2026 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar özellikle sezeryan olanlar kanamanız ne alemde benim 18.günüm bugün 10.günde kanamam azalarak bitmişti dün durup dururken sarımtırak bir kanama başladı tekrar hafif ağrımda oldu bugün leke şeklinde devam ediyor normal mi bu durum ağır iş yapmadım ama doğumdan sonra ilk günler kendime hiç bakamadım çok hareket ettim iç dikişlere zarar vermiş olabilir miyim
Normal canım öyle bitmiş gibi olup sonra tekrar başlayabiliyor benim 25. Günde bitti ama ara ara gelip gidiyordu sonlara doğru aynı şekilde korkma 🙏🌸

İyi akşamlar.bebişleriniz burnunu nasıl temizliyorsunuz birde ne kadar süre ule timizluyorsunuz.serum fizyoloji sıkıp aspiratör ile çekiyordum ama sanki serum fizyoloji içune akıyor gibi.burde bebeğinizin nefesleri hızlendığı oluyor mu...

Serum fizyolojik boğazına kaçsa da yutsa da sorun yok olabilir normal. Biz de burnuna damlatıp biraz bekleyip aspiratör ile çekiyoruz. Nefesleri evet acıkınca ya da sinirlenince hızlanıyor panik halinde gibi 😊😊

Normal yatıp uyurken ağlamıyor aslında. Sadece emzirmeye çalışırken savaş veriyoruz ilk 10 dk tutmaya çalışmasıyla geçiyor. Tutunca çok güzel de tutuyor aslında. Güzelce emiyor bir dk kadar. Sonra ağlayıp bırakıyor. Ama sanırım çok yoğun bir süt gelmediği için sinirleniyordu. Biraz sütüm arttı gibi bu sabah. Çok şükür 20şer dk emdi ama hep elimle sağarak destek oldum. Böyle böyle sütüm artınca daha iyi tutacak sanırım. Tecrübelerim bu şekilde 2 günlük bebeyle 😂
Gayet yolunda gidiyor her şey süper gidiyorsun taze anne tebrik ederim 😍♥️ zamanla artacak merak etme 🙏 memeyle kavga bizde de hala oluyor muhtemelen akış azalınca sinirleniyor 😊

Grupta yavaş yavaş çoğunluk doğurdu hepinize sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Allah. Doğum bekleyenlere de sağlıklı doğumlar diliyorum 🙏🦋🧿 Biz 40 günlük olduk bugün çok şükür 🌸 doğum sonrası 40. Günde kadın doğuma doktor kontrolüne mutlaka gidin kızlar. Dün gittim vajinal ultrasonla doğum sonrası yumurtalıklara rahmin durumuna bakıyor. Emzirmek âdet olmanı engeller ama gebe kalmanı engellemez dikkat dedi 😊 D vitamini ve takviye verdi. Ben bir de bestlak damla kullanıyorum bir de eczanede humana diye bir emzirme çayı gözüme çarptı dün aldım bakalım deneyeceğim

Benim doktorumda önermedi emebiliyorsa emsin dedi ama ben riske atmak istemedim ve günde 2 kere 30 ml mama veriyorum hipp marka kullanıyorum biberon kullanmıyorum şırıngayla veriyorum
Biz de hipp aldık. Bebeğim resmen rahatladı. Çocuk açlıktan huysuzlanıyormuş. Aktif emse de, çişi kakası olsa da doymayabiliyormuş demek ki.. O rahatlayınca ben de rahatladım, her emzirme sonrası sağım yapıyorum umarım sütüm tekrar artar.

Bu arada böyle şeylere hiç inanmazdım ama sadece bi kere misafirlerimizi uğurlamaya çıktım uzun yoldan geldiler diye ve sonra sütüm azaldı…

Gayet yolunda gidiyor her şey süper gidiyorsun taze anne tebrik ederim 😍♥️ zamanla artacak merak etme 🙏 memeyle kavga bizde de hala oluyor muhtemelen akış azalınca sinirleniyor 😊
Bugün 2 sağım yaptım 5’er ml geldi. Dediğim gibi sabah da biraz emmişti. Ama sol memeden gelen süt hafif kahverengi. Sanırım kan karışıyor. Ben yine de emziriyorum hir sorun olur mu bilen varmı

Bugün 2 sağım yaptım 5’er ml geldi. Dediğim gibi sabah da biraz emmişti. Ama sol memeden gelen süt hafif kahverengi. Sanırım kan karışıyor. Ben yine de emziriyorum hir sorun olur mu bilen varmı
Ben doğumun ertesi günü doktora emmekte biraz zorlanıyor daha alışamadı demiştim de doktor sence yeni doğmuş bir bebekten çok şey beklemiyor musun zamanla öğrenecek demişti 😂 haklıymış, her gün daha iyiye gidiyor, hala başta memeyi tutarken savaş veriyor ama o da düzelecek inşallah.
Sağımdaki miktar bebeğin emdiği miktarla aynı olmuyor, sütüm az diye düşünmeyin. Sağmasanız rengini görmezdiniz normalde, bence bir sorun olmamalı ama yine de sebebini doktora sorardım ben.

