- Konu Sahibi denizzehra
-
- #1.421
Çok haklısın zamanında epey bu işe kafa yorup araştırmıştım çiğ süt saatlerce kaynasa bile içeriğindeki bakteriler ölmüyor. Pastörize süt çok çok farklı gördüğü ısıl işlem olarak. Doktoruma da ben pastörize süt ve pastörize sütten yapılmış yoğurt tüketiyorum dediğimde bana gerek kalmadan sen halletmişsim zaten bu işi demişti çiğ sütten yapılan (kaynatılsa dahi) yoğurtları tavsiye etmiyoruz demişti. Tabii herkesin kendi takdiri, kendi hayatı ve kendi bebeği hepsi sağlıkla gelsinYok kuzum bunu sordum aslında ben. Sadece kaynatarak bakteriler ölmüyormuş. Pastörizasyon sütün şoklanmasıymış. Yani çok ısıtıp sonra aniden soğutmak şeklinde oluyormuş. İnternette bilgiler çıkıyor yazınca. Bizim yoğurt yapış şeklimizden farklı yani pastörizasyon tekniğivalla istersen doktoruna danış sen de bir
4 gün gecikmede böyle çıktı adet günü 150ydiKaç gün geçikmede 628 çıktı acaba
Aa ben pastörize sütle yoğurt yapılabildiğini bilmiyordum, bir deneyeyimCanım ben marketten yoğurt alırken içeriğine bakıyorum eğer pastörize sütten yapılmışsa alıyorum çoğu da öyle zaten ben gebeliğe hazırlık aşamasında çiğ sütten yapılmış yoğurtları bırakmıştım zaten. Çoğu zaman da kendim marketten pastörize süt alıyorum 48-49 dereceye geldiğinde mayalıyorum 3-4 gün içinde de yoğurt olarak tüketiyorum. Bir de markette satılan UHT (pastörize olmayan) sütleri tüketmiyorum kahve bile içeceksem eve aldığım pastörize sütten yapıyorum 5-6 aydır alışkanlık haline getirdim.
çevremde de çok fazla elenatal kullanan var gebelik öncesi ve gebelik süresince. artık yediğimiz besinlerden hiçbi fayda alabildiğimizi düşünmüyorum dolayısıyla bence kullanmak gerek :)Doktorum temiz içerik kullanabilirsin demişti ama hastanedeki de hiç duymadım ve 12haftaya kadar multivitamin onermiyoruz düz folik asit kullan dedi kafamı karıştırdı.kime inanacagini şaşıyor insan
ben reglime bir gün kala evde test ile pozitifi görmüştüm. akşam hemen hastaneye gidip kan verdim değerim beta 68'di. bence verebilirsiniz, gebelik varsa kesin çıkacaktırKızlar günaydın adet gecikmemin 3. Günü sizce bugün mü kan vermeliyim
Direkt kadın doğuma da gitsen beta isteyecek önce, zaten kese görünmez dahaYoksa hemen kadın doğuma mı gitmeliyim gecikmenin 3.günü
Hayırlı haberlerini bekliyoruzBugün doktora gidiyorum kızlar. Kanama vs iyice sebebini öğrenmek için.
Teşekkür ederim kan verdim sağlık ocağında idrar da istediler protein kaçağı çıktı çok az riski mi moralim çok bozulduDirekt kadın doğuma da gitsen beta isteyecek önce, zaten kese görünmez daha
Onu bilmiyorum maalesef ama ona göre bir tedavi vereceklerdir mutlakaTeşekkür ederim kan verdim sağlık ocağında idrar da istediler protein kaçağı çıktı çok az riski mi moralim çok bozuldu
Ne yazık ki düşük yapmisim. Hiçbir şey göremedi doktor. Salı günü kalp atışını duymuştuk.Hayırlı haberlerini bekliyoruz
Ne yazık ki düşük yapmisim. Hiçbir şey göremedi doktor. Salı günü kalp atışını duymuştuk.
Cmt pıhtılı geldi yazmışsınız o zaman oldu demekki. Öncesinde ağrı vs olmadı mı. Sadece lekelenmeler mi vardı.Ne yazık ki düşük yapmisim. Hiçbir şey göremedi doktor. Salı günü kalp atışını duymuştuk.
Ben hep pastörize sütle kendim yapıyorum canım yoğurdumu çokta güzel oluyor dene sendeAa ben pastörize sütle yoğurt yapılabildiğini bilmiyordum, bir deneyeyimçok teşekkür ederim. maya olarak ne kullanıyorsun? Farklı yaptığın bir şey var mı
Başınız sağolsun, gerçekten çok üzüldüm. Kanamanız vardı ama ağrınız yoktu diye okumuştum sanki, hiç aklımıza gelmedi sanırım bu yüzden. Ama bu dünyada yiyeceği yemek, alacağı nefes varsa en riskli durumda bile dünyaya geliyor, eğer yoksa da dünyanın tüm doktorları bir araya gelse yine kimsenin elinden bir şey gelmiyor. İnşallah her şey gönlünüze göre olurNe yazık ki düşük yapmisim. Hiçbir şey göremedi doktor. Salı günü kalp atışını duymuştuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?