• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Maşallah 🥰 Benimde çift yumurta ikizi
Karında ağrılarınız oluyor mu?
Geceleri benim çok ağrım oluyor özelliklede oturarak vakit geçirdiysem geceler çok zor geçiyor.Sürekli uzanmamı istiyorlar.
Mide bulantım 3 gündür aldı başını gidiyor çıkarmadan rahat bırakmıyor. 9+6 olduk 😍
Benim ki tek yumurta ikizleri evet kasıklarımdaki ağrı hamile kaldığımdan beri hiç dinmedi hep ağrıyor kendini hissettiriyor özellikle çok yürüdüysem hareketli bir gün geçirdiysem 😅 mide bulantım sadece sabahları oluyor benim sadece öğürme şeklinde

Benim ki tek yumurta ikizleri evet kasıklarımdaki ağrı hamile kaldığımdan beri hiç dinmedi hep ağrıyor kendini hissettiriyor özellikle çok yürüdüysem hareketli bir gün geçirdiysem 😅 mide bulantım sadece sabahları oluyor benim sadece öğürme şeklinde
Tek yumurta ikizleri ayrı tatlı 😍 evet benimde sadece sabahlardı 2-3 gündür saat farketmemeye başladı umarım kısa sürede geçer 🥲

Bende şuan yoğun bi kanama alanı var rahim ağzı kısmında kesenin hemen altında. Ama benim kanamam da var bir kaç gün çok yoğundu. Hatta 1 gün hastanede yattım ama şükür şuan iyiyim sadece yatıyorum yürüyüşü de en fazla evin içinde yapabiliyorum. Siz de başka doktora da tabi görünün aynı şekilde kanama alanı var derse yapılacak tek şey istirahat

Evet bu durum inşallah geçicidir 9 ay böyle nasıl dayanacağız 🥲
Dayanıcaz işte bi şekilde :))

Arkadaşlar merhaba. Bende nasipse mayıs ayında doğum yapacağım. Şu anda 11+5 olduk. 22 ekimde kontrolüm vardı ve doktor cinsiyet için erken dedi. İkili test ve fetal dna arasında seçim yapın ama fetal dna yüzde 99 sonuç verir dedi. Benim ilk eşimden iki oğlum var ve onlarda da İkili test yaptırmıştım hiçbir sorun olmadı çok şükür. Şimdiki eşimle ilk çocuğumuz olacak ve yaşım 38 şu anda. Açıkçası yine de İkili test taraftarıyım. Öncesinde bir defa kimyasal gebelik ve dış gebelik yaşadım. Sonrasında tüp bebek tedavisi ile çift embriyo transferi olmuştum. Ama ikizlerimden birinin 7 hafta 2 günlük olduğunda kalbi durmuş. Şimdi diğer bebeğimin sağlığı gayet iyi çok şükür. Benim gibi İkili test yaptırıp benim yaşlarımda olupta sorun çıkan oldu mu?

Benim ilk ve son çocuk olacak inşallah. Özel hastanede perinatoliji uzmanına gidiyorum o yapacak. Rahim ağzı geniş demişlerdi histereskopi yapan tüp Bebek dr. O yüzden önlem amaçlı serklaj olacağım. Çalışma hayatıma devam edebilir miyim onu merak ediyorum. Ağrım, enfeksiyon riskim olur mu hiç bilmiyorum. Sürekli yatmak beni daha da yorar. İnşallah güzel geçer. Sizin ne zaman yapılacak?
Ben de önlem amaçlı olacağım . Çalışma hayatına istersen devam edersin demişti doktor ama ben devam etmedim . Benim de tüp bebekti riske atmak istemedim . Bunda da 90 km yol gidiyorum , günde 12 saat nerdeyse ayakta kalıyorum yol dışında oturmam çok mümkün olmuyor . Nöbet tutuyorum . Yine heyet raporu isteyip ayrılırım . İşiniz çok ağır değilse çalışabilirsiniz . Enfeksiyon riski tabiki var serklaj sonrasında . Hijyene dikkat etmek , bol su tüketmek lazım . Ağrı kısmı da ameliyat sonrası ilk 1 saat çekmiştim sonrasında sıkıntı olmadı . Serklaj sonrasında ben günlük hayatıma devam ettim yatmadım ama çalışmadım . Çok da iyi gelmişti o süreç bana . Sonrasında stresli geçer diye düşündüm ama çok huzurlu bir hamilelik dönemi geçirdim iyi ki ayrılmışım işten . Benimkinin zamanı açıkçası belli değil . İlk serklajı 15. Haftada yapılmış . Şu an tüp bebek doktorum yine yönlendirdi eski gittiğim Prof a. Ama ben daha gitmedim , doktor arayışı içerisindeyim . 40 bin TL ye yapıyormuş eski doktorum . Çok bence . Devlete perinatoloğa gideceğim güvenebilirsem orda yaptırayım diyorum . Yoksa mecbur yine profa giderim. Siz ne zaman olacaksınız şu an kaç haftalık ?

