• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Grupları 2026 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Peki aşağı doğru hareket ettikçe sizde de rahimde baskı oluyor mu? Ya da ben mi öyle hissediyorum bilemiyorum 🤔
aşırı oluyor. sürekli tuvalete gidiyorum. birden canım yanıyor :)
Ama doktora özellikle sordum. Rahim ağzı kapalı uzunluk gayet iyi korkacak birşey yok dedi.
Sadece artık rahat oturamıyorum. Genelde ayakta durursam rahat oluyor. Sürekli gün içinde kalkıp dolaşıyorum.

Selam kızlar. Ben de 27+2 oldum. Baya bir agirlastim. 13 kilo aldım sanırım. Ama iştahım çok azalmaya başladı. Ya sıcaklardan ya da göbüşten. Sıcaklar haricinde her şey dayanılır gibi şu an ama. Sıcak beni çok zorluyor🥺normalde de sıcak seven biri değilim. Hamilelikte daha da zorladı. Gecenin bir yarisi boynumdan gogsume ter içinde uyanıyorum. Allah kolaylık versin ne diyelim🥰

Selam kızlar. Ben de 27+2 oldum. Baya bir agirlastim. 13 kilo aldım sanırım. Ama iştahım çok azalmaya başladı. Ya sıcaklardan ya da göbüşten. Sıcaklar haricinde her şey dayanılır gibi şu an ama. Sıcak beni çok zorluyor🥺normalde de sıcak seven biri değilim. Hamilelikte daha da zorladı. Gecenin bir yarisi boynumdan gogsume ter içinde uyanıyorum. Allah kolaylık versin ne diyelim🥰
Ben de 27+3’teyim 🥰 kesinlikle benim de iştahım azaldı hem sıcaklardan hem de mideye baskı oluyor biraz bişi yiyince hemen şişmiş hissediyorum.

Allah hepimize kolaylık versin 😊

Biz de 27+1 olduk. Ben de akşamları biraz fazla yersem hemen nefes darlığı oluyor göbeğim patlayacakmış gibi hissediyorum. O yüzden öğlen besleyici yiyip akşamları daha hafif yemeye çalışıyorum. 10 kilo aldım şimdiye kadar. Benimki geçen haftaki kontrolde baş gelişti, çok erken dönmüş gibi geldi ayakları kaburgamda hep. Daha çok yer değiştirir herhalde vakit çok.

Kızlar benim 2.aşımın vakti geldi 22 de tetanoz aşısı oldum sanıyordum ama e nabiza baktığımda tdap yani 3 lü aşıyı vurduklarini gördüm ama uzmanlar önce tetanozu , 28 den sonra tdap i öneriyorlar burdaki sağlık ocağı neden böyle bir şey yaptı ,sizin uygulamanız nasıl oldu 2.aşıyı vurdurmali miyim üstelik bunu kendim bakınca görüyorum bana bilgi de verilmedi

Biz de 27+1 olduk. Ben de akşamları biraz fazla yersem hemen nefes darlığı oluyor göbeğim patlayacakmış gibi hissediyorum. O yüzden öğlen besleyici yiyip akşamları daha hafif yemeye çalışıyorum. 10 kilo aldım şimdiye kadar. Benimki geçen haftaki kontrolde baş gelişti, çok erken dönmüş gibi geldi ayakları kaburgamda hep. Daha çok yer değiştirir herhalde vakit çok.
Korkmayın benim de her kontrolde değişiyor bi makat geliş bi baş geliş çok yer değiştiriyorlar 🌸

Kızlar benim 2.aşımın vakti geldi 22 de tetanoz aşısı oldum sanıyordum ama e nabiza baktığımda tdap yani 3 lü aşıyı vurduklarini gördüm ama uzmanlar önce tetanozu , 28 den sonra tdap i öneriyorlar burdaki sağlık ocağı neden böyle bir şey yaptı ,sizin uygulamanız nasıl oldu 2.aşıyı vurdurmali miyim üstelik bunu kendim bakınca görüyorum bana bilgi de verilmedi
Daha öncesinde tetanoz aşısı olduysanız şimdi 3lü yapıyorlar bana o şekilde yapıldı. Ama haklısınız aşının türü hakkında bilgi verilmeliydi.

Herkese merhaba bebek bakım ürünlerim kaldı alınacak bir tek hangi markayı tercih ettiniz yada edeceksiniz siveno incia ecowell ve mustela listemdekiler

Daha öncesinde tetanoz aşısı olduysanız şimdi 3lü yapıyorlar bana o şekilde yapıldı. Ama haklısınız aşının türü hakkında bilgi verilmeliydi.
Yok daha önce aşı olmamıştım jinekoloji derneğinin sitesinde ilk td yani tetanoz difteri aşısı sonra tdap boğmacali aşı öneriliyor.Bende uygulamayı tam tersi yapmışlar e nabiza bakınca farkettim Perşembe günü doktoruma soracağım bakalım ne diyecek

