- 27 Temmuz 2013
- 2.926
- 1.207
- 373
- Konu Sahibi denizzehra
-
- #4.841
Umarım bana da izin çıkar çok sıkıldım hareketsizliktenRica ederim ne demekyok süre vermedi ama kendinizi çok zorlamayacak şekilde yürüyüş yapabilirsiniz dedi. Bir de yoga da yapabilirsiniz ama pilates hayır dedi
Ben hamile pilates hocamla konustugumda onun tam olarak neden önermediğini anlayamamıştım, o sırada bu konuda çok bilgim yoktu. Plasenta ile ilgili bişeyler söyledi ama anlamadım bile. Dedim bu herkeste olsn bişey değildir, ben yapayım dedim içimden. Ama dün doktor açıklayınca pilates hocamın bahsettiği şeyin ciddiyetini kavradım
Mutlaka doktora danışacağım teşekkür ederimMerhaba. Benim aktif spor geçmişim var. Ama tüp bebek ile gebe kaldığım için doktorum yasaklamıştı 12. Haftaya kadar. 12. Haftada artık yavaş yavaş ağrılarım başladığı için birde bu kadar uzun ara verdiğim için doktor herşey yolunda pilates ve yogaya başlayabilirsin dedi. Özellikle esnetme hareketleri rahatlatır dedi. Ama tabi ki doktora kesinlikle danışın. Her şey yolunda ise hamile pilatesi ve hamile yogasına izin verecektir. Ama sormadan başlayamayın kesinliklebende henüz başlamadım haftaya falan bir kaç yerle görüşüp yavaştan başlamayı düşünüyorum
Yüzme olayı şöyle havuz aslında çok önerilmiyor enfeksiyon riskinden kaynaklı. Ben yazın tüp bebek tedavisinde doktorum denize izin vermişti ama havuza vermemişti. Hatta aramızda ben gebelerimide havuz için çok sıcak bakmıyorum tarzı bir konuşma geçmişti. Ama bu bahsettiği otel havuzları genel kullanımı yoğun olan havuzlar. Yine doktorunuzla konuşun sporucuların kullandığı temizliği daha sık yapılan havuzlara bir ihtimal izin verilebilir diye düşünüyorum ama tabi risk almaya değmeyebilirde. Doktorunuza kesinlikle danışınUmarım bana da izin çıkar çok sıkıldım hareketsizliktenPlasenta durumları oldukça önemliymiş mutlaka doktorların tavsiyelerini takip etme taraftarıyım
Mutlaka doktora danışacağım teşekkür ederimYüzmeyle ilgili bir şey duydunuz mu peki? Havuzda enfeksiyon riskinden dolayı çekiniyorum ama yurtdışında özellikle öneriliyor hem ağrılar duruş hem de doğumu kolaylaştırmak için tabi eğer yüzme geçmişi varsa.
Benim yoga geçmişim yok ve yogayı çok merak ettim buraya yazılınca
Benim önceki gebelikten kalan bel ağrılarım var maalesef. Üstelik fazla kilolarım var. Yoga ve pilates hareketlerini seçerek yapıyorum. Mesela karnımı sıkıştıran hareketleri yapmıyorum. Açma germe ya da basit hareketleri tercih ediyorum. Bacak kaslarını çalıştırıyorum. Sırtımı ve belimi rahatlatmaya çalışıyorum. Pilatese alışkın değilim ama bazı hamile pilatesi egzersizleri ileri düzey sankiEvet evet ama benim söylediklerim hamile pilatesi içindoktor onu önermiyor, normal pilatesi hiç konuşmadık bile
Ben 16dan sonra gebe pilatesine baslamak istiyorum hem sirt agrilarima da iyi gelecektir aslinda o yuzden istiyorumAramızda aktif spor yapan var mı? Ben 11.haftaya giriyorum 12ye kadar beklemeyi düşünüyorum ama çok sıkıldım. Fitness,pilates, yüzme gibi aktif sporlardan bahsediyorum
Aaa ben de dr danisacagim zaten pilates hocasi 3.aydan sonra drdan onay kagidi getirirseninz oyle baslariz demisti. olmadi son 3 ayi beklerizMerhaba, ben dün doktora danıştım, 12 hafta bitti pilates yapabilir miyim diye. Plasenta biraz aşağıda yerleştiği için sadece yürüyüş ve yoga önerdi. Pilates ve ağırlıklı hiçbir sporu önermiyorum şu an, 16. Hafta tekrar konuşalım dedi. Daha önceden gittiğim fizyoterapist pilates hocam da 9 aylık hamileydi yeni doğum yapmıştı, onla konuşmuştum ilk; kendisi doktoru dinlemeyip pilatese devam etmiş, plasenta previa dedikleri durum oluşmuş, mecbur sezaryen olmuş. Çok pişmanım, bilen biri olarak söylüyorum pilatesi önermiyorum dedi. Üzerine ben yine dayanamayıp doktora sordum o da benzer yorumu yaptı. Çoğu gebede plasenta 20-28 haftalara kadar rahim ağzına yakın oluyormuş ve pilates risk oluşturuyormuş. Doktorunuza danışmadan kesinlikle başlamayın derim
Sabahları değil ama her gün en az bir kere tansiyonum düşüyor aşırı baş dönmesi ve sersemlikle hissediyorum düştüğünü. Ben progestan da kullanıyorum o ilacın yan etkisi de olabilirArkadaşlar sizdede sabahları tansiyon düşüklüğü oluyormu? Gece çok geç yattığım için sabah geç uyandım uzun süre açlıktanmı bilmiyorum ayakta duramadım sabah kahvaltıyı hazırlayamadım. Mide bulantısı kulak çınlaması be baş dönmesi yaşıyorum sizdede oluyormu?
