst değil ben 30da gittim direk 34 TE gel dedi bı aksilik bişey yoksa stres yapmayın
Diğer konuya gelince ben olsam değiştirirsin doktorumu parama geçer sözüm diyip aklıma yatan bir yerde dogururdum

Başınız sağolsun. Umarım orta noktayı bulabilirsiniz. Önemli olan sizin o an nasıl hissedeceğiniz.
Bana 31. Hafta kontrolümüzde bundan sonraki her randevuda nstye gireceğimi söyledi.31 ve 32 de nst başladık.Sonraki kontrolüm 35te.
Teşekkür ederim 🙏🏼 umarım buluruz. 35den sonra nts demesi de kafa karistirici.
Yani profesyonel açıdan yaklaşımını anlıyorum doktorun ama hasta psikolojisi de bu sürecin bir parçası 😔
Kaygılarınızı artırmak yerine size anlaşıldığızı hissettirecdk bir doktor lazım, ben de yerinizde olsam başka doktorlarla görüşürdüm.
Evet ben şimdiden strese girip ağlamaya başladım mesela. Umarım ortak noktada bulusuruz ya da beni anlayacak bir doktor bulurum bakalım bu saniyeden sonra doktor değiştirmek de zor ama...

Yok ya her hafta nst değil ben 30da gittim direk 34 TE gel dedi bı aksilik bişey yoksa stres yapmayın
Diğer konuya gelince ben olsam değiştirirsin doktorumu parama geçer sözüm diyip aklıma yatan bir yerde dogururdum
Öyle mi ben burda bir çok insana 32. Haftadan sonra her hafta nts dediler diye hatırlayınca geç olduğunu düşündüm. Teşekkürler

Öyle mi ben burda bir çok insana 32. Haftadan sonra her hafta nts dediler diye hatırlayınca geç olduğunu düşündüm. Teşekkürler
32 den itibaren giriliyor ama randevu denk geldikçe
Benim denk gelmediği için ayrıca gelmene gerek yok bir aksilik olmadıkça dedi
Tüp Bebek doktorum ve çok hassas gerekse muhakkak çağırirdi 35 36dan sonra her hafta istiyorlar genelde

Merhaba kızlar, bugün 30+5. Haftamız. Kontrolüm vardı bebeğin gelişimi iyi maşallah. Doktor şükürler olsun ki herşey yolunda dedi.
Yalnız doğum konusunu konuşunca moralim acayip bozuldu. Normal doğuma yönlendiriyor beni hatta bir sorun çıkmazsa kesin normal doğum olacak gibi konuşuyor ancak benim normal doğum ile ilgili ciddi travmalarım var. 29+3 haftalık iken bir bebek kaybettim normal doğum yaptım bebeği gördüm ve doğumum açılma olmadığı için çok zor geçti. Yasadiklarim bende ciddi travma olusturdu. Doktora bunu söyledim ama geri adım atmadı. Bu durum moralimi çok bozdu gerçekten. Ben sezeryan istiyorum. Ayrıca 37. Haftada bebek kuvezlik kadar küçük değilse alınabilir çünkü durdukça eski kötü deneyimim aklima gelecek. Doktor ise 38-39. Haftaları söylüyor. Ruhum iyileşsin istiyorum. Bekledikçe risk var gibi geliyor ve beklemek benim için ne kadar zor bunu kimse bilemez.
Bir de burda gördüğüm kadarı ile çoğu kişinin doktoru 32. Haftadan sonra her hafta nts demiş. Benim ki 32. Haftada çalışır raporu için gel. Kontrole 35de gel, 35den sonra nts başlayacağız dedi.
aslında herşey yolunda gidiyor bir sorun görmemiş. çok şükür. ama şöyle düşün. zaten 36dan sonra risk olacak bir durum kalmıyor bebek açısından. ciğerleri gelişmiş gelişimi tamamlanmış oluyor. sadece kilosu az oluyor. yaşadığın kötü deneyimi çok çok iyi anlıyorum. ama her hamilelik her doğum birbirinden farklıdır. bebek bekledikçe sorun yaşayacağını düşünme. doktor bir risk görseydi kesinlikle sana bırakmazdı zaten.

Merhabalar. Doğum için gecelik takımı konuşulmuş . Ben 2 adet pijama takımı aldım 1 takımda beyaz fotoğraf falan çekmek için almıştım. Piyasada hiç normal bi gecelik yok 😕 Süslü dantelli incili bişey istemiyorum, doğum öncesi giyebilmek için düzgün düz bişey bulamadım hâlâ 😑
Aynen öyle doğru düzgün uzun giyebileceğim bir gecelik bulamadım 😬 ya yırtmaçlı ya askılı ya da kısa

32 den itibaren giriliyor ama randevu denk geldikçe
Benim denk gelmediği için ayrıca gelmene gerek yok bir aksilik olmadıkça dedi
Tüp Bebek doktorum ve çok hassas gerekse muhakkak çağırirdi 35 36dan sonra her hafta istiyorlar genelde
Anladım teşekkür ederim nts konusunda biraz içim rahatladı 🙏🏼

Doktora kaygilarimi az çok anlatabilmisimdir umarım. Umarım düşünceleri değişir.

