Alınan bazı kan testlerinden biri bu aşıların vücudumuzda var oluşuyla alakalı
Şöyle ki aşılar hakkında çok fazla açıklama var evet ama bir noktada hâlâ yeterli açıklama aslında yok bazı profesörler kesinlikle yapılmaması taraftarında. Bazı ülkelerde rutin olarak yapılıyor aşı takvimine dahil özel değil neden bizde de rutin değil diyerek yaptırmıştım sonuçta menenjit ölümcül bir hastalık Allah korusun diyordum ama yurt dışında yapılanlar ve bizim ülkemizde yapılanlar arasında fark varmış aslında. Ben aşı karşıtı değilim aşı takvimine dahil tüm aşıları da bebeğime yaptıracağım ama o aşılarla kıyasla menenjitler hâlâ yeni sayılabilir aşılar. Menenjite yakalanma ihtimali de çok düşük, bir tedbir olarak vurdurmak istedim kızımda sonuçta ihtimal düşük de olsa var ama birçok hastalığa yakalanma ihtimalimiz zaten yok mu? Rotayı yaptırmak istiyorum o çok yaygın ve ishali durdurmak zor yeni doğmuş bir bebeğin yakalanması ve tölere etmesi bence zor bir virüs bu arada rota yaptırıp yakalanan örneklerde var çevremde. Allah korusun yakalanacaksa bile hafif atlatır umudu ile yaptıracağım ağızdan damla şeklinde o zaten.