Kan olabilir benim ilk gün kanamıştı hastanenin makunesi ile sağdığımda...sağma derecesini düşürün bence kanlı süt içmesin..

Biz de hipp aldık. Bebeğim resmen rahatladı. Çocuk açlıktan huysuzlanıyormuş. Aktif emse de, çişi kakası olsa da doymayabiliyormuş demek ki.. O rahatlayınca ben de rahatladım, her emzirme sonrası sağım yapıyorum umarım sütüm tekrar artar.

Bu arada böyle şeylere hiç inanmazdım ama sadece bi kere misafirlerimizi uğurlamaya çıktım uzun yoldan geldiler diye ve sonra sütüm azaldı…
Bir dönem benim de çok azalmıştı
Çişli bez 5-6 adet oluyordu.
Sonra sütüm az gibi geldi .
Çoğaltmak için tüm tuşlara bastım😂
Her gün öğünlerde dereotu tükettim
Taze üzüm yedim. Öğlen 1 şişe malt içeceği içtim. Kuru dut kaynatıp suyunu içtim sonra tanelerini yedim.
Her gün 3-4 adet iyi kalite hurma ye dedi doktorum onu yedim.
Gün içinde kuruyemişlerden oluşan bir tabak hazırladım hep yanımda duruyor. Fırsat buldukça onları yiyorum.
Bir de 3.5 lt su içmeye çalışıyorum.

Bir dönem benim de çok azalmıştı
Çişli bez 5-6 adet oluyordu.
Sonra sütüm az gibi geldi .
Çoğaltmak için tüm tuşlara bastım😂
Her gün öğünlerde dereotu tükettim
Taze üzüm yedim. Öğlen 1 şişe malt içeceği içtim. Kuru dut kaynatıp suyunu içtim sonra tanelerini yedim.
Her gün 3-4 adet iyi kalite hurma ye dedi doktorum onu yedim.
Gün içinde kuruyemişlerden oluşan bir tabak hazırladım hep yanımda duruyor. Fırsat buldukça onları yiyorum.
Bir de 3.5 lt su içmeye çalışıyorum.
Benimde azaldı.peki süt arttı mı..yoksa 6 ayı bırak 2.ayı göremeden süt bitecek

Dışarı çıkınca süt mü azalıyormuş.😓

Ben doğumun ertesi günü doktora emmekte biraz zorlanıyor daha alışamadı demiştim de doktor sence yeni doğmuş bir bebekten çok şey beklemiyor musun zamanla öğrenecek demişti 😂 haklıymış, her gün daha iyiye gidiyor, hala başta memeyi tutarken savaş veriyor ama o da düzelecek inşallah.
Sağımdaki miktar bebeğin emdiği miktarla aynı olmuyor, sütüm az diye düşünmeyin. Sağmasanız rengini görmezdiniz normalde, bence bir sorun olmamalı ama yine de sebebini doktora sorardım ben.
Sanırım ben emzik vermek gibi bir hataya düştüm… Emziği aşırı güzel emiyor ve memeyi reddediyor. Çok nadir güzel tutuyor memeyi. Şu an rengi de sarardı maalesef sağdığımı veriyorum sadece… Nasıl düzelticez bilmiyorum

Benimde azaldı.peki süt arttı mı..yoksa 6 ayı bırak 2.ayı göremeden süt bitecek
Öyle düşünmeyin sütünüzün arttığını düşünün hep. Bende fayda etti. Özellikle dereotu ve taze üzüm en çok süt yapan 2 besinmiş.

