- Konu Sahibi denizzehra
-
- #2.361
Fetal DNA için yukarıda yazmıştım canım intergen firmasında 11.500'e anlaştım ben bakılabilecek tüm genetik hastalıklara bakılıyor doktorum gerek görse fetal DNA yerine taşıyıcılık testi önerirdi zaten fetal DNA çok daha kapsamlı bir test 120-150 tane genetik veya yapısal hastalığa bakılıyorM Mucizelerimiz &denizzehra
Kızlar merhaba, az önce konuştum hastane ile. Bahsettikleri taşıyıcılık testi, 5li tarama testiymiş, sma talasemi kistik fibrozis dmd gibi hastalıkların taşıyıcısı mıyım diye kan alınıp bakılıyormuş. Fetal dna kromozomlara yapısal ve sayısal bakıyormuş ancak bu test direkt full genoma bakıp tek gen hastalıklarının taşıyıcılığını tespit etmek içinmiş. Anne bir hastalıkta taşıyıcı çıkarsa, testten babaya da yapılıyormuş; gebelik sonlandırılmak istenmiyor ise de doğum sonrası tedavi için hazırlıklı olunuyor, onun için biz artık herkese öneriyoruz; hatta akrabalık ya da akrabalarda hastalık durumu varsa daha geniş bir test öneriyoruz dediler.
Eşime sağlık ocağında sma talasemi bakılmıştı negatifti dedim ama devletin baktığı bütün genler değilmiş, bu hepsiymiş.
Testin fiyatı 23.500tl… şimdilik teşekkür edip kapadım. Fetal dna testi de 22.000tlymiş.
Akşam eşimle görüşeceğim ama bilemedim gerekli mi. Biraz problem yokken problem aramaya benziyor gibi, hastalık varsa da önden öğrensem ne olacak ki diye düşünüyorum
Ayyy erkek bebekte ağızda metal tadı oluyor diye çok duymuştumMerhaba bugün 7+2 yim. Dünden beri ağzımda metal tadı var yemekten sonra ağzımda ekşi bir tad oluyor buda yeni başladı. Varmı yaşayan?
Merhaba ikiz gebemisiniz acaba kaç haftalıklarAyyy erkek bebekte ağızda metal tadı oluyor diye çok duymuştum
Ayyy erkek bebekte ağızda metal tadı oluyor diye
Merhaba medical parktan memnun muydunuz? Hangi doktora gittiniz ? Bende doktor araştırıyorumdsBen herşey dahil Keçiören Medical parkta 85bine anlaştım. Aslında biraz beklemek istiyordum ama şehir hastanesi beni çok yordu. Her gittiğimde farklı doktor. Biri iki gün sonra gel diyor biri niye şimdi geldin kan almam 4 gün sonra gel dedi. Diğeri degerlerin sınırda artmış yani bilemiyorum gibi olumsu konuştu. Diğeri zorla ultrasonda baktı asistanı kese gördü tebrik etti hocası çok erken şuan kistte olabilir ne kesesi hmm kese için erken aslında falan. Soru soruyorum cevap yok kafayı yiyecektim. Her gittiğimde 3bin ödememek için paket aldım. Olumsuz bir durumda kalan parayı o zamana kadar yapılan tetkikleri düşerek geri iade ediyorlar mantıklı geldi. Doktorum çok iyi bu arada. Bülent beye gidiyorum. Rahatlattı daha önce bana hamile kalmadan önce kadın doğum uzmanlari senin sağ yumurtalığın tembel polipte var bunu alalım sen ilaç kullanmak zorundasin hamile kalmak için Eylül'de gel hormon testi yapalım demişti. Yani o kadar olumsuz konuşuyorlar ki devlettekiler doktorum gayet sağlıklısın demesi yetti. Gerisi artık nasip işi.
