• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Grupları 2026 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz

• Ankete Katılan
    84
Paramedik önlisans diplomam var. Kendi bölümümün yanında ikinci öğretim olarak okumuştum. İkinci öğretim olduğu için dönem stajlarım saat 17-23 arasında oluyordu. Bu sebepten bana denk gelen ameliyatların %90ı planlı sezaryen oldu 😂 çok fazla doğum izledim. Bana soracak olursanız acil sezaryen olmadığı sürece spinal tercih edilmeli 🤭
Canım ben de spinal istiyordum ama anneannem oyle olma ,korkunc bel agrilari bas agrilari yapiyor diyor ,yine de spinal istiyorum. Ama genel anesteziyi neden önermedin onu da cok merak ettim ,sence neden olmamalı 🧐

Benim şu an var o tip kovalardan. Bi kere içinde su varken dediğiniz gibi üstüne bastık katlandı bütün akşam koltuğun altından bezle su temizlemiştik😂
kovaya gayri ihtiyari kolunu koyuyorsun o zaman katlanıyor bir anda özellikle babaannesi anneannesiyle yıkarken oldu😬

Canım ben de spinal istiyordum ama anneannem oyle olma ,korkunc bel agrilari bas agrilari yapiyor diyor ,yine de spinal istiyorum. Ama genel anesteziyi neden önermedin onu da cok merak ettim ,sence neden olmamalı 🧐
Ben geçen yaz myom ameliyatı geçirdim. Kapalı myom ameliyatıydı. 1 gece hastanede kaldım. O gece çok berbat geçti. Anesteziyi vücudumdan istifra ederek attım sürekli baygın gibiydim. 3-4 gün boyunca hatta 1 hafta diyebilirim oturduğum yerde uyuyakaldim o anesteziyi vücudum hemen atamadı. Yani tabi herkesin bünyesi farklı herkes farklı şekilde atıyor. Sadece kendimle ilgilendiğim için bir şekilde geçti ama şimdi bebiş olacak zor olur diye düşünüyorum ben

Bu da benim göbüş güncellemem, 24 ten sonra aşırı şiştim ödemlendim yüzüğüm olmuyor terliklerim olmuyor. Yarın şeker yüklemesine gideceğim nasipse. Ben de rüyalarımda hep erken doğum görüyorum Allah korusun bebeklerimizi.

Eklentiler

• DA7414B5-17F3-47D8-8335-EBE49780BD54.webp
    DA7414B5-17F3-47D8-8335-EBE49780BD54.webp
    52 KB · Görüntüleme: 51
Bütün zorlukları bir kenara bırakırsak (ayılma vs) sen ilacı aldıktan hemen sonra bebeği dakikalar içinde çıkarmak zorundalar ilaç bebeğe gitmeden bebek çıkmış oluyor. Spinalde böyle bir sorun yok rahat rahat kesiyorlar düzenli bir şekilde. Sonradan dikişler de daha kolay atılıyor. Belki sosyal medyada görmüşsündür sezaryende yanlışlıkla bebeğin cildini de kesenler var 🫢 acil durumda tabiiki genel tercih edilmeli ama spinal rahatlıktır 🤌🏻💕

Ben geçen yaz myom ameliyatı geçirdim. Kapalı myom ameliyatıydı. 1 gece hastanede kaldım. O gece çok berbat geçti. Anesteziyi vücudumdan istifra ederek attım sürekli baygın gibiydim. 3-4 gün boyunca hatta 1 hafta diyebilirim oturduğum yerde uyuyakaldim o anesteziyi vücudum hemen atamadı. Yani tabi herkesin bünyesi farklı herkes farklı şekilde atıyor. Sadece kendimle ilgilendiğim için bir şekilde geçti ama şimdi bebiş olacak zor olur diye düşünüyorum ben
Ben maalesef farklı zamanlarda farklı sebeplerden dolayı çokça anestezi almak durumunda kaldım. Gerçekten sersemlestiriyor insani doğru,bunun yaninda ben bir de cok duygusal davranıyorum ,sıkılıyorum o halimden de ,tam doğurduğum gün oyle bir ruh hali icinde bulunmak istemiyorum. Zaten hic aklımın ucunda yoktu anneannem cok diretti ama yuksek ihtimalle istemeyeceğim bir sey:KK12:

