• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    59
Bulantı daha çok yaşayanlar erkek bebek annelerimi acaba ?
Çünkü vucutta başka cinsiyet olunca gebelik belirtileri daha çok olurmuş kusma ve bulantılar .
Kız olunca daha kolay geçermiş bir kadın doğum uzmanı öyle söyluyordu..
Hiç bulantım ve kusmam olmadı 17.haftadayim ve bebeğim erkek.gorumcem de hamile kız onunki ve 5.haftadan beri kusuyor şuan 12.haftada hala kusuyor.alakasi yok bence o doktorum soyledigiyle tamamen annenin bunyesiyle alakalı

Ve herhangi bir sorun varmiydi gelişiminde 😥
Hayır yoktu benimki 1000 de 1 olacak bir şey oldu o yüzden strese girmeden sağlıkla mutlulukla bitirelim sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi ol
İyi ki okudum bu mesajı🙈
Son 1 haftadır sağ belimde bacağımda inanılmaz bir kramp var ağrı giriyor oturup kalkarken kontrolüme daha 10 gün var diye bekliyordum. Korktum niye böyle oldu diye demekki magnezyum eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir🙏🏻
çok geçmiş olsun yinede bence gidin kontrole anlatın 10 gün beklemeyin

Doktor bana da başlattı ama mideme çok dokunuyor size de dokunuyor mu 🥲

Bana da bugün doktorum Magnesium Diasporal Granül Direkt önerdi
17+1 deyiz ama başlama kramp hissedersen başla dedi
Paketi direkt ağıza döküyormuşsun
Ağızda birkaç saniye içinde eriyormuş
Kendisi de bunu kullanıyormuş
Magnezyum takviyeleri mideyi kötü yapıyor ama bunu kendim de kullanıyorum mideyi etkilemiyor dedi

Canım ben kendi blirtilerimden var sanıyodum sonra idrar kültürü yaptırdım temiz çıktı şükür ama şuan bilemiyorum o her hamilelikte sık görülen bişeymiş bol bol su için diyorlar ilerletmemek lazım. Benim hep karnımda bir sızı agrı oluyor bende idrar yollarından dolayı diyr kendi kendime teşhis koyuyorum😅 bakalım zorlu bir süreç inşallah sağlıkla kolaylıkla atlstırız🩷
Hah iyi canım sevindim temiz çıkmasına 🤍 inşallah kolay atlatırız bundan sonrasını

Çünkü vucutta başka cinsiyet olunca gebelik belirtileri daha çok olurmuş kusma ve bulantılar .
Bende aksine kızda daha çok diye biliyorum. Bende öyle oldı çünkü. Oğlumda daha rahattım

Hayır aksine kız bebekte bulantı çok olur, arkadaşım kıza hamile 7. Haftadan beri kendine gelememişti, benim erkek gibi görünüyor yani doktor burdan dönmez dedi ama sonraki kontrolü bekliyorum yine de bende de bulantı oluyor ama öyle öldüm bittim olmadım hiç kusma da yaşamadım iştahım hep açıktı çok nadir şiddetlendi o da bu ara öyle

Ben de benzer bir durumdayım.14 haftalık oldum önceden olan 2 kaybım yüzünden korkuyorum. Sürekli bir tarih belirliyorum. En başta fetal sonucu çıksındı, şimdi ise detaylı ultrasondan sonra diyorum. Ama çevremdeki çoğu kişi tüp bebek yaptırdığın için sürecimi biliyor.
Forumda bazı arkadaşlar yatak, bebek arabası alıyor bense 32den sonra alırım diyorum. Geçen hafta pazartesi doktor kontrolüne gittim doktorum 3 hafta sonra gel dedi süre uzun olduğu için bugün de başka bir doktora gittim. Bazen çevremdekiler biz de doğurduk amaan bu kadar takmadık diyorlar ve bazen üzüyor. Bu kadar korku ile 26 hafta nasıl geçecek bilmiyorum. Rabbim içimize ferahlık versin inşaallah.
Yok ya kişiden kişiye değişiyor benim ilk 2 kızımda aşırı kusma berbattim ve doğumdan önce bile kustum 3.gebeligim yine kızdı bı tık daha iyiydi onlara göre şimdi ki gebeligimde başta oldu ama şu an iyiyim ara ara midemi rahatsiz eden şeyler yediğimde çıkarmak zorunda kalıyorum rahatlamak için buda kızmış yani her hamilelik herkesin hamileliği farklı farklı oluyor öğrendim ☺️tabi doğdukları zaman kucağımıza aldığımızda geçiyor hepsi o günleri de paylaşırız beraber