Bu arada özel hastaneye gidiyorum ve doğum ücreti 54 bin denildi.
aslında herşey yolunda gidiyor bir sorun görmemiş. çok şükür. ama şöyle düşün. zaten 36dan sonra risk olacak bir durum kalmıyor bebek açısından. ciğerleri gelişmiş gelişimi tamamlanmış oluyor. sadece kilosu az oluyor. yaşadığın kötü deneyimi çok çok iyi anlıyorum. ama her hamilelik her doğum birbirinden farklıdır. bebek bekledikçe sorun yaşayacağını düşünme. doktor bir risk görseydi kesinlikle sana bırakmazdı zaten.

Hanımlar 31 haftada kontrole giden varmı bebeklerimizin kilosu nasıldı acaba 1800 Gr dediler 31+2 de
31+4 te gittim ben de, 1850 gr idi kilosu filan normalmiş. 35te çağırdı tekrar, NST'yi de 35.hafta itibariyle yapıyomuş doktor, güzel denk geldi dedi.

ben cumartesi gideceğim 32 kontrolüne. bana 36ya kadar 2 haftada bir gel demişti. 36dan sonra her hafta kontrol. daha nst konuşmadık. ama ben istemiyorum :KK45: doğurduğum gün 3 saat öncesi bile nstde sancım yoktu ki benim.
boşa zaman kaybı bana :KK48:

Kızlar çalışabilir raporu için 32+1 de gitsem sorun olur mu? Yoksa öncesinde mi gitmem lazım. 32 . Hafta tam Pazar gününe denk geliyor da.
Bir de hemoroid sıkıntısı çeken var mı? Varsa doktorunuz Krem fitil vs önerdi mi?

Kızlar çalışabilir raporu için 32+1 de gitsem sorun olur mu? Yoksa öncesinde mi gitmem lazım. 32 . Hafta tam Pazar gününe denk geliyor da.
Bir de hemoroid sıkıntısı çeken var mı? Varsa doktorunuz Krem fitil vs önerdi mi?
bende cumartesi gideceğim. 32+1 oluyor. Ama ben sgklı değilim. sistemden görünmediği için işyerime sorun olmayacak.
Eğer e nabızdan vs görünecekse cumadan gidin bence

Bir de hemoroid sıkıntısı çeken var mı? Varsa doktorunuz Krem fitil vs
bende cumartesi gideceğim. 32+1 oluyor. Ama ben sgklı değilim. sistemden görünmediği için işyerime sorun olmayacak.
Eğer e nabızdan vs görünecekse cumadan gidin bence
Ben sgklyim. Erken gideyim dediğiniz gibi. Sıkıntı olmasın. Teşekkür ederim

Bir de hemoroid sıkıntısı çeken var mı? Varsa doktorunuz Krem fitil vs

Ben sgklyim. Erken gideyim dediğiniz gibi. Sıkıntı olmasın. Teşekkür ederim
Doktorunuz özeldeyse önden gidip talebinizi belirtebilirsiniz, ben öyle yaptım. Onlar size whatsapptan veya tlf ile dönerler gününde, zaten sistemde çıkıyor, ekstra bir şey yapmanıza gerek olmayacak.
Devlette de yine tedbirli olmakta fayda var ama bildiğim kadarıyla 32. hafta herhangi bir gün verilebiliyor. Yanlış da yönlendirmek istemem.

Kızlar kimsenin gözünü korkutmak istemem ama bu bebe kıyafetlerini yıkamak ütülemek amma uzun sürüyormuş minik minik bir sürü giysi iki makina çalıştırdım battaniyesi havlusu vs olunca :oops: etiketlerini kes vs bebek kıyafetlerinde niye bu kadar çok etiket olur anlamıyorum 🫠 bitmiyor…

Son düzenleme:
Beni yanlış anlamayın ama tibbi olarak bir gereklilik yoksa bence bebek kendi vaktini beklesin. Anne karninda geçirdiği bir gün bile gelisimi için önemli diye düşünüyorum. Ki siz haftalardan bahsediyorsunuz. Günümüzde bebekler erken geliyor veya doktorlar en ufak bir açılma gördü mü suni sanciyla doguma gidiyorlar. Kendine güvenen bir hekim bulmuşken normalle devam edin ve süreci tamamlayıp dogum sancılarını bekleyin derim ben.. 2.bir çocuk düşünürseniz sezeryandan sonra normal doğum yaptıracak bir hekim bulmakta çok zorlanirsiniz orası da var

Back
X