Paramedik önlisans diplomam var. Kendi bölümümün yanında ikinci öğretim olarak okumuştum. İkinci öğretim olduğu için dönem stajlarım saat 17-23 arasında oluyordu. Bu sebepten bana denk gelen ameliyatların %90ı planlı sezaryen oldu 😂 çok fazla doğum izledim. Bana soracak olursanız acil sezaryen olmadığı sürece spinal tercih edilmeli 🤭
Belden iğne korkutuyor artık beni bir süre bel ağrısı da oluyor ondan mı değil mi bilmiyorum da ama.acaba genel nasıl olur diye düşünmeue başladım ama öyle acele kesiyorlar felan o da riskliymiş
Ben oldum canım. Ekim annesiyim ama 🤭
Süreci anlatır mısın acaba? Süreleri ile 🤗

Belden iğne korkutuyor artık beni bir süre bel ağrısı da oluyor ondan mı değil mi bilmiyorum da ama.acaba genel nasıl olur diye düşünmeue başladım ama öyle acele kesiyorlar felan o da riskliymiş

Süreci anlatır mısın acaba? Süreleri ile 🤗
Hiçbir şey hatırlamıyorum 😞 sadece ameliyathanedekiler çok anlayışlıydı çok tatlıydı. Ayılır ayılmaz da acımı hatırlıyorum 🥹 harici bir şey hatırlayamıyorum 😞

Kızlar merhaba,

Göğüs pompası olarak ne almayı düşünüyorsunuz?

En popüler sanırım lansinoh ve momcozy..
İlk bebeğinde deneyip memnun kalanlar varsa, biz ilkkez anne olacaklara da tavsiyede bulunurlarsa ne güzel olur 🙏🏻

Şimdiden teşekkürler

Bütün zorlukları bir kenara bırakırsak (ayılma vs) sen ilacı aldıktan hemen sonra bebeği dakikalar içinde çıkarmak zorundalar ilaç bebeğe gitmeden bebek çıkmış oluyor. Spinalde böyle bir sorun yok rahat rahat kesiyorlar düzenli bir şekilde. Sonradan dikişler de daha kolay atılıyor. Belki sosyal medyada görmüşsündür sezaryende yanlışlıkla bebeğin cildini de kesenler var 🫢 acil durumda tabiiki genel tercih edilmeli ama spinal rahatlıktır 🤌🏻💕
Anladim canım teşekkürler 🙏🏻
Allah korusun o aceleyle oluyor demek🥺
Yok ya ben de istemiyorum genel.
Spinalden korkum da yok zaten ,öyle istiyorum
Sadece o belden igne cok acıtan bir sey değildir umarim
Igne fobim asla yok ama bazi yerler igne icin cok can yakıcı gibime geliyor .

Ananenin dedigi gibi olmaz buyuk ihtimal. Cunku isinin ehli olmayan birileri belden dogru yere dogru sekilde yapmayinca bir sure bel agrisi olabiliyormus evet. Ama dogru teknikle yapildiginda cok konforlu spinal. Bas agrisi kismi da birazcik psikolojik olabilir diye dusunuyorum ilk anesteziyi atana kadar genel anestezide de herkeste oluyor ben hatta kafein icmistim bol bol atabilmek icin. Ananen nasil biri bilmiyorum ama benim ki duydugu herseyi kendinde yasayabilir 😅

Kızlar merhaba,

Göğüs pompası olarak ne almayı düşünüyorsunuz?

