Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Tamamlayıcı sağlık sigortanızın olması bile güzel . 105 çokmuş gerçekten . Benim de kafam karıştı doktoruma devam etmek istiyorum ama sigorta anlaşması yok . Yazdığı ilaçları bile ücretli almış oluyorum . Kayseri’de yaşayan varsa doktor önerisi alabilirim

Arkadaşlar merhaba bugün 7+1 deyim kalp atışı duyduk fakat dün başlamak üzere ve bugün daha fazla olarak kanamam oldu doktorum kanama alanı görmedi bugün ki kontrolde eve gelince pijamam batacak kadar oldu doktorum endol fitil yapmamı söyledi şuan kahverengi durmuş gibi ama korkuyorum başına gelen var mı ne tavsiye edersiniz

Eveet çok haklısınız tek soru işaretim var, doktor hanım biraz mesafeli gibi, ama belki ben çok heyecanlıydım ondan öyle geldi. Cumartesi ikinciye randevuya gideceğiz bakalım

Hanımlar merhaba,
Sağlık sigortası konusunda bazı yanlışlıklar var sanırım aklımızda olsun diye ben kendi bildiklerimi yazayım.
Son 3 yıldır çocuk istediğimiz için biz sağlık sigortamızı doğum teminatlı yaptırıyorduk. Son 2 yıldır da tüp bebek ile tedaviye devam ediyoruz ama tabiki sigorta bunu karşılamıyor. Öncelikle şunu söylemeliyim ki hamile kaldıktan sonra yapılan herhangi bir sigorta sizin doğumunuzu karşılamaz. Aksini söyleyen sizi dolandırıyor demektir. Ayrıca kimi şirketler de tam teşekküllü doğum teminatı için en az iki yıldır kendisinden sigorta yaptırma şartını koşuyor. Yani sigorta poliçenizi iyi okuyun zira adı doğum sigortası olup koşullarında doğumun gerçekleşmesi ile ilgili tek bir cümle geçirmeyen poliçeler var.

Kızlar selam ben 2 yıllık evliyim eşimle hemen çocuk düşünmüyorduk ama belli olmaz eğer hamile kalırsam sigortayla uğraşmayalım diye 2 yıldır Anadolu sigorta tamamlayıcı sigorta yaptırdım ama doğum teminatı da eklettim. Bu sene sigortada 3. Senem ben çok sigorta araştırdım hepsi 1 sene beklemenizi istiyor ve ondan sonra tedavi ve doğumunuzu karşılıyor. Anadolu sigorta 3 ay bekleme süresi veriyor 3 ay sonra hamile kalabilirsin diyor. Velhasıl tamamlayıcı sigorta yaptırsanız ve doğum teminatı eklerseniz de bu 1 sene sonrasını kapsar çoğu sigortada. Sigorta yaptırmak isteyenler gebeyken yapılan sigortalar var muayene ve doğumu kapsayan Google'a hamilelik özel sigortası yazıp araştırabilirler ama fiyatı tamamlayıcı ya göre daha yüksek diye biliyorum bilginize :)

Eklentiler

• Screenshot_20251003-000911.webp
    31,6 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_20251003-000837.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 13
Yani hamileyken yapılan sigortaları araştırıp teklif alabilirsiniz belki hastanenin verdiği fiyattan uygundur 20-30 bin bile uygun olsa faydanıza

Doktor bana gece yatmadan 2 sabah aç 1 akşam aç 1 tane verdi. Günde 4 tane yani ama ben sadece gece 1 tane alıyorum bulantım olmuyor sabah.
Ben de gece 1 tane alıyorum ama şu an bulantidan uyuyamadım leblebi yedim mesela. Artirsam nasıl olur bilmiyorum doktor da bir şey demedi o konuda

Kızlar herkese selam, daha önce buraya yazmıştım şimdi tekrar benzer bir konu.sat 20 Ağustos.
19 eylülde 318 olan beta hcg 3 günde 1640 a çıkmıştı arkasına da keseyi gördük çok şükür. Sonra doktor bazı testler istedi içinde beta hcg de vardı 1640 olan değerim 8 günde 6200 e çıkmış, doktor biraz yavaş yükselmiş dedi. Bu durumu yaşayan oldu mu 5+6 da yaptırmıştım testi şu an 6+1 deyim. Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim

Selam kızlar, bende şükür 6. Haftadayım keseyi ve bebeği gördük ama kalp atışı için doktorum erken henüz dedi. Birde ben amerikada yaşıyorum burda ilk muayene Vajinal yapılıyormuş birde şaşırdığım şu oldu smear testide yaptı oda zorunluymuş Türkiye’de böyle bi uygulama var mı korktuğum için çok yaptırmak istemedim ama zorunlu dedi yaptım. Birde 10. Haftada cinsiyet öğrenebilirsiniz dedi kandan bakılan bi genetik test ile. Şimdilik benim durumlar böyle :)

Yani maddi durumına bağlı tabiki ama bana aşırı aşırı aşıtı geldi

Merhaba
Yukarda bir arkadaş daha yazmış, hamileyken yapılabilen sigortalar var; yani normal sigorta süreçlerinden ayrı ilerliyor ve maalesef ücretleri biraz yüksek. Bir tanıdığım hamileyken bunlardan birini yaptırdı ve hiçbir sorun yaşamadı, şu an kızı 4 yaşında ama her sigortanın böyle bir paketi yokmuş. Yukardaki arkadaşın söylediği gibi hamilelik özelinde sigorta paketi araştırmaları gerekiyor

Merhaba, benim doktorum kese göründükten sonra beta hcg yaptırılmasının bir anlamı yok; artık kalp atışı için iki hafta bekleyeceğiz demişti

Yani maddi durumına bağlı tabiki ama bana aşırı aşırı aşıtı geldi
Bizim hamileliğin yarısı bu yıla diğer yarısı 2026ya kaydığı için sigorta teminatım dolmuyor gibi küçük bir hesap yaptım ama baya aşırı, bunda hemfikiriz. Hastane acıbadem ve evimin karşısında yürüyerek gidebiliyorum, her güzelin bir sorunu var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…