• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    150
Bir şekilde olucak ama bakalım gün geçtikçe korku dahada artıyor geçenlerde ağladım hatta eşime dedim ya doğumda ölürsem filan diye 😂Allah yardımcımız olsun bir şekilde çıkacak bu bebişler
Hiç stres yapmayın, o an olup bitecek inşallah, ben ilkinde çok düşünüp çok stres yapmıştım. Hiç de düşündüğüm ya da planladığım gibi olmadı, normal doğumdan sezaryene dönüp kısa sürede bitmişti, bira ağrı acı oluyor ama o da analığın cilvesi 🥲🙂

Hiç stres yapmayın, o an olup bitecek inşallah, ben ilkinde çok düşünüp çok stres yapmıştım. Hiç de düşündüğüm ya da planladığım gibi olmadı, normal doğumdan sezaryene dönüp kısa sürede bitmişti, bira ağrı acı oluyor ama o da analığın cilvesi 🥲🙂
Rahatladım biraz 😂

Kızlar doğumdan korkan var mı ben gibi 🥹
Ben de ben de🤦🏻‍♀️ hatta son anda doktor dese de sezaryana dönse diye geçiriyorum bazen içimden sonra da suçlanıyorum kendi kendime.
Bir de birkaç yıl önce ablamın doğumuna girme gibi bir hataya düştüm, niye böyle bi şey yaptıysam her anına şahidim.kimse de dememiş sen girme😁

Ben de ben de🤦🏻‍♀️ hatta son anda doktor dese de sezaryana dönse diye geçiriyorum bazen içimden sonra da suçlanıyorum kendi kendime.
Bir de birkaç yıl önce ablamın doğumuna girme gibi bir hataya düştüm, niye böyle bi şey yaptıysam her anına şahidim.kimse de dememiş sen girme😁
Ayyyy iyi cesaret valla ben eşimi istiyorum yanımda bakalım doktorum alırsa 😂

Benimde kendi doktorum baktı sıkıntı görseydim göndercektim dedi çok şükür görmedi 1 saat sürdü bence doktorunuza bir sorun sonra isterseniz başka doktora da görünün bende takipli hastasıyım ama önemli detaylı ultrason baştan savma yapamaz yani
Anladım teşekkür ederim olmadı başka doktora tekrar baktırırım 🥰

Günaydın canlar nioli yağı kullanan var mı benim enfeksiyon geri geldi sanırım 10 gün önce fitil vermişti doktor geçirdi şimdi yine başladı çok da dikkat ediyorum nioli yağını duymuştum ama hamilelikte kullanılıyor mu bilmiyorum çekilir gibi degil bu enfeksiyon randevuma da 10 gün var daha
Evet kullanılıyor bende kullandım

Canım ben kamera olarak xiaomi aldım . Bi arkadaşım kamerasından memnun değil eşim teknolojik aletlere çok düşkün önce ona aldırdı kullan memnun kalırsan biz alalım dedi hahaha baya memnunmuş benimki öyle kuyuda duruyor ama
Bu arada Allah’ım gülme gelcek şimdi aspiratör hangisiydi ahahaha bende bunlar çok karışıyor yok buhar temizleyici siterilazetör mü ne karıştırıyorum hepsini hahsjsjsjd
Model vs paylaşır mısın🥰

Eklentiler

• IMG_2903.webp
    IMG_2903.webp
    12 KB · Görüntüleme: 15
Yaaa benim detaylı usg mi kendi doktorum yaptı yapıyormuş yani 10 ,15 dakika sürdü acaba hep kendisinin takipli hastası olduğum için mi her seferinde renkli usg ile bakıyor zaten ama çok kısa sürdü sanki kafama şüphe düştü. Yaşadığım şehirin en iyi doktoru diye ona gidiyorum herkes çok memnun başka doktora daha mı gitsem acaba
Özel klinik mi hastane de mi yaptırıyorsunuz

Arkadaşlar merhabalar ;

Bugün itibari ile 20 haftalık gebeyiz. Bebeğimin cinsiyeti erkek ve sağ böbreğinde yaklaşık 19 mm genişleme olduğu ve böbreğin geri kalan dokusunda da kist kist oluşmaya olduğu söylenildi. Solda da genişleme olduğu ve takibinin yapılacağı şuan için müdahale gerekecek bir durum olmadığı söylenildi. Doktorumuz sağ böbreğe şant(stent) takalım diyor.

