- 10 Kasım 2024
- 3.837
- 22.132
- 223
- 30
- Konu Sahibi denizzehra
- #4.741
Topikte neredeyse herkes fetal dna yaptırdı sanırım. Bir ben miyim yaptırmayan kafama takıldı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de yaptırmayan nadir kişilrrdenim galibaTopikte neredeyse herkes fetal dna yaptırdı sanırım. Bir ben miyim yaptırmayan kafama takıldı
Selam arkadaşlar, biz de bugün erken fetal tarama yaptırdık (sadece ultrason). Çok şükür her şey yolunda12+0 olduk. cinsiyet tahmini yapamadı doktor, önce kız diyecek gibi oldu, sonra emin olamadım dedi. Erken haftalarda hormon sebebiyle kız bebişlerin klitorisleri şişik görünüp erkek gibi de gösterebiliyormuş, öyle bir şey olabilir çünkü erkeğe de benzetemedim dedi
böyle olan var mı aranızda? akabinde yaşım sebebiyle fetal dna önerdiler, doktorum nateranın plus paketini önerdi ama 550 dolardı. aynı içerik yeditepe ünv hastanesinde 9900tl olunca oraya kan verdik, yeditepede de yaptırabilirsiniz, güvenilir dedi. Tek farkı artık yeditepe cinsiyet bilgisi vermiyormuş, sorduk ama nedenini söylemediler.
Bir de bulantı ilacı ve vitaminler yazdı, onlara başlayacağım. Bulantılarım, kusmalarım, tiksinmelerim, sivilcelerim devam ediyor. 14. Haftaya doğru azalmasını bekleriz dedi, inş azalırhiç kilo almamışım, ilk aylarda önemli değil diyorlar ama kusmaktan kilo almam zaten mümkün değil, böyle devam ederse yandık
![]()
Bende aynı şeyü düşünerek doktora yaptırmayacağım dedim. 2li için kan verdim. Ama bu kadar çok kişi yaptırıyor olunca ister istemez kötü hissettim kendimi:) ama neticede Allâh korusun bir sıkıntı çıksa da değiştirebileceğimiz birşey değilmiş bilemedim gerçektenBen de yaptırmayan nadir kişilrrdenim galibaikili de falan riskli bi durum çıkarsa yaptırırım aksi durumda yaptırmayacağım sanırım
Arkadaşlar merhaba beni bugün aradılar ve fetal dna bebeğin oranının yeterli olmadığını söyleyip tekrar kaç vermemi istediler 2 hafta önce cumartesi vermiştim,2 haftadır haber vermemelerinden anlamıştım bir sorun olduğunu da biz sorunca söylediler demek aramasak daha aylarca haftalarca kalıp gidecek Türk firmalardan birisi ,yerli olduğu için secmistik ama pişman olmadım değil,defalarca bir sorun yok değil mi dedim bebekte ,dediki bir sorun olsa söylemek zorundayız biliyorsunuz dedi,eşimde dedi belki de gondermediler ,incelemediler unuttular Allah bilir ne oldu da böyle kiviriyorlar herşey ihtimal dahilinde bilmiyorum artık ama keyfim kaçtı bir hayırlısı ile sonucu güzel olsunda bu durumda olan varmı varsa yanitlarsa sevinirim
Topikte neredeyse herkes fetal dna yaptırdı sanırım. Bir ben miyim yaptırmayan kafama takıldı
Sağlıkla gelsin inşallahSelam
Bu hafta sizlerle paylaşmıştım bana öyle oldu canım
11. haftadan itibaren bebek çok hareketli diye ve çıkıntı gözüktüğü için erkek olabilir denilmişti ama kesin bir şey denilmemişti çünkü kızlarda ödem olabiliyormuş ve çıkıntı gibi gözükebiliyormuş
Tam 14 haftalık olduğumuzda %90 kız dedi doktor![]()
Hiç öyle düşünmeyin, benim ilk gebelik; yaş sebebiyle fetal dna öneriyoruz ama tercih sizin dediler. Yani tamamen tercihe göre, zorunlu bir durum yokBende aynı şeyü düşünerek doktora yaptırmayacağım dedim. 2li için kan verdim. Ama bu kadar çok kişi yaptırıyor olunca ister istemez kötü hissettim kendimi:) ama neticede Allâh korusun bir sıkıntı çıksa da değiştirebileceğimiz birşey değilmiş bilemedim gerçekten