Cinsiyeti belli olan arkadaşlarımız
Bize birazcık deneyimlerini yazsalar güzel olmaz mı 🫣
Ne canınız istedi nasıl geçiriyorsunuz ?
Aslında geçmiş zamanlarda ben yazmıştım deneyimlerimi ama tekrar üzerinden geçeyim 😊 bizim oğlan olacağını öğrenmeden önce kız hissettim hep çevremdekilerde kız dediler bıcak testi oğlan çıktı kafaya tuz testi kız çıktı midem bulantılarım için hep ekşi elma ve ekşi yemekler yedim tatlı hiç canım istemedi çikolatayı hiç reddetmezdim çikolata bile tiksindirici geldi gözüme kahveden ziyade çayı çok severdim onlarıda içemedim kilo olarakta benim göbekten bölgesel kilo alıyorum şuan bariz sivri olarak büyümeye başladı çin takvimi ede inanmam çünkü ayın 19 u kız 20 si erkek yazıyor tam günü belli olmaz doğumun o yüzden çin takvimi saçma geldi şimdide gece yatmakta zorlanmaya başladım ben de durum bu yine sorunuz olursa bildiklerimi yazarım 😊 herkesin gönlünde yatan cinsiyette çocuğu olsun 🙏

Arkadaşlar merhaba. Bende nasipse mayıs ayında doğum yapacağım. Şu anda 11+5 olduk. 22 ekimde kontrolüm vardı ve doktor cinsiyet için erken dedi. İkili test ve fetal dna arasında seçim yapın ama fetal dna yüzde 99 sonuç verir dedi. Benim ilk eşimden iki oğlum var ve onlarda da İkili test yaptırmıştım hiçbir sorun olmadı çok şükür. Şimdiki eşimle ilk çocuğumuz olacak ve yaşım 38 şu anda. Açıkçası yine de İkili test taraftarıyım. Öncesinde bir defa kimyasal gebelik ve dış gebelik yaşadım. Sonrasında tüp bebek tedavisi ile çift embriyo transferi olmuştum. Ama ikizlerimden birinin 7 hafta 2 günlük olduğunda kalbi durmuş. Şimdi diğer bebeğimin sağlığı gayet iyi çok şükür. Benim gibi İkili test yaptırıp benim yaşlarımda olupta sorun çıkan oldu mu?
AA ne güzel peki özel olmazsa şimdiki eşinizle ne kadarlık evlisiniz ve onunda varmı başka çocuğu ve mutlu musunuz,benim çok yakın bir arkadaşımın da 2 ufak oğlu var ,çocuklar kendisi ile evlilik tavsiye eder misiniz,çocuklarınız kaç yaşında sizinle mi yaşıyorlar ,yeni bebeğiniz hayırlı olsun ,ben fetal verdim pek çok alana bakildigi için ama içime sinsin istedim yaşım 42🙂

Kızlar, 10 gündür kayınvalidem bize geldi. Eşim yurt dışına çıktığı için bana yardımcı olmaya. 3 gündür eşim döndü garip bir şekilde sudan sebeplerle tartışıp duruyoruz, kayınvalidem de hep eşimin tarafinda yer alıp olayı iyice körüklüyor. Günlerdir ağlamaktan helak oldum. Bu durum bebeğe zarar verecek diye de çok korkuyorum.
Bilmiyorum ben mi çok alınıyorum acaba? Normalde hiç tartismazdık şimdi her gün birbirimize giriyoruz. Sizin de duygularınız çok yoğun mu? Alıngan mısınız? Ben mi büyütüyorum yoksa gerçekten öyle mi ayırt edemiyorum.

