Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Aramızda aktif spor yapan var mı? Ben 11.haftaya giriyorum 12ye kadar beklemeyi düşünüyorum ama çok sıkıldım. Fitness,pilates, yüzme gibi aktif sporlardan bahsediyorum
Merhaba, ben dün doktora danıştım, 12 hafta bitti pilates yapabilir miyim diye. Plasenta biraz aşağıda yerleştiği için sadece yürüyüş ve yoga önerdi. Pilates ve ağırlıklı hiçbir sporu önermiyorum şu an, 16. Hafta tekrar konuşalım dedi. Daha önceden gittiğim fizyoterapist pilates hocam da 9 aylık hamileydi yeni doğum yapmıştı, onla konuşmuştum ilk; kendisi doktoru dinlemeyip pilatese devam etmiş, plasenta previa dedikleri durum oluşmuş, mecbur sezaryen olmuş. Çok pişmanım, bilen biri olarak söylüyorum pilatesi önermiyorum dedi. Üzerine ben yine dayanamayıp doktora sordum o da benzer yorumu yaptı. Çoğu gebede plasenta 20-28 haftalara kadar rahim ağzına yakın oluyormuş ve pilates risk oluşturuyormuş. Doktorunuza danışmadan kesinlikle başlamayın derim

Şimdi mesaj yazdım mutlaka okuyun, doktora sormadan başlamayın
benim de doktorum izin vermişti ama şimdi okuyunca bir endişelendim :/ zaten ablam da doktor o da önermiyorum demişti ama fazlaca pimpirikli diye ben çok umursamadım. Pilates hocanız dahi önermiyorsa vardır bir hikmeti, teşekkürler uyarı için :)

Ben pilates düşünüyorum ama hamile pilatesi için yakın bir yer bulamadım henüz :)
Hangi şehirdesiniz? Ben Ankaradayım Yenimahalle civarlarındaki yerleri araştırıyorum henüz bulamadım
Merhaba yorumunuz için çok çok teşekkür ederim Doktor yürüyüş için bir süre belirtti mi? Yogaya da bakılabilir aslında aklıma şimdi siz yazınca geldi :)
Normal pilates düşünüyordum hatta hareketleri bildiğim için 12den sonra evde başlarım diye düşünmüştüm fikrim değişti. Doktorumla konuşup karar vereceğim

Ne demek bu arada 10. Hafta kontrolünde doktoruma yine sormuştum, 12den sonra yapabilirsiniz demişti ama dün detaylı ultrasona girip çıkınca yorumunu değiştirdi o yüzden belki sizin doktorunuz için de durum benzer olabilir, tekrar sormakta fayda var, illa ki çok istiyorsanız

Rica ederim ne demek yok süre vermedi ama kendinizi çok zorlamayacak şekilde yürüyüş yapabilirsiniz dedi. Bir de yoga da yapabilirsiniz ama pilates hayır dedi
Ben hamile pilates hocamla konustugumda onun tam olarak neden önermediğini anlayamamıştım, o sırada bu konuda çok bilgim yoktu. Plasenta ile ilgili bişeyler söyledi ama anlamadım bile. Dedim bu herkeste olsn bişey değildir, ben yapayım dedim içimden. Ama dün doktor açıklayınca pilates hocamın bahsettiği şeyin ciddiyetini kavradım

Klasik pilates olmazda zaten hamile pilatesi denilen bir şey var onu çok oneriyorlar

Pilates bile yapmadan hafif ağırlıkla sadece kol sırt vb. çalışsam bir şey olmaz dimi? Normalde düzenli spor yaparım hamileyim diye bıraktım kollarım hemen bıngıl bıngıl oldu rahatsız oluyorum

Aramızda aktif spor yapan var mı? Ben 11.haftaya giriyorum 12ye kadar beklemeyi düşünüyorum ama çok sıkıldım. Fitness,pilates, yüzme gibi aktif sporlardan bahsediyorum
Merhaba. Benim aktif spor geçmişim var. Ama tüp bebek ile gebe kaldığım için doktorum yasaklamıştı 12. Haftaya kadar. 12. Haftada artık yavaş yavaş ağrılarım başladığı için birde bu kadar uzun ara verdiğim için doktor herşey yolunda pilates ve yogaya başlayabilirsin dedi. Özellikle esnetme hareketleri rahatlatır dedi. Ama tabi ki doktora kesinlikle danışın. Her şey yolunda ise hamile pilatesi ve hamile yogasına izin verecektir. Ama sormadan başlayamayın kesinlikle bende henüz başlamadım haftaya falan bir kaç yerle görüşüp yavaştan başlamayı düşünüyorum

Arkadaşlar sizdede sabahları tansiyon düşüklüğü oluyormu? Gece çok geç yattığım için sabah geç uyandım uzun süre açlıktanmı bilmiyorum ayakta duramadım sabah kahvaltıyı hazırlayamadım. Mide bulantısı kulak çınlaması be baş dönmesi yaşıyorum sizdede oluyormu?

Bazen ben de aşırı baş ağrısı ve kulak çınlaması oluyor. Ben tansiyon mu yoksa şeker mi düşüyor anlamıyorum. Hemen bir meyve falan yiyorum geçiyor ama baş ağrım devam ediyor.

Bir doktorun dediği birini de tutmuyor aynı hastada bile ben yaşamış biri olarak söylüyorum,Allah'a emanet aslında
Evet anladığım kadarıyla plasentası aşağıda olanlar için kesinlikle yasak, çünkü pilates hocam da aynı şekildeymiş. Ama tabi hiçbirimiz doktora sormadan bunu bilemiyoruz, o yüzden en azından herkes kendi doktoruna direkt bunu sorsun yapmadan önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…