Yok daha önce aşı olmamıştım jinekoloji derneğinin sitesinde ilk td yani tetanoz difteri aşısı sonra tdap boğmacali aşı öneriliyor.Bende uygulamayı tam tersi yapmışlar e nabiza bakınca farkettim Perşembe günü doktoruma soracağım bakalım ne diyecek
Ben sizin deneyiminiz sonrasında enabıza girdim bana doğru uygulama yapılmış mı diye bakmak için. enabızda, aile hekimliğinin birden fazla ve farklı günlerde girişler yaptığını gördüm. nedenini sordum, doktor bana "Gebe izlem yapılmış olup bu konuda bilgilendirme yapılması zorunlu değildir, rahatsız oluyorsanız başka birime geçiş düşünün" dedi :D
doktora soru sormak ne haddimize galiba, öyle mi? sinirim zıpladı. gitmediğim gün için neden ziyaret etmişim gibi giriş yapıyor ki? her ziyaret için biz eczanede fark ödemiyor muyuz? belki de yanlış biliyorumdur ama aile hekimimden block yediğim için sizinle konuşmak istedim :))

Evet ben de tetanoz diye gittim üçlüyü vurduğunu söyledi. O an aile hekimine söylediğimi ama hemşireye söylemediğini fark ettim. Takipli doktorum tetanoz demişti dedim deseydiniz vururdum sağlık bakanlığı yönergesi değişmiş böyle yazıyor önce üçlü sonra tetanoz dedi. 🤷mecbur bı sonraki sadece tetanoz olacak

Benim de aynı şekilde yapıldı 2.dozu da daha dün oldum. Doktorum da böyle söylemişti daha doğrusu ilk dozu olacağım zaman tdap olacaksın demişti ikinci doz için bişey dememişti

Bende de daha önce olup olmadığımı sormadan tdap yaptılar, bir sorun olacağını düşünmüyorum. Doktorum da onay verdi

Siz soyleyince baktım banada iki kez aynı adı yapılmış gorunuyor
1000240969.webp

Herkese merhaba bebek bakım ürünlerim kaldı alınacak bir tek hangi markayı tercih ettiniz yada edeceksiniz siveno incia ecowell ve mustela listemdekiler
Ben siveno aldım herşeyi şampuan emzik temizleyici çamaşır deterjanı masaj yağı ve pişik kremi ilk bebeğim daha önceden tecrübem yok ama araştırdım fiyat olarak da mantıklı geldi siveno aldım bakalım cildiyle alakalı bir sıkıntı olmazsa inşallah devam ederim. Bez ne aldınız siz peki bende ona karar veremedim mofix mi sleepy mi alayım

Cok ilginç takip ettiğim doktorlar ilk tetanoz sonra tdap öneriyor bunlar neye göre kimin kafasına göre yapılıyor anlamış değilim.tdap in 27 den sonra yapilmasinin nedeni de bogmacanin antikorunun çocuğa geçmesi ve onunda bir nevi aşılı dogmasiymis bize erken yapıldığı için çocuğa da antikor geçmedi yanlış anlaşılmasın asla aşı karşıtı değilim ama bilgi kirliliği var bebeklerimizi gözümüzden sakiniyoruz bu şekilde rastgele uygulamalar beni korkutuyor doktorlarima sorup sizi de bilgilendirecegim 2.dozu da ona göre olacağım

Ben siveno aldım herşeyi şampuan emzik temizleyici çamaşır deterjanı masaj yağı ve pişik kremi ilk bebeğim daha önceden tecrübem yok ama araştırdım fiyat olarak da mantıklı geldi siveno aldım bakalım cildiyle alakalı bir sıkıntı olmazsa inşallah devam ederim. Bez ne aldınız siz peki bende ona karar veremedim mofix mi sleepy mi alayım
Bez ben Molfix premium alacaktım o değişmiş smart fit olmuş sizdiriyormus sleepy ekolojik alacağım ama sleepyde ileri numaralarda sizdiriyormus onada ozaman bakarız artık.

Bende siveno aldım her şeyi bezi de molfix aldım inşallah sıkıntı yaşamam

Cok ilginç takip ettiğim doktorlar ilk tetanoz sonra tdap öneriyor bunlar neye göre kimin kafasına göre yapılıyor anlamış değilim.tdap in 27 den sonra yapilmasinin nedeni de bogmacanin antikorunun çocuğa geçmesi ve onunda bir nevi aşılı dogmasiymis bize erken yapıldığı için çocuğa da antikor geçmedi yanlış anlaşılmasın asla aşı karşıtı değilim ama bilgi kirliliği var bebeklerimizi gözümüzden sakiniyoruz bu şekilde rastgele uygulamalar beni korkutuyor doktorlarima sorup sizi de bilgilendirecegim 2.dozu da ona göre olacağım
Nasıl yani , bana 24. Haftada başladı aile hekimi TDB aşısı yapılacak diye. Doktorum 29a kadar beklememi söyledi o yüzden 29da yaptırdım. Çok şaşırdım şu an , 24 te yaptırsam bi işe yaramayacaktı demekki😑

Back
X