Aslında geçmiş zamanlarda ben yazmıştım deneyimlerimi ama tekrar üzerinden geçeyim 😊 bizim oğlan olacağını öğrenmeden önce kız hissettim hep çevremdekilerde kız dediler bıcak testi oğlan çıktı kafaya tuz testi kız çıktı midem bulantılarım için hep ekşi elma ve ekşi yemekler yedim tatlı hiç canım istemedi çikolatayı hiç reddetmezdim çikolata bile tiksindirici geldi gözüme kahveden ziyade çayı çok severdim onlarıda içemedim kilo olarakta benim göbekten bölgesel kilo alıyorum şuan bariz sivri olarak büyümeye başladı çin takvimi ede inanmam çünkü ayın 19 u kız 20 si erkek yazıyor tam günü belli olmaz doğumun o yüzden çin takvimi saçma geldi şimdide gece yatmakta zorlanmaya başladım ben de durum bu yine sorunuz olursa bildiklerimi yazarım 😊 herkesin gönlünde yatan cinsiyette çocuğu olsun 🙏
Aaaa 😍 bende tam tersi oldum
Turşuya bayılırdım görünce midem bulanıyor
Tatlı çikolata çok sevmezdim daha çok onlar aklıma geliyor
Önceden acı ekşi hastasıydım birazcık tersi oldum 😊 bide hamur işleri daha cok yiyesim geliyor sanırım bulantılardan dolayı.Salçalı yemekleri cok içim almaz oldu.bazen merak ediyorum bazen hiç aklıma gelmiyor 😊 10 hafta olacak yarın
Çok erken henüz kilo degişimim olmadı ama göğüslerim cok büyüyor benimde 🥲

Kızlar, 10 gündür kayınvalidem bize geldi. Eşim yurt dışına çıktığı için bana yardımcı olmaya. 3 gündür eşim döndü garip bir şekilde sudan sebeplerle tartışıp duruyoruz, kayınvalidem de hep eşimin tarafinda yer alıp olayı iyice körüklüyor. Günlerdir ağlamaktan helak oldum. Bu durum bebeğe zarar verecek diye de çok korkuyorum.
Bilmiyorum ben mi çok alınıyorum acaba? Normalde hiç tartismazdık şimdi her gün birbirimize giriyoruz. Sizin de duygularınız çok yoğun mu? Alıngan mısınız? Ben mi büyütüyorum yoksa gerçekten öyle mi ayırt edemiyorum.
Allah yardımcınız olsun bu kaynana terörü yanınızda olmasa dahi tlfnda da yetiyor.şu bebişleri onlara benzetmeden sağ salim doğursaydık Allah’ın izniyle.
Ne derse desinler siz bebeğinizi düşünün artık yanlız değilsiniz 😍
Bu arada kesinlikle büyütmüyorsunuz kendinizi suçlamayın insan sanki bu dönemlerde biraz daha ilgi naz bekliyor,hormonlardan dolayı olabilir 🤷‍♀️

Ben hamileliğimin en başında eşimle açık açık konuştum: benim hormonlar gel gitli olacak Herşey kırılıp alınabilirim, ağlayabilirim, biliyorum bunu söylemek kulağa hoş değil ve kabul edilebilir normal de ben istemezdim ama bu süreçte beni idare et ben haklıda olsam haksızda olsam tartışmamızı uzatma sen haklısın deki bana ben üzülmeyim çocuğumuza yansımasın onun sağlığı ve iyi durumu için bu süreci bu şekilde geçirmenizi istiyoruz bu da sana da düşen pay dedim tabiki anlayışla karşıladı ve çok şükür hep ben haklıyım tartışmıyoruz 🥰

Aaaa 😍 bende tam tersi oldum
Turşuya bayılırdım görünce midem bulanıyor
Tatlı çikolata çok sevmezdim daha çok onlar aklıma geliyor
Önceden acı ekşi hastasıydım birazcık tersi oldum 😊 bide hamur işleri daha cok yiyesim geliyor sanırım bulantılardan dolayı.Salçalı yemekleri cok içim almaz oldu.bazen merak ediyorum bazen hiç aklıma gelmiyor 😊 10 hafta olacak yarın
Çok erken henüz kilo degişimim olmadı ama göğüslerim cok büyüyor benimde 🥲
Yoksa mm seninkiler kız mı 😂

Ben hamileliğimin en başında eşimle açık açık konuştum: benim hormonlar gel gitli olacak Herşey kırılıp alınabilirim, ağlayabilirim, biliyorum bunu söylemek kulağa hoş değil ve kabul edilebilir normal de ben istemezdim ama bu süreçte beni idare et ben haklıda olsam haksızda olsam tartışmamızı uzatma sen haklısın deki bana ben üzülmeyim çocuğumuza yansımasın onun sağlığı ve iyi durumu için bu süreci bu şekilde geçirmenizi istiyoruz bu da sana da düşen pay dedim tabiki anlayışla karşıladı ve çok şükür hep ben haklıyım tartışmıyoruz 🥰
Aslında eşim bu süreci biliyor ama sanki onun da hormonları değişmiş gibi davranıyor.
İnşallah bebeğe birşey olmadan bu 7 ayı geçiririm.

Back
X