En popüler sanırım lansinoh ve momcozy..
İlk bebeğinde deneyip memnun kalanlar varsa, biz ilkkez anne olacaklara da tavsiyede bulunurlarsa ne güzel olur 🙏🏻

Şimdiden teşekkürler
Tecrübem yok ama indirime girdiğinde momcozy aldım ,en olumlu yorumlar ondaydı. Diğerleri ya damlatma ya da çabuk bozulma yapmis diye okudum, yine de bilemiyorum kullanıcı hatası kaynakli mi acaba.
Bir de herkes momcozyden maksimum cikti aldik digerlerine gore diyordu. Eller serbest olmasi ,3 farklı sağım modu ve bebegin emme ritmine yakın olması, 9 farkli çekim gücü gibi özellikleri de vardi ,aklima yatti ,umarim memnun kalırım tabi 🤷‍♀️

Ananenin dedigi gibi olmaz buyuk ihtimal. Cunku isinin ehli olmayan birileri belden dogru yere dogru sekilde yapmayinca bir sure bel agrisi olabiliyormus evet. Ama dogru teknikle yapildiginda cok konforlu spinal. Bas agrisi kismi da birazcik psikolojik olabilir diye dusunuyorum ilk anesteziyi atana kadar genel anestezide de herkeste oluyor ben hatta kafein icmistim bol bol atabilmek icin. Ananen nasil biri bilmiyorum ama benim ki duydugu herseyi kendinde yasayabilir 😅
Ben de kotu gececegine inanmıyorum, doktorumun tecrubesine de cok güveniyorum.
Anneannem yakınındaki iki kişiden örnek verdi ,ikisi de müthiş derecede panik insanlar ,o kadar panik olunca psikolojik olarak mi kötü oldular diye de düşündüm.
Bir de ben cok dik başlıyım ,kendi bildiğimden pek sapmam ,anneannem tam bir tecrübe kadın ,dedikleri hep dogru cikar ,o yuzden dedim sabit fikirlilik mi yapiyorum bir durup dinlemeli miyim acaba 😁
Her halükarda spinale daha yakınım, doktorum neye ok derse o olacak en son ,en hayirlisi olur umarım 🌸

Kızlar bende de ödem olmaya başladı ya sanırım buna katlanıcaz büyük oğlumda da tam 24 haftalıkken başlamıştı bunda da ayak bileklerim şişti tatil dönüşü Bi baktım davul gibi olmuş

Ya niye hareket etmiyo takıntısı bende de var deli gibi😄 genelde sabah durgun akşam çok hareketli oluyo tokken yani

Manuel ana kucağı alıcam hatta bi arkadaşımda var kullanmıyorsa isticem onu🤗 puset i de bilmiyorum bakıcaz

Ayy bizim beşiğimiz geldi 🤭 kurup bi bakıp kaldırcaktık. Kurarken çok zorlandığımız için sanırım sökmicez. Üstüne bir çarşaf serip depoya kaldırmayı düşünüyorum 🥹 Bi doğurasım gelmedi değil 🤣

Eklentiler

• IMG_5345.webp
    IMG_5345.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 30
Ben de kotu gececegine inanmıyorum, doktorumun tecrubesine de cok güveniyorum.
Anneannem yakınındaki iki kişiden örnek verdi ,ikisi de müthiş derecede panik insanlar ,o kadar panik olunca psikolojik olarak mi kötü oldular diye de düşündüm.
Bir de ben cok dik başlıyım ,kendi bildiğimden pek sapmam ,anneannem tam bir tecrübe kadın ,dedikleri hep dogru cikar ,o yuzden dedim sabit fikirlilik mi yapiyorum bir durup dinlemeli miyim acaba 😁
Her halükarda spinale daha yakınım, doktorum neye ok derse o olacak en son ,en hayirlisi olur umarım 🌸
Tamamen şans ve bünye meselesi ya. Kimine normal doğum kolay geliyo kimine epidural/spinal kimine genel. Bi de o gün el becerisi yüksek olan hemşirelere/doktora denk geliriz inş 🙏🏻✨💕

Hiçbir şey hatırlamıyorum 😞 sadece ameliyathanedekiler çok anlayışlıydı çok tatlıydı. Ayılır ayılmaz da acımı hatırlıyorum 🥹 harici bir şey hatırlayamıyorum 😞
Ay çok da albenisi yok o zaman.bwn uyuyup uyanıp herşey bitmiş şekilde bebeğimle ilgilenebileceğimi sanıyorum.etkileri uzun süre geçmiyormuş sanırım 😟 şimdi olsa hangisini tercih ederdiniz ?

Back
X