Kızlar süt için bol bol ten teması da önemli. Kokusunu bol bol içinize çekin. Emme anında elleri çıplak olsun bebeğin ve memeye dokunsun. Bunlar kesinlikle hormonlar üzerinde çok etkili. Bol su için ve yedikleriniz içerisinde ödem atıcı etkisi bulunan gıdalar var mı ona da dikkat edin. Sütün kalitesi proteinle artar. Bol protein alın. Çiğ soğan ya da sarımsak ve ya acı baharatlar sütün tadını etkileyebilirmiş bebek meme reddi yapabilirmiş bundan dolayı bile ona da dikkat edebilirsiniz. Bir de saat başı emzirmeye çalışın 1 buçuk saati geçmesin. Bebek ne kadar memede durursa süt o kadar artar. Hiçbiri olmuyorsa bestlak damla seçeneğini deneyebilirsiniz. Bunlar benim ilk bebeğimde emzirme danışmanımın da tavsiyeleriyle yaptıklarımdı. Sütün niteliğine de niceliğine de çok olumlu katkıları oldu. Bu tempo 1 yada 2 ay sürecek aslında sonrasında zaten süt de bebeğin emme süreci de rutine dönüşecek

Grupta yavaş yavaş çoğunluk doğurdu hepinize sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Allah. Doğum bekleyenlere de sağlıklı doğumlar diliyorum 🙏🦋🧿 Biz 40 günlük olduk bugün çok şükür 🌸 doğum sonrası 40. Günde kadın doğuma doktor kontrolüne mutlaka gidin kızlar. Dün gittim vajinal ultrasonla doğum sonrası yumurtalıklara rahmin durumuna bakıyor. Emzirmek âdet olmanı engeller ama gebe kalmanı engellemez dikkat dedi 😊 D vitamini ve takviye verdi. Ben bir de bestlak damla kullanıyorum bir de eczanede humana diye bir emzirme çayı gözüme çarptı dün aldım bakalım deneyeceğim
Bizimde 40 mız çıktı bugün🤩🤩🤩

Sanırım ben emzik vermek gibi bir hataya düştüm… Emziği aşırı güzel emiyor ve memeyi reddediyor. Çok nadir güzel tutuyor memeyi. Şu an rengi de sarardı maalesef sağdığımı veriyorum sadece… Nasıl düzelticez bilmiyorum
Mamayı hazırla . Bebeği emzirir pozisyonuna al. Memeyi bebeğe düz verme. Memeyi kavra yukarı tut mamayı göğüs ucuna az akıt ağzını iyice açınca Bebeği kafadan tutup memeye yapıştır bak nasıl emiyor. Arkadaşlar emzirme polikliniğine gittiğinizde size bunu 5 dk da yaptırıyor..Mutlaka gidin bebekleriniz ve kendiniz için gidin💞 sonra o emsin sen izle süt artışını doyuşunu memenin nasıl boşaldigini. Ayrıca bende emzik veriyorum meme reddi yapmaz emzik . Biberon yapar . Biberon olmadığı sürece için çok kolay

Mamayı hazırla . Bebeği emzirir pozisyonuna al. Memeyi bebeğe düz verme. Memeyi kavra yukarı tut mamayı göğüs ucuna az akıt ağzını iyice açınca Bebeği kafadan tutup memeye yapıştır bak nasıl emiyor. Arkadaşlar emzirme polikliniğine gittiğinizde size bunu 5 dk da yaptırıyor..Mutlaka gidin bebekleriniz ve kendiniz için gidin💞 sonra o emsin sen izle süt artışını doyuşunu memenin nasıl boşaldigini. Ayrıca bende emzik veriyorum meme reddi yapmaz emzik . Biberon yapar . Biberon olmadığı sürece için çok kolay
Dediğinizi denedim çok kez kesinlikle sanki ağzını dikmişler gibi asla açmıyor… Göğüs ucumu beğenmiyor gibi. Silikon uçla denediğimde alacak gibi oluyor ama onu da ben beceremiyorum çıkıp duruyor. Bi de ona alıştırmak da istemiyorum… Bilmiyorum ya. Dün sütüm yoktu bugün de göğsüm aşırı doldu çok sızlıyor ama çocuk ememiyor. Her gün farklı bi sorun ortaya çıkıyor vallahi şaştım ya annelik cidden delilik…

Kızlar benim çocuk bozuk herhalde emmiyor… 3 kere emip anında duruyor. Sonra ağzından çıkarıp ağlıyor tekrar da almıyor. Napcam?
Biz 10 günlük olduk. Hala memeyle savaşıyor. Hatta solu çok güzel kavrıyor. Sağ ters kalıyor. Nasıl sinirleniyor görmeniz lazım. Orayı sırf meme ucundan uyarılsın diye vermeye çalışıyorum. Genelde sağıyorum. Memede uyuyakalıyor. Tam doymuyor. Mesela uyutup yatırıyprum. Yarım saate acıkıyor. O zaman sağdığım sütü veriyorum. Ayrıca doktor 30 ml dedi ama biz 60 90 aeası veriyoruz. Hepsini içince uyuyor. Demek ki doymuyormuş çocuk dedik. Yani sizde kendi doğrusunu bulursunuz 😃
Her bebek farklı. Aynı annenin bile her bebesi farklı.

Back
X