Bana da bugün doktorum Magnesium Diasporal Granül Direkt önerdi
17+1 deyiz ama başlama kramp hissedersen başla dedi
Paketi direkt ağıza döküyormuşsun
Ağızda birkaç saniye içinde eriyormuş
Kendisi de bunu kullanıyormuş
Magnezyum takviyeleri mideyi kötü yapıyor ama bunu kendim de kullanıyorum mideyi etkilemiyor dedi
Çook teşekkür ederim ben bunu bir danışayım 🌸

ahh ahh günler gecmiyor... 4 hafta sonra gecer diyorlar ama o 4 hafta o kadar uzun bir süre ki her gün bulantilardan yatan biri icin... Sizin atlatmaniza sevindim.
Geçecek inşallah sizin de… çok iyi anlıyorum 🥹 maalesef o haftalar yıl gibi geliyor insana. Ne yiyebiyosanız onu yiyin, suyu aksatmamaya çalışın en önemlisi o 🙏🏻

arkadaşlar bulantı kusma cinsiyetle ne alakası var,her şeyden cinsiyet çıkmaz ki😀yok yüzük yok sivilce Yok Çin yok Maya ....benm.3.gebelik ucunde de bulantım olmadı bebekle değil anne ile ilgili

Doktorum 12.haftada takviye başlatmıştı magnezyum takviyesi size neden başlatılmadı acaba
Multivitamin verdi başka hiç birşey vermedi. Multivitaminide gün aşırı verdi birde d3k2.
Başka bir doktora gittiğimde kan ilacı verdi. Anlamadım neden bu kadar az takviye verdi bana ama gidince soracağım

Hayır aksine kız bebekte bulantı çok olur, arkadaşım kıza hamile 7. Haftadan beri kendine gelememişti, benim erkek gibi görünüyor yani doktor burdan dönmez dedi ama sonraki kontrolü bekliyorum yine de bende de bulantı oluyor ama öyle öldüm bittim olmadım hiç kusma da yaşamadım iştahım hep açıktı çok nadir şiddetlendi o da bu ara öyle
Benim arkadaşım kızı var baştan sona bir gün kusmayı geçtim mide bulantısı yaşamadı.Ablam erkek bebekte 9 ay boyu kustu kızında daha rahattı.
Bu galiba hormonların nasıl tepki verdiğine bağlı cinsiyet alakası yok

arkadaşlar bulantı kusma cinsiyetle ne alakası var,her şeyden cinsiyet çıkmaz ki😀yok yüzük yok sivilce Yok Çin yok Maya ....benm.3.gebelik ucunde de bulantım olmadı bebekle değil anne ile ilgili
Aynen hatta amcamın kızı bulantılardan çok çektiği için su dahi içemiyorum 3.bebek asla doğurmam dedi,çocuklar şimdi 10-13 yaşında
Erkek bebekte rahat olsa o o kadar hastanelerde yatarak doğurmazdı 😊

Benim arkadaşım kızı var baştan sona bir gün kusmayı geçtim mide bulantısı yaşamadı.Ablam erkek bebekte 9 ay boyu kustu kızında daha rahattı.
Bu galiba hormonların nasıl tepki verdiğine bağlı cinsiyet alakası yok
Hic yok.hemde aynı cinsiyete gebe anne de bile ya aynı ya farklı oluyor ama güzel olan tek şey şu gerçekten bulantı.kusma gebelik sağlıklı demek 🧿

Bendeki etkisi ne ,sadece uyumak istiyorum,uykuya doymuyorum,24 saatin 25 saatini uyuyarak geçirmek istiyorum bu kadar mı tatlı gelir

Back
X