Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Canım çok teşekkür ederim.
Cuma günü istediğim içeriği eczacıya söyledim omega3 de içinde bulunsun demiştim. Eczacı bi multivitamin verdi temiz içerikli sertifikalı. Dün ona başladım.
Diafole de şimdi internetten baktım benim istediğim minimum içerikler var.
Özelde bi doktora gidene kadar bunu kullanırım sonra o hangisini önerirse. Devletteki doktorlar folik asit dışında birşey vermiyorlar o verdikleri folik asitte folbiol zaten.

Genelde dahiliye yönlendiriyorlar dozun ayarlanması için. Sen istersen ya devlette ya özelde dahiliyeye bir randevu al. Devlettekide duyarsız kalmaz 2.88 e gebe oldugun icin. İlaç başlatır.

Sağlık ocağındaki testi kabul etmezler tekrardan bir test yaparlar hassas bir kan testi oldugu icin yanlıs cıkmıi olabileceğini düşünüyorlar. Dahiliye doktoru ile görüşebilirsin sabah aç karnına kan verirsin.

Anladım bakalım o zaman nasıl yönlendirirse öyle ilerlerim teşekkür ederim
Senin değerin 2.44 cıktıgı için ilaç vermezler. Gittiğinde belki yeniden test yapar 2,50 altındaysa ve sınıra yakınsa yine en fazla takip ister. 1 ay sonrada tshına baktır diye. (O da ilgili bi doktorsa) yoksa değerin altında der gönderir muhtemelen. Sen 1 ay sonra sağlık ocagında tekrar baktırırsın.

Benim tsh 6'ya yakın çıktı.
İlk görünce inanılmaz panik oldum, aşırı strese girdim ama doktorum hemen ilaca başlattı. Hamilelikte bu çok sık rastlanan bi durum dedi. 1 haftadır kullanıyorum bakalım 3 hafta sonra tekrar bakacak kan değerlerime. Düşmüşse devam edeceğiz yoksa doz artacak.

Benim değerim 3.9 yüksek bayağı, bugüne kadar hiç sorun olmamıştı şaşırdım

Benim değerim 3.9 yüksek bayağı, bugüne kadar hiç sorun olmamıştı şaşırdım
Karıştırdım galiba yazıları o zaman. Evet hamilelik için yüksek kabul ediyor.
Hamile değilken 5i bile normal kabul ediyorlar.
Ama hamileliğe hazırlık sürecindeysen yüksek kabul ediliyor. Yani birçok şeye göre değişiyor normal olup olmaması.

O zaman dahiliye doktoruna görün mutlaka erteleme ilaca başlar muhtemelen.

Son düzenleme:
Evet normalde 5 bile uygunmuş, hamile kalmadan önce de gebelik düşünüyorum diyip tahlil vermiştim hiç uyarmadılar da gebelik için yüksek diye. Kadın doğum ilacı başlayamaz mı peki?

Kaçıncı haftada öğrenmiştin peki fazla olduğunu?

Kızlar ben 3 kere beta baktırdım 48 saat arayla hep artış oldu iki katındanda çok oldu. Artık daha baktırmaya gerek var mı acaba bilgisi olan var mı salı doktor randevum var ona da sorcam ama size de sormak istedim önceden dış gebelik geçirdiğimde ilk baktırdığımda artış anormali vardı burdan da bozulmaz inşallah yine de tedirginim

Benim doktorum toplamda iki kez baktırıp sonra çağırdı muayene için. Bence tekrarlamaya gerek yok, değer 1000-1500 üstüne çıkınca da kese görünüyor zaten. Çok güzel sonuçlarla gelin salı günü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…