Ben de tam 10+5 te gittim doktor cinsiyet için yorum dahi yapmadı daha çok erken ama ben chat cbtye Nub teoresine göre yorumla dedim kız dedimerhabalar 10+5 teyim doktor cinsiyet için erken dedi ama bir çıkıntı mı oluşuyor emin olamadım dedi böyle olan var mı erkek diyebilir miyiz kesin
ChatGPT ye atın görseli, nub teorisine göre yorumluyor. Ben 10+6 daki ultrason görüntüsünü attım kız dedi ve sonra fetal dna ile öğrendik ki kızmış :)merhabalar 10+5 teyim doktor cinsiyet için erken dedi ama bir çıkıntı mı oluşuyor emin olamadım dedi böyle olan var mı erkek diyebilir miyiz kesin
Ben bir haftadır ayva yiyorum midemede iyi geliyor yanagimada bastırdım bakalım hurafeler gamzeli olacakmiAllahım hepimizin bebeğini sağlıklı olarak versin bizekızlar tam da mevsimiyken ayva yeyin ayva bebeğe güzellik veriyormuş yanakta da gamze yaparsan gamzeli oluyormuş inşallah
Benimde 15 haftalık zaten kusmaktan vermiştim versdiklerimizi geri alıyoruz yavaş yavaş ama çok az çıkmış yemek yiyince illaki karın sisiyor ama pantolonlar tam göbeği sikiyor rahat artık ben 5.aydan sonra şişmeye başlıyorumKızlar 14. haftada karnınız bir anda belirginleşiyor. Sabah akşam aynı oluyor artık. Benim sabah kalktığımda göbeğim gidiyordu şimdi artık hamile karnım oluştu. Çok tatlı ya.
Eveet bence gebeden gebeye durum da değişiyor, belki sizin için risk oluşturmuyordurAaa ben de dr danisacagim zaten pilates hocasi 3.aydan sonra drdan onay kagidi getirirseninz oyle baslariz demisti. olmadi son 3 ayi beklerizama dedigim gibi ben kronik sirt agrim icin gitmek istiyorum
İlçe olarak tercihiniz var mı bilmiyorum ama ataşehire yakınsanız özge kaymaz yılmazı önerebilirim. Ben de doktorumdan memnun değildin, özge hanıma geçiş yaptım; arkadaşımın doktoruyduMerhaba 11 haftalık hamileyim aranıza yeni katılıyorum istanbul anadolu yakasında önerebileceğiniz doktor var mı acaba ?
Ben de chatgptye 5-6 tane görüntü attım ama hiçbirini beğenmedi, yok açısı kötü dedi yok bişey dedi, yorum yapmadı. En son 14. Hafta gibi ultrasonda belli olur, o görüntüyü paylaş dedi. Benimkileri beğenmediChatGPT ye atın görseli, nub teorisine göre yorumluyor. Ben 10+6 daki ultrason görüntüsünü attım kız dedi ve sonra fetal dna ile öğrendik ki kızmış :)
Benim ultrason resmime çok benziyor erkek benim ki :)merhabalar 10+5 teyim doktor cinsiyet için erken dedi ama bir çıkıntı mı oluşuyor emin olamadım dedi böyle olan var mı erkek diyebilir miyiz kesin
Bana kız demişti erkek çıktıChatGPT ye atın görseli, nub teorisine göre yorumluyor. Ben 10+6 daki ultrason görüntüsünü attım kız dedi ve sonra fetal dna ile öğrendik ki kızmış :)
Maltepedeyim hangi hastanede acaba doktorunuzİlçe olarak tercihiniz var mı bilmiyorum ama ataşehire yakınsanız özge kaymaz yılmazı önerebilirim. Ben de doktorumdan memnun değildin, özge hanıma geçiş yaptım; arkadaşımın doktoruydu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?