• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    150
Hahhahaha napayım kız kimsem yok anne baba ayrı gurbetteyim eşim var annemi isterdim ama gelemiyor maalesef kayınvalidem de yaşlı zaten tek seçenek ya eşim ya tek doğurup çıkcam🥹
Allah yardımcın olsun kuzum o açıdan düşünmedim ben tabi ne bilim burda herhalde içeri hamileden başka kimseyi almiyolar içeri bilmiyorum ki alsalar bile eşimin heyecanı beni geçer o açıdan tek bile gitmek daha mantıklı benim için tabi yasamadigimiz için bilmediğimiz bı olay belki de birine ihtiyacım fazlasıyla olacak belirsizlik aslında herşey 🥲

Allah yardımcın olsun kuzum o açıdan düşünmedim ben tabi ne bilim burda herhalde içeri hamileden başka kimseyi almiyolar içeri bilmiyorum ki alsalar bile eşimin heyecanı beni geçer o açıdan tek bile gitmek daha mantıklı benim için tabi yasamadigimiz için bilmediğimiz bı olay belki de birine ihtiyacım fazlasıyla olacak belirsizlik aslında herşey 🥲
Kötüyü çağırmak yok herşey çok güzel olucak Allah'ın izniyle 🥹

Yeni yeni yapmaya başladım cidden faydası olduğuna da inanıyorum zaten bi haftadır aşırı sırt ağrım vardı gece uyutmuyordu 2 gün acemi işi plates yaptım topla kendi kafamdan hareketler sırt ağrım azaldı ki doğum için bacak pelvis vs. kuvvetlendirici birşeyler yapınca o da kolay olur herhalde bir de bizim gebe okulundaki ebe sancılar başlayınca 30 dklik araliklara ininceye kadarki süreci evde kendiniz geçirin hastanenin stresini yaşamayın gidince açılmada fazlalaşmiş olur ve hastane süreci azalmış olur dedi evde sıcak duş almak kendi mahremiyetin içinde zorlukları çekmek hastanedeki stresten daha iyiymiş öyle de yapabilirsek ne ala 🥴 umarım hepimizin ki kolay ve vaktinde olur da bebislerimize en güzel şekilde kavuşuruz
Katılıyorum 👍🏻 iki doğumumda da öyle yaptım, suyum gelir gelmez ılık duşa girdim ve uzun süre orada kaldım
İlk doğumda 4 ikincisinde 6 cm açıklık ile hastaneye gittim
Evde bu süreci geçirmek çok daha konforlu
Not: gittiğim bir doğum eğitiminde suyunuz geldi ve rengi berrak ise paniklemeyin evde sancınızı çekebilirsiniz sancı aralığı 5 dk ya düştüğünde hastaneye başvurun
O zamana kadar vaktiniz var demişlerdi.
Ayrıca Sancı başladığında korku da kalmıyor o an bir güncelleme geliyor insana bebeğini sağ Salim kucağına almanın dışında başka hiç birşeye odaklanamıyor insan,
Zamanında ve kolay doğumlarımız olsun herbirimizin 🤲🏻

Katılıyorum 👍🏻 iki doğumumda da öyle yaptım, suyum gelir gelmez ılık duşa girdim ve uzun süre orada kaldım
İlk doğumda 4 ikincisinde 6 cm açıklık ile hastaneye gittim
Evde bu süreci geçirmek çok daha konforlu
Not: gittiğim bir doğum eğitiminde suyunuz geldi ve rengi berrak ise paniklemeyin evde sancınızı çekebilirsiniz sancı aralığı 5 dk ya düştüğünde hastaneye başvurun
O zamana kadar vaktiniz var demişlerdi.
Ayrıca Sancı başladığında korku da kalmıyor o an bir güncelleme geliyor insana bebeğini sağ Salim kucağına almanın dışında başka hiç birşeye odaklanamıyor insan,
Zamanında ve kolay doğumlarımız olsun herbirimizin 🤲🏻
Yaa bunları senden de duymak çok rahatlatıcı oldu 🫶 Çok teşekkürler tecrubeli olduğun için bı sorum olacak biliyorsundur belki dogum şeklini neye göre önceden belirliyorlar mesela son suyun geldi sancılandin gittin hastaneye normal doğum diye bı anda sezaryen derler mi yoksa önceki kontrollerinde belli olur mu yani aslında demek istedigim şu dedigimiz gibi açılma olsun diye evde bekledik ama en son raddede hastaneye gittigimiz de o an gelişen bi durumla sezaryen olman gerekirse onun için geç kalınmış olunmaz di mi yani bebeğin kanala inme durumu var ya o açıdan

Kizlar ilk dogumum vajinaldi ben de tabiki nispeten deneyimli olmama ragmen korkuyorum ama size tavsiyem hareketli olmaniz , doguma hazirlik egitimi almaniz nelerin sizi bekledigini bilmeniz, Hypnobirthing kitabini okumaniz pozitif dogum hikayelerinj dinlemeniz hayal etmeniz dogumda ne kadar akişta, kabullenmis ve korkmadan bedeninize guvenerek eslik ederseniz o kadar hizli açilirsiniz ben bunu net deneyimledim.

Dogum kismi cogunlukta en kolay kisim yani ikinma kismina gelince bir sekilde cikiyor uzun suren ve zorlayan kisim genelde açilma kismi iste orasi icin hazirlanmanizi tavsiye ederim
İzleme izleme, hamile kalmadan önce izliyordum bende ama şimdi resmen travma gibi geliyor hemen geçiyorum hahaha 😄 bilmiyorum doğurcaz bi şekilde bakalım 😄😄😄

Hahhahaha napayım kız kimsem yok anne baba ayrı gurbetteyim eşim var annemi isterdim ama gelemiyor maalesef kayınvalidem de yaşlı zaten tek seçenek ya eşim ya tek doğurup çıkcam🥹
Ben de gurbetteyim canim ilk dogumumda esim benimliydi iyi ki oyle olmus cok destek oldu kendimi guvende hissettim ve ben ikindikca adam büyüledi sen bunu nasil yapiyorsun diye inanamadi😂😂

Back
X