Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Cinsiyeti belli olan anneler bebeğinizin kesesinin içerisinde bebeğiniz hangi yönde idi ve cinsiyetiniz ne söyleyebilir misiniz acaba

Kızlar ben bugün ikili taramaya girdim. Doktor ölçümlerde bir sıkıntı görmedi. Ondan dolayı fetal DNA yaptırmayacağım. 20. Hafta için detaylı ultrason randevusu oluşturduk.
Bende dün 2li için kan verdim usg de sıkıntı çıkmadı. Ama yğne de fetal öneriyorum dedi. Ama ben yaptırmak istemedim

Usg de sıkıntı olmayıp kanda olabiliyor mu acaba

Doktoruma sormadım henüz ama senin doktorun önermemiş nedenini söyledi mi. Bende emin olamadım.
Bana yıllar önce doktorum ameliyatların eskisi gibi olmadığını, daha steril ve güvenli olduğunu o yüzden artık tetanoz aşısına ihtiyaç duyulmadığını söylemişti. Benim doktorum hem özeldeydi hem de sezeryan olacağım kesindi.

Distopik Başkalarının kararlarını etkilemek istemem. Sonuçta doktorum da kendi düşüncelerini söyledi. Herkesin şartları farklı olabilir.

Doktoruma sormadım henüz ama senin doktorun önermemiş nedenini söyledi mi. Bende emin olamadım.
Ben de henüz sormadım ama ben daha önce işim sebebiyle iki kere olmuştum tam yıllarını hatırlamıyorum. Ama o kadar ağır geçirdim ki ikisinde de, 10 gün kolumu kıpırtadamadım boynuma kadar ağrısı vardı. 2 gün ateş yaptı. Bunları sağlık ocağındaki ebeye söyleyince, mutlaka doktorunuza bunu söyleyin belki yaptırmayın ya da sadece tek doz olsun der dedi. Ben de böyle bir bilgi paylaşmış olayım.

Kızlar selam 11 haftads artık alttan değil üstten muayene yapılır değil mi. Rahatsız oluyorum çok
Benim eski doktorum 10. Haftaya kadar alttan muayene etti ve rica etmemize rağmen eşimi içeri almadı, özel hastane bizimki de. Normali bu sanmıştım. Sonra içime sinmediği için doktor değiştirdim, yeni doktor karından baktı direkt ve daha ben içeri geçerken eşimi davet etti buyrun diye. Bence de tamamen doktor tercihi bu. Ama doktorlar da bizim tercihimiz, ben buna da takıldım değiştirdim kendimi rahat hissedemedim o doktorun yanında.

Kızlar bu arada grip aşısı da öneriyorlar, bu hafta doktoruma soracağım. Sizden yaptıran oldu mu?

Kızlar selam 11 haftads artık alttan değil üstten muayene yapılır değil mi. Rahatsız oluyorum çok

Selam
Karından ultrasonla baktırabilirsiniz
Ben ilk defa tam 5 haftalıkken doktora gittim
O zamandan beri neredeyse her hafta gidiyorum ve hep karından bakılıyor
Sadece bebek küçükken bazı ultrasonlarda bebeği daha iyi görmek için idrar torbası dolu olsun isteniliyor
13.- 14. haftalardan sonra her ultrasonda idrar torbası dolu olmadan da çok rahat gözüküyor

Bana tam 14 haftalıkken %90 kız denildi
Başta bebiş göstermedi, kordonu bacaklarının arasına almış
Sonra kalktım, biraz yürüdüm, geri geldim
Bebeğin pozisyonu değişmiş ben hareket edince
Uzun uzun baktı ve %90 kız dedi
Bundan önceki haftalarda kesin olarak söylememişti ama bebek çok hareketli olduğu için ve o bölgesinde çıkıntı olduğu için erkek olabilir demişti
Ben iki doktora gidiyorum ikisi de aynı şeyi söylemişti ama doktorumun erkek olabilir dedikten sonra söylediği şey şuydu kızlarda o bölgede ödem oluyormuş o yüzden belli bir zamana kadar kızlar erkek gibi gözükebiliyormuş
Önümüzdeki haftalarda tekrar bakacak ama %90 kız ve değişeceğini düşünmüyorum dedi

Ben geçen hafta indirime girdiği için Ebebek’ten Babybjörn marka ana kucağı aldım
Cumartesi satın aldım, pazartesi geldi
Anne yanı beşik olarak da Chicco’dan Next2Me Forever almayı düşünüyorum
Onda da Chicco’nun kendi sitesinde sepete ekleyince 10 bin ₺ indirim var

Cinsiyeti belli olan anneler bebeğinizin kesesinin içerisinde bebeğiniz hangi yönde idi ve cinsiyetiniz ne söyleyebilir misiniz acaba

Bebeğin kese içerisindeki pozisyonu her kontrolde değişebiliyor canım
Bir hafta gittiğimizde kafasını gördüğümüz yerde bir sonraki gidişimizde ayakları olabiliyor

Bende dün 2li için kan verdim usg de sıkıntı çıkmadı. Ama yğne de fetal öneriyorum dedi. Ama ben yaptırmak istemedim

Usg de sıkıntı olmayıp kanda olabiliyor mu acaba

Ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiği düzgün olsa da kandan bakıldığında hastalık çıkabiliyormuş
Sadece ultrasonla belli olmuyor demişti doktorum

Bana da en son gittiğimde 12+2 de gittim en son, eş aşağıda , zaman zaman lekelenme yaşayabilirsin dedi . Şimdi korkuyorum hiç bir şey yaşamadım ama.
Merak etmeyin,o tekrar çıkabiliyor ,bana da ılık nde öyle dediler sonralarda geri dediler düzelmiş eşi ,hiç morelinizi bozmayın insanı inceleye inceleye de paronaya ediyorlar ,sanırım bu yuzde Avrupa 3 den fazla ultrason almiyor

Her kontrolde değişti bu zamana kadar 2 haftada bir gittim ,asla da inanmıyorum kese şekli kalp atışı,Çin takvimi ,yüzük testi kişisel fikrim tabi.simdi ama göbek şekli ileriki aylarda erkek de sivri kız bebekte gerçekten daha yuvarlak,

Kızlar mide bulantınız ne durumda
Benim hafiflemişti ama yine arttı
Gün içinde sürekli midem bulanıyor yemek kokusu aldığım an kendimden geçiyorum
Su içtiğim an çıkarıyorum.O kadar berbat bi durum ki aç susuz bebekler nasıl gelişiyor canım çok sıkılıyor ne zaman geçecek bu ? 11+2 oldum
Cuma kontrol günüm inşallah bi sorun yoktur.Mide bulantısı tekrar böyle artınca Aklıma neler geliyor dile dökmeye korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…