• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de sabah erkenden gittim, sadece tam kan sayımı ve tiroid bakabiliyoruz dedi bence değişiyor sağlık ocağına göre 🥹
Ben 6+5im bana kimse test yaptir demedi ben tup bebek tedavisiyle gebe kaldim bi 5+4 de keseye cagirdilar gittik ikiz dediler birde iki hafta sonra kalp atimina gel dediler onuda önumuzdeki hafta cuma gidecegim ben kendim hatirlatiyim bari saglik ocagina mi gideyim nasil yapayim

Ben 6+5im bana kimse test yaptir demedi ben tup bebek tedavisiyle gebe kaldim bi 5+4 de keseye cagirdilar gittik ikiz dediler birde iki hafta sonra kalp atimina gel dediler onuda önumuzdeki hafta cuma gidecegim ben kendim hatirlatiyim bari saglik ocagina mi gideyim nasil yapayim
Benim doktorum kalp atışı sonrası gitmen daha iyi olur demişti kalp atışı görmeden de bazı sağlık ocakları yapmıyormuş onun için öyle ultrason verdi ben gittim doktora söyledim hiç sormadı bile ama kalp atışını duyduk falan dedim doktorumda bi liste vermişti onu gösterdim biz zaten bunların hepsini zorunlu yapıyoruz dedi o şekilde sağlık ocağındaki doktorumda çok iyidi onunda etkisiyle herseyi yaptırdım gebelik bildirimi de yapılıyor orda

Benim doktorum kalp atışı sonrası gitmen daha iyi olur demişti kalp atışı görmeden de bazı sağlık ocakları yapmıyormuş onun için öyle ultrason verdi ben gittim doktora söyledim hiç sormadı bile ama kalp atışını duyduk falan dedim doktorumda bi liste vermişti onu gösterdim biz zaten bunların hepsini zorunlu yapıyoruz dedi o şekilde sağlık ocağındaki doktorumda çok iyidi onunda etkisiyle herseyi yaptırdım gebelik bildirimi de yapılıyor orda
Kalp atisina gidince peki doktor ultrasondan crl olcumuyle yani embriyonun kac haftalik oldugunu direk cihazdan tespit edebiliyor mu 8+0 da gidecegim 7+5 e cagirdi bende iki gun daha duruyum diyorum 8 olsun vajinadan degil karindan sesi duyulsun diye

Kalp atisina gidince peki doktor ultrasondan crl olcumuyle yani embriyonun kac haftalik oldugunu direk cihazdan tespit edebiliyor mu 8+0 da gidecegim 7+5 e cagirdi bende iki gun daha duruyum diyorum 8 olsun vajinadan degil karindan sesi duyulsun diye
Evet kalp atışı alındığında zaten en net sonuç çıkıyormuş hafta olarak benim geç döllenme olmuş en son kalp atışında söylendi kaç haftalık olduğu mesela ☺️

Hamişler bulantılar ne durumda. Ben baya zorlanıyorum. Yiyebildigim şeyler çok kısıtlı. Prilam yazdı doktorum ama 4 tane icebilirsin dedi. Zaten tüp bebek tedavisindeki ilaçlar karaciğer enzimleri mi yükseltmişti o yüzden çok içmek istemiyorum en fazla 2tane içiyorum ama pek işe yaramıyor açıkçası

Kızlar 7+2 yim son bikaç gündür yemeklerden 1-2 saat sonra bulantım oluyor yaşayan var mı nasıl rahatlattınız ya 🙄
Ben 11+5 teyim 6. haftadan beri bulantım var. Çok az yiyip öğün sayılarını arttırdım. Önumde ekşi meyveleri siraliyorum yemek yerken hazır bulunduruyorum bulantı gelince hemen yemeği bırakıp ağzıma onlardan atıyorum. Limon koklayarak yemek yediğim bile oldu. Bir de ağzıma çok küçük lokmalar alıyorum. Çünkü bulantı geldiği anda yemeği bırakmak gerekiyor