Benim de sivilcelerim çıktı, doktora da gittim. 12. Haftaya kadar hiçbir ilaç veremiyorlar; 12. Hafta dolduktan sonra gidebilirsiniz o zaman öneriyorlarmışKızlar merhaba ben de 9. Haftadayım ama boynumda yüzümde sivilceler oldu pütür pütür sizde durumlar nasıl benim canımı sıkıyor bu durum geçer mi de bilmiyorum bir şey de kullanmıyorum korkumdan bir de kaşık ağrılarım devam ediyor ara ara sizin nasıl
Çatlak için 4-5. Aydan sonra kullanılıyormuş.Arkadaslar ben daha 6.haftadayim ama catlak olmasin diye neler surdunuz kullandiniz birde yuzumu temizlemek icin bir jel ve gunes kremi arastriyorum sizlerin doktora sorupta kullandiginiz urunler var mi
Kayserideyim ben siz nerdesiniz ki bilgi icin tesekkurlerÇatlak için 4-5. Aydan sonra kullanılıyormuş.
Ben dermatolog ile görüştüm yüzüm için bioderma sensibio temizleyici kullanıyordum ona devam edebileceğimi söyledi. Nemlendirici olarak cerave önerdi. Güneş kremi olarak da mineral filtreli olmalıymış. Bioderma nude mineral filtreli güneş kremi önerdi ama o benim egzamalarımı tetikledi maalesef, aldım ama kullanamadımkeşke yakın oturuyor olsanız da versem denemeniz için, pahalı da bir krem; bir kere kullandım kaldı.
Hangi doktora gidiyorsunuz kayseri deKayserideyim ben siz nerdesiniz ki bilgi icin tesekkurler
Gökalp onerHangi doktora gidiyorsunuz kayseri de
Ben tüp bebek gebesiyimHangi doktora gidiyorsunuz kayseri de
Sanirim sizde kayseri siz kime gidiyorsunuzHangi doktora gidiyorsunuz kayseri de
Memorialde mi o acıbademde miGökalp oner
Ben dünyam hastanesüne gidiyorumSanirim sizde kayseri siz kime gidiyorsunuz
Merhaba evet.7 haftalık olduk.6+4 te ikisinide duyduk.Ama bizim ki tüp bebekMerhaba ikiz gebemisiniz acaba kaç haftalıklarbende biri 7+1 kalp atışını net duyduk karından diğer bebiş 6+3 kalp atışını göremedi henüzz
Sistem hastanesi dünyama bagliMemorialde mi o acıbademde mi
Ben dünyam hastanesüne gidiyorum
Hangi doktor sizinkiMemorialde mi o acıbademde mi
Ben dünyam hastanesüne gidiyorum
Ya bir de şeffaf akıntı oldum ben çok yani şu 2 3 gündür akıntım baya arttı çamaşırımı ıslatıyor baya sizde de var mı böyle bir şeyBenim de sivilcelerim çıktı, doktora da gittim. 12. Haftaya kadar hiçbir ilaç veremiyorlar; 12. Hafta dolduktan sonra gidebilirsiniz o zaman öneriyorlarmış
Ya bir de şeffaf akıntı oldum ben çok yani şu 2 3 gündür akıntım baya arttı çamaşırımı ıslatıyor baya sizde de var mı böyle bir şeyBenim ilk gebeligimde yüzümde kocaman kocaman kahverengi lekeler oldu. Hatta görenler ilk kez bu kadar çok görüyorum iyileşmez falan da dedi ama doğumdan bir kaç gün sonra geçti.
Sizin de hormonlardan oluyor. Oynamayın iz yapmasın, geçer.
Benim de 28 temmuz başka bir arkadaşında aynıydı çoğalıyoruz gruptaBenim de son adet 28 temmuz9+6 sat a göre ama ultrason 2gün ileride 10+1 yani şuan
Bülent yirci hocaya gidiyorum. Bir tanıdığım ona gidiyor ve memnundu. Benim henüz yeni olduğu için bir yorum yapamıyorum vallaMerhaba medical parktan memnun muydunuz? Hangi doktora gittiniz ? Bende doktor araştırıyorumds
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?