Merhaba
Burada birkaç kez konuşuldu canım
Her ne kadar 10.- 11. haftalar Fetal Dna için uygun denilse de o haftalarda bebeğin dnası anne kanına yeterince geçmemiş olabiliyor
Birçok doktor bunu belirtip Fetal Dna için daha geç kan verilmesini öneriyor
Burada birkaç arkadaşımızın başına aynı durum geldi
Endişelenme, sen ve bebeğinle ilgili kötü bir duruma işaret değil
Tekrar kan verince dna yeterli bulunup sonuç güzel çıkacaktır inşallah bizim keyfinizi kaçıran ses seda olmadı dün biz aradık ,dediler ki biz size döneceğiz,bugün ikindi vakti döndüler,insan önceden dönmez mi 2 hafta olmuş vereli ,
Ne güzel sonucunuz da güzel çıkmış. İnşallah bende güzel diye duyarım. Usg de sıkıntı çıkmadı bakalım kan nasıl.bende 30 yaşındayım. Acaba yaştan dolayı yaptırsanıydım da dedim. Ama sonuöta ne değişecekkiBen yaptırmadım canım
Bugün 14+5 olduk
Tam 11 haftalıkken bebeğin ense kalınlığına ve burun kemiğine bakıldı, gayet güzel çıktı
Yaşım 30
O gün ikili tarama için kan verdim, 11+4 te sonuç temiz çıktı çok şükür
Ben iki doktora gidiyorum, ikisi de yaptıracaksam Fetal Dna için 10.- 11. haftalardansa ileriki haftaları önermişti ama yaptırmayı düşünmüyorum
Perinataloga bakın,riskli durumlar onların ehli olduğu alan hatta bende fetalde başıma gelenden sonra ikili yaptirmadiggima pişman oldum,keşke yaptirsaydim diyorumZ Zeynep 1983 ay evet haklısınız, hatta perinatolog detaylı ultrasonda her şey mükemmel dedi bişey demedi. Kendi doktoruma geçince plasenta aşağıda, ama şu an yapabileceğimiz bir şey yok diyince tedirgin oldum. İnternete de bakıyorum ilerleyen haftalarda çıkar diyor, inş öyle olur benim de![]()
Kaç yaşındasınızHiç öyle düşünmeyin, benim ilk gebelik; yaş sebebiyle fetal dna öneriyoruz ama tercih sizin dediler. Yani tamamen tercihe göre, zorunlu bir durum yokinşallah ikili test sonuçlarınız tertemiz gelir
![]()
Bende ilkinde sizin yaslarinizdaydim ,iki hekim takıbimi yapıyordu ve aynı sizinki.gibi ikili ve ilerleyen haftalarda ayrıntılı renkli yaptırdık şükürler olsun temiz çıktı,şükürler olsun oğlumda son derece sağlıklı,sadece çok.afacan ve hareketli herşeye verecek cevabımız var modunda,içerde dersin herşeyi öğrenip çıkmışBen yaptırmadım canım
Bugün 14+5 olduk
Tam 11 haftalıkken bebeğin ense kalınlığına ve burun kemiğine bakıldı, gayet güzel çıktı
Yaşım 30
O gün ikili tarama için kan verdim, 11+4 te sonuç temiz çıktı çok şükür
Ben iki doktora gidiyorum, ikisi de yaptıracaksam Fetal Dna için 10.- 11. haftalardansa ileriki haftaları önermişti ama yaptırmayı düşünmüyorum
Bende yaptırmadımTopikte neredeyse herkes fetal dna yaptırdı sanırım. Bir ben miyim yaptırmayan kafama takıldı
Hiç takilmasin,ben yaştan dolayı verdim diğer iki cocugumda vermedim,çünkü tüm kontroller tertemiz çıktı,inanın şimdi bir sektör olmuş, beklemesi,tedirginliği çok gerildim,gerildik birde başımıza gelenden sonra ,dedim keşke ikilimi yaptirsaydim ne güzel olurmuş da artık olan oldu,sonucu güzel olsunda sadaka vercemTopikte neredeyse herkes fetal dna yaptırdı sanırım. Bir ben miyim yaptırmayan kafama takıldı
Ne güzel sonucunuz da güzel çıkmış. İnşallah bende güzel diye duyarım. Usg de sıkıntı çıkmadı bakalım kan nasıl.bende 30 yaşındayım. Acaba yaştan dolayı yaptırsanıydım da dedim. Ama sonuöta ne değişecekki
İyi bari ya yalnız değilmişimBende yaptırmadım