Nıpt testi de yaptırdık temiz çıktı.

Sizler hamileliğiniz de bu ve buna benzer anne karnında bebekte böbrek genişlemesi ile karşılaştınız mı ? Nasıl bir yol izlediniz, nasıl bir tedavi yapıldı ? Doğum gerçekleştikten sonra nasıl müdahale oldu yoksa kendiliğinden mi geçti ?
Devletteki perinatolog bebeğimin kalbinde parlaklık olduğunu ancak ense kalınlığı ve burun kemiği normal olduğunu, günde 5 kadından 3 üne ya kalpte parlaklık ya da böbrekte genişleme var deyip gönderiyorum demişti. Kendi kadın doğum doktorum ısrarla bu parlaklığın down sendromu riski yaptığını, fetal yaptırmam gerektiğini ve bebeğini aldırman için 2 haftanın kaldığını (22.haftamda) söyleyerek çok korkutmuştu. Hemen kadın doğum doktorumu değiştirdim. Şimdiki doktorum geçici bi durum olabilme ihtimali var, burnu ensesi gayet yerinde duruyo takip edelim dedi.

Sizinde farklı doktor görüşü almanızı tavsiye ederim 🌸

Özel klinik mi hastane de mi yaptırıyorsunuz
Özel klinik doktorum en başından belli aynı kişi ayrıca usg yapıyor ama hep zaten tekli usg ile bakıyordu her muayenem 10,15 dakika sürüyor detaylı içinde gidince omurgası dahil her şeye baktı dikkat ettim çünkü karşı tvde vizede izletti ama herkesin 1 saat sürünce ben şaşırdım niye az baktı diye ayrıca fetal dnamı da aynı doktora vermiştim en başından dikkatlı olduğu için mi di düşünüyorum yaşadığım şehirde daha iyisi yok çünkü çok araştırarak gittim

Özel klinik doktorum en başından belli aynı kişi ayrıca usg yapıyor ama hep zaten tekli usg ile bakıyordu her muayenem 10,15 dakika sürüyor detaylı içinde gidince omurgası dahil her şeye baktı dikkat ettim çünkü karşı tvde vizede izletti ama herkesin 1 saat sürünce ben şaşırdım niye az baktı diye ayrıca fetal dnamı da aynı doktora vermiştim en başından dikkatlı olduğu için mi di düşünüyorum yaşadığım şehirde daha iyisi yok çünkü çok araştırarak gittim
Benimki de özel klinik ama detaylı usg ücretlenmesi farklı oluyor.
Normalde 20 dk, 30 dk baktığı da oluyor doktorumun ama denildiği gibi detaylı 1 saati geçiyormuş doktor bahsediyordu arada.

Benimki de özel klinik ama detaylı usg ücretlenmesi farklı oluyor.
Normalde 20 dk, 30 dk baktığı da oluyor doktorumun ama denildiği gibi detaylı 1 saati geçiyormuş doktor bahsediyordu arada.
İşte burda bakam pek yok olmadı devlet hastanesine gidip ordan kayıt açtıracağım birde orası baksın ☺️

Canım doktorunun perinatolog ünvanı var mı yoksa Op.Dr mu ?
Çünkü perinatolog olmak için 3 sene onun okumak gerekiyormuş bazıları sadece sertifika alıyormuş ama onların imza yetkisi bile olmuyormuş. Benim doktorum bende bakıyorum ama benim o kadar yetkim yok demişti op.dr kendisi. Normal bi doktorsa bakar ama bi perinatolog kadar incelemeyebilir

Kizlar ben Mart olarak burdayım ama Şubat annesi olabilme ihtimalim yüksek hem ikiz hem de ilk bebeğimin 2 yıl oldu yapali doğum u sezeryande ikizlerde sezeryan olacak 36-37 de bı sorun olmazsa inşallah olur demişti doktorum 24kasimda daha net bisiler söyler o da takribi 17subata denk geliyor bı kontrole gideyimde 24kasimda yazarım size yine bu arada ikizlerde benimle yakın tariholan varmı kızlar doktorunuz ne dedi

Back
X