Hamişler bulantılar ne durumda. Ben baya zorlanıyorum. Yiyebildigim şeyler çok kısıtlı. Prilam yazdı doktorum ama 4 tane icebilirsin dedi. Zaten tüp bebek tedavisindeki ilaçlar karaciğer enzimleri mi yükseltmişti o yüzden çok içmek istemiyorum en fazla 2tane içiyorum ama pek işe yaramıyor açıkçası
Ben 7+1im beni de çok zorluyo özellikle sabahları. Çalıştığım için kalkıp işe gitmek gerçekten çok zor oluyor. Prilam başladık gece yatmadan 1 tane alıyorum. Onun dışında yatmadan önce açlık süresi sabaha kadar çok uzamasın diye ve uyanınca yataktan kalkmadan tuzlu kraker, beyaz leblebi vs şeyler yemek iyi geldi bana

Merhabalar arkadaşlar
denizzehra denizzehra
Bugün 8+5 im kalp atışını duyduk.🌸
Doktorumuz bize fetal dna için üç firmaya ait broşür verdi. Eurofins i önerdi Fransa markası. Türkiyedekileri önermedi. 12. haftada karar verirsek yaptıracağız. Ben eurofinsi aradım kdv hariç nakit ödersek 410 Euro. Kilo ve boy oranına göre 10. haftada da gönderebiliyormuşuz ama ben 12. haftayı bekleyeceğim doktorumla öyle karar verdik. Ama aklıma birşey takıldı. Eurofins teki adam detaylı bir şekilde anlattı fetal dna testi yapılırsa ikili dörtlü taram testlerine gerek yok dedi.
Siz ne düşünüyorsunuz? Fetal Dna testi yapacak arkadaşlar ikili tarama testi yaptıracak mısınız? Birde hangi haftada yaptırmayı düşünüyorsunuz?

İkinci hamileliğim ilkte hiç bulantı yaşamadım fakat şuan sabahtan başlayıp akşam daha yoğun oluyor limon biraz rahatlatıyor ama oda biraz tansıyonumu düşürüyor çubuk kraker ve leblebi alıyorum onlarda biraz iyi geliyor .

Kızlarrr
Kaç gündür karnım ağrıyordu. Normalde randevum cumartesi günüydü. Bugün gittim karın ağrısı beni korkuttu açıkcası. Karın ağrısı için normal dedi. Ense kalınlığı, burun kemiği ve kol bacak uzunluğuna baktı normal dedi. İkili tarama için kan aldılar.
Erken ama tahmininiz var mı cinsiyet için dedim. Evet erken ama tahminim kız dedi 🌸🌸😍😍
Bakalım 11. Haftadan durumlar bunlar.

Eklentiler

• 1000160629.webp
    1000160629.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 37
Kızlarrr
Kaç gündür karnım ağrıyordu. Normalde randevum cumartesi günüydü. Bugün gittim karın ağrısı beni korkuttu açıkcası. Karın ağrısı için normal dedi. Ense kalınlığı, burun kemiği ve kol bacak uzunluğuna baktı normal dedi. İkili tarama için kan aldılar.
Erken ama tahmininiz var mı cinsiyet için dedim. Evet erken ama tahminim kız dedi 🌸🌸😍😍
Bakalım 11. Haftadan durumlar bunlar.
Karın ağrısı bende de var 2 gündür ağrıyor ayaklarımızı üşüttüğümüz içinde ağrıyor sanırsam
Sağlıkla gelsin inşallah🤲

Kızlar bugün 8+3 oldum kasıkta ağrılarım vardı ve bugün yok
Normal mi 🤷‍♀️ Ağrı olursa birsey oldu korkusu yaşarken şimdi de ağrı yok birsey mi oldu korkusu 😕
Yarın muayne günüm ama sabırsızlanmaya başladım

benim de bulantım azaldı, önceden bulantıdan ağlıyordum şimdi de azalınca noluyo diye tribe girdim :) yarın bir gidip devlette kontrol ettireceğim, kendi doktoruma gitmeme 3 hafta falan var neredeyse kafayı yerim herhalde 😭

Back
X